x-kom.pl レビュー 821

TrustScore 5段階評価の2

2.2

レビュアーのコメントを見てみましょう

5つ星のうち1の評価

Zamówiłem drona dla syna. Termin dostawy był wielokrotnie przesuwany i ciągle dostawałem informację, że już lada moment wysyłają i jutro będzie. Niestety, po ponad tygodniu oczekiwania, nie doczekałem... もっと見る

5つ星のうち3の評価

Miałem duże opóźnienie przy dostawie fotela gamingowego(warto zauważyć, że przy zamówieniu było napisane "wydłużony czas dostawy"), a więc zamówiłem go 31.03, planowany termin dostawy był 08.04, a fot... もっと見る

5つ星のうち2の評価

Zamówiłem telewizor 12 dni temu. Zero informacji dotyczących zamówienia. Dzowniłem, pisałem, nie są w stanie mi wyjaśnić dlaczego. Zwykle dostawa do paczkomatu działa dobrze, ale to co zrobili przy do... もっと見る

5つ星のうち1の評価

Kupiłem przez internet monitor na raty, z odbiorem w punkcie stacjonarnym na określony termin-2 dni. Nagle okazało sie że go nie mają i nie wiedzą kiedy będzie a tu raty trzeba zaraz zaczac spłacać. P... もっと見る

企業情報

当該企業による記述

Sklep komputerowy x-kom.pl > Posiadamy niezwykle szeroką ofertę. Oferujemy fachowe doradztwo oraz atrakcyjne ceny. Zapewniamy inteligentny wybór.

連絡先

この企業のTrustpilot 利用方法

レビューや評価の取得方法、スコアリング、モデレーションのプロセスについて確認する。

5つ星のうち2の評価

Tragiczna obsługa posprzedażowa

Od lat robiłem zakupy w x-kom i było w porządku (mimo to co raz częściej słysze negatywne opinie) - do teraz.

Sprawa dość banalna - zakupiłem sprzęt na fakturę, dostałem ją z błędami np. płyta główna to był "plan komórkowy" oraz losowo wstawione słowa "brak" do pozycji w fakturze np. "Brak Weryfikacja Brak i instalacja BIOS-u".

Niestety faktury w takiej postaci nie mogę zaksięgować. Zgłosiłem sprawę na infolinii. Następnego dnia zamiast korekty dostałem „specyfikację”, na której widniała tylko jedna pozycja z całego zamówienia. Dokument bezużyteczny księgowo oraz formalnie niebędący ani fakturą, ani korektą.
Napisałem zatem maila z prośbą o ponowną poprawkę. Następnego dnia dostałem odpowiedź:

"Problem wyniknął z powodu błędnie wybranej usługi serwisowej. Osoba weryfikująca zamówienie wprowadziła inną opcję serwisową, związaną z naklejeniem szkła [...].
Niestety, możemy to naprawić tylko poprzez:
Zwrot całego zamówienia lub wadliwego produktu i ponowną sprzedaż."

To kuriozalne że w tych czasach system CRM tak wielkiego sklepu nie ma opcji poprawy/korekty faktury. Pewnie ma ale ktoś tu wolał zbyć klienta w ten sposób, ponieważ już zapłacił za rzeczy więc szkoda na niego czasu.

Zaproponowałem nawet wystawienie noty korygującej z mojej strony do akceptacji - oni by tylko musieli ją podpisać i przesłać mi skan/zdjęcie - zostałem zignorowany (2 tygodnie temu).

Podsumowując: błędy po stronie x-kom, ale to klient ma odkręcać logistyczny absurd i tracić czas. Skrajnie nieprofesjonalne podejście.

2025年12月15日
5つ星のうち5の評価

Bez problemu

Dostawa jest szybka i sprawna, często można dostać zamówienie w ciągu następnego dnia. Nigdy nie miałam problemu z jakością zakupionych produktów.

