Banner for Saxo Group - Saxo Nederland

TrustScore 5段階評価の3

Barbara Strozzilaan 310,, 1083 HN Amsterdam, NL

レビュアーのコメントを見てみましょう

5つ星のうち5の評価

Ik wilde informatie over mijn rekening, dit alles is prima opgelost door de medewerkster die ik aan de lijn had. Maar ook in dit informatieve gesprek kwam ik er achter dat ik deze rekening had opgeh... もっと見る

5つ星のうち5の評価

Vorige week heb ik problemen ondervonden bij het inloggen als gemachtigde op een rekening van een vriend. Na enkele medewerkers gesproken te hebben alsmede hun leiding gevende zou ik vandaag om 11.3... もっと見る

5つ星のうち1の評価

Een opname gedaan, dus geld naar tegenrekening overmaken, zou één tot drie werkdagen duren. Na drie werkdagen gechat met Saxo omdat de transactie nog steeds op ‘te verwerken’ staat. Steeds zouden... もっと見る

5つ星のうち5の評価

Waiting cue for Dutch language service, so I chose English. I talked with Abhas from a service center near Delhi who was listening well, had good knowledge and solved my problem. I write this review t... もっと見る

企業情報

1. 投資サービス
  2. 投資銀行

当該企業による記述

De kansen op de wereldwijde beleggingsmarkten liggen voor iedereen open. En wij geloven dat iedereen de mogelijkheid heeft om zijn of haar dromen voor de toekomst waar te maken. Daarom zijn wij erop gericht u te helpen goed te beleggen en te handelen.

What do we offer?

当該企業による記述

Award-winning trading platforms
To connect traders and investors to global markets, Saxo provides a suite of powerful online trading platforms: SaxoTrader, our award-winning platform for web, mobile and desktop, with access to our full range of trading products and advanced tools. SaxoInvestor, our all-in-one investment app, offering easy access to stocks, ETFs, bonds and more To try the platforms and practice trading, you can sign up for a free 20-day demo account.
Find every product you want to trade
Saxo offers an unparalleled product range of 71,000+ financial instruments, including stocks from over 25 countries, ETFs, online bonds and mutual funds, along with leveraged products such as CFDs, futures, FX, and options on stocks, indices and futures. With Saxo, you always get ultra-competitive spreads and commissions across all asset classes.
Get inspired to trade and invest
Trading is all about making informed, rational decisions. To keep our clients up to date, we provide a wide range of free inspirational content, including daily market commentary from our in-house experts, news, popular stocks, webinars and podcasts. Whatever your level of trading and investing experience, Saxo supports you with the knowledge you need.
Our Story
Since 1992, we have been on a mission to make the global financial markets more accessible to more people. Today, Saxo is a fully regulated and licensed bank under the supervision of the Danish FSA, holding broker and banking licenses in multiple jurisdictions. We are designated as a Systemically Important Financial Institution (SIFI) by the Danish FSA, and have an investment-grade rating from S&P. With offices around the globe, Saxo has local support teams on call 24/5 for technical and account support. We also provide helpful resources online in our self-service portal. If you’re interested in joining our 1.5 million+ clients worldwide, visit our website to open a Saxo account today.

連絡先

(1,131)

過去12か月のレビュー数: 1,354

レビューを書く

Zakelijke rekening openen

Ik krijg naar aanleiding van mijn klacht steeds dezelfde reactie: per mail, via de chat en nu ook hier wordt aangegeven dat het is doorgezet naar de betreffende afdeling en dat er snel contact met mij wordt opgenomen. Dat contact is er echter nooit geweest. Ik wacht inmiddels al twee maanden en er gebeurt niets!

Mijn situatie: Ik ben inmiddels twee maanden bezig met het aanvragen van een zakelijke rekening bij Saxo. Alle benodigde formulieren zijn aangeleverd. Mijn privé-rekening bij Saxo was destijds zo geregeld, dus dit verschil is lastig te begrijpen.

Wat ik echt onacceptabel vind, is de communicatie. Saxo is nauwelijks bereikbaar. Ik mail wekelijks over de status en hoor vaak helemaal niets. Als ik al een reactie krijg, is het standaardantwoord dat er een achterstand is, zonder enige toelichting of concreet tijdspad.

Ter vergelijking: bij Mexem heeft de aanvraag ook even geduurd,zelfde moment aangevraagd maar daar heb ik inmiddels al weken een actieve zakelijke rekening. Dat het daar wel kan en hier niet, zegt genoeg.
Het is omdat ik rekening vanwege belegging nodig heb bij saxo anders zou ik niet met ze in zee gaan!

2026年1月16日

Geachte Mevrouw Groot,

We begrijpen uw frustratie en willen u informeren dat we uw situatie hebben geëscaleerd naar het relevante team. We streven ernaar om de verwerking van uw aanvraag voor een zakelijke rekening zo snel mogelijk te versnellen.

We waarderen uw geduld en verzoeken u om ons te blijven informeren als er verdere vragen of zorgen zijn.

