Bardzo dobrze zapakowane, roÅliny zdrowe, jednak niedopilnowano wysyÅki i roÅliny przeleÅŒaÅy weekend u kuriera, nie przyszÅy teÅŒ przez to wszystkie w jeden dzieÅ o co prosiÅem (ogólny czas oczekiwania... ãã£ãšèŠã
Sadzonki sÄ dobrze zabezpieczone na czas podróŌy. Denerwuje mnie brak informacji przed dokonaniem zakupu, ÅŒe dane towary nie bÄdÄ szÅy w jednej dostawie; myÅlaÅam, ÅŒe jeÅŒeli jest informacja o tej sam... ãã£ãšèŠã
Sadzonki bardzo dobrze ukorzenione , zamówiÅam 40 sztuk i jedyne co mnie trochÄ zaskoczyÅo , ÅŒe na 36 sztuk takich Åadnych dorodnych sadzonek te 4 sztuki byÅy malutkie i chude ( patyczki) szkoda , b... ãã£ãšèŠã
Polecajke waszej strony internetowej otrzymaÅam ze szkoÅy. Jestem bardzo zadowolona z paczki. Zamówienie przyszÅo bardzo szybko do domu pomimo, ÅŒe mieszkam zagranicÄ . To jest wielki plus. Paczka przy... ãã£ãšèŠã
äŒæ¥æ å ±
é£çµ¡å
ã¬ãã¥ãŒäŸé Œã®èšé²ããããŸãã
ãã®äŒæ¥ã®Trustpilot å©ç𿹿³
ã¬ãã¥ãŒãè©äŸ¡ã®ååŸæ¹æ³ãã¹ã³ã¢ãªã³ã°ãã¢ãã¬ãŒã·ã§ã³ã®ããã»ã¹ã«ã€ããŠç¢ºèªããã
ãã®äŒæ¥ãé²èЧãã人ã¯ã以äžã®äŒæ¥ãé²èЧããŠããŸãã
Najgorsze roÅliny, jakie kiedykolwiek dostaÅam
DostaÅam roÅliny na moje 50-te urodziny, wiÄc niestety reklamacji nie zÅoÅŒÄ, a i po przeczytanych opiniach, szkoda mojego zdrowia. CzÄsto zamawiam roÅliny przez Internet. Te sÄ najgorsze, jakie kiedykolwiek do mnie przyszÅy. WyglÄ dajÄ tak, jakby je ktoÅ wyrzuciÅ, a potem jednak stwierdziÅ, ÅŒe szkoda by siÄ zmarnowaÅy i zawsze moÅŒna komuÅ wcisnÄ Ä. PoÅamane, uschniÄte gaÅÄ zki, liÅcie w plamach albo uschniÄte. Strach do doniczek zajrzeÄ, bo jeÅli podobnie wyglÄ da system korzeniowy, to rzeczywiÅcie bÄdÄ nadawaÅy siÄ wyÅÄ cznie do wyrzucenia. Nikt nawet nie zadaÅ sobie trudu, ÅŒeby zadbaÄ o minimalny przyzwoity wyglÄ d wysyÅanego towaru. Solennie obiecujÄ, ÅŒe przy kaÅŒdej okazji bÄdÄ odradzaÄ tÄ "wspaniaÅÄ " firmÄ i wszystkim pokazywaÄ zdjÄcia otrzymanych roÅlin. Dobrze, ÅŒe urodziny mam za kilka dni. BÄdÄ miaÅa czas, by siÄ uspokoiÄ.
Nie polecam tej firmy!!
Nie polecam tej firmy!!! ZapÅaciÅam 1167 zÅ, a towaru nie otrzymaÅam. Kwota zostaÅa pobrana z mojego konta, ale na stronie internetowej firmy widnieje informacja, ÅŒe czekajÄ na zapÅatÄ. Po 2 tygodniach udaÅo mi siÄ dodzwoniÄ do kogoÅ, kto powiedziaÅ, ÅŒe kwota nie zostaÅa jeszcze zaksiÄgowana. Od tej pory nie udaÅo mi siÄ nawiÄ zaÄ z nimi kontaktu ani telefonicznie, ani mailowo. Czyste oszustwo!!!
