レビュアヌのコメントを芋おみたしょう

5぀星のうち5の評䟡

Jakiś miesiac temu umówiliśmy się na projekt kuchni w Castoramie na ul. Grochowskiej w Warszawie. Na spotkaniu poczetowano na s wodą i kawą co odrazu mnie zaskoczyło. Nie w kaÅŒdym sklepie jest taka mi... もっず芋る

5぀星のうち1の評䟡

Zamówiłem płytki z deklarowaną dostawą w 2 dni – finalnie kurier odebrał je dopiero po 8 dniach, a całość szła 11 dni. Jak na taką firmę to jakiś ÅŒart. Obsługa klienta kompletnie bezuÅŒyteczna – z... もっず芋る

5぀星のうち1の評䟡

Jestem UX designerem i nie mogę wyjść z podziwu, ÅŒe w XXI w. funkcjonują jeszcze takie strony jak Castorama. Nic tylko płakać. Próba skompletowania i złoÅŒenia zamówienia to droga przez mękę, a na koni... もっず芋る

5぀星のうち5の評䟡

Dzisiaj odwiedziliśmy Castoramę w Bielsku-Białej przy ul. Warszawskiej. Zostaliśmy obsłuÅŒeni w sposób niezmiernie profesjonalny, a pracownicy Pani Asia i Pan Patryk z działu budowlanego, dołŌyli wszel... もっず芋る

2.6

この䌁業のTrustpilot 利甚方法

レビュヌや評䟡の取埗方法、スコアリング、モデレヌションのプロセスに぀いお確認する。

この䌁業を閲芧した人は、以䞋の䌁業も閲芧しおいたす。

Będąc w Castoramie w Przemyślu chciałam

Będąc w Castoramie w Przemyślu chciałam skorzystać z castopro podając nr telefonu. Pani w kasie na budowlance powiedziała, ÅŒe muszę mieć aplikację, była bardzo nie miła, opryskliwa. W końcu wklepała ten nr, ale odgraÅŒała się, ÅŒe zostanie to zweryfikowane i poniosę tego konsekwencje. Bardzo się zawiodłam bo robiąc remont kapitalny domu bardzo duÅŒo kupowałam róŌnych materiałów. Nigdy nie dostałam ÅŒadnego upustu, ani rabatu. Castorama we Wrocławiu szanuje swoich stałych klientów czego niestety nie mogę powiedzieć o Castoramie w Przemyślu. Kiedy zasugerowałem, ÅŒe inaczej jest we Wrocławiu, powiedzieli to niech pani jedzie do Wrocławia.

2024幎9月20日

Castorama Kielce - OMIJAJCIE ICH

Castorama Kielce to jakiś ÅŒart. Zamówiliśmy meble kuchenne z projektem wykonanym przez "fachowca" ze sklepu. Przy skręcaniu okazało się, ÅŒe projekt kuchni nie został dostosowany do wysokości parapetów w kuchni, chociaÅŒ informację tę podawaliśmy projektantowi. JuÅŒ na tym etapie "ekspert" powinien powiedzieć klientowi, ÅŒe meble będą wyÅŒsze od parapetu - jednak przemilczał fakt, bo przecieÅŒ 30k PLN drogą nie chodzi. Kolejna sprawa to uszkodzone fronty mebli i braki w zamówieniu. Reklamacje w tym sklepie to jakiś koszmar, ludzie tam pracujący nic nie wiedzą, odsyłają klienta od jednego "eksperta" do drugiego, a kiedy wezwaliśmy kierownika to okazało się, ÅŒe "reklamacja uznana, ÅŒe paczki z nowymi frontami powinny być u klienta kilka dni temu, ale zaginął kurier z paczkami". Kiedy juÅŒ się odnalazł, to facet przywiózł 9/10 paczek. Å»art! Ekipa zajmująca się montaÅŒem, przyjeÅŒdÅŒała do jednej kuchni kilka razy, ÅŒeby ją złoÅŒyć do kupy. Całość trwała ok 2 miesiące.
Omijajcie ten sklep szerokim łukiem!

