Wij zijn met de TUI dreamliner 787, naar Curacao gevlogen!! We zaten op rij 22, met nauwelijks beenruimte!! De personen, voor ons presteerden het, om de gehele vlucht, van 10 uur, hun stoel, achterove... もっと見る
レビュアーのコメントを見てみましょう
Even een film bekijken was er WEER niet bij, heel vervelend op zo'n lange vlucht naar Curaçao. Systeem is heel vaak defect, of krijgt een (langdurige) update tijdens de vlucht. De service is matig en... もっと見る
Twee weken naar Curaçao geweest en zowel de heen als terugreis met de Dreamliner waren perfect. Prachtig toestel. Wij hebben voor Comfort gekozen en hebben heerlijk ontspannen van de beide vluchten m... もっと見る
Een lid van de technische dienst vliegt mee en heeft een hele rij voor zichzelf nodig. U kunt achterin plaatsnemen als u wilt wisselen van stoel met minder ruimte. Alle werknemers van Tui die meevlieg... もっと見る
企業情報
さまざまな外部ソースから提供された情報
Met 1,4 miljoen vakantiegangers en een omzet van € 1,5 miljard in 2011 is TUI Nederland marktleider in de Nederlandse reisbranche. We voeren de reismerken Arke, Holland International, KRAS, ROBINSON, Sunplugged, KidsWorldClub, Sunrise, Goed Idee Reizen en Lastminute.nl. Daarnaast heeft TUI Nederland haar eigen luchtvaartmaatschappij ArkeFly. Het beeldmerk van TUI Nederland is de kenmerkende smile. Naast het feit dat de smile is opgebouwd uit de drie letters T, U en I, komt hij ook terug in onze spirit: More than a smile. TUI Nederland is onderdeel van TUI Travel PLC, met wereldwijd ruim 200 reismerken in 27 landen.
連絡先
オランダ
- arkefly.nl
1e deel heen PERFECT..Dom.rep tot Jamaica slecht
De 1e Crew van Amsterdam naar Dominicaanse republiek was PERFECT, 2e deel na de crewwisseling was veel minder, wat een stel chagrijnige personen bij elkaar, zeer incorrecte informatie naar de passagiers toe, geen enkel vriendelijk woord van Dom rep tot Jamaica, beslist geen crew om wederom te mogen zien, zeker gezien de uiterst correcte 1e crew, die beslist torenhoog boven de 2e uitstak qua vriendelijkheid en service
Goed en verzorgd.
Helaas hadden we de terugreis een dame voor ons die de stoel in de slaapstand zette.... Hierdoor was de terugreis niet fijn. Deze dame wilde de stoel niet terugzetten. Het is niet Arke die hier verantwoordelijk voor is , maar die onbeschofte dame die geen rekening houdt met anderen.
Gewoon goed!
Wij hebben alles via internet geboekt zowel de reis als bestemming, maar ook ingecheckt, stoelen gereserveerd en de VIP lounge. We hadden Premium comfort geboekt en voor zo'n lange reis (14 uur met tussenstop) geen overbodige luxe! Beenruimte goed, maar een nieuwe vulling in de zitjes is absoluut een must! Personeel was heel vriendelijk en behulpzaam. Eten was goed (2x een maaltijd) drankjes in overvloed. Ook de terugreis verliep voorspoedig en zonder aanmerkingen, wederom heel vriendelijk personeel! Voor ons was Arkefly gewoon goed!
Very good service and flight
We were very satisfied with the flight itself and the level of in-flight service provided.
Laat reizigers in de steek
Na een tiendaagse vakantie op Kreta kwam ons vliegtuig niet opdagen. Hierdoor gedurende de nacht met de bus over het eiland getrokken naar een vervangend hotel. Volgens ArkeFly had het toestel "technische problemen" waardoor het niet kon vliegen. Research nadien wees uit dat het bewuste toestel op dat moment echter een andere vlucht uitvoerde. Waarschijnlijk kon ArkeFly meer verdienen met de verhuur van het toestel dan dat het aan overnachtingen kostte. Reizigers worden dan de dupe, maar dat maakt hen kennelijk niet zo veel uit.
