Uorden i (grÞnt)sagerne.
BemÊrk: Min anmeldelse gÊlder kun for The Veggie Bowl kÞbt hos Letz Sushi i Kgs. Lyngby. Alt andet på menukortet kan derfor sagtens vÊre i fineste orden.
Nåh... der skal lÊgges lidt ekstra krÊfter i at gÞre en vegetarret smagfuld og saftig på den dér umami-agtige, lettere sexet facon som oftest kommer helt af sig selv, når en ret har kÞd som omdrejningspunkt. Mange restauranter tror fejlagtigt, at vegetarer gladeligt nÞjes med postevand og snackgulerÞdder, nu da de jo som åbenlyse flagellanter har fravalgt kÞdet og alle dets glÊder i deres liv, og det giver desvÊrre samme restauranter anledning til at springe over, hvor gÊrdet er lavest. Vegetarer har helt ufortjent et ry for at vÊre, ja, måske ikke ligefrem nemme at narre men så nemme at tilfredsstille⊠hér skal man bare huske, at det enkle aldrig lyver.
Jeg bestilte en The Veggie Bowl til 155 kr (afhentning), og dét fortryder jeg sgu nu. Jeg er faktisk ikke vegetar men spiser ikke kÞd alle ugens dage, og i dag orkede jeg ikke at lave mad. Til prisen synes jeg, at der er lagt alt for få krÊfter i retten, og så er der tilmed sparret på vÊgten. Listen af ingredienser er ganske fin, men i mit tilfÊlde havde man glemt avocadoen, eller måske nÊrmere erstattet den med lidt agurketern som ikke fremgår af menukortet. Yderligere var det eneste til at bibringe lidt salt og fedme i retten tre små stykker tofu (300 gram Þkologisk tofu koster sjÊldent over 30 kr. i supermarkedet). GrÞntsagerne virkede hurtigt skåret og i undertal, da risen udgjorde måske 80% af retten. Nok er ris også vegetarisk, men man bruger jo ikke 155 kr på at spise sig mÊt i ris - isÊr ikke når man udmÊrket ved, at rettens Þvrige bestanddele heller ikke koster alverden i indkÞb.
Alt i alt er The Veggie Bowl en ret som underprÊsterer, som ikke er pengene vÊrd og som heller ikke rigtig gider gÞre en indsats for at glÊde vegetaren. Ingredienserne virker Êrlig talt kastet sammen som en omgang råkost uden dét ekstra, der skal til for at binde dem sammen. Som vegetarretter er flest i den danske restaurationsbranche, er The Veggie Bowl desvÊrre et skalkeskjul for at spare sig til overskud, når den i stedet kunne vÊre en billig mulighed for at vÊre generÞs.
Det undrer mig yderligere, at man ikke tilbyder anden âdressingâ til retten end soya. Hér har man tydeligvis valgt en standardlÞsning fra hylden frem for at se pÃ¥, hvad retten egentlig kunne have gavn af.
NÊsten gang tager jeg mig sammen og gÃ¥r i kÞkkenetâŠ
D. 8/7: Jeg vil gerne tilfÞje, at man tager fejl, hvis man tror, at Letz Sushi Þnsker at rette op på deres brÞler. Trods min tilbagevending via mail på deres opfordring nedenfor, har jeg intet svar modtaget. Så det er nok bare et forsÞg på at give lÊseren indtryk af, at man tager dårlige anmeldelser seriÞst hos Lets Sushi...
Der er yderligere korrekt, at man kan bestille anden dressing til retten end soya, men man skal ind under en seperat "dressing"-menu i bunden af menukortet, og hvis Dominos (af alle steder) kan finde ud af at tilbyde alskens tilbehÞr, når man skal til at betale, kan Lets Sushi vel også finde ud af dette (som supplement til tilbuddet om servietter, spisepinde mv.) - og Êrlig talt, til prisen burde dressing vÊre inkluderet.
Mvh Martin Andersen
2021幎6æ14æ¥