Undvik FolktandvÃ¥rdens SpecialistklinikâŠ
Undvik Folktandvårdens Specialistklinik på SpårvÀgsgatan om ni vill få hjÀlp med en Àldre retainer!
I mars kontaktade jag denna klinik för att få hjÀlp att laga min retainer som jag haft i ca 30 år. Ett lager plast på undersidan hade spruckit eller lossnat så jag fick skavsår på tungan.
Jag kommer dit, förklarar lÀget och tandregleraren tittar på retainern och sÀger att hon ska kolla pris med teknikerna. Hon ringer direkt upp dem innan jag går, och ber dem att ge ett prisförslag och meddela henne innan de gör något. Bra, tÀnker jag och går.
NÀr hon sen ringer mig, sÀger hon att retainern blivit så fin, så fin! Jaha det var ju bra, men du skulle ju ha gett mig en prisuppgift först?? Hon fortsÀtter flera gånger att upprepa hur "fin den Àr". Jag sÀger att jag inte kan betala så mycket och då drar hon av "akutavgiften" på 650:-. Resterar teknikeravgiften på 750:- vilken jag accepterar.
Efter ett tag börjar min vÀnstra hörntand ömma. Först knappt mÀrkbart och jag slår bort det med att jag ju varit utan retainern ett tag under reparationen. Och jag vill inte heller ringa och gnÀlla för minsta skitsak, så jag fortsÀtter anvÀnda den.
Till slut kan jag inte ignorera trycket på tanden, och mÀrker att bettet Àndras nÀr jag haft retainern på över natten. Jag slutar anvÀnda den, ett uppehåll på kanske en månad, för att sen prova igen.
Samma sak, trycket finns kvar. Då mejlar jag kliniken med en reklamation och de svarar att det kostar 750:-. Jamen, svarar jag, det Àr ju NI som orsakat felet, då måste ni vÀl korrigera det också? Nej. Det ville man inte.
Jag kontaktaktar chefen och vill reklamera felet som måste uppkommit under deras reparation, då jag haft retainern i 30 år innan utan så hårt tryck! Han svarar efter påminnelse att klinikchefen ska ta Àrendet. Efter ytterligare en påminnelse till henne, ringer hon upp och verkar inte ha lÀst min reklamation. Jag förklarar en gång till och hon ska kolla vad de kan göra. NÀr hon igen ringer upp, sÀger hon att tandlÀkarna sagt att de måste ta betalt och att jag dröjt för lÀnge med att reklamera??
Hela förloppet tog ju lång tid!!
Så nu sitter jag hÀr med en oduglig retainer som blev MER förstörd nÀr de skulle laga den!
NÀr det enda de behöver göra Àr att klÀmma till metallskenan! Det tar mindre Àn en minut.
DÃ¥lig stil.
Svar till Folktandvårdens "svar":
Vad menar ni med "ligger till grund"? Har ni ens lÀst vad jag skriver? Jag HAR redan varit i kontakt med er, dels med högsta chefen för specialisttandvården, Göran, som bollade vidare till klinikchefen och sen ytterligare en gång till Göran som inte ens orkat svara en andra gång!
Jag mejlade er hÀromdagen IGEN, inget svar ...
Vem ska ta tag i detta menar ni och reda ut allt? Ett namn behövs. Skriv inte bara ett anonymt svar för att det ska verka som om ni bryr er. NÀr ni vet att jag redan gjort allt som står i min makt för att få er att ta ansvar.
SÃ¥ dÃ¥lig stil. ð€¬
2024幎11æ21æ¥