レビュアヌのコメントを芋おみたしょう

1. 保険代理店
  2. 保険ブロヌカヌ
  3. 保険䌚瀟

さたざたな倖郚゜ヌスから提䟛された情報

Poznaj ofertę ubezpieczeń komunikacyjnych (OC, AC, assistance), majątkowych (mieszkania i domu), na ÅŒycie i podróŌnych. ERGO Hestia Numerem 1. Zobacz!

連絡先

この䌁業のTrustpilot 利甚方法

レビュヌや評䟡の取埗方法、スコアリング、モデレヌションのプロセスに぀いお確認する。

TematTemat: Skandaliczny poziom obsługi i brak profesjonalizmu – Ergo Hestia

Temat: Skandaliczny poziom obsługi i brak profesjonalizmu – Ergo Hestia
Zdecydowanie odradzam współpracę z ubezpieczycielem Ergo Hestia, szczególnie klientom firmowym, dla których czas to pieniądz. Moje doświadczenia z ostatniego tygodnia to pasmo frustracji:
Brak kontaktu: Dodzwonienie się na infolinię centrali graniczy z cudem. Godziny oczekiwania na połączenie to standard, który w dzisiejszych czasach jest nie do zaakceptowania.
Biurokracja ponad logikę: Proces edycji polisy utknął w martwym punkcie z powodu... błędu w jednej literze. Zamiast sprawnego załatwienia sprawy, opiekun polisy od tygodnia zasypuje mnie mailami, a polisa dla firmy jak nie była gotowa, tak nie jest.
ParaliÅŒ decyzyjny: To niepojęte, ÅŒe prosta korekta techniczna blokuje wystawienie dokumentów na tydzień. Jako klient biznesowy nie mogę sobie pozwolić na takie przestoje i brak ochrony ubezpieczeniowej przez nieudolność systemową i komunikacyjną ubezpieczyciela.

2026幎4月17日

ubezpieczenie pełna ochrona

Kupiła w Media Expert ubezpieczenie " Pełna Ochrona" za niemałe pieniądze w stosunku do ceny sprzętu. Teraz odmawiają naprawy , bo oceniając po zdjęciach serwisant stwierdził, ÅŒe opisana przeze mnie sytuacja nie mogła mieć miejsca. Czuję się głupio, bo poniekąd zostałam posądzona o kłamstwo, źle zgłosiłam szkodę i straciłam pieniądze.

2026幎4月17日
5぀星のうち1の評䟡

Wyłudzanie pieniędzy od klientów

Gdyby była taka moÅŒliwość dałabym zero gwiazdek, absolutnie odradzam, prymitywne wyłudzanie pieniędzy. Obsługa klienta (Sandra Missa) na skandalicznie ÅŒenującym poziomie, przypominającym rosyjskie standardy z lat 90tych, dlatego tez, sprawa została przekazana policji.

2026幎4月1日
5぀星のうち1の評䟡

Przez nieuwage nie zgasilem swiatelek w

Przez nieuwage nie zgasilem swiatelek w samochodzi i padl akumulator. Mam wykupione assistans wiec telefon i czekanie na informacje o pomocy po 1,5 dostaje nr telefonu pomocy. gosc dzwoni i dowiaduje sie ze bede czekal jeszcze ponad godzine albo troszke lepiej. Gdzie oni maja pomoc chyba w marzeniach. Po prostu podziekowalem. Ogarnalem sobie pomoc poprzez cierpiarza podjechal w 10 min najwyzej 2 min podlaczalismy kanble i koniec akcji.Wiecej nie wykupie u nich polisy.

2026幎3月28日

Termin uÅŒytkowania samochodu

Termin uÅŒytkowania samochodu zastępczego podczas likwidacji szkody całkowitej z polisy sprawcy. Na stronie ERGO Hestii jasno i wyraźnie podana jest informacja o terminie dostępu do samochodu zastępczego przy szkodzie całkowitej z winy sprawcy i jest to termin do całkowitej likwidacji szkody (wypłata odszkodowania), a nawet 7-14 dni po wypłacie odszkodowania (czas na zakup nowego auta). Niestety opiekun szkody (przynajmniej mój) twierdzi inaczej i uwaÅŒa, ÅŒe jest to okres siedmiu dni. Widocznie taka jest polityka firmy, aby zbywać osoby poszkodowane.
PoniÅŒej cytat ze strony ERGO Hestii:
Auto zastępcze z OC sprawcy przysługuje kaÅŒdemu poszkodowanemu, jeśli uszkodzony pojazd jest niezbędny (np. dojazdy do pracy, codzienne potrzeby), a auto nie nadaje się do jazdy lub jest w naprawie. Przysługuje ono zarówno przy szkodzie częściowej (na czas naprawy), jak i całkowitej (zazwyczaj do dnia wypłaty odszkodowania).
Rankomat
Rankomat
Kluczowe informacje o aucie zastępczym z OC sprawcy:
Kiedy przysługuje: Gdy auto zostało zniszczone lub uszkodzone w kolizji nie z Twojej winy, a korzystasz z niego na co dzień.
Czas trwania (szkoda częściowa): Od dnia oddania auta do warsztatu do momentu odebrania naprawionego pojazdu.
Czas trwania (szkoda całkowita): Od dnia wypadku do momentu wypłaty odszkodowania lub zakupu nowego pojazdu (często przyjmuje się 7-14 dni po wypłacie).