Anulowali mi zamowownienie które miaÅoâŠ
Anulowali mi zamowownienie które miaÅo byÄ po roku xd i czekaÅem rok a teraz mówiÄ ÅŒe zostaÅo anulowane a ja ÅŒadnych info nie dostalem
PieniÄ dze wyrzucone w bÅoto
9 drzewek posadzonych, wydane ponad 400zÅ i nic siÄ nie przyjÄÅo. NIE POLECAM
Niestety, nie polecam. Trawa, którÄ zamówiÅam nie miaÅa praktycznie systemu korzeniowego. WygladaÅa, jakby ktoÅ wyrwaÅ jÄ z gruntu i wsadziÅ do doniczki tuÅŒ przed wysÅaniem. Trawa siÄ nie przyjÄÅa mimo moich staraÅ.
Sadzonki piÄkne
Sadzonki piÄkne, dobrze zabezpieczone,polecam sprzedawcÄ ð
Kategorycznie nie polecam
Kategorycznie nie polecam. Sadzonki robinii akacjowej na pniu przyszÅy ze zwiÄdniÄtymi, zaparzonymi liÅÄmi- w strasznym stanie. Co wiÄcej, przedmiotem oferty tego sprzedawcy byÅy sadzonki o wysokoÅci od 150 do 170 cm. Jedna -owszem miaÅa 150 cm., ale druga tylko 120 cm. Ponadto ta mniejsza ma krzywy pieniek szerokoÅci
cienkiego patyczka - zupeÅnie niepodobna do tych wskazanych na zdjÄciu. Reklamacja nie zostaÅa uznana, gdyÅŒ sprzedawca stwierdziÅ, iÅŒ przecieÅŒ liÅcie pewnie odrosnÄ
. Do niezgodnoÅci towaru z ofertÄ
w zakresie wysokoÅci produktu- nie raczyÅ siÄ nawet odnieÅÄ. CzÄsto korzystam ze sklepów internetowych i nigdy nie spotkaÅam siÄ z takim nieprofesjonalizmem, lekcewaÅŒeniem klienta i Åwiadomym wprowadzaniem w bÅÄ
d w treÅci oferty. UwaÅŒam iÅŒ lepszej jakoÅci produkty, za niÅŒszÄ
cenÄ moÅŒna kupiÄ w innych sklepach, nie wspominajÄ
c o poziomie obsÅugi klienta
Nie polecam. Sadzonki miaÅy byÄ w balocie, przyszÅy wszystkie w jednej duÅŒej torbie z odrobinÄ ziemi na dole która absolutnie nie zakrywaÅa korzeni. Korzenie wyschniÄte. RoÅliny posadziÅam i poÅowicznie odÅŒyÅy. Reklamacji nie uwzglÄdniono. Nigdy wiÄcej tsm nie kupiÄ.
RoÅlinki stare i ŌóÅte
RoÅlinki stare, ŌóÅte i do niczego sie nadajÄ . Nie polecam. Nigdy juÅŒ tam nic nie kupiÄ.
Zero gwiazdek !!!!
Nie polecam tego sklepu - ja nigdy tu nie wrócÄ !!!
Realizacja mojego zamówienia opÅaconego w lutym miaÅa miejsce 20 maja (a miaÅ byÄ to marzec). RoÅliny trafiaÅy do mnie w kilku etapach - jak zaczÄÅam domagaÄ siÄ realizacji zamówienia - nadano parÄ roÅlin, po kolejnym upominaniu siÄ - kolejnych parÄ roÅlin...... I tak od koÅca kwietnia do 20 maja. Dodam, ÅŒe nie wszystkie zamówione roÅliny zdÄ
ÅŒyÅy wyrosnÄ
Ä, co okazaÅo siÄ w maju - dopiero po moich pytaniach o zamówienie. Ostatnia czÄÅÄ mojego zamówienia zostaÅa zrealizowana 20 maja - zamiast szeÅÄ w paczce byÅy dwie marne zupeÅnie inne roÅliny !!!! ZaÅŒÄ
daÅam zwrotu pieniÄdzy.
