レビュアーのコメントを見てみましょう

5つ星のうち1の評価

18/04 Weeral trein gemist naar Antwerpen door 1 minuut vertraging uit Londerzeel... en vroeger vertrek van de trein naar Antwerpen. Volgende trein al aangekondigd met 10 minuten vertraging. Lesj... もっと見る

5つ星のうち1の評価

Jongens toch, classic nmbs. Je komt toe van van een vlucht en kan direct de trein pakken. Er zijn genoeg kiosken beschikbaar. Maar ik heb maar 10 minuten. Genoeg om een ticket te kopen? Nee zo... もっと見る

5つ星のうち4の評価

Gisteren reisden we van Gent-Sint-Pieters naar Brussel-Zuid, maar door problemen met de sporen en treinen liep het allemaal wat chaotisch. Op het perron zagen we een trein aankomen waarop Brussel... もっと見る

5つ星のうち1の評価

De sites om een alternatief abonnement uit te leggen zijn zeer onduidelijk en verwarrend. Het is chaotisch uitgelegd! Ik heb een standaard 1ste klas maand abonnement van 280€ heen en terug elke d... もっと見る

1.6

1つ星

この企業のTrustpilot 利用方法

レビューや評価の取得方法、スコアリング、モデレーションのプロセスについて確認する。

5つ星のうち1の評価

Wouden een keertje naar Antwerpen gaan…

Wouden een keertje naar Antwerpen gaan ja salu. Meer dan 2u vertraging. De ene storing na de andere kwam op waardoor vertraging. Zijn zelfs niet in Antwerpen geraakt. Plots maakte ie een omweg naar Boom en moesten we daar overstappen. Nooit neem ik nog de trein. Het word tijd dat dit bedrijf failliet gaat en het luie personeel die altijd maar staken ontslaan. Er zijn mensen die graag op tijd zijn. Smeerlapperij!!

2025年8月24日
5つ星のうち1の評価

Moest ik kunnen zou ik 0 sterren geven…

Moest ik kunnen zou ik 0 sterren geven dus bij deze, eentje.
Een verschrikkelijke ervaring gehad met nmbs. Is normaal een rit van 1 uur en we hebben er 3uur over gedaan. Een grote smeerlapperij. Ik hoop dat nmbs failliet gaat. (En ik heb heel de rit mijn vuile schoenen op de zetel gelegd)

2025年8月24日

9 keer op 10 vertraging

Wij gaan regelmatig naar zee, met de trein is dat natuurlijk een gemak.
Maar niet bij de NMBS! 9 keer van de 10 hebben we vertragingen en dan gaat het niet over 5 minuten.
Nee, bij de NMBS moogt ge gerust een half uur wachten en meer, waardoor de overstap naar de volgende trein HEEL moeilijk of niet mogelijk is.
We kunnen echt niet begrijpen dat ze daar niet gewoon stipt kunnen zijn. Gewoon degoutant

2025年8月13日

Hoere warm

Bro, de airco werkte niet in de trein, deze trein heeft ook geen enkel raampje ofzo. Dus das hier om dood te vallen. Het is pokken heet. Ik vind dit echt niet kunnen. Welke fk trein heeft er nu geen rame. Fix dees zo snel mogelijk. Danku

2025年8月12日
5つ星のうち1の評価

Je betaald je blauw aan een ticket om…

Je betaald je blauw aan een ticket om met de trein te gaan en dan krijg je nog eens vertragingen en kom je terecht in een trein dat ruikt naar een wc. Nmbs is lang nietmeer wat het was. Zeer sterk afgeraden je bent goedkoper en sneller af als je met de wagen gaat. Ookal is er 2uur fille kom je toch nog steeds sneller aan bij je bestemming dan met de trein

2025年8月1日

Trein te laat

Trein te laat, zoals alles in dit land. Dan komt die aan en krijg je niet eens de kans om op te stappen met bagage!! Nog geen 15 sec en de deur sluit recht voor je neus.. die deurknop werk niet! Weer op een andere trein wachten dan.. jammer!

2025年7月30日

Afwijzing verzoek compensatie

Recent heb ik bewust een treinticket gekocht bij NMBS gekocht in de wetenschap dat bij het ticket gratis parkeren is ingesloten voor maximaal 24 uur.
Ik heb geparkeerd in de parkeergarage P1 onder het station van Mechelen waarbij bij het uitchecken bleek dat deze parkeergarage niet onder het beheer valt van de NMBS.
Vanwege deze onduidelijke situatie verzoek ingediend voor compensatie maar dit is afgewezen door de klantenservice van de NMBS, ondanks de aangeleverde documentatie.

2025年7月5日
5つ星のうち5の評価

Wat een ontvangst

Wat een ontvangst, we kwamen aan in het station van de Panne met onze volgeladen fiets tandem . We hadden net onze fiets reis beëindigd en maakten ons zorgen of we vlot op de trein konden met onze lange fiets.
We werden gespot door de treinbegeleiders en deze gaven duidelijke instructies hoe we onze fiets en bagage veilig in de trein konden stallen. Trein 3034

2025年7月14日

Meer dan 2uur over een rit van 15 minuten

Ik heb meer dan 2uur gedaan om van Antwerpen-centraal in Noorderkempen te geraken. Eén rit van 15 minuten. De eerste trein stopte vlak na luchtbal, bleef daar een half uur stilstaan om dan terug naar Antwerpen-centraal te keren. Natuurlijk te laat om de volgende trein te halen, dus na na anderhalf uur terug in Antwerpen te staan, nog maar een half uur wachten tot we de volgende trein konden nemen. Ik was om 17u30 in Antwerpen, uiteindelijk om 20u00 in Noorderkempen.. dit duurt normaal 15 minuten!

