GodEl レビュヌ

TrustScore 5段階評䟡の4

レビュアヌのコメントを芋おみたしょう

5぀星のうち1の評䟡

Scamföretag Sedan över 7 mÃ¥nader tillbaka har vi försökt sÀga upp avtalet dÃ¥ vi har flyttat!! De fortsÀtter att skicka fakturor till den gamla adressen som ej kommer fram och skickar sen dy... もっず芋る

5぀星のうち5の評䟡

JÀttenöjda! Vi fick GodEl anvisat genom att hyresbolaget hade det till att börja med. Vi hade aldrig hört talas om det tidigare. NÀr vi kollat upp elbolaget insÃ¥g vi att vi inte kunde fÃ¥ ett bÀttre a... もっず芋る

5぀星のうち5の評䟡

Har haft god el som el leverantör i mÃ¥nga Ã¥r nu Àr mycket nöjd med dom, och att vinsten dom gör gÃ¥r till vÀlgörenhet finns ett antal alternativ att vÀlja pÃ¥ dit du vill att vinsten pÃ¥ din el ska gÃ¥, m... もっず芋る

5぀星のうち5の評䟡

Skulle aldrig nÃ¥gonsin byta bort GodEl mot ett annat elbolag pga att överskottet gÃ¥r till vÀlgörenhet. Dessutom Àr mÃ¥nadskostnaden lÃ¥g i jÀmförelse med vÀnners vid ungefÀr lika stora boenden. MÃ¥nga ha... もっず芋る

䌁業情報

1. 電力䌚瀟

圓該䌁業による蚘述

2005 startade fyra framgÃ¥ngsrika företagare stiftelsen GoodCause. MÃ¥let var att under stiftelsens flagg starta och driva företag och samtidigt göra vÀrlden till en bÀttre plats. De bestÀmde att den vinst som i vanliga bolag gÃ¥r till privata Àgare istÀllet ska delas ut till ideella organisationer som arbetar för en bÀttre vÀrld. Och dÃ¥ snackar vi inte en del av vinstkakan, utan hela kakan – Ã¥rligen. GodEl, som Àr stiftelsens första bolag, har sedan starten delat ut 92 miljoner kronor till vÀlgörenhet och idag Àr vi ett av Sveriges största elbolag. GodEl rankas Ã¥r efter Ã¥r som ett av elbolagen med högst anseende och som har nöjdast kunder. Vi har alltid ett av marknadens lÀgsta mÃ¥nadsavgifter. Oavsett om du vÀljer rörligt avtal eller timprisavtal fÃ¥r du ett riktigt schysst elavtal. Alltid utan bindningstid. Vi sÀljer förnybar el frÃ¥n sol, vind och vatten, mÀrkt med Bra Miljöval – marknadens tuffaste miljömÀrkning.

• LandsvÀgen 50A, 172 63, Sundbyberg, スりェヌデン

過去12か月のレビュヌ数: 30ä»¶

レビュヌを曞く

5぀星のうち2の評䟡

Att behöva anvÀnda

Att behöva anvÀnda. Sifferkombination på BankID var ursvårt. (30min med bankens hjÀlp!.
Karl Kottenhoff

2023幎11月30日

GodEl からの回答

Hej, vad bra att det löste sig till slut! Hör av dig till oss om det Àr något vi kan hjÀlpa till med kndservice@godel.se

Supernöjd!!!

Supernöjd!!!
Alltid lÀgsta pris, stÀndigt information om förbÀttringar.
SkÀnker del av vinster.
Delade ut 2021 års vinst; 7,2 miljoner kronor (och hela 14,9 miljoner kronor från GoodCause totalt) till Barncancerfonden, Hand in hand, LÀkare utan grÀnser, Naturskyddsföreningen, RÀdda Barnen, SOS Barnbyar och Stockholms Stadsmission.

2023幎11月23日

GodEl からの回答

Hej Bengt, tack för ditt fina omdöme och för att du Àr med och bidrar till att vi kan fortsÀtta dela ut vår vinst till vÀlgörenhet.

