企業が回答しました
Ik kan me niet in de andere ervaringen vinden. 2 bestellingen geplaatst over 2 weken, 1 voor een focusrite audio interface en 1 voor een Sennheiser headset. Allebij mooi snel aangekomen voor h... もっと見る
企業が回答しました
Musikhaus Thomann is a German-based retailer of musical instruments, studio, lighting, and pro-audio equipment.
ネガティブなレビューの 88%に回答しています
通常48時間以内に回答
この企業のTrustpilot 利用方法
レビューや評価の取得方法、スコアリング、モデレーションのプロセスについて確認する。
I bought an expensive Thon protection case for my Denon Prime Go. It arrived damaged. Thomann gave me lousy service, offering me a store credit for 25e, when -of course- I never want to buy anything from them again. They refused to send me a new one unless I send the damaged case back first but force me to purchase expensive pacakaging material and spend a lot of time to send it back. No acknowledgement of making a mistake. Will never buy there again.

Thomann Music からの回答
Do not place orders! The products you order for the "sale" price are not even in stock. Because it is an international order. Your money is gone! God knows when I recieve my refund. Called costumer service. They do not help at all. The cancelled products of mine are still in stock. Really dissapointend in Europe"s "BIGGEST" music store. You can change it to Europe"s lowest costumer service!
Echt ontzettend jammer dat ik mijn 5 sterren review hier verwijderd heb en deze ervoor in de plaats zet! Thomann was altijd mijn favoriete muziekwinkel en ik kocht vrijwel alles bij ze.
Januari 2021 Thomann ontdekt en deed mijn eerste bestelling. Laatste bestelling in september 2025. In 4,5 jaar tijd voor meer dan 10.000 euro gekocht en gehouden. Exacte bedrag: 10.072,19 euro. Best veel toch? Thomann vindt blijkbaar van niet, die maakt het blijkbaar niks uit dat je voor zoveel geld bij ze koopt. Want dan hadden ze op mijn laatste bericht wel begripvol, meedenkend en klantgericht gereageerd. Ze verdienen blijkbaar genoeg en om als gewaardeerde klant behandeld te worden moet je waarschijnlijk voor 10.000 euro per 0,5 jaar kopen ipv per 4,5 jaar.
Waarom heb ik voor zoveel geld bij Thomann gekocht? Omdat de service en het klantcontact altijd perfect was. Er werd vaak snel gereageerd op emails, er werd begripvol gereageerd, ik voelde mij altijd goed geholpen en behandeld als gewaardeerde klant. Ook toen ik een keer een versterker kocht die niet helemaal goed was, werd niet moeilijk gedaan over retourneren en nieuwe sturen. Ging even mis bij geld wat ik terug kreeg, een afspraak was blijkbaar niet goed vastgelegd. Maar na vriendelijk contact met een Engelstalige medewerker, werd dat gewoon opgelost.
Ook contact met de Nederlandstalige helpdesk was altijd erg fijn. Wel heb ik gezien dat de bezetting daar wel eens wijzigt. Nu weet ik niet of het ligt aan de medewerker wiens naam begint met een Q met wie ik mijn laatste mailcontact had en dat die persoon nog wat klantgerichtheid training kan gebruiken, of dat het gewoon Thomann's algemene nieuwe stijl is. Maar ik vond het contact hoogst onprettig, onbegripvol, totaal niet meedenkend en niet klantgericht. Ook had ik de indruk alsof mijn mail niet gelezen werd, want er kwam totaal geen reactie op de dingen die ik noemde als zijnde belangrijk voor mij. Ik vroeg juist expliciet om een oplossing waarbij ik de gitaar NIET op hoefde te sturen, en een alternatieve oplossing te doen. Maar daar kwam totaal geen reactie op en geen begrip en het enige antwoord was dat ik de gitaar moest opsturen. En er was ook met geen mogelijkheid deze persoon duidelijk te maken dat ik dat niet kon en niet wou. Dat werd door Q compleet genegeerd.
De gitaar elektronica was namelijk niet goed. Dat kon ik zelf makkelijk repareren. Daarvoor vroeg ik Thomann heel netjes en vriendelijk de benodigde onderdelen op te sturen onder garantie, want gitaar was 4 maanden oud en eigenlijk van begin af aan al niet goed. Maar heb ik niet direct gemeld om diverse redenen. Als ik het zelf zou fixen dan zou hun dat tijd en geld schelen en hoeven zij het niet te (laten) repareren. Daarnaast was er op die manier geen risico op beschadiging van de gitaar tijdens transport of kwijtraken. Ging om een gitaar die nooit meer leverbaar is immers! Ik heb net als bij de defecte versterker aangeboden een filmpje te maken. Bij de versterker vonden ze dat erg fijn en heb ik dat filmpje dus gemaakt. Deze keer kwam er totaal geen reactie op dat voorstel. Dus geen filmpje.
En ja, de benodigde onderdelen samen hadden een verkoopwaarde van 86 euro, maar dat is verkoopwaarde. Inkoopwaarde ligt natuurlijk lager. Dus Thomann zou er geen 86 euro aan kwijt zijn. Daarnaast zouden ze geld bespaard hebben op verzendlabel voor de gitaar en werkuren. Wat waarschijnlijk duurder is dan een paar onderdeeltjes sturen. En ze hadden natuurlijk nog kunnen zeggen dat ze mij de onderdelen met een korting aan wilden bieden als het echt zo'n slecht voorstel was waar ik mee kwam. Maar met het oog op dat ik meer dan 10.000 euro bij hun besteed had in 4,5 jaar tijd, hoopte ik op een beetje coulance en begrip voor het feit dat ik mijn niet meer leverbare gitaar niet onnodig aan transport risico's wou blootstellen.
Maar nee. Geen begrip. Ik vroeg nog of ik anders nog een korting op de gitaar kon krijgen....kon ook niet. Zogenaamd wou Q met mij meedenken, maar dan moest mijn reactie wel zijn dat ik akkoord ging met opsturen van de gitaar kwam het op neer. Dat noem ik geen meedenken.
Dit heeft mij een erg nare nasmaak gegeven en mij spijt gegeven dat ik voor 10.000 euro gekocht heb bij deze winkel de afgelopen jaren. De benodigde onderdelen heb ik maar elders gekocht, samen met nog wat andere spullen die ik normaal gesproken bij Thomann gekocht had. Nu voorlopig echt even niet. Nu Bax weer goed loopt, koop ik toch maar liever van Nederlandse bodem. Helemaal nu ik ervaren heb dat je als trouwe Thomann klant als een nummer gezien wordt, het totaal niet uitmaakt dat je heel veel geld hebt bijgedragen aan hun omzet en er totaal geen reactie komt op dingen die je aangeeft als zijnde belangrijk. Maar ook bedankt hiervoor Q van Thomann! Zo groeit mijn spaarrekening wel veel sneller!! :-)

