Brud på aftaler står i kÞ, samtidig med at ekspertisen er ikke eksisterende
Inden mit lange skriv, vil jeg lige pointere at der er en ansat hos DBS Lys A/S - der trod salt har taget mine bekymringer lidt alvorligt - og har sÞrget for at sende den nÞdvendige dokumentation til radius - desvÊrre på bagkant, men tak Martin du har reddet lidt af Jeres Êre.
-------- Og her kommer historien så kort --------
Gennem en hovedentreprenÞr havde jeg den manglende fornÞjelse af at stifte bekendtskab med DBS lys A/S's el-afdeling.
Et dygtigt tÞmrer-firma anbefalede DBS lys i forbindelse med at vi fik renoveret tag, til at stå for at montere sol-celler - og tro mig prisen var ikke speciel konkurrencedygtig - men jeg regnede med at jeg så til gengÊld fik nogle der kunne deres kram.
Da tagrenovationen var afsluttet, skulle DBS efter aftale begynde at montere solceller, og nedenstående er mine erfaringer.
1. Da de ankommer fÞrste dag, er der mange årsager til at de ikke kan gå i gang bla. stilladset er slet ikke i orden, til trods for at de selv har sagt ja til opgaven ud fra de forudsÊtninger - men de får da lige hÊngt en inverter på vÊggen.
2. Dag to går de i gang med at montere skinner på taget (og tro mig der bliver hevet mange tegl af) - da dagen er omme har de monteret tre skinner - og jeg rejser min fÞrste bekymring for hovedentrepenÞren ... som fortÊller mig at de er dygtige, men skal bare lige igang.
3. Dag er dagen hvor de får monteret yderlige 3 skinner på taget, der er desvÊrre bare det problem at de har brugt min tagrende som stigetrin + Þdelagt en del tegl, så derfor udtrykker jeg igen min bekymring for hovedentreprenÞr - som beder dem om at rette op på deres fejl, hvilket de da også til dels klarer på dag 4.
Herefter bliver jeg lovet at DBS finder et firma der kan deres kram - de kan så desvÊrre komme 1 1/2 uge senere ... Jeg er ikke tilfreds, men trodsalt får jeg nu professionelle på.
1 1/2 uge efter kommer de "professionelle" og besigtiger det indtil nu udfÞrte arbejde - og de har da også en del kommentarer, hvilket går på at det kunne da godt have vÊret gjort bedre - men desvÊrre har de heller ikke tid til at lige at fÊrdiggÞre opgaven
Den information bliver selvfÞlgelig videregivet til tÞmren der har lavet vores tag, og han ser selvfÞlgelig ikke anden udvej end at selv komme og montere solcellerne på taget sammen med en svend, hvilket de klarer på omtrent en dag ... nu er det bare DBS ansvar at sÊtte solceller, inverter og batteri sammen (hvilket jeg trods alt tÊnker at de kan, da elektrikere bÞr kunne noget med nogle ledninger)
Igen tager jeg desvÊrre fejl, og til trods for at de lover at vÊre fÊrdige inden for et par dage - så er de stadig på matriklen da jeg kommer hjem efter 10 dages ferie ...
Og ja de får da tÊndt for inverteren, udfordringen er så bare at den skriver "phase order fault", og den fejl er åbenbart russisk for DBS's elektrikere - for de beklager og siger at inverteren må vÊre dÞd, og jeg skal kontakte leverandÞren af denne - og så siger de ellers farvel og tak...
Samme aften må jeg bide i det sure Êble og ringe til den lokale elektriker - der vender et par faser, og vupti det spiller.
Ovenstående er bare et lille udsnit af de gange hvor DBS er kommet til kort så min konklusion og spÞrgsmål er fÞlgende.
1. Hvorfor giver man et tilbud på en opgave man overhovedet ikke har hverken forudsÊtninger eller ekspertise til at lÞse ?
2. Hvorfor bliver man ved med at stikke kunden blår i Þjnene, og fortÊlle at man ved hvad det drejer sig om, når det er lige fÞr kunden ved mere ?
3. Hvorfor går man fra en opgave hvor intet virker, og samtidig giver udstyret skylden, når det trods alt fortÊller hvad der er galt ?
4. Hvorfor sÞrger man IKKE for at melde anlÊgget til radius inden opsÊtning, således at kunden har de nÞdvendige tilladelser til at producere sin egen strÞm ?
5. Hvorfor bliver jeg faktureret for dimser ud over tilbuddet - som jeg ikke engang er blevet informeret om Der mangler
5. Hvorfor magter I overhovedet ikke at svare på den lange tidslinie jeg har fremsendt på mail, og trods alt erkende Jeres fejl ?
6. Hvorfor skriver i til stadighed på Jeres hjemmeside at i er eksperter i solceller - når i bestemt ikke er det ?
Tll alle andre der orker at lÊse mit lange skriv, DBS Lys kan måske skifte en spot eller kontakt, men at bruge dem til montering solceller er simpelthen et NO GO.
2023幎7æ19æ¥
èªçºçãªã¬ãã¥ãŒ