/Mia

AKTA ER

AKTA ER, LURERI FÖRETAG!!!!!!!!

2023幎10月4日

GodEl からの回答

vad tråkigt att du har fått det intrycket av GodEl. Kontakta gÀrna oss på kundservice@godel.se så att vi kan hjÀlpa dig.

Helt vÀrdelösa

Helt vÀrdelösa. Skaffa godel och dem krÀvde mig pÃ¥ deposition pÃ¥ 17000kr för jag har en betalningsanmÀrkning. Det Àr katastrof. Och dem skickar brev och massa drit om att dem saknar en som kund😂😂😂 taxerade över 600000kr förra Ã¥ret och dem ska har 17000kr. Hemskt dÃ¥ligt bolag! HÃ¥ll er borta!

2023幎5月31日

GodEl からの回答

Hej, vad tråkigt att du upplevt oss så. TyvÀrr har vi behövt införa stramare regler i och med de senaste årens höga elpriser. Vi köper in elen och ligger ute med den kostnaden tills våra kunder betalar sin faktura. DÀrför behöver vi sÀkerstÀlla att alla som blir kunder hos oss kan betala.

5぀星のうち1の評䟡

Worst company in the world.

I signed a contract with Elskling but one way or another I got till God El. They decided that I was not credit worthy as I was an immigrant (and immigrants cannot pay El according to God El). Therefore they sent me an invoice of 6500 SEK as deposit but they sent it to the wrong address (where I no longer live). So they took away my El after a week without any notice. Took me a day of work and 1900SEK to get my electricity back (which I have been paying well for the last 7 years). This is a really nice and easy way to rip off people and earn money.

2023幎9月21日

Hi,

I'm sorry to hear about your experience.

We have the same routines for all our customers, no matter if you are an immigrant or not. We always do a credit check for all our customers.

Invoices are sent to Kivra or to your address. Debt collection is engaged by us after the invoice has not been paid.

Please don't hesitate to contact us if you have any further questions kundservice@godel.se

Kind regards,

5぀星のうち4の評䟡

Worked ok for me so far

Worked ok for me so far. Even without being entitled to BankID, they would at least fix a login for me, unlike other swedish companies relying on the goodwill of a bank or the skatteverket.
So far, invoices come in by post and I am able to check online for unpaid ones and the energy consumption.
Been an assigned customer for 3 months only though. Time will tell.

Amendment: Updating my review for the better four stars. It's well deserved.

2023幎7月11日

GodEl からの回答

Thanks for your review :) I'm happy to hear everything is working well for you.

5぀星のうち1の評䟡

Ett riktigt bluff och båg företag

Ett riktigt bluff och båg företag. Vad ni Àn gör byt inte till detta lurendrejare till företag.

2023幎9月5日

GodEl からの回答

Hej, vad tråkigt att du har fått det intrycket av GodEl. Kontakta gÀrna oss på kundservice@godel.se så vi kan hjÀlpa dig.

5぀星のうち1の評䟡

Really annoying customer "service"!

2023幎7月25日

GodEl からの回答

Hi Kristian, I'm sorry to hear about your experience with our customer service. Please contact our customer service at kundservice@godel.se with your contact details and we will contact you. Kind regards, Mia

Avråder från GodEl

Godel godkÀnde mej inte som företagskund för att mitt företag Àr nystartat trots att jag har varit trogen privatkund hos dem i över 10 år och var beredd att betala deposition som de för sa att man behövde betala om man har ett nystartat företag. KundtjÀnst har varit under all kritik den första kunde överhuvdtaget inte svara på något angående detta, nÀsta gav mig rent felaktigt information och den sista visste inte heller men ringde åtminstone upp efter 6 timmar så det kanske var något iaf.

