Scamföretag Sedan över 7 mÃ¥nader tillbaka har vi försökt sÀga upp avtalet dÃ¥ vi har flyttat!! De fortsÀtter att skicka fakturor till den gamla adressen som ej kommer fram och skickar sen dy... ãã£ãšèŠã
äŒæ¥ãåçããŸãã
JÀttenöjda! Vi fick GodEl anvisat genom att hyresbolaget hade det till att börja med. Vi hade aldrig hört talas om det tidigare. NÀr vi kollat upp elbolaget insÃ¥g vi att vi inte kunde fÃ¥ ett bÀttre a... ãã£ãšèŠã
äŒæ¥ãåçããŸãã
Har haft god el som el leverantör i mÃ¥nga Ã¥r nu Àr mycket nöjd med dom, och att vinsten dom gör gÃ¥r till vÀlgörenhet finns ett antal alternativ att vÀlja pÃ¥ dit du vill att vinsten pÃ¥ din el ska gÃ¥, m... ãã£ãšèŠã
äŒæ¥ãåçããŸãã
Skulle aldrig nÃ¥gonsin byta bort GodEl mot ett annat elbolag pga att överskottet gÃ¥r till vÀlgörenhet. Dessutom Àr mÃ¥nadskostnaden lÃ¥g i jÀmförelse med vÀnners vid ungefÀr lika stora boenden. MÃ¥nga ha... ãã£ãšèŠã
äŒæ¥ãåçããŸãã
2005 startade fyra framgÃ¥ngsrika företagare stiftelsen GoodCause. MÃ¥let var att under stiftelsens flagg starta och driva företag och samtidigt göra vÀrlden till en bÀttre plats. De bestÀmde att den vinst som i vanliga bolag gÃ¥r till privata Àgare istÀllet ska delas ut till ideella organisationer som arbetar för en bÀttre vÀrld. Och dÃ¥ snackar vi inte en del av vinstkakan, utan hela kakan â Ã¥rligen. GodEl, som Àr stiftelsens första bolag, har sedan starten delat ut 92 miljoner kronor till vÀlgörenhet och idag Àr vi ett av Sveriges största elbolag. GodEl rankas Ã¥r efter Ã¥r som ett av elbolagen med högst anseende och som har nöjdast kunder. Vi har alltid ett av marknadens lÀgsta mÃ¥nadsavgifter. Oavsett om du vÀljer rörligt avtal eller timprisavtal fÃ¥r du ett riktigt schysst elavtal. Alltid utan bindningstid. Vi sÀljer förnybar el frÃ¥n sol, vind och vatten, mÀrkt med Bra Miljöval â marknadens tuffaste miljömÀrkning.
LandsvÀgen 50A, 172 63, Sundbyberg, ã¹ãŠã§ãŒãã³
æè¿ã®ã¬ãã¥ãŒäŸé Œã®èšé²ã¯ãããŸãã
ãã¬ãã£ããªã¬ãã¥ãŒã® 100ïŒ ã«åçããŠããŸã
éåžž1é±é以å ã«åç
ãã®äŒæ¥ã®Trustpilot å©ç𿹿³
ã¬ãã¥ãŒãè©äŸ¡ã®ååŸæ¹æ³ãã¹ã³ã¢ãªã³ã°ãã¢ãã¬ãŒã·ã§ã³ã®ããã»ã¹ã«ã€ããŠç¢ºèªããã
Jag rekommenderar inte
Vi gjorde en avtal och utan problem
Sen igår har dom stÀngt vår ström utan att meddela oss jag ringde hörde att vi måste betala fårskåt derför strömmen Àr stÀngt och det står inte i avtalet jag och min familj utan ström hela nat och jag har en son som Àr sjuk och behöver ström för sin mat dåligt dåligt snÀlla om du tÀnker på din familj gör inget avtal med dom

GodEl ããã®åç
Trevlig kundtjÀnst, men ovanligt krångligt att signera dokumentet!

