Bardzo dobrze zapakowane, roÅliny zdrowe, jednak niedopilnowano wysyÅki i roÅliny przeleÅŒaÅy weekend u kuriera, nie przyszÅy teÅŒ przez to wszystkie w jeden dzieÅ o co prosiÅem (ogólny czas oczekiwania... ãã£ãšèŠã
ã¬ãã¥ã¢ãŒã®ã³ã¡ã³ããèŠãŠã¿ãŸããã
Sadzonki sÄ dobrze zabezpieczone na czas podróŌy. Denerwuje mnie brak informacji przed dokonaniem zakupu, ÅŒe dane towary nie bÄdÄ szÅy w jednej dostawie; myÅlaÅam, ÅŒe jeÅŒeli jest informacja o tej sam... ãã£ãšèŠã
Sadzonki bardzo dobrze ukorzenione , zamówiÅam 40 sztuk i jedyne co mnie trochÄ zaskoczyÅo , ÅŒe na 36 sztuk takich Åadnych dorodnych sadzonek te 4 sztuki byÅy malutkie i chude ( patyczki) szkoda , b... ãã£ãšèŠã
Polecajke waszej strony internetowej otrzymaÅam ze szkoÅy. Jestem bardzo zadowolona z paczki. Zamówienie przyszÅo bardzo szybko do domu pomimo, ÅŒe mieszkam zagranicÄ . To jest wielki plus. Paczka przy... ãã£ãšèŠã
äŒæ¥æ å ±
é£çµ¡å
ã¬ãã¥ãŒäŸé Œã®èšé²ããããŸãã
ãã®äŒæ¥ã®Trustpilot å©ç𿹿³
ã¬ãã¥ãŒãè©äŸ¡ã®ååŸæ¹æ³ãã¹ã³ã¢ãªã³ã°ãã¢ãã¬ãŒã·ã§ã³ã®ããã»ã¹ã«ã€ããŠç¢ºèªããã
ãã®äŒæ¥ãé²èЧãã人ã¯ã以äžã®äŒæ¥ãé²èЧããŠããŸãã
KiedyÅ ten sklep byÅ Åwietny teraz jakaÅ poraÅŒka i brak profesjonalizmu.
KiedyÅ ten sklep byÅ Åwietny, a teraz? JuÅŒ drugi raz otrzymaÅam bubel z tego sklepu. Na cztery drzewka jedno wyglÄ da jak po Hainego-Medina (reszta ok). W marcu tego roku reklamowaÅam takÄ wygiÄtÄ czereÅnie Buttnera, i kilka innych drzewek bez oczek liÅciowych, to przeproszono mnie i poinformowano, ÅŒe nie powinno takie drzewko byÄ wysÅane. Zwrócono mi pieniÄ dze, ale tylko za jedno drzewko. Reszta miaÅa byÄ ok, ale niestety na dziesiÄÄ drzewek z marcowego zamówienia tylko dwa siÄ przyjÄÅy a ja straciÅam prawie trzy stówki. Do sklepu przez kilka lat nie miaÅam zastrzeÅŒeÅ, ale obsÅuga infolinii w tej chwili jest ÅŒenujÄ ca. PisaÅam do Sadowniczy.pl ÅŒeby tym razem drzewka byÅy w porzÄ dku. Zapewniono mnie, ÅŒe bÄdÄ . No, ale staÅo siÄ inaczej, a Pani na infolinii poinformowaÅa mnie, ÅŒe mam zwróciÄ drzewko (na swój koszt) i najlepiej jak sobie kupiÄ gdzie indziej. Nie ma moÅŒliwoÅci posadzenia tego drzewka tak, ÅŒeby pieÅ byÅ prosty. ObsÅuga infolinii mija siÄ z interesem wÅaÅcicieli. Ciekawa jestem jak zaÅatwiÄ tÄ reklamacjÄ ? NapiszÄ. Szkoda, ÅŒe tu nie moÅŒna zamieÅciÄ zdjÄÄ tych pokracznych drzewek, które wysyÅajÄ o kilkanaÅcie zÅ droÅŒej niÅŒ inne sklepy internetowe. MaÅgorzata JodeÅko-Studniarz [rozwiÅ/zwiÅ]
Tragedia
Tragedia. Brak profesjonalizmu, kÅamstwo, zÅy adres, 0 pomocy i wziÄcia odpowiedzialnoÅci za swoje bÅÄdy.
Katastrofa na 100% ( reklamacja z dzis o nr. 3859)
Katastrofa na 100%, patologia, oszustwo i chamstwo!!!
