レビュアヌのコメントを芋おみたしょう

5぀星のうち1の評䟡

Ich habe bei Flexrent ein Fahrzeug gemietet und ordnungsgemÀß zurÃŒckgegeben. Drei Wochen nach RÃŒckgabe ist die Kaution / Kreditkartenblockierung immer noch nicht freigegeben. Das ist nicht n... もっず芋る

5぀星のうち1の評䟡

Kein Shuttle vom Flughafen zum Mietwagen. Ich musste das Taxi selber bezahlen. Nach ÃŒber drei Wochen immer noch keine Freigabe der Kaution. Auf Nachfrage per E-Mails (3mal) keine RÃŒckmeldung.

5぀星のうち1の評䟡

Ostrzegam wszystkich pragnacych wynajac samochod , firmie Flex to go ,oszusci wyludzajacym pieniadze dzieki ukrytym warunkom umowy niemozliwym do spelnienia ,przyklad wymog pelnego imienia i nazwiska... もっず芋る

5぀星のうち5の評䟡

Podam same konkrety: Wynajem bezposrednio przez apke flex to go. Nikt sa sile mi nie wciskal dodatkowego ubezpieczenia. Auto bylo czyste, zatankowane do pelna, a uszkodzenia byly wyszczegolnio... もっず芋る

䌁業が回答したした

䌁業情報

1. レンタカヌ 代理店

圓該䌁業による蚘述

Flex Rent a Car to wypoÅŒyczalnia samochodów posiadająca nowoczesną flotę samochodową w Polsce. Wychodząc naprzeciw potrzebom naszych klientów posiadamy pojazdy z róŌnych segmentów, takie jak samochody małe, kompaktowe, luksusowe i SUV-y. Wszystkie nasze samochody posiadają bardzo bogate wyposaÅŒenie oraz pełen pakiet ubezpieczeń. Nasza flota składa się z samochodów nowych oraz takich, których wiek nie przekracza 12 miesięcy. Nie mamy ukrytych opłat. KaÅŒdy klient przed podpisaniem umowy zostaje zapoznany z ofertą, która będzie obowiązywała przez cały okres obowiązywania umowy. KaÅŒdy klient ceni sobie bezpieczeństwo i wygodę. Dlatego kaÅŒdy z naszych samochodów przechodzi regularne badania techniczne i zabiegi konserwacyjne. Nasze samochody są dostosowane do warunków zimowych. Flex Rent a Car to wynajem dostosowany do potrzeb klienta.

連絡先

ネガティブなレビュヌに回答しおいたせん

この䌁業のTrustpilot 利甚方法

レビュヌや評䟡の取埗方法、スコアリング、モデレヌションのプロセスに぀いお確認する。

Oszuści

Oszuści. Nie polecam. Zmuszają do wykupienia u nich pełnego ubezpieczenia pomimo posiadania takiego rezerwując auto przez aplikację Ryanair. Twierdzą, ÅŒe to co ja wykupiłem jest niewaÅŒne i jeśli nie wykupi się ubezpieczenia u nich to obciąŌą mnie za odkurzanie samochodu i myjnie jeśli znajdą jakiś brud. Gdy się nie zgodziłem na kolejne "lepsze" ubezpieczenie, to otrzymałem auto które ktoś chwilę wcześniej oddał i było brudne oraz mokre gdyÅŒ padał deszcz. Na parkingu lotniska było ciemno i nie mogłem ocenić stanu samochodu pod kątem uszkodzeń. Nie otrzymałem teÅŒ protokołu szkody samochodu, aby porównać go ze stanem faktycznym. Musiałem wrócić do stanowiska Flex aby ten protokół łaskawie mi wysłali na maila. Protokół nie zgadzał się ze stanem faktycznym, a gdy poprosiłem o oględziny auta i dopisanie szkód, pracownik odmówił i kazał zrobić zdjęcia szkód. W związku z tym, ÅŒe nie byłem w stanie określić jakie są jeszcze szkody z powodu słabego światła oraz mokrego auta, a pracownik Flex mnie straszył ÅŒe mnie obciąŌą za kaÅŒdą ryskę bez ich "super" ubezpieczenia, to poprosiłem o inne auto z udokumentowanymi szkodami i oraz czysty. Gdy mi odmówiono postanowiłem zrezygnować i wypoÅŒyczyłem auto w innym miejscu, gdzie szanuje się w klienta i nie próbuje się go oszukać. Zwrot kaucji trwał prawie 2 miesiące, a kontakt z obsługą klienta jest tylko mailowy i na odpowiedź czeka się równo 14 dni. Reklamacji mi nie uznali. Odradzam tę firmę. Jeśli ktoś miał podobne przygody z Flex, to proszę o kontakt. MoÅŒna napisać skargę do Rzecznika Praw Konsumenta oraz UOKiK.