2024幎8月1日

Bonjour à tous

Bonjour à tous, malheureusement je sais à qui revient le problÚme.
Pour commencer le gars des sanitaires trÚs désagréable j'étais venu pour changer le souci à mes frais. Le simple truc qu'il m'a sorti est qu'il ne faisait plus le produit et qu'il fallait tout changer. Il ne m'a pas trouvé dans la base de donnée.
Une semaine aprÚs le tuyau d'arrivée panneau casse et inonde la salle de bain.
Je retourne tel à castorama premier souci je n arrive pas à avoir le sav au bout d'une dizaine de fois j essaie les autres numéros pareil sans succÚs, par miracle je tombe sur quelqu'un de compréhensible et qui prend ma demandée en compte. Attente puis il mappel2 fois et j'étais pas joingnable, rebelotte le même scénario téléphonique... Je décide d'aller au sav direct et la on m'apprend que le service l msera la que l aprÚs midi. Donc je reviens l'aprÚs midi et un panneau qu' exceptionnellement le sav sera fermé l aprÚs midi ... Devant mon insistence un gars au nom de Raphaël prend ma demande tant ben que mal ( la piÚce qui a cedee il ne l'a pas dans son book des piÚces. Il passe quand même commande des piÚces qui seraient susceptibles d'être avec .... aprÚs quelques jour il me tel sans laisser de message. EEt encore le même scénario téléphonique. Donc je décide de retourner au sav et surprise le gars est repos la personne a l acceuil à tout fait pour trouver ma commande et envoyé un SMS à la personne concerné. Sans succÚs également et me dit qu'il m appelera des que possible... J ai attendu quelques jour pour avoir une réponse et celle ci à fait déborder le vase .... ils ne pouront pas commander avant fin Août. Pour raison d 'inventaire. Une cabine de douche à ne pas acheter, impossible de mettre ou d Îter des accessoires ni aller derriÚre pour intervenir sur les tuyauteries. Bien sur la cabine de douche étant sous garantie jusqu'au mois de novembre 2024. Heureusement sinon il faut racheter puisque ils n'assurent pas le suivi des piÚces... Grrr
Je tiens à disposition les preuves avancées.
Le pommeau central lui est chaud ou froid nous arrivons pas à régler. Obliger d'aller à la chaudiÚre et baisser la température de l'eau.

Le 05 Julliet 2024 panneau a main fuit et impossible de les avoir au téléphone, re mail et au une réponse .!

2024幎7月5日

Wspaniala obsługa Castoramy w Piasecznie

Castorama w Piasecznie musi mieć świetnego managera, bo wszyscy pracują jak w zegarku, obsługa jest na najwyÅŒszym poziomie. Od kilku tygodni robimy remont i jeździmy po róŌne rzeczy do Castoramy w Piasecznie, która pozytywnie wyróŌnia się nie tylko o Leroy Merlin i Obi, ale równieÅŒ od innych sklepów Castoramy. Na obsługę na działach wcale nie trzeba czekać, zaraz się ktoś zjawia. Po drodze do danego działu obsługujący inne działy zaraz pytają, w czym pomóc, ewentualnie wołają kogoś kompetentnego i czeka się tylko moment. Począwszy od pań przy wejściu i na kasie, poprzez obsługę działów: technicznego, budowlanego, sanitarnego, wyposaÅŒenia kuchni (okapy i zlewy), stolarni (w tych działach konkretnie szukałam produktów, informacji i porady). Wielka pochwała i najwyÅŒsza ocena - obsługa jest super

2024幎7月5日

Castorama Żary robisz zakupy wychodzisz

Castorama Å»ary robisz zakupy wychodzisz i mandat za parkowanie pod sklepem..skąd mam wiedzieć ÅŒe jest płatny czy jakiś kwit trzeba pobrać pracuje za granicą inni teÅŒ spoza Å»ar nie muszą tego wiedzieć. Zero jasnej klarownej informacji!!! Zostawiam tam pieniądze a oni mnie karają! Sklep DNO.totalnie odradzam

