Elventra レビュー 8

TrustScore 5段階評価の3.5

3.4

企業情報

当該企業による記述

Elventra är ett teknik- och serviceföretag inom el, solenergi och avlopp. Vi hjälper privatpersoner och företag med besiktningar, installationer, batterilösningar och optimering av elsystem. Vårt fokus är trygghet, kvalitet och tydliga lösningar som faktiskt gör skillnad.

3.4

通常1週間以内に回答

この企業のTrustpilot 利用方法

レビューや評価の取得方法、スコアリング、モデレーションのプロセスについて確認する。

5つ星のうち1の評価

Blev idag uppringd av Elventra som…

Blev idag uppringd av Elventra som ringer upp och försöker sälja en efterkontroll av solceller. När jag ifrågasätter både syftet och rätten att ringa då jag har NIX-spärr slänger personen på luren i örat på mig.
Ett mycket dåligt och oseriöst beteende.

2026年6月2日

Hej Kent,

Tack för din feedback.

Vi vill dock förtydliga att du under samtalet inte uppgav att ditt nummer var registrerat i NIX. Frågan som ställdes var i stället om vi hade rätt att ringa dig över huvud taget, efter det avslutar vår konsult samtalet eftersom att du har en väldigt otrevlig ton och det är ingen som vill prata med en sådan person och informera om syftet med vårt samtal.

Om du önskar diskutera händelsen vidare är du välkommen att kontakta oss på 036-299 52 30.

Med vänlig hälsning
Elventra AB

Besiktigade mina solceller

Besiktigade mina solceller, installationsbolaget kom och åtgärdade felen. Trodde först inte det fanns några, men det visade sig att det fanns flera stycken! Väldigt skönt att få det åtgärdat. Helt klart värt

2026年5月27日

Elventra からの回答

Stort tack för att du tog dig tid att lämna ett omdöme och dela med dig av din erfarenhet.

Många solcellsägare utgår från att allt fungerar som det ska, men tyvärr hittar vi ofta både säkerhetsbrister, installationsfel och saknad dokumentation vid våra besiktningar. Därför är det extra glädjande att höra att felen i ditt fall kunde identifieras och åtgärdas av installationsbolaget.

Vi uppskattar ditt förtroende och är glada över att vi kunde bidra till en tryggare och bättre fungerande anläggning.

Teamet på Elventra ☀️🔍

5つ星のうち5の評価

de va och gjorde underhållsspol hos…

de va och gjorde underhållsspol hos oss, nu fungerar det bättre. Bra bemötande, rekommenderar

2026年5月13日

Elventra からの回答

Stort tack för ditt omdöme och för att du valde oss.

Vi är glada att höra att underhållet gav önskat resultat och att du är nöjd med både arbetet och bemötandet. Vårt mål är alltid att hjälpa våra kunder att få en säkrare, mer effektiv och välfungerande solcellsanläggning.

Tack för rekommendationen och för förtroendet!

Teamet på Elventra ☀️

5つ星のうち3の評価

De vill besiktiga solcellsanläggningar…

De vill besiktiga solcellsanläggningar hos privatpersoner. Helt ok.
Men om man har redan besiktningsprotokoll och nätbolaget har godkänt allt.
Varför besiktiga igen? Det är en smaksak.

Om man t.ex. har besiktigat bilen utan anmärkning. Man kan ju då om man vill besiktiga den igen på en annan station, om man vill. För att vara säker, om man vill.
Likadant med detta.

Svar: man behöver ställa det i relation till hur många anläggningar som är bra? Saknar statistik.
Ringer även NIX-anslutna nummer. Ej bra.

2026年5月14日

Elventra からの回答

Hej Fredrik, och tack för att du tog dig tid att lämna ett omdöme och dela din syn på saken.

Du har helt rätt i att många anläggningar redan har ett installationsprotokoll och blivit godkända av nätbolaget. Det är dock viktigt att förstå att detta inte alltid innebär att installationen är helt fri från brister eller att en fullständig och oberoende elsäkerhetskontroll har utförts, eller att ens en kontroll före idrifttagning har upprättats efter installationen av installatören.

Nätbolagets kontroll handlar främst om att anläggningen kan anslutas till elnätet. Installationsbolagets egenkontroll är samtidigt en kontroll av deras eget arbete. En oberoende besiktning görs däremot av en extern part utan koppling till installationen, vilket ger fastighetsägaren en objektiv bedömning av säkerhet, utförande och dokumentation.

Tyvärr upptäcks idag många fel på solcellsanläggningar runt om i Sverige trots att de varit driftsatta och godkända. Det kan handla om exempelvis brister i jordning, kabeldragning, märkning eller dokumentation – saker som ofta inte syns för en privatperson men som kan få betydelse både för säkerhet och framtida ansvar.

För många handlar därför en oberoende besiktning inte om att “besiktiga om i onödan”, utan om trygghet kring en stor investering som ska fungera säkert under lång tid framöver.

