MiaÅem szkodÄ caÅkowitÄ z oc sprawcy. Nie dosyÄ, ÅŒe auto zostaÅo zbyt nisko wycenione to na dodatek juÅŒ po mojej dyspozycji wypÅaty powstaÅa nowa wycena o kilka tysiÄcy mniejsza i na jej podstawie... ãã£ãšèŠã
ã¬ãã¥ã¢ãŒã®ã³ã¡ã³ããèŠãŠã¿ãŸããã
ãã®äŒæ¥ãé²èЧãã人ã¯ã以äžã®äŒæ¥ãé²èЧããŠããŸãã
MiaÅem szkodÄ caÅkowitÄ z oc sprawcy.
MiaÅem szkodÄ caÅkowitÄ
z oc sprawcy.
Nie dosyÄ, ÅŒe auto zostaÅo zbyt nisko wycenione to na dodatek juÅŒ po mojej dyspozycji wypÅaty powstaÅa nowa wycena o kilka tysiÄcy mniejsza i na jej podstawie zostaÅo mi wypÅacone odszkodowanie.
O wczeÅniejszych perypetiach moÅŒna napisaÄ ksiÄ
ÅŒkÄ.
Nie wrócÄ juz nigdy - WIELKI upadek Pzu
To co oni ostatnio wyprawiaja to jest komedia. UbezpieczyÅam auto w innej firmie za 1/3 ceny którÄ mi proponowali. Teraz od trzech tygodni próbuje wypowiedzieÄ przedÅuÅŒone przez nich ubezpieczenie i ciagle cos innego wymyÅlajÄ i wymagajÄ kolejnych pism i innych wypowiedzeÅ. No upadek WIELKI tej firmy nastÄ piÅ. Dramat juz nie wrócÄ nigdy, a byÅam klientkÄ od ponad 10 lat
NiesÅuszne uznanie zdarzenia za ucieczkÄ mimo peÅnej wspóÅpracy z mojej strony
Moje doÅwiadczenie z PZU jest skrajnie negatywne i szczerze mówiÄ
c â czujÄ siÄ przez tÄ firmÄ potraktowany niesprawiedliwie.
MiaÅem drobnÄ
szkodÄ parkingowÄ
â cofajÄ
c, uderzyÅem w inny samochód. ZachowaÅem siÄ odpowiedzialnie: zostawiÅem kontakt do siebie za wycieraczkÄ
, podaÅem numer polisy, a nastÄpnie skontaktowaÅem siÄ z poszkodowanym. ByÅem w peÅni dostÄpny i gotowy do wspóÅpracy na kaÅŒdym etapie sprawy.
Mimo to PZU uznaÅo, ÅŒe⊠uciekÅem z miejsca zdarzenia.
To dla mnie absolutnie niezrozumiaÅe i krzywdzÄ
ce. Pomimo tego, ÅŒe wielokrotnie wypeÅniaÅem dokumenty, wyjaÅniaÅem sytuacjÄ i jasno wskazywaÅem, ÅŒe NIE byÅo ÅŒadnej ucieczki â firma kompletnie ignoruje moje wyjaÅnienia. Nie mam realnej moÅŒliwoÅci obrony ani przedstawienia swojego stanowiska.
Co gorsza, PZU wynajÄÅo firmÄ windykacyjnÄ
, która mnie nachodzi i wywiera presjÄ, ÅŒÄ
dajÄ
c ode mnie zwrotu odszkodowania. Jest to dla mnie ogromny stres i bardzo trudna sytuacja, tym bardziej ÅŒe jestem przekonany o swojej niewinnoÅci.
Najbardziej rozczarowujÄ
ce jest to, ÅŒe wykupiÅem ubezpieczenie wÅaÅnie po to, aby byÄ chronionym w takich sytuacjach â a tymczasem zostaÅem pozostawiony sam sobie i potraktowany jak winny, mimo ÅŒe zrobiÅem wszystko zgodnie z zasadami.
Zdecydowanie odradzam â w moim przypadku ubezpieczenie nie speÅniÅo swojej podstawowej funkcji
Opiekun który prowadzi moja sprawÄ toâŠ
Opiekun który prowadzi moja sprawÄ to poprostu tragedia nie zna siÄ wogole na rzeczy
Niestety moje doÅwiadczenie z PZU jest bardzo negatywne
Niestety moje doÅwiadczenie z PZU jest bardzo negatywne.
