レビュアーのコメントを見てみましょう

5つ星のうち5の評価

Bardzo polecam firmę FRU.pl, za szybkie i pomocne działania, zwłaszcza szybką rezerwację przelotów jak i pomoc w załatwianiu różnych spraw, w tym związanych z przebukowaniem biletu lub odwołaniem reze... もっと見る

5つ星のうち5の評価

Zarezerwowałm bilet lotniczy do Ankary na godzinę 9:15 okazało się że wszystkie bilety zostały wyprzedane. Kontakt z FRU.PL był bardzo konkretny. Dostałam propozycje biletu na lot o godzinę później. S... もっと見る

5つ星のうち1の評価

fru.pl to firma z niedostatecznie przeszkolonym personelem. Nigdy więcej nie kupimy u nich biletów lotniczych, bo w sierpniu 2023 roku kupiliśmy bilety na trasie Warszawa-Toronto przez Kopenhagę i nie... もっと見る

企業が回答しました

5つ星のうち5の評価

Pani Gabriela w ciągu kilkunastu minut rozwiązała problem odrzucenia płatności przez bank. Problem polegał na tym, że robiłem rezerwację na lot kwietniowy w styczniu 26 i nie zorientowałem się, że pła... もっと見る

企業が回答しました

企業情報

1. 旅行代理店

当該企業による記述

Tanie loty, bilety lotnicze i tanie linie lotnicze w jednym miejscu. Dobra oferta połączeń lotniczych. Sprawdź ofertę FRU.PL teraz.

連絡先

通常48時間以内に回答

この企業のTrustpilot 利用方法

レビューや評価の取得方法、スコアリング、モデレーションのプロセスについて確認する。

W trzech słowach

W trzech słowach: sprawnie, szybko i taniej niż u samego przewoźnika czyli WIZZ AIR

FRU.PL からの回答

Dziękujemy za opinię! Cieszymy się, że docenia Pani sprawność i ofertę

Polecam w 100% a Pani Magdalena Strzelec

Polecam w 100% a Pani Magdalena Strzelec zasługuje na wyjątkowe uznanie i pochwałę. Potrzebowałem zmienić termin lotu a Pani Magdalena zamiast mailowo poinformować mnie o warunkach zmiany, co wysłużyłoby całą operację, zadzwoniła specjalnie wcześniej co uchroniło mnie przed dodatkowymi kosztami. Pani Magdalena zachowała się bardzo profesjonalnie a cały przebieg zmiany przebiegł sprawnie i bezproblemowo. Pani Magdalenie życzę dalszych sukcesów a firmie gratuluję takiego pracownika (powinna dostać premię i co najmniej awans). Pozdrawiam

FRU.PL からの回答

Dziękujemy za tak szczegółową opinię i zaufanie. Bardzo się cieszymy, że mogliśmy pomóc, a cały proces przebiegł sprawnie. Przekażemy Pana słowa uznania Pani Magdalenie ✈️

Profesjonalizm i poczucie zaopiekowania

Bardzo szybka obsługa, przyjemna korespondencja, wysoka kultura osobista, inicjatywa w zakresie udzielenia dodatkowych informacji. Pani Katarzyna zbudowała u mnie poczucie zaopiekowania się moim problemem oraz skutecznie go rozwiązała

FRU.PL からの回答

Dziękujemy za miłe słowa! Cieszymy się, że obsługa spełniła oczekiwania i zapewniła poczucie zaopiekowania 😊

Odprawa.

Odprawa.
Po raz kolejny skorzystałam z Waszej pomocy. Zakupiłam bilet ale nie wiedziałam co dalej należy zrobić. Najpierw zapytałam o bagaż podręczny ale co z odprawą ? Pierwszy raz będę podróżować samolotem i Wasza pomóc w mojej sytuacji jest nieoceniona. Bardzo pomogli Pan Michał Dragan oraz Pani Joanna Wolf pokazując krok po kroku co mam dalej zrobić. Bardzo dziękuję i polecam.

FRU.PL からの回答

Dziękujemy za zaufanie i kolejne skorzystanie z naszych usług! Cieszymy się, że mogliśmy pomóc przy pierwszej podróży. Przekażemy podziękowania Panu Michałowi i Pani Joannie 😊✈️

5つ星のうち1の評価

Zamówiłem dwa bilety i dwa bagaże…

Zamówiłem dwa bilety i dwa bagaże rejestrowane. Otrzymałem jeden rejestrowany. O tym fakcie poinformowałem Fru NATYCHMIAST. Nie po 5 czy 10 minutach tylko NATYCHMIAST. Dostałem informację że nic nie można zrobić bo trwa rezerwacja. Na następny dzień otrzymałem propozycje prawie dwa razy droższą (600zł zamiast 340) pomimo, że to nie była moja wina.
Na reklamację otrzymałem odpowiedź , że nic nie da się zrobić i po wystawieniu usługi zmieniają cenę "przeważnie na wyższą". Uważam , że takie traktowanie klientów i ich reklamacji wygląda na brak szacunku ze strony firmy Fru.
Wylot mam za ponad 4 miesiące.