2025年12月29日
5つ星のうち1の評価

Sprzedaja towar ktorego nie maja a sa jego producentem

Zamówienie złożone 29.12.2025 na komputer G4M3R 43 Pro, status produktu: dostępny, deklarowany termin dostawy: 31.12.2025. Opóźnienie wysyłki samo w sobie nie byłoby problemem.
Problemem jest brak możliwości otrzymania faktury z datą 2025, mimo że zamówienie zostało opłacone w grudniu i spełniało warunki zaliczenia do kosztów.
Po kontakcie z konsultantem dowiedziałem się, że marka G4M3R to w praktyce x-kom, a komputer był już złożony. Mimo to nie został wysłany 31.12, a faktura miała być wystawiona dopiero w dniu wysyłki. Ostatecznie pojawiły się sprzeczne tłumaczenia o braku komponentu i informacja, że skoro nie będzie wysyłki w grudniu, to nie będzie też faktury z grudniową datą.
Co istotne, x-kom jednocześnie reklamuje, że aby firma mogła zaliczyć zakup do kosztów, wystarczy:
złożyć zamówienie do 31.12 do godz. 12:00
wybrać towar ze statusem „dostępny”
opłacić szybkim przelewem
nie dodawać komentarzy
Wszystkie te warunki zostały spełnione.
W mojej ocenie firma sprzedaje towar jako „dostępny”, mimo że nie jest w stanie go wysłać ani wystawić faktury w deklarowanym terminie, co uniemożliwia rozliczenie kosztów. Dla klientów firmowych w końcówce roku to sytuacja niedopuszczalna.

2025年12月31日
5つ星のうち1の評価

Sprzedaż produktów których nie…

Sprzedaż produktów których nie posiadają to mam wrażenie po opiniach już klasyka. Z dostawy nici i się przedłuża tylko. Termin coraz dalszy. W Aplikacji „zamówienie otrzymasz 30.12” rozumiem to jako deklaracja a nie „przewidywany termin dostawy”. Pisze 29.12 na chat bo nie mam listu przewozowego. Dowiaduje się że wyślą kolejnego dnia. No to czekam. Pod koniec dnia wbijam na chat i dowiaduje się że oni przekażą to do nadania 07.01. Jest to po prostu żałosne. Tym bardziej że zgodnie z zamówieniem towar był dostępny. Omijać szerokim łukiem. Jak kiedyś x-kom był dobrym sklepem to po sukcesie socjal mediów i rozroście stało się to firmą, która nie może dotrzymać terminów bo mają to w poważaniu. No i wspomnę jeszcze, że nie otrzymałem żadnego maila o opóźnieniu.

2025年12月30日
5つ星のうち5の評価

Super obsługa

Super obsługa. Bardzo pomocna. Prawie mnie namówili na Gamera. Bardzo wysokie umiejętności sprzedażowe - premia jak nic się należy

2025年12月30日
5つ星のうち1の評価

X-kom czyli jak oszukiwać klientów

X-kom czyli jak oszukiwać klientów

Zakupiłem komputer w dniu 10 stycznia 2025 roku z 2 letnią gwarancją, niedawno zgłosiłem problemy techniczne , więc podesłali link do producenta owego komputera, podałem na stronie numer seryjny i miałem podać datę zakupu, okazało się że data 10 stycznia kiedy zakupiłem i otrzymałem fakturę jest błędna, więc spróbowałem ponownie ale poprzez kod SNID. Okazało się że firma chyba uznaje za datę zakupu dzień w którym oni sprzedali sprzęt do X-Kom czyli sierpień 2024 roku, a nie dzień w którym klient zakupił.

Ogólnie firma X-Kom unika odpowiedzialności za sprzedaż uszkodzonego fabrycznie sprzętu i jako jedyne rozwiązanie podają stronę producenta z formularzem zgłoszenia do supportu.

to był mój pierwszy większy zakup w tym sklepie i ostatni. Nikomu nie polecam

2025年12月26日

Zakup słuchawek Airpods Max

Ponad 1,5 roku temu zakupiłam na stronie słuchawki nauszne Airpods Max za 2,5 tys. złotych. Słuchawki sprawowały się dobrze do około 10 miesiąca od zakupu. Bez powodu odłączały się od urządzenia, nagle przestawała lecieć muzyka w jednej lub obu słuchawkach, albo pokazywało na telefonie, że muzyka leci a w słuchawkach tylko szum. Jedyny sposób w jaki mogłam to naprawić to zapomnieć urządzenie i połączyć ponownie (czasami musiało to być wykonane kilka razy). Jako, że produkt był jeszcze na gwarancji, oddałam go do naprawy. Po miesiącu dostałam informację, że produkt nie jest wadliwy. Produkt odebrałam i oddałam ponownie po tygodniu, jako że problemy się nasiliły. Po miesiącu znowu produkt stwierdzono za w pełni sprawny. Słuchawek nie odebralam i zgłosiłam ponownie na rękojmi, jako że gwarancja się skończyła. Dopiero w tym momencie stwierdzono, że produkt jest wadliwy, a za naprawę kazano zapłacić mi 1,5 tys. Cała sprawa została zgłoszona do prawnika i obsługi X-KOM. Aczkolwiek odpowiedzi dostajemy raz na dwa tygodnie, a słuchawek nie mam w posiadaniu już pół roku. Ta opinia to ostatnia deska ratunku, jako że z takim poziomem ignorancji nie spotkałam się nigdy. Mam nadzieję, że obsługa klienta sklepu w końcu się ze mną skontaktuje zamiast ignorować wysyłane maile.

