レビュアーのコメントを見てみましょう
Fick ett par helt uttöjda och uppenbart använda solglasögon som inte går att använda. Jag försökte reklamera dessa men Edel-Optics vägrar att ta något ansvar och tar två veckor på sig att svara mellan... もっと見る
企業が回答しました
JAG HETER PETER HUBA OCH BOR I HELSINGBORG I SVERIGE. JAG HAR BESTÄLLT ETT PAR SOLGLASÖGON HÄR OCH BUTIKEN SKICKADE DE OMDELBART VILKET ÄR ETT PLUS FÖR BUTIKEN. GALSÖGONEN ÄR OTROLIGT FINA OCH I PE... もっと見る
Har beställt 2 par solglasögon sedan 2 maj det stog leverans tid 1-2 veckor eftersom de fanns inte i lagert och det fattar man att det tar tid, så leverans datumet var först 18 maj sen är den ändrat... もっと見る
企業が回答しました
企業情報
edel-optics について
当該企業による記述
Har du frågor är du välkommen att kontakta oss – vårt internationella serviceteam ser framemot att betjäna dig!
Nobistor 16, 22767, Hamburg, ドイツ
ネガティブなレビューの 100%に回答しています
通常24時間以内に回答
この企業のTrustpilot 利用方法
レビューや評価の取得方法、スコアリング、モデレーションのプロセスについて確認する。
Good price and fast delivery.
Beware of 'Free' Returns
I visited the Edel Optics website and was directed to their UK site. What attracted me to Edel Optics is the wide range of sunglasses and the free returns policy as it's difficult to buy the right sunglasses without trying them on first.
I returned a pair using their free returns label. My first worry was that I received an email back asking for my bank details as they couldn't refund my credit card that I used as they had started company administration proceedings.
Anyhow, I provided my bank details and a week or so later received a refund that was over £10 less than I paid. I contacted Edel Optics and they said that they refunded the correct amount in Euros but they cannot control exchange rate to GBP and this resulted in the shortfall.
What irritated me is all prices on their website are in GBP. I was directed to the UK website with a '.co.uk' domain, and I cannot find anywhere in their website that refunds could be less than price paid due to exchange rate from Euro.
They will not make up the difference so nothing I can do other than not use them again. Going forward, it will be cheaper to use a UK site that is based in the UK and pay for return postage as this is likely to cost less than running the risk of falling fowl of exchange rates.

edel-optics からの回答
Firmaet er gået konkurs... køb ikke varer hos dem.
køb ikke hos dette firma , de er insolvent/konkurs ... jeg har ventet siden august ... hver gang jeg skriver er mine Rayban solbrille lige på trapperne.... nu har jeg bedt om pengene retur... så får jeg denne mail...altså har jeg mistet mine penge! Due to the preliminary insolvency proceedings, we are currently unable to process refunds for payments🙃
Tjek jeres køb... hvis i venter på briller

edel-optics からの回答
Inga besked om leveranstid och kommunikation på engelska
Efter min beställning av två par glasögon, som tyvärr inte fanns på lager men skulle komma inom två veckor fick jag ett ordererkännande med en tillfredsställande leveranstid, som stämde med det som stod på hemsidan.
Nu efter fyra månader och sju mail, där de fortfarande påstår att leveranstiden är två veckor för bågarna, inte kan säga en leveranstid.
Mycket dålig kommunikation där det inte går att få ett klart svar. Dessutom övergick kommunikationen till engelska, fast jag köpt från en svensk hemsida.

VARNING!!
VARNING!!
Beställ absolut inte från detta företag.
Har betalt produkt som inte finns i lager och får ingen återbetalning!

edel-optics からの回答
Ni hade modellen som jag sökt efter och som ingen annan hade och dessutom till ett bättre pris.
Ni hade modellen som jag sökt efter och dessutom till ett bättre pris, plus att det gick smidigt att beställa och med leveransen, men hade dock önskat att ni kunde använda er utav andra transportföretag där man kan välja att hämta upp paketet på ett postombud istället, för att det var tur att jag var hemma idag när UPS kom.
Jeg har ventet 4 måneder på mine…
Jeg har ventet 4 måneder på mine solbriller, og venter stadig. Men pengene blev trukket samme dag, da jeg bestilte brillerne. Handler aldrig igen hos dem.

Elendig leverings tid
Briller bestilt 10-11-23, med forventet levering 07-12-23. Varen er ikke blevet leveret, og jeg har stadig ikke fået en opdatering på leveringen. Inde på deres hjemmeside har der stået levering om 1-2 uger de sidste 5 uger.
Efter kontakt med support blev jeg tilbudt at få pengene tilbage, men de kan ikke sige om jeg får min varer eller ej? Pengene er trukket fra min konto for lang tid siden, men der er ingen tegn på levering.

Snabbt och smidigt
Beställde ett par solglasögon den 9 okt och den 11 okt levererades dem. Kan inte bli bättre!
Höll utsatt leveranstid och enkel och…
Höll utsatt leveranstid och enkel och smidig betalning. Bra pris dessutom
Was ein Saftladen..
Was ein Saftladen... Bietet günstige Brille an und kann nicht liefern. Lächerlich...

edel-optics からの回答
Överträffade förväntningarna: Perfekta glasögon till fantastiskt pris med bonuspresent
Beställde nyligen ett par glasögon Tom Ford (FT5634-B) via Edel-Optics med mitt specifika recept och jag kunde inte vara mer nöjd. Inte bara passade glasögonen perfekt och såg precis ut som förväntat, men jag blev även glatt överraskad av det oslagbart låga priset. Som grädde på moset skickade de även med ett Eyeshaker Set helt gratis! Otrolig service och kvalitet från Edel-Optics. Rekommenderar varmt!
Snabbt leverans och rätt råvara som man…
Snabbt leverans och rätt råvara som man har beställt 😀 bra pris !!
Jeg handler ikke med denne virksomhed igen
Uendelig lang leveringstid på solbriller - over en måned, når der stod 1-2 uger på hjemmesiden ved bestilling... Tilmeld fik jeg nogle solbriller med ridser og hakker over det hele, som jeg måtte sende tilbage og returneringen tager også en uendelig lang tid - og de kan åbenbart ikke sende mig et par nye før returneringen er gået igennem. Nu har jeg frabedt mig et par nye - 2 måneder efter min bestilling har jeg stadig ingen briller og nu er jeg blevet træt af at vente.
Jeg handler ikke med denne virksomhed igen.

bra sortiment
Bra priser, dålig kundservice
Bra priser, stort utbud, snabb leverans.
Edel-Optics är dock luriga, efter jag la min order så fanns det en kampanj som gav 25% på allt i butiken.
Lyckligtvis hann jag avboka min lagda order och beställa lägga en ny med SUMMER (25% rabattkoden i tid).
Varorna packades fort och jag fick även med en Eye-shaker på köpet.
Dock så är UPS inte den roligaste leverantören att ha att göra med. Det tog en extra dag p.g.a. av att dom INTE fått min portkod, fast jag tydligt angett den flera gånger i både app och sms.
Bortsett från UPS har jag egentligen inga större invändningar mot butiken. Men var på din vakt och dubbelkolla eventuella rabatter.
När jag kontaktade kundservice så återkopplade dom aldrig till mig, även fast jag redan fått mina varor, så där ser jag det dock som ett stort minus.
Fel leverans alternativ då man måste…
Fel leverans alternativ då man måste signera vid leverans. Fick ta ledigt flera timmar från jobbet för att ta emot det. Gick inte att adressändra.

Snabb leverans!
Trustpilot エクスペリエンス