Banner for Stichting Wakibi

TrustScore 5段階評䟡の4.5

4.7

レビュアヌのコメントを芋おみたしょう

5぀星のうち5の評䟡

Heel mooi om op deze manier kleine ondernemers te helpen. Ik word blij als ik zie dat ze kleine bedragen terugbetalen, dat betekent dat ze het goed doen. Wakibiki regelt dat prima, makkelijk om kr... もっず芋る

5぀星のうち5の評䟡

Duidelijke en gebruiksvriendelijke website. Goed en mooi doel: leningen t.b.v. zelfredzaamheid. Alles is transparant: geld t.b.v. mirco kredieten en geld t.b.v. de organisatie.

5぀星のうち5の評䟡

Geweldig goed initiatief. Met microkredieten help je anderen en je krijgt je geld terug minus een beetje vw koersverschil. Duidelijke info op de site. De terugbetaling kun je weer inzetten voor nieuwe... もっず芋る

5぀星のうち4の評䟡

Ik krijg geregeld updates en ik neem aan dat mijn geleende geld op de bedoelde plek terecht komt zodat mensen de kans krijgen iets op te bouwen of uit te breiden. Verder ken ik het niet beoordelen.... もっず芋る

䌁業情報

5. 財団法人
  6. 非銀行系金融サヌビス

Stichting Wakibi に぀いお

圓該䌁業による蚘述

Non-profitorganisatie Wakibi zet zich in voor armoedebestrijding en duurzame zelfredzaamheid door microkredieten te verstrekken aan ondernemers in ruim zeventig ontwikkelingslanden. In plaats van hulp te geven in de vorm van donaties, bieden we mensen de kans om zelf een beter bestaan op te bouwen. Zo krijgen ondernemers, vaak vrouwen, toegang tot financiering die hen helpt om een bedrijf te starten of uit te breiden.

Eén microkrediet heeft een enorme impact. Gemiddeld profiteren vijf mensen direct van een lening, zoals familieleden en werknemers van de ondernemer. Dit betekent dat kinderen naar school kunnen, gezinnen toegang krijgen tot medische zorg en gemeenschappen economisch sterker worden. Zo draagt elke lening bij aan structurele verbetering van levensomstandigheden.

De financiering van deze microkredieten komt van mensen zoals jij! 100% van het geld gaat rechtstreeks naar de projecten van ondernemers. Dankzij het hoge terugbetalingspercentage van 98% kun je jouw uitgeleende bedrag steeds opnieuw inzetten en zo blijvend impact maken. Wil je het liever terug? Dan kun je het bedrag laten terugstorten.

Doe mee en verander levens met een kleine lening! Ontdek hoe jij impact kunt maken op www.wakibi.nl.

連絡先

通垞2週間以内に回答

この䌁業のTrustpilot 利甚方法

レビュヌや評䟡の取埗方法、スコアリング、モデレヌションのプロセスに぀いお確認する。

Geweldig initiatief

Het is een mooi initiatief. Met een kleine bijdrage kan iemand anders ondersteund worden.

Stichting Wakibi からの回答

Fijn dat je dit zo ervaart. Juist die kleine bedragen maken het verschil groot.

Duidelijk, gemakkelijk, nuttig!

Duidelijke informatie. Goede projecten, gemakkelijk kiezen en toewijzen.
Betrouwbare brand die zichtbaar is in de website. Hoge gunfactor.

Stichting Wakibi からの回答

Fijn om te lezen dat je het platform overzichtelijk en betrouwbaar vindt. We doen ons best om uitlenen zo eenvoudig en nuttig mogelijk te maken.

Ik doe al jaren mee

Ik doe al jaren mee. Ooit één keer een bedrag gestort en geweldig als je het steeds weer kunt hergebruiken

Stichting Wakibi からの回答

Dank voor je mooie woorden. Juist het opnieuw kunnen uitlenen geeft elke euro extra impact.

Het is ontzettend leuk

Het is ontzettend leuk om mensen te kunnen helpen met een relatief klein bedrag. Het is leuk om weer geld terug te krijgen wat je weer kan investeren. Wakibi doet dit heel goed, het systeem werkt goed is mijn ervaring.

Stichting Wakibi からの回答

Dankjewel voor je mooie woorden. Juist dat je met een klein bedrag iemand vooruit kunt helpen en daarna het geld weer opnieuw kunt uitlenen, is de kracht van Wakibi.

5぀星のうち3の評䟡

Fijn en minder fijn

In dit geval kreeg ik info over een terugbetaling. Fijn die info!
Er staan ook een aantal andere donaties open, waar ik niets van hoor, dat vind ik minder fijn.