2026年3月1日

FRU.PL からの回答

Jest nam bardzo przykro z powodu opisanej sytuacji. Chcielibyśmy wyjaśnić, że w momencie dokonania płatności zamówienie wchodzi natychmiast w proces wystawiania biletu. Niestety nie ma możliwości wstrzymania lub modyfikacji tego procesu, aby zmienić daty czy wybrane usługi. Przed dokonaniem płatności każdy pasażer ma możliwość dokładnego sprawdzenia szczegółów zamówienia i dokonania wszelkich zmian – po finalizacji transakcji wszystkie warunki podlegają regulacjom i cennikom obowiązującym u linii lotniczej, w tym usług dodatkowych zakupionych po wystawieniu biletu.
Rozumiemy, że zmiana ceny bagażu po wystawieniu biletu może być frustrująca, jednak FRU.pl jako pośrednik nie ma wpływu na ceny ustalane przez przewoźnika ani na zasady ich stosowania. Zawsze staramy się odpowiadać na zgłoszenia jak najszybciej i udzielać wsparcia w granicach możliwości wynikających z regulaminu przewoźnika. Jeżeli pojawiłyby się dodatkowe pytania lub wątpliwości, zachęcamy do kontaktu mailowego – dokładnie przeanalizujemy Pana przypadek i udzielimy wszelkich możliwych wyjaśnień. Pozdrawiamy.

fachowość

fachowość, szybkość w obsłudze i co najważniejsze skuteczność pomocy

2026年3月4日

FRU.PL からの回答

To dla nas ogromna satysfakcja, że mogliśmy pomóc. Dziękujemy za najwyższą ocenę🙂

5つ星のうち1の評価

Zakupiłam 4 bilety w jedną stronę na…

Zakupiłam 4 bilety w jedną stronę na kwotę prawie 1600 zł - opłata przeszła o 9 rano, po czym o 16 piszą do mnie że mam dopłacić 845 zł lub anulować sobie bilety bo przewoźnik zmienił cenę.
Obsluga klienta fatalna, nie polecam.

FRU.PL からの回答

Pani Karolino, dziękujemy za przesłaną opinię. Jest nam bardzo przykro, z powodu zaistniałej sytuacji. Proszę nam wierzyć, że na żadnym etapie FRU.PL nie miało zamiaru wprowadzać Pani w błąd. Niestety, linie lotnicze mają prawo do zmiany kosztu przelotu bez podania przyczyny, na co nie mamy wpływu.
Pragniemy również przypomnieć, że FRU.PL działa jako pośrednik, udostępniając oferty podmiotów trzecich, których ceny mogą się dynamicznie zmieniać do momentu otrzymania dokumentu uprawniającego do korzystania z usługi.
Jeszcze raz przepraszamy za wszelkie niedogodności.

Kamil M

Kamil M. Konsultant ds. podróży Firma FRU

Jestem mu bardzo Wdzięczna ponieważ pomógł mi rozwiązać problem na którym spędziłam prawie cały dzień kontaktując się z liniami lotniczymi natomiast kiedy napisałam maila do fru W ciągu kilku minut dostałam odpowiedź oraz wytyczne i przede wszystkim pomoc jak rozwiązać mój problem dotyczący zmiany danych na bilecie.

FRU.PL からの回答

Bardzo się cieszymy, że Pan Kamil mógł tak szybko pomóc w rozwiązaniu problemu. Dziękujemy za miłe słowa – takie opinie są dla nas największą motywacją do działania!🙂

5つ星のうち5の評価

Zrobiłam błąd w adresie mailowym

Zrobiłam błąd w adresie mailowym, ale konsultant błyskawicznie mi pomógł, poprawił adres i przesłał bilety. Bardzo dziękuję za błyskawiczną pomoc 🙂

FRU.PL からの回答

Cieszymy się, że udało się szybko rozwiązać sprawę i że bilety dotarły bez problemu 🙂 Dziękujemy za miłe słowa!🙂

Zadowolony

Szybkie wyszukiwanie najlepszych oferty, szybki i przejrzysty zakup biletu.