Wysylka za granice. Czekalem ponad trzy mce bo czesc roslin byla jako jesienne ( tak powiedzieli po dwoch mcach). O tym nie informowal nikt w trakcie skladania zamowienia. Informacja byla ze sa na magazynie gotowe do wysylki. Nikt sie nie kontanktuje, nikt o niczym nie informuje. W koncu dzwonie i slysze ze nie ma jednej jezowki i albo zamienia albo dalej czekam ( do wiosny). Ok zamieniamy. Okazuje sie w koncu ze trzy rosliny sa do wymiany w tym jedna za ktora zaplacilem. Wymiana dwoch gratisowych jest ok ale gdzies pani po drodze zapomniala dac cos w zamian za 8⬠za zaplacona rosline. RÅŒnie glupa ze dala i jest ok. Pytam czy juz teraz w koncu to wysla i czy to bedzie jedna przesylka na palecie czy jak. Tak prosze pana na palecie i kurier odbiera to w czwartek i w sobote juz to jest u pana na miejscu w Szwecji. ÅaÅ zajeâŠ.
I znowu cisza. Po dwoch tygodniach jest info po moim telefonie ze jest w drodze. Jest !!! Dostaje powiadomienie ze pakiet do odbioru ( mialo byc do domu pod drzwi). Jade 30 km w jedna strone odbieram?jeden karton? Pytam, tylko tyle? Tak. Do domu szybko. Otwieram âŠ. a tu jedno drzewko umeczone jak Jezus na krzyzu i byliny zmeczone jazda w kartonie dwa tygodnie jak trzech kroli na wielbladach. Stan oplakany. Dzwonie nastepnego dnia i pytam gdzie reszta dlaczego to nie przyjechalo wszystko razem i co slysze, ojej do pana to jada trzy kartony ale wyslalismy w jeden dzien i dzwon sobie chamie sam do DPD i DB Schenker w Holandi i Szwecji bo to tam gdzies lezy. Glupi dzonie i tu i tu i slysze Gregor robia cie w dup.. to ich problem nie twoj. U nas nic nie zalega bo my tego nie mamy. Dzwonie do babska i jazda w narodowym stylu od inwektyw zaczynajac i co âŠ. oj przepraszam faktycznie to nasz blad. Nerwy opadly gadka zakonczona. Poltora tygodnia mija i znowu jeden pakiet i ta sama trasaâŠcebule. Tydzien pozniej trzeci ostatni pakiet i âŠ. co to kuâŠ.a jest. Miala byc sliwa karlowata miedzy 30-60 cm w doniczce a ja kuâŠa patrze na sztyl wysoki na 130cm!!!! Bez lisci bez innych bocznych galazek.
Zdjecia, reklamacja i szybkie odpowiedzi ze reklamacje uznane kasa do zwrotu. Czekam 2 tygodnie kasy brak. Dzwonie i pytam co jest a babsko ze wyslali z automatu niby na maila prosbe o nr konta. Wyslalem odpowiedzieli ze zarejstrowali to czekam. Dzisiaj pisze maila pytam ( tydzien z dwoma dniami juz minol) kiedy zwrot, âŠnie wiem przekaze to dzialu ksiegowasciâŠ
Tragedia, katastrofa i patologia. Co maju to pchaju. Zadnej rekompensaty i przeprosin ze wysylaja nie to co czlowiek zamowil i ze dociera to w oplakanym stanie. Trzeba wszystko wymuszac i ponaglac. Skladajac reklamcje na sliwe informowalem ze chce dostac drzewko jakie zamowilem i ze nie chce kasy. Dostaje odpowiedz na miala. Coz loguje sie i âŠ. kasa do wykorzystania na nastepne zakupy.
Wszystkie maile moge upublicznic w jaki sposob odpowiadaja na zadane konkretne pytania.
Zamówienie z przed dwóch miesiÄcy JuÅŒâŠ
Zamówienie z przed dwóch miesiÄcy JuÅŒ nawet nie mam moÅŒliwoÅci Åledzenia realizacji zamówienia. Jestem rozczarowana ÅŒe tak zdawkowo i niemiÅo obchodzÄ siÄ z klientem.
Beznadziejna jakoÅÄ roÅlin
PrzysÅane hortensje zdecydowanie odbiegaÅy rozmiarowo od tych zamówionych - z opisu hortensji wynikaÅo iÅŒ zamówiona roÅlina bÄdzie miaÅa od 30-60 cm, natomiast przysÅana roÅlina miaÅa 6 cm !!!!!!!! WczeÅniej zamówione biaÅe trawy pampasowe (5 szt.) okazaÅy siÄ róŌne (2 inne i 3 inne) i zamiast tworzyÄ okreÅlonÄ
kompozycjÄ, psujÄ
estetykÄ ogrodu, podobnie z 6 hortensjami jednego rodzaju (4 inne i 2 inne) i jeŌówkami, które nie w wyrosÅy.