Stichting Wakibi からの回答

Dankjewel voor je bericht en je feedback. Fijn dat de terugbetalingsmail helpend was, en begrijpelijk dat het minder fijn is als je over andere leningen niets hoort. Ter geruststelling: de terugbetalingen verschillen per ondernemer, land en partner. Soms begint de aflossing pas (veel) later — dat kan tot een jaar zijn.

Je vindt de planning en betalingen per project hier: op de projectpagina bij Details van de lening en bij Betalingen voor het volledige betaaloverzicht

Kom je er niet uit of klopt er iets niet? Mail ons gerust op support@wakibi.nl, we kijken graag met je mee.

5぀星のうち4の評䟡

super goed werk

Jullie doen super goed werk voor hėn die initiatief tonen om aan hun / andermans welzijn te werken.

Stichting Wakibi からの回答

Heel fijn om te horen, dankjewel!

Love Wakibi !

Love Wakibi !! Het beste cadeau 💝

Stichting Wakibi からの回答

Fijn dat je dat zo ervaart, dank voor je steun.

5぀星のうち5の評䟡

goed doel voor plaatselijke ondernemers

Een bijzonder goed doel met veel keuze uit interessante projectjes. Zo leuk plaatselijke ondernemers een zetje te geven.

Stichting Wakibi からの回答

Fijn om te lezen! Het is inderdaad het leuke van Wakibi dat je zelf bepaalt welke ondernemer je ondersteunt.

Makkelijk uitvoerbaar

Makkelijk om te doen, iedereen kan helpen, werkt echt simpel. Klein bedrag, groot verschil.

Stichting Wakibi からの回答

Fijn dat je dit zo ervaart. Juist die kleine bedragen maken het verschil groot.

Alertheid en duidelijke communicatie

Men zorgt ervoor dat je een reminder krijgt als je saldo weer voldoende is om een nieuwe lening te verstrekken.
Duidelijke communicatie.

2025幎5月23日

Stichting Wakibi からの回答

Dankjewel voor je review. Fijn dat je de communicatie duidelijk vindt. Met de reminders zorgen we er samen voor dat je saldo weer in beweging komt en zo nóg meer ondernemers geholpen kunnen worden.

5぀星のうち5の評䟡

Goed om mensen te helpen

Goed om mensen te helpen, die het moeilijk hebben

2025幎5月2日

Stichting Wakibi からの回答

Dankjewel voor je reactie. Juist door mensen die het moeilijk hebben een lening te geven, kunnen ze zelfredzaam worden en hun toekomst opbouwen.

5぀星のうち5の評䟡

Het is eenvoudig en voelt goed

Het is eenvoudig om aan mee te doen. Het geven van microkrediet kan met weinig risico en kosten en geeft een goed gevoel. Ik krijg telkens keurig een mail als er iets terug betaald is.
Ik kan zelf kiezen aan wie ik mijn krediet geef

2025幎4月25日

Stichting Wakibi からの回答

Mooi om te lezen dat je dit waardeert. Het is precies de kracht van Wakibi: geld blijft circuleren en kan steeds opnieuw een ondernemer vooruithelpen.

5぀星のうち5の評䟡

Zeer sympathieke stichting voor mikro

Zeer sympathieke stichting voor mikro kredieten. Soms mag de toelichting over bijvb de rating, rente etc wat beter worden toegelicht maar overall goed verhaal. Als je eenmaal bent gestart met krediet kun je keer op keer opnieuw uitlenen en een stukje bijdragen aan iemand zijn toekomst ver weg!

2025幎4月25日

Stichting Wakibi からの回答

Dankjewel voor je betrokken review. Fijn dat je het sympathiek vindt en dat je ervaart hoe waardevol het is om steeds opnieuw uit te lenen. We nemen je tip over extra toelichting rondom rating en rente graag mee.

Fijn!

Heldere site.
Duidelijke communicatie.
Inmiddels sinds 2013 met veel voldoening verstrekker van microkredieten. Met een klein bedrag een ander kunnen helpen voelt heel fijn.

2025幎4月18日

Stichting Wakibi からの回答

Fijn om te lezen. Elke kleine bijdrage helpt mee om een groot verschil te maken.

Trustpilot ゚クスペリ゚ンス

䌁業は、自動招埅を介しおレビュヌを䟝頌するこずができたす。この方法で埗られたレビュヌは、本物の経隓に基づいたものであり、確認枈みのラベルが付䞎されたす。