GodEl ããã®åç
Otroligt dålig kundservice. Skickar till inkasso (helt plötsligt fick vi dubbelt så hög månadskostnad) samma dag som påminnelsefaktura kommer fram till kunden. Strunta i så fall att skicka ut påminnelse till kunden! Hur detta kan vara förenligt med God Els slogan att hållbarhet genomsyrar verksamheten förstår jag inte. Aldrig mer God El!
Toppen ð att ni Ã¥terkopplade pÃ¥ mitt omdöme! Har skickat tvÃ¥ mejl till er kundtjÀnst men har inte fÃ¥tt svar sÃ¥ det verkar inte vara en framkomlig vÀg. Med tanke pÃ¥ den tid postgÃ¥ngen tar skulle jag rekommendera er att förlÀnga tiden innan ni skickar till inkasso. Det tar minst en vecka för fakturor pÃ¥ papper att komma fram till kund. RÀkna med det sÃ¥ slipper bÃ¥de ni och era kunder onödig vÃ¥nda och massa merarbete.

GodEl ããã®åç
Så dåligt. Skickar inte ut pappersfaktura till dödsbo och ingen påminnelse utan direkt till inkasso med större inkassokostnad Àn grundbeloppet. Dessutom riktigt dåligt kundservice utan minsta kompetens att förstå problemet. En Ànnu inte inkassoförd faktura skickas inte ut på nytt så man kan betala innan inkasso. Så ingen möjlighet att undkomma den nya inkassokostnaden.

GodEl ããã®åç
Att man som företag kan skicka ut fakturor till fel adress och sen begÀra att swea inkasso ska krÀva in en skult på 147:- Àr helt bedrövligt! Att sen Swea inkasso också skickar ut till fel adress eftersom dom litar på God El Àr tame... lika bedrövligt det. Tur att kronofogden klarar av att Àndra till rÀtt adress till skillnad till dom andra nötterna! Det hÀr hÀnde min 86 åriga mamma som flyttat in på ett ålderdomshem för att hon har demens.

GodEl ããã®åç
Jag fick inkassokrav och Kronofogde på mig trots att GodEl på min uppmaning enligt egen utsago/löfte hÀvt leveransavtal (som verkar ha dykt upp "automatiskt" i sb m flytt) med hÀnvisning till min "ångerrÀtt". Icke desto mindre ville man några veckor senare (då jag rest utomlands och inte kunde vittja brevlådan) ha 65SEK, en skuld som nu hamnat hos Kronofogden (ty jag fick aldrig några kravbrev till min utlandsadress, ej heller elektroniskt till min email trots att man hade denna) och gör att jag riskerar få betalningsanmÀrkning. Detta Àr fel på så många sÀtt. Till att börja med har det aldrig funnits någon avtalsrelation mellan mig och GodEL - hur kan jag då vara skyldig GodEL pengar??? Och hur patetiskt kÀnslokall får man vara i fråga om en "skuld" på 65 SEK? Inkasso och dÀrefter Kronofogde oavsett skuldens storlek??? Jag ser på denna hemsida att jag inte Àr ensam. Sorgligt. Vad sysslar Tillsynsmyndigheten för elmarknad i Sverige med egentligen?

GodEl ããã®åç
Godel skickar pappersfakturor hipp som happ. Ibland kommer påminnelsen före fakturan.
Godel skickar fakturor på 1:- rÀnta till inkasso. Inkasso bolaget lÀgger på avgifter. NÀr man betalar, så kommer det ytterligare fakturor, dÀrför att det fortfarande Àr 1 eller 2:- i rÀnta som saknas...
MÀrk vÀl att det Àr omöjligt att betala 10:- extra för att vara sÀker. Då stÀmmer nÀmligen inte OCR numret ...
Idag har jag talat med Svea inkasso. De messade en rÀkning på över 4200:-. För en "skuld" på 228:- plus 1:- rÀnta.
Betalade per omgående.
Vem vet, kanske Àr jag fortfarande skyldig 1:- i rÀnta? För Idag?
Mitt råd: unvik Godel.