2025幎9月2日

Absolut inakzeptabeler Umgang mit Kaution / Kreditkartenblockierung

Ich habe bei Flexrent ein Fahrzeug gemietet und ordnungsgemÀß zurÃŒckgegeben.

Das ist nicht nur Àrgerlich, sondern schlicht inakzeptabel.

Besonders schlimm:
Flexrent versucht, die Verantwortung auf die Bank abzuwÀlzen.
➡ Das ist nachweislich falsch.
Die Bank hat bestÀtigt, dass Flexrent den Betrag selbst freigeben muss.
Diese Freigabe ist bis heute nicht erfolgt.

2025幎12月25日

UWAGA - OSZUKUJA - NACIAGAJA

Na parkingu byl bardzo mily operator, jednak pierwsze co zrobil to podniósl maske samochodu do góry i stwierdzil ze weszly gryzonie do samochodu i pogryzly izolacje maski (fakt byla dziura) Nigdy nie przyszobymi do glowy ze trzeba maske tez sprawdzac!! Niesty mam nauczke!! Zrobilam zdjecia silnika na którym sa wyraznie wymieniane kable i przewody (wyglada na to ze niedawno któs juz je wymienial) na silniku nie bylo zadnych sladów wlukin, wiec nie mozliwe zeby tam byly gryzonie (gdyby byly to napewno pelno byloby resztek gabki i materialu) Zrobilam zdjecia samochodu na zewnatrz i w srodku, byl nie domyty a przy oddaniu pan poprosil zeby mu pokazac zdjecia. (Dzieki temu uznal ze samochód który rano byl na myjni i praktycznie blyszczal byl czysty)
Bylam w szoku kiedy na mojej karcie któs próbowal pobrac 488 € bez mojej wiedzy, okazalo sie ze to Flex chce mi pobrac zekome szkody bez mojej zgody i bez wczesniejszego zrwrócenia depozuty.. w sumie 1.100 € depozyt + 488€ PO PROSTU SZOK!!!

2025幎12月15日

FRAUDULENT and UNETHICAL

And a star is way too much for such an ethical company. I have written a fuller évier on Google. This company is NOT RECOMMENDED. they have fraudulent ways of distorting situations and forcing you to pay more when you pick up your car. They refused to understand that I had a maiden AND a spouse name. And that both names belonged to me.
I rented a car two weeks ago in Munich. And had to pay an additional amount to be able to take the car. I have sent a complaint. And they refused to reimburse me.
I am also in contact with Bavaria’s official customer protection authority. I will do whatever it takes to get this company banned.

2025幎10月24日

Bardzo negatywne doświadczenie

Bardzo negatywne doświadczenie. Obsługa nieuprzejma i próbująca wymusić na mnie zakup dodatkowego ubezpieczenia, poniewaÅŒ na mojej karcie kredytowej widnieją inicjały. Dopiero po fakcie dowiedziałem się, ÅŒe taki zapis jest w umowie od stycznia tego roku, jednak korzystałem wcześniej z usług tej firmy wielokrotnie bez problemów i tę zmianę przeoczyłem.

Po zaakceptowaniu dopłaty 950 zł poinformowano mnie, ÅŒe mogę zapłacić jedynie kartą debetową, a po dokonaniu płatności stwierdzono, ÅŒe samochodu i tak mi nie wydadzą. Odesłano mnie do działu obsługi klienta po zwrot środków. Sytuacja doprowadziła do niepotrzebnej sprzeczki słownej z pracownikiem.

Po tym zdarzeniu nigdy więcej nie skorzystam z usług Flex To Go i stanowczo odradzam tę firmę wszystkim.