2023幎7月21日

GodEl からの回答

Hej Robert, vad tråkigt att det blivit så hÀr för dig. TyvÀrr har vi behövt införa stramare regler i och med de senaste årens höga elpriser. Vi köper in elen och ligger ute med den kostnaden tills våra kunder betalar sin faktura. DÀrför behöver vi sÀkerstÀlla att företag som blir kunder hos oss kan redovisa att det finns tillgångar i företaget. Det blir extra tråkigt i fall som ditt dÀr du som privatperson Àr kund hos oss.

Tack för din feedback om ditt bemötande av vår kundservice, jag tar det vidare.

The Definition of Poor Customer Service

I've only just found out I was a customer and that they had been invoicing me and not sending me actual invoices or the reminders for these, they send it through Kivra something I don't use. Then they hope you don't pay so they can add on extra fees then send these to debt collectors and the kronofogden.
Now when you confront them it's very plain to see they take no responsibility to make sure their customer gets their invoice even when they have all your details that they got from the company that supplies power into the building. They aren’t even helpful enough to fix the issue and won’t even change how they contact you. Why does everyone else send me invoices through email but you don’t, and I have never requested you to do so through that app. Just seeing other reviews, it is very clear that I am not the only one who GodEl tries to mess around with. I would question all these 5 Star reviews of being genuine.

2023幎7月13日

Hi,

When there is no signed electricity agreement where you live you will be referred to us by your network owner ( Ellevio ), the invoice will be sent to Kivra if there is a registered Kivra account.

To avoid getting your invoice in Kivra there is a setting in Kivra you have to change. We have no access to do this for you from our end.

We only send invoices to Kivra if the customers has a Kivra account. Please contact Kivra to make sure no invoices are being sent there going forward.

Kind regards,

Kronofogden for missing 24kr invoice

I didn't know a contract is automatically signed when you move in, so I missed paying a 24kr invoice. When I noticed 2 months later they had sent all kinds of debt collectors to collect this fee, including Kronofogden, got to pay 4000% the value.

2023幎6月16日

Hi Danai,

When being referred to us by your network owner, the invoice will be sent to the address we received in connection with the referral.

Debt collection is engaged by us after the invoice has not been paid. Contact our customer service with your correct address to avoid this from happening going forward, kundservice@godel.se

Sincerely,

5぀星のうち1の評䟡

Sjuk otrevlig personal i kundservice

Sjuk otrevlig personal i kundservice. Försökte få svar på mina frågor, men svarade nonchalant, arrogant utan en antydan till medkÀnsla och empati.

2023幎5月4日

GodEl からの回答

Hej Nina, vad tråkigt att lÀsa hur du blivit bemött. Jag tar vidare din feedback.

5぀星のうち1の評䟡

Vi Àr ett kompisgÀng som har en

Vi Àr ett kompisgÀng som har en gemensam camping (privat) Har el igenom Godel.. Varför fÃ¥r man rÀkningar pÃ¥ förbrukad el fast vi inte Àr dÀr. ca.628kr 559 kwh Januari. ca.500kr Februari ALLT AVSTÄNGT.. Vill gÀrna ha svar...

2023幎3月29日

GodEl からの回答

Hej Michael, tack för din feedback.

Kontakta vår kundservice så kan de titta på varför det kommit fakturor till er. Ring eller mejla på 0770 - 45 73 00 eller kundservice@godel.se

5぀星のうち1の評䟡

Urusel hantering i samband med dödsbo.

Urusel hantering i samband med dödsbo.
Alla andra företag har hanterat detta bra, men God EL, har varit usla.
NÀr de inte lÀngre kan dra pengar från kontot så går fakturan till email för den avlidne, vilket gör att man som anhörig inte har en anning om vad som hÀnder, inte förren det lÀmnats vidare till krav och då kommer via papperspost.
Man måste manuellt anmÀla och skicka in papper om dödsbo, vilket alla andra företag hanterat automatiskt.
Extremt dålig kundsupport, svårt att nå dem och helt varierande information beroende på tillfÀlle.

2023幎3月22日

GodEl からの回答

Hej Niklas, jag beklagar verkligen det som hÀnt. Vår kollega kommer ta/har tagit kontakt med dig för att se vad som gått fel.