2024幎5月10日

Historia zakupów w castorama Ełk

Zakupy zrobiłem 02 -04 2024 zapłaciłem gotówką towar miał być dowieziony w dwóch dostawach do Mikołajek ok.65 km pierwszy dotarł planowo płytki przy rozładunku 3 paczki się uszkodziły telefonicznie uzgodniłem zwrot miano dowieść nowe z drugą dostawą. Druga dostawa jest po ok. 1,5 tygodnia na 55 pozycji dowoŌą 40 w dokumentach ÅŒe dostawa kompletna zafoliowana na palecie [meble] kierowca mówi tego się nie sprawdza to jest przywoÅŒone z innego magazynu ok.odjechał rozpakowałem brak 15 pozycji dzwonie przyjmują raklamacje czekam tydzień dzwonie mają dowiozą czekam drugi tydzień niema kilka razy dzwonie nic to nie daje mija prawie miesiąc towaru brak dzwonie tłumacze jakaś pani oddzwania i mówi mi ÅŒe dopiero się dowiedziała ÅŒe dostawa była niekompletna pytam jej z kim ja rozmawiałem w dniu dostawy gdy zgłaszałem braki łączono mnie wewnętrznym telefonem ja dzwoniłem na centrale koniec końców po 4 godz. oddzwaniają ÅŒebym jeszcze raz podał kody brakującego towaru tym razem na e-maila no i czekam co będzie dalej nie wiem. W którejś rozmowie z pracownikiem było ich kilkanaście porównałem ich organizację pracy do organizacji w dawnych PGR-ach ale chyba obraziłem PGR-y w castoramie Ełk jest gorzej.

2024幎4月2日

Castorama

Castorama - Kędzierzyn Koźle.
Dziś miałem ochotę kupić w tym sklepie płyty OSB (22x2500x1250) i (18x2500x1250) wraz z pocięciem na odpowiednie wymiary.
PoniewaÅŒ byłem sam poprosiłem pracownika działu budowlanego o pomoc w celu załadowania na wózek. I co usłyszałem?
Å»e jest ich dziś tylko trzech na dziale a poniewaÅŒ oni sobie radzą sami to i ja powinienem poradzić sobie sam.
Nie jestem osoba najmłodszą i obecnie mam problemy zdrowotne ale nie o to chodzi.
Ciekawe jakby podeszła do nich osoba rzeczywiście w podeszłym wieku i do tego kobieta?
Dziękuje za taka obsługę.
Najlepiej wywiesić kartkę samoobsługa i pracowników moÅŒna jeszcze bardziej zredukować.
Jak ktoś ma wyobraźnie jakiego rodzaju to są płyty i o jakich gabarytach to sam zda sobie sprawę, ÅŒe samemu załadować (nie uszkadzając) takie płyty jest bardzo ale to bardzo trudno.
Wniosek.
Wybierają się do tego sklepu naleÅŒy zabierać zawsze ze sobą pomocnika. W innym przypadku nie ma co się tam wybierać.

2024幎3月8日

Fikcyjna strona internetowa

mam 50 km do Castoramy w Stargardzie Szczecinski,wieć zanim pojade sprawdzam na stronie czy towar jest dostępny,tak teÅŒ było,towar dostępny,jade,człowiek na stanowisku z panelami sprawdza w komputerze,tak jest dostępny,więc drukuje mi zamówienie do kasy,płace idę po odbiór i tam dowiaduje sie po odczekaniu ok 30 min ÅŒe towaru nie ma w sprzedaÅŒy,to jakiś potworny ÅŒart,pani za ladą mówi,,To nie moja wina'' facet z magazynu,,To nie moja wina'' oczywiście,przecieÅŒ wszyscy wiemy ÅŒe to wina Tuska,zapewniam ÅŒe ta sytuacje mi osobiście przytrafiła sie nie po raz pierwszy,ta identyczna sytuacja,innym razem kiedy zamówiłem towar z dostawą i tak musiałem tam jechać bo się okazało ÅŒe naliczyli mi podwójna stawke dostawy.Co tam się dzieje ?Dlaczego publikujecie strone internetową której nikt nie pilnuje,nad niczym nie panujecie,nie stać mnie na wyrzucanie w błoto pieniedzy na wycieczki do Castoramy 100 km

2023幎10月20日
5぀星のうち1の評䟡

JeÅŒeli chodzi o obsługę to nawet nie

JeÅŒeli chodzi o obsługę to nawet nie wiem jak to skomentować, znaleźć kogoś do pomocy w tym sklepie graniczy z cudem.Mielismy wraÅŒenie, ÅŒe pracownicy po prostu sobie z nas zartuja.Czekalismy 2 godziny na obsługę, przy czym byliśmy odsylani od jednego pracownika do drugiego,kolejne 2 godziny robili zamowienie przy czym korektę poniewaÅŒ pomylili się, kolejną godzinę spędziliśmy przy kasie bo faktura została nam ponownie zabrana celem poprawy daty dostarczenia(kolejny błąd),Pani przy kasie liczyla pieniądze z 5-6 razy bo za kaÅŒdym razem robiła pomyłkę.Finalnie zamówienie było zrobione przez nich źle,skorygowane przez nas , ale dowiezione i tak jak było wstępnie przez nich zrobione poniewaÅŒ wiele się nie zgadzało.Kosztowalo nas to masę nerwów i straconego czasu.Castorama Zamość