Generalnie, oceniam firmÄ jako nierzetelnÄ
, w ogóle niedbajÄ
cÄ
o klienta; firma absolutnie nie informuje o realnym stanie zamówienia, przesuniÄciu terminu realizacji zamówienia, o braku roÅlin...... Klient musi dopominaÄ siÄ o zamówienie, wtedy ma szansÄ ujrzeÄ niektóre (!) roÅliny.
Nigdy wiÄcej !!!
Kolory otrzymanych sadzonek niezgodne zâŠ
Kolory otrzymanych sadzonek niezgodne z oferowanymi i zamówionymi. RoÅlinki obwiÄ zane gumkami recepturkami, pogniecione. Chyba wiÄcej nie bÄdÄ tam kupowaÄ.
ZakupiÅam 3 sadzonki gailardia weâŠ
ZakupiÅam 3 sadzonki gailardia we wrzeÅniu ubiegÅego roku. Niestety nie przyjÄÅy siÄ. Po zakupie zrobiÅam zdjÄcia i wysÅaÅam do sadowniczego. Sadzonki byÅy w sÅabej kondycji uschniete kwiatostany zwiedniete liÅcie. OtrzymaÅam odpowiedź" ze faktycznie widaÄ, ÅŒe sadzonki juÅŒ przekwitÅy i wyglÄ
dajÄ
doÅÄ sÅabo, co niestety jest naturalne dla tej grupy bylin. Na ten moment naleÅŒy przesadziÄ je do gruntu, ewentualnie obciÄ
Ä przekwitniÄte kwiatostany, ÅŒeby roÅlina wÅoÅŒyÅa caÅÄ
energiÄ w ukorzenianie.
Sadzonki zacznÄ
zasychaÄ i zamieraÄ, moÅŒna je pod koniec października ÅciÄ
Ä nisko nad ziemiÄ
Wszystko to zrobiÅam a sadzonki siÄ nie przyjÄÅy. Reklamacja zostaÅa oddalona. Po kolejnej mojej interwencji odpisali mi " To sÄ
tylko roÅliny, czasem nie ma wytÅumaczenia czemu siÄ nie przyjÄÅy.
Pozdrawiamy.
I tyle....
Nie polecam tego sklepu.
Nie wieder kaufen,trockene PflanzeâŠ
Nie wieder kaufen,trockene Pflanze gekommen und von verkaufen nur dumme Aussagen.
WspaniaÅe zdrowe sadzonki, rewelacyjnie spakowane
RoÅliny zapakowane wzorowo, jeszcze nigdy nie widziaÅam tak pomysÅowego spakowania, dziÄki któremu dÅugie pnÄ cza dotarÅy w doskonaÅym stanie. Sadzonki przepiÄkne. ZapÅaciÅam niewiele, wiÄc spodziewaÅam siÄ, ÅŒe sadzonki bÄdÄ malutkie, a tu taka niespodzianka: piÄkne dorodne roÅliny. Samo szczÄÅcie. DziÄkujÄ szkóÅce Sadowniczy :)
superprofesjonalnie
Zamówienie dotarÅo szybko, dobrze, inteligentnie zapakowane. Mocno przyciÄte sadzonki wzbudziÅy moje wÄ tpliwoÅci, ale okazaÅo siÄ, ÅŒe za to bardzo szybko wystartowaÅy i dogoniÅy inne roÅliny (kupowane w innych sklepach), co waÅŒne, nie chorujÄ i nie majÄ pasoÅŒytów, przetrwaÅy suszÄ, chyba dziÄki mikoryzie. SÄ super- oby nie zapeszyÄ.