Prima vlucht gehad!
We zijn in september 2012 met ArkeFly naar Zakynthos gevlogen en dit is ons prima bevallen!
Arkefly weigert tot betaling vergoeding n.a.v. vluchtvertraging door technische storing
Denk 2x na voor je kiest voor Arkefly, zodra het niet volgens planning loopt geeft Arkefly niet meer thuis en verstopt zich achter de grote broer TUI die niet weet wat klantgericht werken is. Arke zelf houdt haar handjes ook schoon terwijl we daar de reis hebben geboekt.
Eerst wordt er niet gereageerd op je klacht. Dan beweren ze dat ze per post al iets hebben verstuurd naar je, terwijl ik nooit wat ontvangen heb. Ik vraag dan of ze dit als pdf naar me willen mailen...weer geen gehoor. Dan ontvang ik uiteindelijk een reactie dat ze vinden dat de klacht onterecht is. Dit terwijl ik bewijs heb dat de klacht gegrond is. Uiteindelijk er niet bij gelaten, dus weer openlijk benoemd dat ik niet gediend ben van de manier waarop er met mijn klacht wordt omgegaan.
Krijg ik uiteindelijk een mailtje dat ze niet overgaan op uitbetaling omdat ze in hoger beroep zijn gegaan tegen de EU Wetgeving.
Nu sinds 23 oktober j.l. heeft de court of justice of the European Union de luchtvaartmaatschappijen zoals Arkefly voor de 2e keer in het ongelijk gesteld. Dit betekent dat Arkefly moet overgaan tot vergoeding. Weer een mailtje gestuurd (inmiddels zijn we een jaar verder). Nu zojuist gebeld, krijg ik te horen dat deze aardige mevrouw mij helaas niet kan helpen, zij ook niet mag doorverbinden met TUI klachtenservice en dat ze alleen TUI kan bellen met de vraag of ze mij willen terugbellen.
We zijn weer in afwachting....looptijd inmiddels ruim een jaar.
Goed verzorgde vakantie
Uitstekende voorzieningen tijdens de vlucht naar en van Turkije. Die persoonlijke entertainment-systemen zijn top!
Slechte service aan boord en zeker als je een dieet hebt
Ik heb een glutenvrij dieet. Twee keer (op de heen en terugweg) kreeg ik een verkeerde maaltijd aan boord met als gevolg honger, omdat ze niets aan boord hadden om dat te compenseren. Ik vind het een hele grote fout om verkeerd eten (pasta maaltijd) te krijgen, het is dat ik het niet vertrouwde maar voor het zelfde geld eet ik het op met alle gevolgen van dien. Want ik wordt hier heel erg ziek van!!
Ik vind als ik ruim van tevoren aangeef (bij boeking in augustus) dat ik een glutenvrij dieet heb dat er zeker ook voor mij een tussendoortje moet zijn (dit was op een vlucht van 13 uur). Ten eerste geen maaltijd en dan ook nog kijken naar mensen die een lekker tussendoortje krijgen.
Heerlijk vliegen, goed personeel
Omdat dochter vloog bij Arke, maar eens geprobeerd. Ten tijde van de reis vloog inmiddels dochter niet meer vanwege haar oorproblemen, maar we waren oprecht enthousiast over de reis, de service en de personeelsleden in het vliegtuig. We boekten met een klein bedrag extra comfortclass op de heenweg en iets meer voor terugreis, en zaten toen helemaal riant. We willen echt nooit meer anders. Beenruimte! Stoelbreedte, en eigenlijk maar een paar tientjes extra. Het was echt de moeite waard. Eten goed voor een vliegtuig, en de personeelsleden een stuk aangenamer dan bij sommige andere maatschappijen.
Comfort Premium klas
Eindelijk weer een maatschappij die begrijpt dat lengte en comfort betaalbaar moteen zijn.
Goede service en veel gemak.
