Liedekerke 1770
Liedekerke 1770: Ik raad deze fitnesszaal ten zeerste af.
Het lidmaatschap is al bijzonder duur (€ 73 per maand), maar een groot deel van de toestellen die ik gebruik is regelmatig defect of buiten gebruik. De douches bieden nauwelijks privacy, de kleedkamers zijn slecht verlicht en de lockers sluiten slecht of blijven voortdurend geblokkeerd. Bij elk probleem is tussenkomst nodig, wat veel tijd kost. Het gebeurt zelfs dat leden hun persoonlijke spullen niet kunnen ophalen omdat er niemand aanwezig is met de sleutels van de lockers.
Ook op het vlak van veiligheid schiet deze fitness ernstig tekort. De risico's op ongevallen zijn overal aanwezig: een beschadigd plafond, gevaarlijke trappen, een onlogische indeling waarbij de gewichten ver van de toestellen staan en nog tal van andere gebreken die al lang hadden moeten worden aangepakt.
Ook het comfort laat veel te wensen over. In de zomer valt de airconditioning regelmatig uit en wordt die vervangen door gewone ventilatoren. Niet iedereen verdraagt echter een ventilator die voortdurend rechtstreeks op hen blaast, waardoor trainen voor veel leden erg onaangenaam wordt.
Onder deze omstandigheden is het moeilijk om gemotiveerd te blijven om te sporten. Gezien de hoge abonnementsprijs worden bovendien geen extra diensten of voordelen aangeboden die deze vele tekortkomingen kunnen compenseren.
Ook de begeleiding laat te wensen over. Sommige coaches wekken de indruk dat ze weinig plezier hebben in hun werk en niet bijdragen aan een motiverende of aangename sfeer.
Het meest teleurstellend is echter de manier waarop mijn opzegging is behandeld. Ik heb mijn abonnement drie weken op voorhand opgezegd, omdat ik door deze omstandigheden gedurende twee maanden niet zou kunnen trainen. Toch kreeg ik pas drie weken later (toevallig op de laatste dag van de maand vóór de volgende facturatie) een antwoord waarin stond dat mijn opzegging pas op het einde van de daaropvolgende maand zou ingaan. Het gevolg was dat er nog een extra maand werd aangerekend, terwijl ik de fitness al niet meer kon gebruiken.
Na vier jaar lidmaatschap (vooral omdat deze fitness dicht bij mijn woning ligt en ik slechts twee keer per week kwam trainen) heb ik oprecht spijt dat ik hier lid van ben geweest. Gezien de slechte staat van de infrastructuur, het gebrekkige onderhoud, de veiligheidsproblemen, de lage kwaliteit van de dienstverlening en de manier waarop klanten worden behandeld, kan ik deze fitnesszaal helaas absoluut niet aanbevelen.