2025年12月26日

"Gwarancja dostawy na Święta

"Gwarancja dostawy na Święta: zamów do poniedziałku(22.12) do 21:00"
laptop zamówiony 19.12 a 22.12 miał być dostarczony, po rozmowie z informacja w dniu 22.12 dowiedziałem się że będzie dopiero 29.12. Jak bym wcześniej wiedział ze taki dług termin dostawy to bym nawet nie zamawiał i nie płacił.

2025年12月22日
5つ星のうち1の評価

Sprzedaż towaru którego nie ma w magazynie

Zdecydowanie nie polecam zakupów w tym sklepie. X-kom sprzedaje produkty, których nie ma w swoim magazynie. Informacje podane na stronie o terminie realizacji zamowienia są nieprawdziwe (2 dni oczekiwania na zamówienie zamieniło się w 14 już po jego opłaceniu). Oczywiście o status realizacji zamówienia trzeba zapytać samemu na infolini bo informacja na temat opóźnienia jakims dziwnym trafem nie trafiła na moją skrzynkę mailową:)
Mam wrażenie, że sklep celowo wprowadza kupujących w błąd. Można przecież zarobić na sprzedaży urządzeń, których nie trzeba posiadać w magazynie. To takie proste:) Niesamowita optymalizacja kosztów. Pozytywne doświadczenie klienta niestety nie jest przedmiotem zainteresowania tego sklepu. Nigdy więcej nie skorzystam z ich usług. Nie przekona mnie do tego nawet najlepsza promocja.

2025年12月12日
5つ星のうち1の評価

Sprzedaż produktów których nie ma na…

Sprzedaż produktów których nie ma na stanie i informacja o tym w dniu w którym powinna przyjść przesyłka,mimo dopłaty za szybką wysyłkę
Po wydłużonym czasie realizacji zamówienia i odebraniu przesyłki okazało sie że produkt jest uszkodzony (rozbite szkło) co wiąże sie z kilkoma tygodniami czekania na zwrot pieniędzy/nowego nieuszkodzonego produktu

2025年12月13日
5つ星のうち1の評価

Wysłaliśmy z mężem telefon w ramach…

Wysłaliśmy z mężem telefon w ramach reklamacji i był miesiąc w serwisie. Musieliśmy zakupić drugi, a firma uważa, że gdyby zwrócili pieniądze to firma poniosłaby zbyt duże straty. Czyli straty ma ponieść klient. W takim razie powinni wysyłać telefon zastępczy. Nie polecam!!!! Wychodzi na to, że jak coś się zepsuje to zostaje się na miesiąc bez sprzętu.

2025年11月13日

Brak weryfikacji

Nie weryfikują osób odbierających sprzęt za grube pieniędze! Wystarczy znać czyiś numer telefonu żeby odebrać zamowienie, chore

2025年12月16日
5つ星のうち1の評価

The store avoids responsibility and ignores the customer during a warranty claim

I purchased a graphics card from this store, which turned out to be defective under load – the temperature instantly spiked to over 90°C, and the fans immediately ramped up to maximum speed. I filed a complaint under statutory warranty (seller’s responsibility). I was supposed to receive a response within 14 days.

During that time, the service department informed me that the claim was rejected because “no defect was found.” I requested the test results and asked whether they actually checked the parameters I mentioned – temperature values and how fast they were reached. I was then told that they had “requested the test results” and “consulted the issue with the manufacturer.”

Later, a customer service representative admitted that the initial rejection was unjustified. Despite that, the store and the service team stopped responding to my messages – no test results, no decision on the claim, even though their 14-day deadline has already passed.

When I returned the item to the store, they already tried to shift responsibility and encouraged me to file a warranty claim with the manufacturer instead. Now it’s clear they are trying to discourage the customer, redirect the issue elsewhere, or delay the process as much as possible.

If they truly performed the tests, why have they been unable to send them for a week? Most likely because the testing was unreliable. Only when I showed that I understand the issue and know what may be causing the defect did they stop responding.

I definitely do not recommend this store.

2025年12月10日

Trustpilot エクスペリエンス