Toevoegingen bij boeking
Ben absoluut niet enthousiast meer over Arkefly, Boekte veelal via Arkereizen. De aanbiedingen van de laatste jaren zijn echter geen aanbiedingen meer. Wil je "online" inchequen, dan moet je extra betalen voor een "betere" plaats in het vliegtuig. Wil je een flilmpje zien, dan moet je weer extra betalen voor een "animatiepakket", zelfs alleen muziek luisteren is niet meer mogelijk! De bijkomende kosten zijn dusdanig dat de "goedkopere" aanbieding niet meer interessant is! Aanbiedingen via internet zijn nog "slechts" voor 5 pers. beschikbaar.
Je boekt en wat rest...? Hetzelfde hotel, exact dezelfde accomodatie met package wordt ineens tientallen euro's goedkoper aangeboden, terwijl het toch om de "laatste plaatsen" ging???
Enig verhaal halen was er niet bij. Het zou om "verschillende" codes gaan, "maar niet om verschillende pacckages?" Neen, zijn absoluut NIET meer tevreden over Arkereizen, terwijl wij hier jarenlang onze boekingen deden!!!
Het woord "service" is Arke totaal vreemd
Heb vorig jaar november gevlogen met ArkeFly met een vertraging van over de vijf uur. Vijf uur lang in de boardingruimte gezeten en mochten al die tijd niet meer de luchthaven in. Geen druppel te drinken, niets te eten, frisdrankautomaat defect. Ben nu nog met de geschillencommissie van de luchtvaart in conclaaf omdat Arke aan niets tegemoet wil komen terwijl ik recht heb op een vergoeding. Maar het laatste woord is er nog niet over uitgesproken dus hopelijk zal het recht zegevieren. Een ding is wel zeker, ik vlieg nooit meer met Arke!
toch wat minder
Flink betalen voor extra beenruimte op een inter-continentale vlucht, en dan, na een tussenstop te horen krijgen dat het Free-Seating is. Dus van de ruime, duur betaalde plaats ineens op een bekrompen plek tegen de achterwand !! En diegenen die niet extra wilden betalen zitten op onze duurbetaalde stoelen.
Volstrekt onacceptabele vertraging
Mijn vlucht terug uit Brazilie begin maart 2011 had meer dan 40 uur vertraging. Dit kwam doordat
- er achter elkaar twee vliegtuigen van ArkeFly (=hun hele vloot!!) kapot bleken
- de douane in Brazilie niet op de hoogte bleek van de komst van een 3e (Italiaans) vliegtuig om ons op te pikken, waardoor we weer uuuren moesten wachten
- toen we wederom in dat 3e vliegtuig op de startbaan stonden we weeer terug moesten naar de terminal en weeer uuren moesten wachten omdat Arke was "vergeten" het reserveonderdeel voor het 2e kapotte vliegtuig uit het ruim van het 3e vliegtuig te halen en in te klaren.... Dat laatste deed mij echt de das om. Het was midden op de dag en bloederig heet in de felle zon, de airco deed het niet, mensen trokken hun kleren uit en schreeuwden om water, babietjes krijsten, mensen gingen van hun stokkie. Echt idioot.
En hoe reageert Arke..? Ze weigeren elke compensatie!! Ze leggen het arrest van het Europees gerechtshof naast zich neer, en laten me zelfs de taxi van Schiphol naar huis nog zelf betalen - hoewel we middenin de nacht pas landden en er dus geen trein of bus meer reed. Als ze dat achterlijke onderdeel op tijd van boord hadden gehaald hadden we tenminste nog een trein kunnen halen, maar nee. We mogen het zelf uitzoeken.
De informatieverstrekking was tijdens de hele vertraging ook nul komma nul. On-ge-lo-fe-lijk slecht.
Alles kwam neer op FlyBrazil, die naar mijn idee wel hun best hebben gedaan om ons te informeren en van wie ik ook nog een bloemetje kreeg na thuiskomst.