2026年2月28日

FRU.PL からの回答

Dziękujemy za opinię! Cieszymy się, że proces zakupu był szybki i przejrzysty 😊✈️

5つ星のうち5の評価

Pierwszy raz kupiłam bilet lotniczy przez aplikację więc miałam obawy co do przebiegu zakupu. Nie było to trudne i skomplikowane. Obsługa pomogła mi sprawnie i szybko gdy pierwsza próba płatności nie powiodła się. Od teraz zawsze będę korzystała z tych usług. Polecam

2026年2月21日

FRU.PL からの回答

Cieszymy się, że pierwszy zakup przez naszą aplikację przebiegł sprawnie, a nasza obsługa mogła pomóc przy problemie z płatnością. Dziękujemy za zaufanie i polecenie🙂

konkretna

konkretna, rzeczowa obsługa

2026年2月19日

FRU.PL からの回答

Dziękujemy za ocenę! Cieszymy się, że nasza obsługa była dla Pani konkretna i rzeczowa🙂

Pan Kamil Miętka

Pan Kamil Miętka, konsultant ds. Podróży z FRU.Pl, bardzo profesjonalnie i życzliwie ,pilotował” sprawy związane z moją rezerwacją lotu.

2026年2月19日

FRU.PL からの回答

Bardzo dziękujemy za miłe słowa! Cieszymy się, że Pan Kamil Miętka mógł sprawnie i życzliwie pomóc w Pani rezerwacji 🙂

5つ星のうち1の評価

Niestety mam bardzo negatywne…

Niestety mam bardzo negatywne doświadczenie z FRU.PL. Po opłaceniu biletów nie otrzymałam ich od razu, ponieważ firma popełniła błąd w adresie e-mail. Gdyby nie moja interwencja, prawdopodobnie w ogóle by do mnie nie dotarły.
Kontakt z obsługą klienta jest bardzo utrudniony – nie ma możliwości normalnego połączenia telefonicznego, trzeba czekać na czacie lub składać reklamację. Dodatkowo w aplikacji nie było widać rezerwacji, ponieważ została wykonana przed jej zainstalowaniem.
Największym problemem było to, że 4 osoby zostały rozdzielone na dwie różne rezerwacje. W efekcie matka nie siedziała z niepełnoletnimi dziećmi, tylko koleżanka, co jest bardzo niekomfortową sytuacją podczas lotu.
Do tego dochodzi masa dodatkowych opłat – za brak odprawy online, za pomoc przy odprawie, opłaty pośrednictwa. System odprawy jest bardzo nieczytelny i skomplikowany, a uważam się za osobę, która dobrze radzi sobie z takimi rzeczami.
Finalnie okazało się, że bagaż kosztował więcej niż sam bilet. Całe doświadczenie było stresujące i pełne problemów. Zdecydowanie nie polecam korzystania z tego pośrednika. Dałabym ocenę ujemną gdybym mogła.

2026年2月12日

FRU.PL からの回答

Jest nam bardzo przykro, że doświadczenie z FRU wywołało u Pani stres i trudności. Chcielibyśmy jednocześnie wyjaśnić kilka kwestii oraz zachęcić do kontaktu mailowego z naszym zespołem, abyśmy mogli szczegółowo przeanalizować konkretną rezerwację. Adres e-mail podany przy rezerwacji jest wprowadzany przez klienta, więc nie mamy możliwości jego samodzielnej modyfikacji. Jesteśmy jednak dostępni 24/7 w ramach wykupionego pakietu wsparcia – zarówno na czacie, jak i mailowo – i zawsze staramy się udzielać odpowiedzi na bieżąco. Jeżeli rezerwacja została założona przed pobraniem aplikacji, niestety nie będzie widoczna w tym narzędziu. Czasami pasażerowie zostają rozdzieleni na osobnych rezerwacjach w celu uzyskania atrakcyjnej ceny połączenia. Jeśli zależy Pani na konkretnych miejscach w samolocie, zawsze można je dodać do rezerwacji lub zmienić miejsca w grupie, aby np. dzieci siedziały przy opiekunie. Koszty dodatkowych usług, takich jak bagaż czy wybór miejsc, są ustalane przez linie lotnicze i FRU nie ma na nie wpływu. Zawsze jesteśmy gotowi udzielić wsparcia i odpowiedzieć na wszelkie pytania klientów. Prosimy o kontakt mailowy, abyśmy mogli dokładnie przeanalizować Pani rezerwację i znaleźć najlepsze rozwiązanie. Pozdrawiamy!

Trustpilot エクスペリエンス

企業は、自動招待を介してレビューを依頼することができます。この方法で得られたレビューは、本物の経験に基づいたものであり、確認済みのラベルが付与されます。