16 maja otrzymaÅam przesyÅkÄ zâŠ
16 maja otrzymaÅam przesyÅkÄ z zamówionymi dwunastoma roÅlinami za ponad 300zÅ. Po wyjÄciu roÅlin z doniczek okazaÅo siÄ, ÅŒe prawie nie majÄ one systemu korzeniowego, ktoÅ powsadzaÅ je w duÅŒe doniczki, nawaliÅ ziemi i juÅŒ. CaÅa ziemia z doniczki owalaÅa siÄ i zostawaÅ nÄdzny korzonek, który zmieÅciÅby siÄ w ÅyÅŒeczce od herbaty. Kupowane byliny w porzÄ dnych szkóÅkach majÄ piÄkne korzenie, poprzerastane, a nie takie coÅ. MinÄ Å miesiÄ c, przesÅane chlupki bez korzeni dalej sÄ takie same, stojÄ w miejscu, nie rosnÄ . Kupiona w innej szkóÅce ostatnia przebrana budleja, która byÅÄ nÄdzna, ale miaÅa korzeÅ ma juÅŒ metr wysokoÅci, ma pÄ ki i roÅnie w oczach. Dwie budleje z sadowniczy mÄczÄ siÄ i nie chcÄ rosnÄ Ä. Pomijam, ÅŒe jedna miaÅa poskrÄcane liÅcie, ale druga wyglÄ daÅa lepiej- obie majÄ takie same warunki jak trzecia z innej szkóÅki i obie nie rosnÄ . Firletka- nÄdza, miodunka to samo, ÅŒarnowce teÅŒ, pysznogÅówka, bodziszek, pÅomyk szydlasty- wszystko nÄdza, jedynie bylica Schmidta jakoÅ roÅnie. RoÅliny z innych szkóÅek rosnÄ jak szalone. Z uwagi na to, ÅŒe w okolicznych szkóÅkach nie byÅo wszystkich roÅlin, zdecydowaÅam siÄ na zakup w tej szkóÅce, ale to byÅ duÅŒy bÅÄ d. Wiadomo, ÅŒe z roÅlinami róŌnie bywa, ale juÅŒ po wyjÄciu ich z doniczek widaÄ byÅo, ÅŒe firma kantuje. DaÅam im szansÄ, pielÄgnowaÅam jak pozostaÅe i róŌnica jest kosmiczna. Nigdy wiÄcej kupowania przez internet, a tÄ szkóÅkÄ omijaÄ bÄdÄ szerokim Åukiem i odradzam wszystkim. Å»eby góry zÅota za darmo oferowali nie skuszÄ siÄ !! NIE polecam!!!!
Polecam!!!ð
OtrzymaÅam przesyÅkÄ i stwierdzam, iÅŒ jeszcze tak super zabezpieczonych doniczek z sadzonkami nie dostaÅam. A i same sadzonki maków wschodnich sÄ duÅŒe i Åadne. Polecam sklep z caÅego serca
Åmiechu warte
ZamówiÅam dwie czarne trawy sÅoniowe XXL ,czekaÅam cztery miesiÄ ce bo "caÅy czas byÅy w trakcie produkcji" i w koÅcu otrzymaÅam dwie stare roÅliny z których nie wiem kiedy co uroÅnie. Korzeni nie mogÅam rozluźniÄ bo trzeba byÅo ciÄ Ä sekatorem.
OgÅoszenie mija siÄ z rzeczywistoÅciÄ !
drzewka dostarczyli , ok
Rozmiar w ich ofercie 100-140 cm , rozmiar dostarczonych 35 cm , nie ok , teraz pozostaje czekaÄ , aby przekonaÄ siÄ czy to aby orzech laskowy turecki ...
PoraÅŒka!!!
PoraÅŒka!!!
Zamówione roÅliny byÅy źle zabezpieczone-lataÅy po paczce.To co dostaÅam (a miaÅo byÄ wiciokrzewem japoÅskim )okazaÅo siÄ suchym badylem z 10 zwiÄdÅymi i suchym i liÅÄmi a metrowy bambus -2 cm paÅÄ
ki wystajÄ
ce z ziemi.