Maar ik wil gewoon die 600,- schadevergoeding van ArkeFly! Wat denken ze wel? Dat ze boven de wet staan??
niet correct bij annulering vlucht
Alle passagiers van Arke/Tui opgelet! Arke is prima, zolang alles goed gaat, maar mocht u de pech hebben dar uw vlucht om wat voo reden dan ook geannuleerd wordt, dan blijkt dat u het zelf maar moet oplossen. Wij hebben dit meegemaakt toen onze vluchr vanuit Aqaba (jordanie gecanseld werd vanwege de onlusten in Egypte. Er was niets geregeld, wij zijn zelfs niet ingelicht over de gecanselde vlucht. Uiteindelijk bleek dat wij een dag later, op een zondag, terecht konden bij de belgische JET, die naar Brussel vloog. We hadden dus extra kosten voor een hotel in Aqaba. Wij kwamen op zondag avonds laat in Brussel aan. Omdat wij maandag moesten werken, was het zaak om nog naar Schiphol te komen, waar onze auto stond. Treinen reden er niet meer, dus we hebben ander vervoer moeten regelen.
van de belgische hostess in Aqaba, die met Arke Fly gebeld had, hadden we zwart op wit gekregen dat alle extra kosten door Arke Fly zouden worden vergoed. Echter: na zes weken wil Arke uitsluitend een treinkaartje van Brussel naar Amsterdam vergoeden voor het laagst mogelijke tarief. Dit ondanks de beloftes die ons via de hostess zijn gedaan. De EU-verordening die regels heeft gesteld voor annulering of vertraging van vluchten legt Arke ook voor wat betreft de compensatie naast zich neer. Kortom - als Arke Fly een vlucht annuleert, moet je het zelf maar uitzoeken en kun je bovendien fluiten naar alle extra kosten die je moet maken om toch nog terug te komen in je eigen land. Voor iedereen die met Arke vliegt is dat iets om rekening mee te houden (als je dan toch om wat voor reden dan ook met Arke Fly wilt vliegen) - je vakantie kan op die manier onverwacht duurder uitvallen, en je weet nooit wanneer je weer terug bent. Ik dacht altijd dat zoiets alleen bij Ryan voorkwam!
Personeel.
Ik vlieg al lang met ArkeFly en ik boek altijd ComfortClass. Ik merk dater elke keer meer betaald moet worden. Zo kreeg je eerst 2 keer eten, en meerdere malen te drinken. Dit word steeds minder. Overal moet voor betaald worden.
Onze vlucht had meer dan 40 uur vertraging. Dit is op zich op een redelijke manier opgelost. Maar er was een ding wat ik heb gezien wat ik niet kan accepteren. Tijdens de terugvlucht vlogen we met een italiaanse vliegmaatschappij en de nederlandse stewardessen zaten ook in het vliegtuig. Zij mochten niet meer werken maar zaten wel in hun werkkleding. Iedereen was vermoeid en de mensen hadden vragen aan de nederlandse stewardessen. Ik heb gezien dat er dames waren van de crew die mensen belachelijk maakte door gekke gezichten te trekken. Ik vind dit alles behalve professioneel.
Toen wij het vliegtuig inkwamen, na 4 uur gewacht te hebben in een wachtruimte zonder drinken, vroeg een ouder iemand bij het binnenkomen een beetje water. Hierop beantwoordde de stewardess lachend: Ik zou ook wel een wijntje lusten. Voor mensen die zo lang hebben gewacht vind ik dat het personeel ons met wat meer respect mag behandelen. Er zijn nog veel meer van dit soort geintjes voorgekomen en ik ben er totaal niet over te spreken.
Vliegtuigen
Met Arke Fly naar Natal, Brazilie gevlogen, op de terugweg ook nog in de duurste class. Een aanfluiting, never nooit meer Arke Fly.
Alternatief? Met een Portugese maatschappij via Lissabon naar Natal. In elk geval niet duurder, wel een overstap wat je goed kunt gebruiken voor een koffie en fatsoenlijk toiletgebruik.
Trustpilot エクスペリエンス
企業は、自動招待を介してレビューを依頼することができます。この方法で得られたレビューは、本物の経験に基づいたものであり、確認済みのラベルが付与されます。