2026幎3月20日
5぀星のうち1の評䟡

Najgorsza firma jaka moÅŒe być

Najgorsza firma jaka moÅŒe być. Po zgłoszeniu nieszczęśliwego wypadku w drodze do pracy nie dostałam ÅŒadnego odszkodowania. Stłuczona klatka piersiowa i 3 tygodnie w domu z bólem dla nich to jest nic bo się nie połamałas i nie masz ÅŒadnego uszczerbku dlatego nic ci się nie naleÅŒy. Omijać tą firmę z daleka. Odwołania teÅŒ nic nie pomagają bo się upierają przy swoim lub wysyłają do swojego lekarza który przyznaje jak najmniejszy uszczerbek lub wcale ÅŒeby za duÅŒo nie musieli wypłacać. Ale składkę za osobę ponad 100 zl miesięcznie to trzeba płacić darmozjadom

2026幎3月24日
5぀星のうち1の評䟡

Współpraca z tą firmą to jakiś dramat

Współpraca z tą firmą to jakiś dramat, nie da się dodzwonić do ÅŒywego człowieka. Sprzęt oddany do naprawy wrócił zepsuty, po oddaniu go ponownie firma nałoÅŒyła kolejne koszty wysyłki- łącznie 120 zł. Nigdy więcej, nie wiem jak tak tragicznie prowadzić działaność.

2026幎3月26日
5぀星のうち1の評䟡

ZAKUP polisy na sprzęt to oszustwo
ODRADZAM

ZAKUP polisy na sprzęt to oszustwo odradzam Sprzęt w naprawie 34 dzień ..Brak kontaktu sama muszę wydzwaniać rozmawiam z Botami ..Sprzęt ubezpieczony na 2500 zł naprawa 1249,00 czekam 34 dni i poczekam tylko nie wiadomo ile bo nie wiedzą kiedy będą części. Sklep Rtv Agd sprzedawca polisy zapewniał o odpowiedzialności Ubezpieczyciela a wyszło jak zawsze .Zostałam sama z problemem bo wszyscy umywają ręce.

2026幎2月19日
5぀星のうち1の評䟡

Napisać ÅŒe to poraÅŒka to nic nie napisać !!

Napisać ÅŒe to poraÅŒka to nic nie napisać. Firma ma w nosie swoich klientów. MoÅŒna pisać i dzwonić po kilka razy. I? Nic ,kompletnie nic!! WARTA szkodę budowlaną ( zgłoszenie, przyjazd rzeczoznawcy, wystawienie przez niego opinii, podjęcie decyzji przez WARTĘ i wypłata odszkodowania) zajęło bodaj 3 tygodnie. A tu bzdurna szczotka od odkurzacza i od 1,5 mieś. nie tylko brak jakichkolwiek działań ale brak jakiegokolwiek kontaktu ze strony Hestii , no i oczywiści brak efektów!!! Moim zdaniem to klasyczni wyłudzacze ( bo opłaty nadal sobie ściągają z konta) i nic ,literalnie nic nie robią!!! Nie tknąłbym ich produktów nawet zbutwiałym kijem!!! Trzymajcie się jak najdalej!!!!

2026幎3月22日

Wstyd

Wstyd, brak kontaktu, nikt nie odebra telefon, ani mail szkoda odwołana nie uczciwie, to jest dla mnie oszustwo, nie da sie po prostu do nich zadzwonić ÅŒeby wyjaśnić sytuacje i porozmawiać, ubezpieczenie na firmie i kilka aut mam tutaj ubezpieczony, nigdy więcej!

2026幎3月5日

NIE WARTO WYKUPYWAĆ UBEZPIECZENIA

Szkoda nawet złotówki wydać na to ubezpieczenie. Zgloszenie 12.01.26, pojawił się Pan do naprawy suszarki bębnowej, miał zamówić części i do dziś echo. Bierzcie od razu wypłatę odszkodowania. Ja się nie zgodziłam, chciałam naprawy. Proponowali 1260 zł. Same boty, pół człowieka maile telefony codziennie i totalna cisza. NACIĄGACZE

2026幎3月10日
5぀星のうち1の評䟡

Po pierwsze praktycznie zerowy kontakt

Po pierwsze praktycznie zerowy kontakt z opiekunem szkody, nie odbiera, nie odpisuje na maile. Po drugie zadeklarowali, ÅŒe do 5 dni prześlą pieniądze na moje konto, minął prawie miesiąc i dalej nie otrzymałem, ÅŒadnych pieniędzy, pod pretekstem nieuzupełnionej notatki policyjnej (zaznaczę, ÅŒe zdarzenie miało miejsce 29 października, sprawca szkody przyjął mandat), gdzie według policjanta wszystko jest tak jak zawsze, a opiekunka mydli mi oczy, ÅŒe zadzwoni do komendanta w sprawie tej notatki(oczywiście minął tydzień od tej deklaracji i teraz nie odbiera telefonu), nie wiem czy myśli, ÅŒe jestem na tyle niemądry, ÅŒeby w to uwierzyć, czy po prostu kłamie dla zasady. Z całego serca nie polecam.

