Meget problematisk forlÞb â kan ikke anbefales
Jeg kan desvÊrre på ingen måde anbefale SK-EL efter et meget problematisk installationsforlÞb i min lejlighed, som samlet strakte sig over ca. seks uger, selv om arbejdet oprindeligt var planlagt til omkring to uger.
Projektet var aftalt igennem 3Byggetilbud og var prÊget af gentagne fejl, mangelfuld planlÊgning og flere efterfÞlgende udbedringer.
Et af de mest alvorlige forhold var, at en gammel installation, som jeg fik oplyst var afbrudt, fortsat var spÊndingsfÞrende. Det medfÞrte, at en tÞmrer fik et strÞmstÞd og måtte på hospitalet. Det var en meget alvorlig situation og rejste naturligt tvivl om installationens sikkerhed.
Derudover blev der begået en vÊsentlig fejl i gangen: Elektrikerne havde glemt at fÞre en nÞdvendig ledning korrekt til en stikkontakt. Uden at informere mig valgte de efterfÞlgende at fÞre kablet ud i opgangen og derfra tilbage ind i lejligheden til stikkontakten, endda i samme kanal som internet/coax-kabler. Det fremstod for mig som en uacceptabel og ikke-faglig lÞsning. Denne fejl medfÞrte, at vÊggen senere måtte åbnes igen og efterfÞlgende mures og males på ny.
Jeg konstaterede også, at der flere steder var monteret Êldre/brugte afbrydere i forbindelse med en ny installation, uden at jeg var informeret eller havde accepteret det. Da jeg påpegede det, blev de udskiftet.
Der var desuden yderligere fejl, herunder forkert sikring til ovnen, beskadiget tavleafdÊkning og manglende tilslutning af emhÊtten, som jeg selv måtte opdage efterfÞlgende. Det krÊvede flere ekstra besÞg fÞr installationen fungerede korrekt.
På grund af de mange forhold fÞlte jeg mig nÞdsaget til at få en anden autoriseret elektriker ud for at gennemgå installationen og dokumentere fejlene. Flere af de konstaterede forhold blev efterfÞlgende udbedret af SK-EL. SK-EL accepterede at dÊkke udgiften til den anden elektriker, men afviste at give reduktion i den samlede pris, selv om forlÞbet havde vÊret usÊdvanligt problematisk.
Samlet set har processen vÊret meget belastende med gentagne håndvÊrkerbesÞg, åbning af vÊgge, efterfÞlgende malerarbejde og behov for lÞbende opfÞlgning fra min side for at få installationen korrekt og sikker. ForlÞbet gav mig desvÊrre en oplevelse af manglende transparens og tillid undervejs.
Jeg kan derfor ikke anbefale SK-EL og ville personligt ikke vÊlge dem igen til el-arbejde.
Installationen fungerer nu, men kvalitetssikringen og projektstyringen undervejs har efter min oplevelse vÊret langt under det niveau, man med rimelighed kan forvente ved en ny elinstallation.