Sprawa dotyczÄ
ca polisy byÅa przeciÄ
gana przez kilka tygodni, mimo ÅŒe od poczÄ
tku przekazaÅam kompletnÄ
dokumentacjÄ, w tym umowÄ z firmÄ
Carrot oraz później fakturÄ potwierdzajÄ
cÄ
sprzedaŌ wraku.
Mimo tego byÅam wielokrotnie proszona o wyjaÅnianie tych samych kwestii. Korespondencja sprawiaÅa wraÅŒenie automatycznej, jakby nikt nie czytaÅ zaÅÄ
czników ani nie analizowaŠsprawy indywidualnie.
Finalnie okazaÅo siÄ, ÅŒe sprawa byÅa do zamkniÄcia na podstawie dokumentów, które PZU posiadaÅo od dawna.
Taki sposób obsÅugi klienta oceniam jako bardzo niski poziom profesjonalizmu, brak rzetelnoÅci i brak realnej chÄci rozwiÄ
zania problemu.
To kolejna trudna sytuacja z PZU, dlatego podjÄÅam decyzjÄ o stopniowym przenoszeniu moich ubezpieczeÅ do innych firm.
Zdecydowanie nie polecam.
W moim mieszkaniu doszÅo do awarii
W moim mieszkaniu doszÅo do awarii - nieszczelnoÅÄ instalacji spowodowaÅa wyciek i zalanie Åciany. Pomimo stwierdzenia przez rzeczoznawcÄ PZU wycieku PZU odmówiÅo wypÅacenia odszkodowania. Mimo trzykrotnego odwoÅania nadal dostajÄ odmowy. Absurdalna sytuacja. KoÅczÄ wszystkie swoje polisy z tym agentem.
Szkoda pÅaciÄ u nich skÅadki
Szkoda pÅaciÄ u nich skÅadki. ZwracajÄ tylko za badania, które moÅŒe zleciÄ zwykÅy lekarz rodzinny. MiaÅam wizytÄ u immunologa i oczywiÅcie caÅÄ kwotÄ musiaÅam zapÅaciÄ mimo, iÅŒ mam wykupionÄ opiekÄ medycznÄ . Brak sÅów. Z roku na rok coraz gorzej. ZbÄdne wydawanie pieniÄdzy na pÅacenie im skÅadek.
PÅatna infolinia bez informacji!
UwaÅŒajcie! Telefon do biura obsÅugi klienta kosztuje za kaÅŒdÄ
minutÄ! Brak informacji o takiej opÅacie oczywiÅcie!
Dodatkowo bez zgody zaznaczajÄ
zgody marketingowe na dzielenie siÄ danymi i profilowanie z partnerami!
OburzajÄ
ce!
ZÅodzieje i oszuÅci
ZÅodzieje i oszuÅci, umywajÄ
rÄce i tyle.
Jestem poszkodowany, auto zastÄpcze na otarcie Åez czyli na chwilÄ i najlepiej ÅŒebym sam naprawiÅ auto i za swoje pieniÄ
dze. Musi ktoÅ, coÅ z tym zrobiÄ
Tragiczna firma
ObsÅuga klienta jest tragiczna. Mam wykupione drogie assistance. W najwiÄksze mrozy tej zimy rozÅadowaÅ siÄ akumulator w moim samochodzie. CzekaÅam 3 godziny aÅŒ ktoÅ z PZU Åaskawie sie odezwie. Nie doczekaÅam siÄ. Jak zadzwoniÅam ponownie okazaÅo siÄ, ÅŒe moje zgÅoszenie nie zostaÅo w ogóle zarejestrowane. A po zarejestrowaniu zgÅoszenia chcieli przysÅaÄ pomoc drogowa, która byÅa ,,120 km od miejsca mojej awarii!!!!znowu musiaÅam dzwoniÄ i instruowaÄ paniÄ
gdzie mieszkam.
Kolejna sprawa, bieÅŒÄ
ca. PomyÅkowo zawarÅam ubezpieczenie OC online z agentem. UmowÄ wypowiedziaÅam, ale do tej pory nie doczekaÅam siÄ potwierdzenia. ObsÅuga na infolinii tragiczna. Nie znajÄ
sprawy, nie próbujÄ
nawet siÄ zapoznaÄ. Pan próbowaÅ mi wmówiÄ ÅŒe nie mogÄ zawrze umowy OC z agentem online (sic). Natomiast jeÅli chodzi o skÅadki to jest to najdroÅŒsza firma na rynku.