2025年7月10日
5つ星のうち1の評価

De trein altijd een beetje reizen

Treinrit Antwerpen-centraal naar Deinze.
De dienstregeling trekt op niets, treinen afgeschaft en uiteindelijk meer dan een uur vertraging.
En bovenop nog moeten overstappen en doordat we vertraging hadden ook onze volgende trein gemist.
Nu weet ik waarom ik praktisch nooit met de trein rij.

2025年7月4日

Communicatie-armoede

Rond 16.40 uur kwam de trein uit Gent richting Antwerpen tot stilstand aan het perron van Antwerpen-Zuid. Twintig minuten lang gebeurde er niets. De deuren waren al gesloten, uitstappen was onmogelijk, er kwam geen enkele vorm van communicatie. In het compartiment sloeg de sfeer snel om: jongeren werden nerveus, agressief zelfs. Ze begonnen te roepen, te vloeken, hun frustratie slaagde erin het hele rijtuig te vullen, de hele trein. Na een eindeloze twintig minuten gingen de deuren plots alsnog open: wisselstoring, zo bleek. Maar ik bleef achter met één vraag: waarom duurde het zo lang voordat er enig teken van uitleg kwam? Waarom konden we niet GEWOON uitstappen?

2025年6月30日

Slecht

NMBS, jullie dienstregeling is het slechtste ding dat ik in heel mijn leven heb gezien, gegarandeerd vertragingen bij elke trein dat ik neem. Had bijna al eens een examen gemist omdat jullie besloten dat de trein 20 minuten vertraging ging hebben terwijl mijn halte 2 haltes voor de begin halte is. Dit is niet oké, verpak jullie en luister naar jullie recensies.

2025年7月2日

Waardeloos en incompetent

Ik maak minstens 1x per week gebruik van het traject Noorderkempen - Brussel Noord. Als het eenmaal per dag 'normaal' loopt, dan is het een enorme prestatie, maar het komt minder en minder voor: de trein van 07u00 (uit Noorderkempen) "rijdt niet" (en daar moet je dus vroeg voor opstaan). Een reden of excuses krijgt men niet. Trein van 15u56 uit Brussel Noord wordt geregeld verspoord (behoort tot de normale gang van zaken) maar kan ook plots (5 minuten voor gepland vertrek) afgeschaft worden. Het is en blijft een loterij.
Omdat er een IC trein naar Brussel minder rijdt, kan ik de trein van 07u00 niet meer gebruiken: die gaat naar Zaventem. Die van 07u33 was vandaag met moeite nog voor de helft toegankelijk: de deuren van de eerste vier rijtuigen waren buiten dienst, net als de rijtuigen zelf. Ik had een zitplaats, vele mensen in Antwerpen hadden dit niet meer en de chaos (+ vertraging) zorgde ervoor dat er voorbij Mechelen naar een dokter geroepen werd; de ambulance stond in Brussel Noord gereed. Maar ik ben er geraakt.
Overigens is zo'n verkorte trein geen uitzondering: ooit een Desiro stel gehad i.p.v. een dubbeldekker, ook toen was de trein al vol vanaf Antwerpen Centraal, terwijl in Berchem en Mechelen reizigers op de perrons achterbleven... Niet zo uitzonderlijk dus.
De terugweg was nog erger: de 15u56 werd telkens vooruitgeschoven, waarbij ik aan een plan B dacht, maar dat hoefde niet: die is er toch met +/- 20 minuten vertraging doorgekomen. In Antwerpen kregen we te horen dat de trein niet via Noorderkempen ging, de volgende trein was ook afgeschaft en wanneer er wel 1 ging rijden: misschien binnen een uur, of later. Uiteindelijk met de tram naar Merksem en mijn vrouw heeft me daar opgehaald.
Informatie in Brussel (Noord) komt van artificiële intelligentie: als een trein afgeschaft wordt, verwijst men naar de volgende rechtstreekse verbinding maar de treinen met overstapmogelijkheden worden nooit vermeld. Enkel doorwinterde pendelaars kennen de mogelijkheden. Personeel in de trein hoor je soms via de intercom, zien doe je ze zelden en ik zou ook niet in hun plaats willen zijn: de man van deze ochtend (met een stagiair aan zijn zijde) zag ik op het perron, maar zijn fout was het niet dat de helft van de trein ontoegankelijk is. Ook de man die deze avond de omlegging van de trein moest meedelen, deed zijn best, gooide de mensen voor Noorderkempen en Breda uit de trein en op het perron dwongen NMBS medewerkers de reizigers voor Breda om terug in te stappen en in Roosendaal over te stappen. Ik noem dit incompetentie ten top en toen de reizigers voor Noorderkempen aan dat NMBS personeel vroegen hoe het voor hun zat, was het antwoord zo ongeïnteresseerd (en vooral: omdat ze het zelf niet wisten) dat ik enkel kan besluiten : maak er enkel gebruik van als het echt niet anders kan, als je werkgever je hiervoor betaalt, de uren voor jou en je werkgever minder van belang zijn en je in elk geval een plan B hebt.

2025年7月1日
5つ星のうち5の評価

We nemen iedere dag de trein van De…

We nemen iedere dag de trein van De Panne naar Gent en terug. Graag hadden we doorgegeven dat het enorm fijn was om een zeer enthousiaste en zeer vriendelijke conducteur te hebben gehad. Haar naam is Vicky en we kunnen alleen maar doorgeven dat het happy reizen is met haar en dat haar positieve ingesteldheid een voorbeeld mag zijn voor vele mensen! Dankjewel Vicky.

2025年6月24日

レビューの対象になっている企業の方へ