Thomann Music からの回答
harley benton acoustic gekocht. bij ontvangst 2de fret D snaar buz dacht lag aan mezelf maar andere mensen laten spelen die goed kunnen spelen hadden er ook last van. moeten betere controles uitvoeren om misverstanden te voorkomen. nu verzoek gestuurd voor vervanging en afwachten

Thomann Music からの回答
Ik deel de ervaringen van de 1 ster reviews niet. Bestelling super snel verzonden, op vrijdagavond besteld en zaterdagmiddag had ik het pakketje netjes in huis. Perfect!

Absolutely not recommended.
Having spent thousands of euros (in the past few months alone) I won’t be buying from them again. Here’s why….
I paid full price for a lighting bar but received a b stock item. When I complained I was initially offered less than the difference.
I’ve asked them to explain how this could happen that a b stock item (had missing/broken parts) could be sent as New and they couldn’t give me a reason.
This is tantamount to fraud and I’ll be making everyone aware of this.

Thomann Music からの回答
Helaas is Thomann slechter geworden. In januari heb ik meerdere bestellingen geplaatst. Het duurde altijd tussen 1 and 3 dagen om de bestelling te verwerken (bevestigen, factuur sturen etc.) en daarna nog 1 a 3 dagen om het pakket te verzenden. Email antwoorden zij altijd na enkele dagen en zo moet je altijd bellen, dat is vervelend.