Kund sedan +5 år hos Godel

Har varit kund i +5 år hos Godel och Àr mycket nöjd. Konkurrenskraftiga priser, bra miljöval, utdelning av vinst till vÀlgörenhet, bra kundservice och framförallt en riktigt bra app. LÀtt att följa förbrukning, jÀmföra med liknande hushåll, se prognos för timmarna nÀrmaste 24h och dÀrmed möjlighet att planera sin förbrukning. Faktureringen fungerar också bra via efaktura. Har inget att klaga på så hÀr långt :).

2023幎3月11日

GodEl からの回答

Hej Johan, vad kul att lÀsa din recension :) Vi Àr glada att ha dig som kund! Mvh, Mia

Flyttade in i ny bostad

Flyttade in i ny bostad, och blev anvisad till Godel, allt var bara frid och fröjd, fram tills idag, då elen försvann. Efter kontroll av sÀkringar, samtal med Ellevio, så upptÀcker jag en lila lapp i brevlådan, som sÀger att elen Àr frånkopplad på uppdrag av Godel. Ringer då Godel, och efter nÀstan 2 timmar i telefonkö, så får vi besked om att vi inte betalat in depositionsavgift dom krÀvde. Problemet Àr bara det att vi har inte fått något brev om detta, inte ett enda ord från Godel. Så nu sitter vi hÀr med 13 barn i huset, den yngsta bara 6 mnd, utan el. Sitter Àn en gång i telefonkö för att lösa detta. Vi kommer byta leverantör Àr en sak som Àr sÀkert.

2023幎2月27日
5぀星のうち1の評䟡

Har blivit anvisad er trots att jag

Har blivit anvisad er trots att jag redan har annan leverantör och inte vill ha med er att göra. Min leverantör har sedan 11 januari stött på er om att mitt abonnemang och ni svarar inte!! Vad håller ni på med!
JÀkla blufföretag! Undrar också om ni står över lagen om ångerfrist (trots att jag inte ingått avtal med er)
Har skrivit till er igen och bestridit detta.
Varning, var vÀldigt tydlig med Ellevio att ni inte vill ha GodEl nÀr ni tecknar abonnemang med Ellevio.

2023幎1月27日

GodEl からの回答

Hej Gabriella, anledningen att du fått oss som leverantör Àr att det inte fanns någon annan elleverantör registrerad och då måste Ellevio enligt lag anvisa dig till oss. Ellevio Àr din nÀtleverantör, men de behöver se till att något elbolag levererar el om det inte finns något registrerat. Vi har ingen bindningsstid eller uppsÀgningstid, dock Àr det en viss handlÀggningstid nÀr elbolag tar över kunder från varandra, det Àr inget hos enbart GodEl. Ellevio kan inte skicka dig till något annat elbolag Àn GodEl, för att få sitt önskade elbolag behöver man kontakta och teckna avtal med elleverantören man vill ha i god tid innan flytt, Àven om det Àr samma elbolag som man hade innan flytt. Kontakta gÀrna vår kundservice så kan de titta på ditt Àrende.

5぀星のうち1の評䟡

Skulle fått faktura per mail

Skulle fått faktura per mail, men den kom aldrig utan ett brev från Svea med inkassokrav. Varnar för detta företag, du kan få inkassokrav utan att ha fått faktura på avtalat sÀtt!

2023幎1月17日

GodEl からの回答

Hej, tack för din recension och tråkigt att höra om din upplevelse.

Kan det vara så att du har Kivra? I så fall kan din faktura ha hamnat dÀr. Om så Àr fallet kan du Àndra dina instÀllningar i Kivra för att inte få fakturan dit.

Kontakta gÀrna vår kundservice för vidare hjÀlp.

Trustpilot ゚クスペリ゚ンス

プラットフォヌム保護のため、専門チヌムず高床なテクノロゞヌを駆䜿しおいたす。停レビュヌずの闘いに぀いおの詳现はこちらをご䞀読ください。