JeÅli Sadowniczy potrzebuje dowodów, chÄtnie je udostÄpniÄ.
Ponadto koszty przesyÅki i arogancja pracowników, z którÄ
kaÅŒdy miaÅ do czynienia, nie wymaga kolejnych opowieÅci.
No i hit na koniec: otrzymaÅam z sadowniczy.pl moÅŒliwoÅÄ oceny zakupów i nie mogÄ oceniÄ sklepu negatywnie (nie otwiera siÄ okno umoÅŒliwiajÄ
ce napisanie opinii) lecz otwiera siÄ okno tylko wówczas kiedy wybieram tzw. uÅmiechniÄtÄ
emotkÄ.
StÄ
d tak wysokie oceny
Nigdy nie kupiÄ nic w Sadowniczy
RoÅliny wszystkie uszkodzone, czekaÅam na nie ok 2 miÄs. Zapakowane niechlujnie.
Sadzonki w ogóle nie zabezpieczone
Sadzonki w ogóle nie zabezpieczone. W transporcie lataÅy po caÅym pudeÅku, przez co siÄ uszkodziÅy. 3 z 12 nie nadajÄ siÄ do posadzenia ledwo ÅŒywy, suchy, 5 cm kÅykieÄ. PoraÅŒka. Reklamacja przez formularz reklamacyjny, szybka odpowiedź na zgÅoszenie. Zwrot pieniÄdzy za te 3 sztuki... Nie polecam
PoraÅŒka
Opakowanie niechlujne, jakoÅÄ towaru jeszcze gorsza.ZupeÅnie suche patyki jaÅminiowca bez szans ÅŒeby cokolwiek wykieÅkowaÅo.Bez lilak ma jakieÅ maleÅkie pÄ
czki ,ale jeden mizerny patyk za 45,65 zÅ to nieporozumienie.Brak moÅŒliwoÅci na reklamacjÄ telefonicznÄ
i szybkie wyjaÅnienie problemu.Czekam na pisemne wyjaÅnienie reklamacji.
NIE POLECAM SPRZEDAWCY.
Wysylka za granice.
Bardzo udane zakupy. Jedna z niewielu firm ktora wysyla za granice. Trzeba bylo troche poczekac ale bylam stale informowana na jakim etapie jest ta wysylka. Szybka odpowiedz na pytanie.W miedzyczasie byla bez problemu mozliwa wymiana drzewka bo zmienilam zdanie. Drzewka przyszly jeszcze bez listek, dobrze zapakowane w balonie i oblozone papierem przed zniszczeniem. Jestem bardzo zadowolona i przy nastepnej potrzebie skorzystam ponownie. Kolezanka byla zachwycona i zamowila se rowniez za graniceð
Pozdrawiam Team i dziekuje. M.K
Za transport i zabezpieczenie drzewekâŠ
Za transport i zabezpieczenie drzewek dajÄ 5 gwiazdek.Za jakoÅÄ drzewka zero gwiazdek.CzereÅnia majowa to patyczek wys.123 cm i Årednicy 1 cm , ma piÄÄ uszkodzeÅ kory w formie wgÅebieÅ. Czekam na rozpatrzenie reklamacji gdyÅŒ takie dzrewko nie da rady przeÅŒyÄ a uszkodzenia wraz ze wzrostem pogÅebiÄ siÄ.Drugie drzewko, papierówka bez zarzutu zatem 5 gwiazdek. KaÅŒdy musi sam wyciÄ gnÄ Ä wnioski.
TRAGICZNA LOGISTYKA !!!
Ta jedna gwiazdka to za b. duÅŒy wybór roÅlin. Logistyka tragedia!!! Kontakt utrudniony, po trzykrotnym popÄdzaniu kiedy wreszcie wyÅlÄ dowiedziaÅem siÄ ,ÅŒe nie majÄ niektórych drzewek które u nich kupiÅem.Oddali kasÄ a resztÄ wysÅali.... tzn. napisali, ÅŒe wysÅali bo paczka wyszÅa od nich dopiero 2 dni później. W paczce i tak towar niezgodny z zamówieniem!!! Reklamacja tak utrudniona,ÅŒe prawie niemoÅŒliwa. Mam wysÅaÄ na wÅasny koszt, albo odwieź 400km do ich punktu! TRAGEDIA NIE POLECAM. Drzewa jakoÅciowo bardzo róŌne od grubych i mocnych do cienkich patyczków, czy siÄ przyjmÄ zobaczÄ wiosnÄ .
Bardzo udane zakupy
Zakupy w sklepie Sadowniczy mogÄ zaliczyÄ do bardzo udanych. MajÄ ogromny wybór i obsÅuga jest naprawÄ profesjonalna. PotrafiÄ doradziÄ, udzielajÄ kompleksowych informacji. Poza tym dostawa jest na czas. To moje kolejne zakupy w ciÄ gu tego roku.