Thomann Music からの回答
Ik kan me niet in de andere ervaringen vinden.
2 bestellingen geplaatst over 2 weken, 1 voor een focusrite audio interface en 1 voor een Sennheiser headset. Allebij mooi snel aangekomen voor het feit dat ze uit duitsland kwamen, 2-3 dagen per levering. DHL is niet mijn favoriete leverancier, maar het lijkt dus tenminste alsof ze UPS niet meer gebruiken - dat is altijd goed.
Producten waren allebei voor de goedkoopste marktprijs, stuk beter dan Bax, en kwamen in volledige nieuwstaat aan met seals intact.
Misschien een suf puntje, maar ik had graag nog wel de optie gehad om bij mijn bestelling een gratis trinket toe te voegen. Stickertje, of soortgelijk. Ik begrijp dat het wegens klimaat niet meer automatisch is, maar ik vind ditsoort dingen altijd leuk voor op de laptop.

Thomann Music からの回答
Zeer traag proces als je een product retour stuurt

Thomann Music からの回答
Lessenaarlampje na enkele keren gebruiken kapot. Weliswaar eind 2021 gekocht. Enige antwoord dat ze kunnen bedenken is dat de garantie voorbij is. Dat wist ik ook wel. Gezien zo'n ding toch langer mee zou moeten gaan ...ach ja...volgende keer andere winkel.

Thomann Music からの回答
Presonus Studiolive AR16c ging buiten de garantietermijn kapot. Bleek niet meer te repareren. Thomann zond mij terstond een gloednieuwe. Uitstekende service dus!

Thomann Music からの回答
Loze beloftes van levering. Viool met randartikelen gekocht voor mijn zoontje.
Schouder steun was niet op voorraad dus zou in delen verzonden worden. De schouder steun zou na 4-5 werkdagen in huis zijn.
Na twee weken niets gehoord/ontvangen te hebben gemaild wat er aan de hand is.
Problemen met levering van de schoudersteun. Ik kreeg een aanbod om het in delen geleverd te krijgen, wat al toegezegd was. Of alternatief voor schoudersteun.
Doorgegeven dat ik het in delen geleverd wil hebben en graag een alternatief krijg voor de schoudersteun mocht dit nog langer duren.
Nu wederom al 3 dagen niets van ze gehoord. Al met al krijg ik niet de inrichting dat het een bedrijf is wat zijn afspraken nakomt en een customerservice die slechter is dan wat je zou mogen verwachten.
UPDATE 12/12/2025
Inmiddels is de viool geleverd in deel levering. Echter wacht ik nu nog steeds op de schouder steun welke binnen 5 werkdagen leverbaar zou zijn. Inmiddels meer dan een maand verder en geen bericht...

Update:
Vandaag wederom contact gehad met Thomann. Telefonisch werd ik geholpen door een jongeheer die kon zien dat het onderzoek naar DHL loopt maar in samenspraak met zijn leidinggevende het product opnieuw kon versturen naar ons. Ditmaal met UPS.
Voor zo een groot bedrijf als Thomann die aardige monopoly heeft op het gebied van online shops in de muziekindustrie in Europa lijkt het mij zeer verstandig als zij hun samenwerking met een boevenbedrijf als DHL nogmaals onder de loep nemen.
Review aangepast naar 2 sterren ivm bovenstaande.
Als het kon had ik een - ster gegeven!
Mijn man is al jaren klant bij Thomann en besteld meerdere instrumenten en producten bij dit bedrijf en enige loyaliteit vanuit het bedrijf naar ons is absoluut niet aanwezig!
Afgelopen zaterdag 8 November zou een pakket (ter groote van een keyboard) moeten zijn afgeleverd bij mijn huis om 17;10. Er is zelfs voor getekend en er staat een naam bij. De naam is een gehussel van verschillende letters en de handtekening is een streep. Naar aanleiding van bovenstaande hebben wij contact gehad met DHL en zij geven aan dat de chauffeur heeft aangebeld en het pakket aan ons heeft gegeven. Wat absoluut niet klopt. Mijn echtgenoot en ik waren beiden thuis en niemand heeft aangebeld. Op de camera staat ook helemaal niets. Thoman gaat af op de reactie van DHL en zij trekken hun handen er vanaf. Waardeloos en pure diefstal. De vaste middag/avondbezorger van DHL ecommerce hebben wij op beeld van vorige bezorgingen. De vraag is of DHL en Thomann ons wel serieus neemt als deze beelden worden gedeeld. De bezorger mag bij ons aanbellen en aangeven aan wie hij het product heeft gegeven.
Btw: de doos is ook bij niemand in de buurt geleverd!
Thomann neemt ons niet serieus en ook DHL ziet dit als een simpele kwestie.
Thomann verwacht dat wij dit product zomaar opnieuw moeten kopen. Terwijl er 0 vertrouwen meer is in de afhandeling van de verkoop bij deze verkoper.