2023幎8月25日

Nie przestrzegają przepisów

Po złoÅŒonym zamówieniu na kuchnie (pod wymiar) otrzymaliśmy pomylone zamówienia i nadwyÅŒkowe elementy. Okazało się, ÅŒe magazyn Castorama bardzo często się myli. ZłoÅŒona została reklamacja oraz roszczenia dodatkowe. Za wykonany zwrot pieniÄ…ÅŒków nie otrzymałem od razu, musiałem się upominać. Błędny element został uznany, ale roszczenia finansowe juÅŒ nie. I tutaj mnie to zdziwiło. JuÅŒ sam fakt przepisów nakazuje Castoramie zwrócić koszty dostarczenia wadliwego towaru (błędny element/kolor to takÅŒe rodzaj wady). ZłoÅŒyłem odwołanie, pracownika obiecał odpowiedź w ciągu 2-3 dni i nie dotrzymał odpowiedzi.

Po odwołaniu dowiedziałem się, ÅŒe Castorama Polska dalej podtrzymuje decyzję odmowną, ale w ramach gestu dobrej woli proponują 500 zł. Nie wiedziałem, ÅŒe art.415 k.c lub Art. 561(3).

Z zastrzeÅŒeniem art. 561(1) § 2 koszty wymiany lub naprawy ponosi sprzedawca. W szczególności obejmuje to koszty demontaÅŒu i dostarczenia rzeczy, robocizny, materiałów oraz ponownego zamontowania i uruchomienia.
Castorama powyÅŒsze uprawnienia nazywa gestem dobrej woli dla klienta....dysponuje korespondencją. Sklep realizując zamówienie kompletnie nie zna przepisów, dostałem informacje, ÅŒe podobno rozpatrywał to dział prawny. Jaki morał - kuchnie lub wszystkie meble na zamówienia mogą mieć błędy, nie polecam zamawiać, bo jak to pracownicy mówią - mamy świadomość, ÅŒe magazyn miewa pomyłki i nie jest to pierwsza sytuacja.

2023幎9月7日
5぀星のうち2の評䟡

Obsługa

Nie wiem który to juÅŒ raz z rzędu nikogo do pomocy nie moÅŒna znaleźć. NiemoÅŒliwe ÅŒe wszyscy pracownicy pochowani, tylko nie Panie od kas.

2022幎8月9日

Very upsetting experience

Very upsetting experience. I ordered the worktop and while ordering the website reassured me the worktop will be delivered within 7 days (not working days). I paid and waited for nearly the week but the status didn't change. When I called and asked about the order I received an email with info that I need to wait another week. Guess what ? I have to wait for a refund 14 days despite basically they deceived me and the company is so extremely disorganised that dispatching one worktop takes over a week. Buying in-store is ok - buying online - simply I'll never make the same mistake. I went to another shop and I didn't have the same problem.

2022幎7月21日
5぀星のうち1の評䟡

Niestety strona sklepu i sposób

Niestety strona sklepu i sposób rozwiązywania zamówień online pozostawiają bardzo wiele do ÅŒyczenia. Zamówienia dostarczane niekompletne, dodzwonienie się jest niemoÅŒliwością. Mają niby jakiś formularz kontaktowy - próbowałam się nim skontaktować kilkadzisiąt razy na przestrzeni kilku miesięcy, zawsze bezskutecznie ("Wykryto nieprawidłowy ruch z twojej sieci" - korzystam z sieci w domu jako jedyna osoba; zmiana sieci nie pomaga; usunięcie cookies albo korzystanie z incognito teÅŒ nie). Podobny komentarz wyświetla się gdy chcę napisać recenzję zakupionego produktu. Sklep internetowy castoramy to poraÅŒka.

2021幎11月27日

レビュヌの察象になっおいる䌁業の方ぞ