2026幎3月6日
5぀星のうち1の評䟡

Przestrzegam przed tym towarzystwem.

Dziękuję za to towarzystwo. Zaraz po szkodzie odezwał się ktoś z Hestii do mnie.Z propozycją lawety która przywiezie auto zastępcze i zawiezie moje uszkodzone auto do serwisu. Okazało się ÅŒe auto zabrali jednak o zastępczym zapomnij . Po próbach kontaktu z kim kolwiek dodzwoniłem się do Pani koordynator która powiedziała ÅŒe o aucie zastępczym mogę zapomnieć a jeÅŒeli mi bardzo zaleÅŒy to mam sobie po dzwoinic po znajomych i od nich sobie auto wypoÅŒyczyć. Po czym rzuciła słuchawka. Dziękuję za taką obsługę. Na taśmę do fabryki się ta Pani nadaje a nie do kontaktu z ludźmi . Przestrzegam przed tym towarzystwem.

2026幎3月6日

Sprzedałem samochód

Sprzedałem samochód. Chciałem zwrot pieniędzy z autokasko. Na stronie nie znalazłem takiego formularza. Nie moÅŒna połączyć się z ÅŒadnym konsultantem jak dzwoni się na infolinię. Przez tego bota na stronie nic nie mogłem nic zrobić bo moja polisa zaczyna się od numeru którego tam ten boot nie podawał ( jeÅŒeli nie ma numeru od którego zaczyna się twoja polisa skontaktuj się z najbliÅŒszym agentem. Dzwonię do agenta to spytał się tylko czy chce wykupić polisę , jeÅŒeli nie to on tym nie będzie się zajmował. Agent ten ma punk na Kondratowicza 4 w Warszawie. Spędziłem przy tym 2,5 godziny i nic mi się nie udało zrobić. Na szczęście pomógł mi w końcu Pan z VW serwis który zajmował się wcześniej moimi polisami. Nie polecam powini tą firmę zamknąć.

2026幎3月5日

PILNA KONTROLA PRAKTYK

Szanowni Państwo, od 60 dni nie mam sprawnej suszarki. Wasz serwis rozliczył naprawę elementu, który według producenta (BSH) jest niewymienny i nienaprawialny .Mimo dowodów na piśmie od inÅŒyniera Bosch, Wasz dział szkód (nr 260102518843) twierdzi, ÅŒe sprawa jest 'trudna' i kaÅŒe czekać. Zmusza mnie do tego aby to serwis z którym nie było kontaktu nie odpowiada o kartę naprawy diagnozował nadal sprzęt. Serwis nie potrafi nawet prawidłowo złoÅŒyć urzadzenia( prześwity powietrza przez źle spasowana obudowę) Czy standardem ERGO Hestii jest akceptowanie fikcyjnych napraw i ignorowanie bezpieczeństwa klientów (ryzyko poÅŒaru i zalania) czy wasza praktyka jest łamanie kodeksu cywilnego dotyczącym odpowiedzialności za wykonawcę( serwis) oraz ignorowanie fałszywych danych w kartach naprawy. Od 26.01 ( rozliczenia szkody nr2 nie wiedzą państwo nic co zostało zrobione ze sprzętem). Sprawa ciągnie się od 30.12.25 a ja mam nadal czekać ...

2025幎12月30日
5぀星のうち1の評䟡

Uciekać jak najdalej jeśli macie tam

Uciekać jak najdalej jeśli macie tam ubezpieczenie jakiekolwiek , miałem kolizję nie z mojej winy , samochód naprawiany z oc sprawcy oczywiście kto jest ubezpieczycielem „hestia „ trudny kontakt , samochód zastępczy zabrany bo przecieÅŒ mój blacharz ma naprawić szkody w 2 dni , zaniÅŒony kosztorys lampę za 7000 tys wycenili na 700 , samochód mimo ÅŒe w oryginale cały to i tak będą zamienniki bo nie zgodzili się na prawdziwy kosztorys to jest ÅŒałosne , będę walczył o swoje juÅŒ na drodze sądowej , ale to co oni robią to jest cyrk na kółkach szkodę wycenili na 15000 gdzie faktyczna na prawą to z 35 tys , juÅŒ nie wspomnę ÅŒe wycenę samochodu zaniÅŒyli o jakieś 50 % ich wycena pokazuje ten model w zwykłej wersji bez niczego z małym silnikiem , nie patrzą na to ÅŒe to model w pakiecie s-line i ma wszystko i ceny takiego zaczynaja się o 50% więcej niÅŒ to co oni dali. Szkoda ÅŒe tracę nerwy i muszę się sądzić znimi na drodze sądowej wiem ÅŒe sprawę będę miał wygraną natomiast czasu i nerwów nikt mi nie zwróci

2026幎2月28日

レビュヌの察象になっおいる䌁業の方ぞ