Thomann Music からの回答
Waardeloze bezorging en beloftes. Buisje voor mijn versterker besteld, welke op voorraad zou zijn en binnen 2 dagen thuis zou worden bezorgd. Levering wordt eerst met enkele dagen uitgesteld en nu komt er weer een hele week uitstel bij. In totaal bijna 2 weken wachten op je bestelling. Erg slecht!!

Thomann Music からの回答
Na een ongelukkig voorval, hals van de gitaar was afgebroken, werd na een klein transport onderzoek geconcludeerd dat dit ofwel een productiefout betrof , of domme pech en werd zonder enige discussie een nieuwe gitaar opgestuurd!!!!
Fijn dat er nog bedrijven zijn, met deze service1
Mijn zoon speelt inmiddels met veel plezier op zijn nieuwe exemplaar

Thomann Music からの回答
Bestelling komt niet binnen de beloofde data binnen.. klantenservice is niet alleen onbeschoft.. men weigerde ook te helpen. Ik ben met meerdere mogelijke oplossingen ZELF afgekomen. Maar hun reactie was steeds dat ik maar wat weken moet wachten..heb de bestelling geannuleerd (kan nu ook nog weken wachten op terugbetaling) en koop NOOIT nog iets hier.
Heb meerdere screenshots van het gesprek.. ook toen de werknemer uit zichzelf besloot het gesprek te beëindigen.. klantenservice 0,0 absoluut geen aanrader

Thomann Music からの回答
Vandaag heb ik met veel plezier mijn eerste bestelling ontvangen. De levering was verrassend snel, wat mijn verwachtingen overtrof. Wat mij echter het meest is opgevallen, is de uitzonderlijke zorg waarmee mijn pakket was ingepakt. Het is zeldzaam om te zien dat een webshop zoveel aandacht besteedt aan de verpakking en bescherming van producten. Dit toont aan dat er echt oog is voor detail. Mijn grote complimenten aan het hele team! Dit heeft mij ervan overtuigd dat ik hier zeker vaker ga bestellen.

Thomann Music からの回答
Que dire , un sav qui parle dans le vide. Ne respecte pas ses clients , car n’assume pas la casse de ses colis à cause d’un transporteur peu ou mal attentionné Thomann c’est peut être bien quand on n’a aucun souci avec sa commande , mais si vous avez un souci , la couverture sera toujours tirée vers eux , ils préserverons leurs propres intérêts avant de s’intéresser aux autres. Orientez vous vers Amazon / woodbrass c’est bien mieux
Leuke winkel voor alle muziek producten. Leuk dat je veel met iDeal kunt betalen. Maar de bezorging is waardeloos. Van een bedrijf dat zo groot is dat ze gevestigd zijn in hun eigen straat, mag je toch meer verwachten. Bestellingen worden afgesloten als Thomann het bij de bezorgdienst heeft afgeleverd, echter Thomann is verantwoordelijk voor de bezorging van je eigendom. Daarom zouden ze het pas als "afgesloten" mogen noteren als het in huis is, en niet als zo'n flut bezorger als UPS het heeft aangenomen. Doe hier eens iets aan.

企業は、自動招待を介してレビューを依頼することができます。この方法で得られたレビューは、本物の経験に基づいたものであり、確認済みのラベルが付与されます。
他の種類のレビューについての詳細はこちらをご一読ください。