Pierwszy raz korzystaÅem z obslugiâŠ
Pierwszy raz korzystaÅem z obslugi klienta, o zgloszenie szkody.
To jakis dramat, ty swoje oni swoje.
No coz nie sa jedyni na rynku, a wiec wybór nastepnej bÄdzie prostrzy
"Bardzo nam przykro, ÅŒe pracownik wprowadziÅ Pana w bÅÄ d..."
Agent PZU wprowadziÅ mnie w bÅÄ d co do obecnej polisy, przez co byÅem zmuszony zapÅaciÄ za podwójne OC. PZU bardzo przeprasza za wprowadzenie w bÅÄ d, ale jednoczeÅnie odrzuca reklamacjÄ. TakÅŒe uwaÅŒajcie i jeÅŒeli ktoÅ do Was dzwoni z PZU to zapytajcie siÄ najpierw kto to konkretnie jest i jakie ma doÅwiadczenie, bo mnie obsÅugiwaÅa osoba, która dopiero co rozpoczÄÅa wspóÅpracÄ z PZU (agent), o czym dowiedziaÅem siÄ w późniejszym czasie.
NIE POLECAM
NIE POLECAM! zegarek ubezpieczony na uszkodzenie , a po zgloszeniu uszkodzenia ekranu , zostalam poinformowana ze ekran dziala wiec nic z tym nie zrobiÄ , najgorsza firma ubezpieczeniowa !!
PZU to stan umyslu - nie potrafia czytac
Dzisiaj PZU mnie absolutnie w.....lo....
mialem dwie rozne oferty ubezpieczen Oc/Ac z pzu:
- jedna od pzu bezposrednio
- jedna od agentki ubezpieczeniowej
10 Marca kupilem u nich polise oc//ac/assistance - to od agentki bo mimo ze byla ciut drozsza to . zaplacilem z gory 4300 pln w ten sam dzien. dostalem potweirdzenie mailem ze zaksiegowali...
w miedzyczasie prosilem PZU o usuniecie z systemu PROPOZYCJI umowy ktora wystawili mi bezposrednio...
No i dzisiaj Piatek 13go Marca dostaje SMS, ze zgodnie z zyczeniem odstapienia od umowy .... (tutaj numer umowy za ktora juz zaplacilem)...... oni ta polise usuneli... tak usuneli moje wazne OC...
Zglosilem rekamacje przez telefon - nie dostalem zadnego potwierdzenia na email (mimo ze prosilem).
Maja do 30 dni na rozpatrzenie.
Dodatkowo -jestem teraz narazony na kary z UFG bo oficjalnie moj smaochod nie ma teraz OC...
drodzy pracownicy PZU - moze powinniscie sie nauczyc czytac ze zrozumieniem. Albo moze skontaktowac sie z wlascicielem polisy zanim ja usuniecie ?
Jestescie absollutnie najgorsza firma ubezpieczeniowa z jaka mialem nieprzyjemnosc miec kontakt....
Gdybym mogl - dalbym wam ZERO gwiazdek
Mam doÅÄ tej firmy od 3 tygodni staramâŠ
Mam doÅÄ tej firmy od 3 tygodni staram siÄ naprawiÄ auto, kolizja nie z mojej winy i spotkanie z firmÄ UbezpieczeniowÄ PZU. Stwierdzenie " firmÄ kogucik" nabiera sensu .... numer szkody 3 dni wycena 4 dni decyzja 3 kolejne po czym okazuje siÄ ÅŒe i tak wszystko co proponujÄ to jakaÅ tragedia... Mam nadziejÄ ÅŒe uda mi siÄ to w koÅcu ogarnÄ Ä szkodÄ ale stresu, nerwów i zaÅŒenowania ta firma w mojej opinii juÅŒ nie wymarze.
JeÅli nie potrafia zaÅatwiÄ bÅachejâŠ
JeÅli nie potrafia zaÅatwiÄ bÅachej sprawy zwiÄ zanej z dostÄpem do ich strony internetowej moje PZU, to co dopiero by byÅo gdybym zgÅaszaÅa szkodÄ, której notabene nie miaÅam w wieloletnim okresie ubezpieczenia. Nigdy wiÄcej!
UwaÅŒam ÅŒe nawet jedna gwiazdka to zaâŠ
UwaÅŒam ÅŒe nawet jedna gwiazdka to za duÅŒo firma która bierze duÅŒe pieniÄ dze a w razie czego zawsze odmowa ja zrywam z wami umowÄ i nigdy nie bÄdÄ korzystaÅa i tak samo moja rodzina i znajomi. Wywalone pieniÄ dze w bÅoto.Zanim podpiszecie z nimi umowÄ zastanówcie siÄ dobrze.