2025幎10月31日

FLEX RENT ir FRAUD

They charged me (germany airport) extra 380 Euros as they didn't accept debit card or cash but only accept credit card.
Plus, they charged me extra 47 Euros another 1 month later for parking that i havent paid, but i have ticked and payment order!!!
Stay Away! Flex is FRAUD!

2025幎10月28日
5぀星のうち1の評䟡

Obsługa na lotnisku w Krakowie nie odpowiedzialni ludzie

Obsługa na lotnisku w Krakowie nie uprzejma.Zostałam okłamana przy zwrocie samochodu.Napiali mi w protokole ,ÅŒe zatankowałam tylko 52% , a zatankowalłam do pełna.Ściągnęli dokładnie 3 miesiące później.Takie rzeczy dzieǰą się tylko w Polsce.

2025幎7月26日
5぀星のうち1の評䟡

WARNUNG! Finger weg von Flex Rent– das ist reine Abzocke!

WARNUNG! Finger weg von Flex Rent – das ist reine Abzocke!

Ich kann nur jeden eindringlich warnen: Bucht NIEMALS bei Flex Rent.
Ich habe ÃŒber DoYouSpain ein Auto bei Flex Rent am Flughafen Köln gebucht. Mein Flug hatte eine Stunde VerspÀtung – keine große Sache sollte man denken. Doch als ich ankam, hieß es nur kalt und unfreundlich: „Auto ist weg – Pech gehabt!“ Kein Entgegenkommen, kein Service, nichts!

Dann wurde ich vom Mitarbeiter regelrecht ÃŒberredet, ein anderes Auto zu nehmen – angeblich zu denselben Bedingungen. Auch die Tankregelung wurde mir handschriftlich bestÀtigt („voll bekommen, halb voll zurÃŒckgeben“). Im Nachhinein wurde mir trotzdem 50 € „Strafe“ abgebucht!
Ich habe also das erste Auto bezahlt, das ich nie bekommen habe, ein zweites teureres Auto genommen, zusÀtzlich eine TankfÃŒllung bezahlt – und bin am Ende fast gar nicht gefahren!

Das ist dreiste TÀuschung, Kundenverarsche und reine Geldmacherei!
Fle Rent. Null Transparenz, null Kulanz, null Ehrlichkeit.
Ich kann nur jedem raten: Spart euch Ärger, Zeit und Geld – macht einen großen Bogen um diese Firma!

2025幎9月4日

Ojo, esta compañía ESTAFA

Mucho cuidado con esta compañía!
He pagado el alquiler del coche dos veces. Una al reservar en Doyouspain, y otra vez al recogerlo en Alemania. No contentos con eso me hicieron otro cargo adicional en la tarjeta de 500 euros.
357 + 440 + 500
Total 1.298 euros por 6 días de un coche de gama media. Es un estafa!

2025幎9月3日

Very disappointed!

Very disappointed!

They charged me (basel mulhouse airport) extra 380 Euros as they didn't accept debit card or cash but only accept credit card. This is Rip-off.
Plus, they charged me 50 Euros 1 months later, for just sharing my information with the traffic penalty authorities. Could you believe it? Just for "Sharing my details" in relation to a minor traffic fine. How come?
Stay Away guys! Flex is ripping us relentlessly!

2025幎7月16日

Scammers

We booked a car in advance, thinking everything was sorted. Only when we arrived to collect it did they suddenly tell us that without an embossed credit card we couldn’t rent the car.
Then they told us into only option to rent is to pay €426 for “full insurance” where car rental that was only €150 in the first place. What a complete rip-off. It’s obvious they trap customers on arrival with ridiculous extra charges when you have no other choice.
These people are nothing but scammers. They completely ruined our holiday. Save yourself the stress and go anywhere else.

2025幎8月7日
5぀星のうち5の評䟡

Szybko, sprawnie, bez problemu.

Kilkakrotnie wypoÅŒyczałam samochód z lotniska w Gdańsku, nigdy ÅŒadnych problemów. Fakt, zawsze brałam pełne ubezpieczenie, ale dzięki temu nie martwiłam się niczym. Szybko, sprawnie, miło, samochody jak trzeba, nawet zmiana w ostatniej chwili, ÅŒe jednak chcemy automat-wzieta pod uwagę.

2025幎3月24日

Trustpilot ゚クスペリ゚ンス