Ta ett exempel att googla: dåliga solcellsinstallationer i sverige - så förstår du varför vi finns och vilken nytta det gör för fastighetsägare med solceller i Sverige.

Tack igen för ditt omdöme och för att du delar med dig av dina tankar.

Varning!

Varning! Bedrägligt företag.

Vårt företag blev kontaktad av dessa skojare som påstod att vi hade utfört en icke korrekt installation av solceller. Det påstods att kablarna låg hej vilt på taket. Något som är felaktigt. Vi dokumenterar samtliga våra jobb med bilder och allt utförs enligt monteringens anvisning.

Taket på denna adress är platt och paret som bor där är gamla. Krävs nog inte ett geni för att förstå deras affärsmodellen. Har inte kunnat kontakta kunden då deras telefon är avstängd, vill gärna varna dom för sånna sol och vårare!

2026年5月11日

Hej Robert,

Om ni har blivit kontaktade så är det för att vi har utfört en oberoende besiktning på plats hos er kund på deras begäran och därefter skickat en besiktningsrapport med fotodokumentation som visar de avvikelser vi har noterat i installationen.

Våra besiktningar utförs enligt gällande elsäkerhetsregler, installationsstandarder och tillverkares monteringsanvisningar. Om kablage ligger löst mot tak, under paneler eller på annat sätt inte är korrekt förlagt dokumenteras detta med bilder och noteras som en avvikelse i rapporten. Det handlar alltså inte om “påståenden”, utan om dokumenterade observationer från platsbesök.

Vi har inget ekonomiskt intresse i vem som installerat anläggningen och arbetar oberoende för att hjälpa fastighetsägare att förstå anläggningens skick och eventuella risker.

Att offentligt kalla oss bedragare, påstå att vi lurar äldre människor och skriva osanna uppgifter utan att ens presentera någon teknisk motbevisning är däremot både oseriöst och direkt felaktigt.

Om ni anser att något i rapporten är felaktigt är ni självklart välkomna att kontakta oss direkt med information om vilket projekt eller vilken anläggning det gäller, så att vi kan hantera ärendet sakligt och konstruktivt istället för genom offentliga personangrepp.

Vi har genomfört över 1 000+ oberoende besiktningar i Sverige och granskar alla installationer utifrån samma elsäkerhetskrav och dokumenterade bedömningar — oavsett vilket installationsbolag som utfört arbetet.

Fantastisk service hela vägen

Fantastisk service hela vägen från att de sålde en besiktning ah min solcellsanläggning till att den blev åtgärdad. Köpte även beställt ett batteri där jag får pengar varje månad och pengarna tillbaks på mindre än 4 år

2025年10月7日

Elventra からの回答

Stort tack för ditt fina omdöme och för att du tog dig tid att dela med dig av din upplevelse.

Vi är glada att höra att du varit nöjd genom hela processen – från den oberoende besiktningen till att felen åtgärdades. Vårt mål är att hjälpa solcellsägare att få en säker, välfungerande och korrekt installerad anläggning.

Vi uppskattar även förtroendet att få hjälpa dig vidare med energilagring. Tack för att du valde oss och för den fina rekommendationen.

Teamet på Elventra ☀️🔋

5つ星のうち1の評価

VARNING! Lurendrejeri gällande kontroll av solceller.

VARNING!

EDIT: Märkligt att prata om objektivitet när du kommer med påstående om att många solcellsanläggningar i mitt område är felaktiga. Det är ej information utan är ren FUD-försäljning.

Kommentera gärna varför du ringer på verifierat NIX-anslutna nummer och när detta påtalas slänger du helt sonika på luren.

Ja, jag har flera negativa omdömen då du tyvärr inte är ensam skojare. Men det känns säker bättre att vara omgiven av andra troll.

Var det något i mitt omdöme du anser vara felaktigt?

####

Nyregistrerat enmansföretag som ringer upp och försöker sälja in att det rör sig om en efterkontroll av solceller. När msn ifrågasätter både syftet och rätten att ringa då jag har NIX-spärr slänger personen på luren.

2026年4月1日

Tack för din feedback.

Vi vill vara tydliga med att vi inte bedriver någon form av lurendrejeri. Vi kontaktar fastighetsägare som har solcellsanläggningar i syfte att informera om möjligheten till en oberoende kontroll – något som blivit allt viktigare då en betydande andel installationer i Sverige tyvärr visar sig innehålla brister.

Vi följer gällande regelverk för kontakt, och respekterar självklart om man inte är intresserad av våra tjänster. I sådana fall avslutas dialogen direkt.

Vi noterar även att du har lämnat ett flertal negativa omdömen om olika företag, vilket gör det svårt att ta denna kritik som en objektiv beskrivning av vår verksamhet. Vi arbetar dagligen med att hjälpa kunder på ett seriöst och professionellt sätt, och har många nöjda kunder som uppskattar vårt arbete.

Om du önskar ytterligare information eller vill att vi säkerställer att du inte blir kontaktad igen är du välkommen att höra av dig till oss direkt.

Elventra AB

Trustpilot エクスペリエンス