Nie polecam sprzedawca nieuczciwy
Nie polecam sprzedawca nieuczciwy
ZamówiÅem dwie czereÅnie w cenie 35zÅ za szt.
PoprosiÅem o jak najwyÅŒsze poniewaÅŒ w opisie byÅo (wysokoÅÄ drzewek od 60 do 160 cm) co stanowi bardzo duÅŒÄ
róŌnicÄ. OtrzymaÅem jednÄ
160cm ÅadnÄ
i grubÄ
u nasady 3cm a drugÄ
kawaÅek patyka 80cm.
Reklamacja siÄ nie opÅaca bo koszt zwrotu jest równy wartoÅci drzewek.
OtrzymaÅam 3 dni po ustalonym czasie dostawy sadzonki niezgodne z opisem.
Wskazano mi zwrot sadzonek na wÅasny koszt bez zwrotu kosztów dostawy 16 zÅ.
BÄdÄ omijaÄ ten sklep szerokim Åukiem.
Wszystko ok.
Zamówienie dotarÅo. Wszystko ok. Nic siÄ nie zniszczyÅo podczas podróŌy kurierem. W przesyÅce byÅo wszystko co byÅo zamówione. Termin realizacji zamówienia zgadza siÄ z deklarowanym. Ceny atrakcyjne. DuÅŒo róŌnych promocji.
DziÅ otrzymaÅam paczkÄ
DziÅ otrzymaÅam paczkÄ, a zamówienie byÅo naprawdÄ duÅŒe. TrafiÅam w tym sklepie na fajne promocje, wiÄc nie bÄdÄ ukrywaÄ, ÅŒe zaszalaÅam. Szkoda, ÅŒe nie majÄ darmowej przesyÅki, ale i tak siÄ opÅacaÅo. Fajne jest to, ÅŒe informujÄ o kaÅŒdym etapie realizacji zamówienia. Poza tym obsÅuga jest bardzo pomocna. Wszystko co zamówiÅam dotarÅo do mnie i to jest waÅŒne!
Paczka dotarÅa na czas
Paczka dotarÅa na czas. Wszystko siÄ zgadza. Dodatkowo muszÄ pozytywnie oceniÄ to, ÅŒe majÄ fajne promocje i wszystko moÅŒna zakupiÄ w jednym miejscu. Sklep okazaÅ siÄ bardzo pomocny. Polecam serdecznie szczególnie ze wzglÄdu na pracowników!
Jestem pozytywnie zaskoczona zakupami
Jestem pozytywnie zaskoczona zakupami. Sadzonki i cebule zgodne z opisem. Czas oczekiwania trochÄ dÅugi, ale taki byÅ wskazany na stronie i faktycznie wyrobili siÄ w tym terminie. ObsÅuga miÅa, pomocna i przede wszystkim kompetentna, a to siÄ bardzo liczy w tej branÅŒy.
Kwiaty zamowione w kolorze Biel
Kwiaty zamowione w kolorze Biel, dotarly rozowe i zolte.
Winogrona przesuszone z 3 sztuk przyjela sie jedna.
Paczka zapakowana tak ze ziemia z doniczek sie wysylalas.
Sklep nie dopisuje na wiadomosci.
NieÅadnie, "sadowniczy"!!! W czerwcu zamówiÅam na allegroâŠ
W czerwcu zamówiÅam na allegro sadowniczy2 kilka sadzonek. OczekiwaÅam na nie ok 2 tygodni. OtrzymaÅam roÅliny solidnie zabezpieczone i cieszyÅam siÄ, ÅŒe sÄ
w niezÅej kondycji mimo upaÅów. WymagaÅy jedynie solidnego nawodnienia. WystawiÅam wobec tego pozytywnÄ
opiniÄ za zgodnoÅÄ z opisem i obsÅugÄ - szczodrze po 5 gwiazdek. Nie oceniÅam jednak wysoko kosztu wysyÅki (ok 40 zÅ) i zdania nie zmieniÅam. To moja subiektywna ocena i mam do niej prawo. Ku mojemu zaskoczeniu otrzymaÅam e - mail od "sadowniczego", w którym postawiono mi warunek: albo zmieniam zdanie i stawiam 5 gwiazdek za koszt wysyÅki, albo wyraÅŒam zgodÄ na usuniÄcie mojej opinii z allegro! ByÅam w szoku, ÅŒe sprzedawca moÅŒe posunÄ
Ä siÄ do takiej manipulacji! JuÅŒ wiadomo, jakim "cudem" lista ocen "sadowniczego" jest taka "rozgwieÅŒdÅŒona". NieÅadnie,
" sadowniczy"!
Trustpilot ãšã¯ã¹ããªãšã³ã¹