Nie bierze PZU mimo, ze najtaniej, bo pozalujesz
Jesli PZu wychodzi Ci najtaniej to ich nie bierz! Przy AC zgÅoszona szkoda i...
uszkodzona felga - niezaakceptowali,
Uszkodzo prawy prog tez niezaakceptowania,
To za co im sie pÅaci za AC?
Mega problematyczni, a opiekun szkody do dzisiaj do mnie nie zadzwoniÅ, a miaÅ to zrobiÄ do 24h.
Róbcie zdjÄcia kaÅŒdego fragmentuâŠ
Róbcie zdjÄcia kaÅŒdego fragmentu samochodu i dbajcie ÅŒeby zawsze byÅy aktualne.
Róbcie zdjÄcia kaÅŒdego centymetra po wypadku,pokazujcie samochód znajomym i przyjacioÅom.
W przypadku szkody z winy sprawcy PZU musi wypÅaciÄ peÅne odszkodowanie, tak wiÄc zaniÅŒa je nastÄpujÄ
co:
Rzeczoznawca nie uznaje,ÅŒe jakas drobna rysa lub wgniecenie powstaÅo w tym uderzeniu, pozwala to na obniÅŒenie kosztów lakierowania caÅoÅci nawet o 50% jak w moim wypadku.
Potem uznajÄ
, ÅŒe wartoÅÄ samochodu po naprawie wzroÅnie i obniÅŒajÄ
wypÅatÄ o kwotÄ tego wzrostu,tak ÅŒe odszkodowanie z OC sprawcy moÅŒe byÄ zerowe.
Przy AC nie wypÅacÄ
prawie nic.
Mnie zaproponowali 333zl za naprawÄ zderzaka i spojlera Suzuki,czyli za godzine pracy serwisu, a czÄÅci do Suzuki sa b drogie , bo samochód faktycznie siÄ nie psuje .
JeÅli chcesz nowe czÄÅci musisz zapÅaciÄ 60% ich wartoÅci, podobnie musisz zapÅaciÄ za oryginalne.
Szkody z OC przerabiajÄ
teÅŒ na AC bo rzeczoznawca nie uznaje uszkodzeÅ.
Pilnujcie ÅŒeby policja wszystko opisaÅa.
To firma chroniona przez paÅstwo, majÄ
ca udziaÅy w banku dlatego majÄ
ludzi gdzieÅ.
WypowiedziaÅam umowÄ w trakcie likwidacji szkody która trwa i trwa
Proponowane odszkodowanie jest ÅŒenujÄ
ce
PrzelewajÄ
na konto kwotÄ minimalna liczÄ
c,ÅŒe czÅowiek siÄ nabierze.
W warsztacie okazuje siÄ, ÅŒe naprawa to 5 razy wiÄcej, wiÄc wycinajÄ
z kosztorysu ciÄ
gle to co warsztat wstawiÅ.
CiÄ
gle korekty kosztorysów, których warsztaty majÄ
juÅŒ doÅÄ.
WykÅócanie siÄ bez efektu o kaÅŒdy element naprawy.
Nigdy wiÄcej!
PrzypomniaÅam sobie teraz,ÅŒe mam u nich ubezpieczony jeszcze jeden dom.
Wypowiem jak najszybciej.
Nie ufajcie ich rzeczoznawcom,naleÅŒÄ
do tej samej kliki i zrobiÄ
wszystko ÅŒeby utrzymaÄ pracÄ.
I faktycznie jest tak jak piszÄ
inni, jeÅŒeli zakwestionujesz wysokoÅÄ odszkodowania przyjdzie nowa decyzjÄ
z jeszcze mniejszym.
Nie chcÄ
mi teÅŒ udostÄpniÄ kosztorysów ani danych rzeczoznawców..
Faktycznie zaczyna siÄ robiÄ jak z ubezpieczeniami w USA.
MoÅŒe siÄ teÅŒ tak skoÅczyÄ jak niedawno w USA, gdzie schorowany, zdesperowany czÅowiek po odmowie wypÅaty ubezpieczenia za leczenie palnÄ
Å prezesowi w Åeb a potem spokojnie oddaÅ siÄ w rÄce policji.
Trustpilot ãšã¯ã¹ããªãšã³ã¹
äŒæ¥ã¯ãèªåæåŸ