GodEl ããã®åç
Bra avtal med en fantastisk kundservice som alltid ger bra svar på mina frågor. De har Àven en bra app dÀr jag kan följa min förbrukning utan problem och se mina fakturor jippie :)

GodEl ããã®åç
Att byta elbolag till GodEl gick bra och snabbt, bekrÀftelsen skickade GodEl via Kivra den 10 Nov 2023. Idag, 13 Feb 2024, fick jag ett inkassokrav från SveaInkasso med en inkassokostnad om
180 kr
och övriga kostnader, enligt 11 kap 4 paragraf, om
300 kr.
Via Kivra kom det varken faktura eller påminnelse, inget i brevlådan heller. Kapitalbeloppet, som skulle betalats 31 Jan - 9 arbetsdagar över tiden, Àr på
1,720 kr.
Inledningsvis lÀt det trevligt och bra med att vinsten investeras och går till vÀlgörande Àndamål, som man som kund vÀljer. Men, jag börjar inse att det kan vara mer av locktoner och Àr ett effektivt sÀtt att få in kunder från vilka man sen kan maximera avgiftsuttaget. Det hÀr var inte en bra start och det Àr nog dags att avsluta relationen innan den ens har börjat.

GodEl ããã®åç
Har varit kund sedan början och alltid varit helnöjda!

GodEl ããã®åç
Sends spam texts and I'm not even a customer!
I would avoid this company like the plague with their unprofessional behaviour. They send spam txt and doesn't answer mails to their customer support (which in good faith are supposed to be answered within 24 hours)!

GodEl ããã®åç
Ich hatte grosse Probleme, meine Rechnungen von GodEl via E-mail zu erhalten. Da ich keine Rechnungen erhalten habe, musste ich MahngebÌhren bezahlen, ohne Rechnungen erhalten zu haben, was natÌrlich Àrgerlich war. Doch mit Hilfe des Kundendienstes konnte das Problem gelöst werden. Ich erhalte nun meine Rechnungen auf dem postalischen Weg und GodEl hat mir einen Teil der MahngebÌhren erlassen. Es ist alles einfach dumm gelaufen, doch mit dem Kundendienst bin ich sehr zufrieden. Extrem hilfsbereit, rasche Antworten und problemlösungsorientiert und super freundlich. Alles gut.

GodEl ããã®åç
Jag blev anvisad "God" El av Ellevio som Àr nÀtÀgare i mitt område, och "God" El hÀlsade mig vÀlkommen som kund. Jag fick några dagar senare ett mycket otrevligt brev från Svea Ekonomi med en faktura på en deposition, något det aldrig varit tal om från "God" Els sida nÀr avtalet bekrÀftades. Efter MYCKET lång vÀntan i telefonkö till "God" Els kundservice bekrÀftade en otrevlig person att Svea agerar på uppdrag av "God" El. Någon förklaring till varför det krÀvdes en sÀkerhet har jag inte fått. God El anser tydligen inte att man behöver kommunicera med sina kunder. De andra elbolag jag kontaktat har aldrig hört talas om att det skulle krÀvas sÀkerhet för leverans, och jag har nu tecknat avtal med ett annat bolag.

GodEl ããã®åç
Ni kan sjÀlva se vilket bolag GodEl Àr...
Borde byta namn till OndEl eftersom dom inte lever upp till sina vackra ord i marknadsföringen.
Exempel:
Skickade en faktura på 4(!)kronor till Kronofogden istÀllet för att försöka på smidigare sÀtt...
Ignorerar uppsÀgningar månader i strÀck...
Dessutom Àr de dyra så anvÀnda elskling.se och hitta ett bÀttre elbolag istÀllet.

GodEl ããã®åç
Dyrt och sÀmsta elbolaget på marknaden. Skickat faktura till fel adress, drar av elen på min verksamhet 1(!!!) dag efter att fakturan skickats till fel adress, debiterar mig straffavgift på 1900kr

GodEl ããã®åç
Bra kommunikation med kundtjÀnst. För oss Àldre Àr det viktigt att motparten förstår att ju Àldre vi konsumenter Àr, ju viktigare Àr det att vederbörande Àr lugn och lyssnar in, oss.
För mig gick det utmÀrkt men inte för alla, som nÀrmar sig 80 år.

GodEl ããã®åç
Urusel behandling av dödsbo och fakturering. Skulle aldrig rekommendera GodEl. Alla övriga företag klarade av fakturering i samband med dödsbo utom GodEl. VÀrsta hanteringen av ett Àrende någonsin!

GodEl ããã®åç
Förstår att GodEl har Sveriges nöjdaste kunder!