Bedankt voor uw begrip.

5つ星のうち1の評価

Telefonisch heel slecht te bereiken

Telefonisch heel slecht te bereiken, je staat eindeloos in decwacht

2026年1月14日

Geachte heer Korteweg,

Bedankt voor uw feedback. Wij bieden onze excuses aan voor de ervaring die u heeft gehad met onze telefonische bereikbaarheid. Wij erkennen dat het momenteel druk is en begrijpen dat het vervelend kan zijn om langer te moeten wachten.

Onze klantenservice is elke werkdag geopend van 08:00 tot 22:00 uur, zodat u ons op een ruim tijdsbestek kunt bereiken. Hoewel we helaas niet direct contact met u kunnen opnemen op basis van uw review, willen we u wel wijzen op de mogelijkheid om via onze website gebruik te maken van de chatfunctie. Dit biedt u de gelegenheid om snel een medewerker te spreken en uw vragen of zorgen te adresseren.

Wij waarderen uw geduld en vertrouwen in ons, en we zetten ons in om de kwaliteit van onze service continu te verbeteren.

5つ星のうち2の評価

De app is okay, de rest slecht

De app is okay, communicatie is waardeloos, en Saxo bank komt haar afspraken niet na.

ovendien wordt informatie onduidelijk weergegeven waardoor er vaak hele hoge kosten in rekening gebracht worden

2026年1月12日

Geachte Heer Frens,

Bedankt voor uw feedback. We betreuren het te horen dat u een negatieve ervaring heeft met onze communicatie.

Wij kunnen jammer genoeg uw identiteit niet verifiëren via een Trustpilot review. Daarom willen we u vriendelijk verzoeken rechtstreeks contact met ons op te nemen, zodat we uw zorgen kunnen begrijpen en samen een oplossing kunnen vinden.

U kunt ons bereiken via telefoon, chat, of door een support ticket in te dienen. Onze klantenservice is beschikbaar om u te ondersteunen en eventuele problemen op te lossen:

Telefoon: +32 (0)3 500 52 11 voor België of +31 020 225 5900 voor Nederland
Chat: Beschikbaar op onze website
Support Ticket: Via ons online helpcenter
We waarderen uw geduld en hopen u snel van dienst te kunnen zijn.

kyc is een drama proces

De app werkt goed, maar zodra je eenmaal in de KYC-procedure terechtkomt, beland je in een kafkaëske wereld waar je niet meer uit lijkt te komen. Ik ben al maanden bezig om een rekening te deblokkeren. Nadat ik netjes al mijn gegevens heb aangeleverd, wacht ik inmiddels al maanden op een reactie.

Je kunt alleen communiceren via een chatbot. Na escalatie krijg je uiteindelijk een medewerker te spreken, maar die kan niet meer doen dan een supportticket aanmaken, zonder enig zichtbaar resultaat. Het werkt zolang alles werkt, maar zodra er iets misgaat, loop je volledig vast.

Echt een dramabank

2026年1月5日

Geachte Heer Bruggen,

Bedankt voor uw bericht. We begrijpen uw frustratie met de huidige KYC-procedure en bieden onze excuses aan voor de ongemakken die u heeft ervaren.

Op basis van uw huidige informatie kunnen wij uw account helaas niet identificeren. We verzoeken u vriendelijk om direct contact met ons op te nemen zodat we uw zaak kunnen onderzoeken en verder kunnen helpen met het deblokkeren van uw rekening.

U kunt ons bereiken via https://www.home.saxo/nl-nl/contact-us We staan klaar om uw vragen te beantwoorden en uw problemen zo snel mogelijk op te lossen.

We waarderen uw geduld en hopen dit snel voor u op te lossen.

5つ星のうち4の評価

Compleet assortiment…

Compleet assortiment beleggingsproducten. Tarief wat aan de hoge kant

2026年1月4日

Geachte Heer Erik,

Hartelijk dank voor uw review en het delen van uw ervaring met ons assortiment beleggingsproducten. We waarderen uw feedback over onze tarieven, we doen ons best om de beste tarieven te geven.

Mocht u nog vragen hebben of verdere toelichting wensen, dan staan wij altijd voor u klaar. Uw tevredenheid is erg belangrijk voor ons en we streven ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

5つ星のうち1の評価

Zelfs op een officiele klacht reageert Saxo niet.

De echte service blijft een probleem bij Saxo. Zelfs als je er een serieuze klacht van maakt, die bij de AFM gemeld moet worden, krijg je geen reactie. Het systeem is goed, de service is beneden alle peil. En het ergste, de telefonische bereibaarheid, is echt slecht. Langer dan een kwartier wachten is geen uitzondering. En dan krijg je vaak iemand te spreken die enkel iets door kan geven. Dus ook daar kom je niet verder mee.
14 januari 2026
Ik zou binnen een week een reactie op mijn klacht krijgen. En? Je raadt het al, niks vernomen inzake de klacht. Na mijn bellen, heb ik een linkje gekregen om (beperkt) mijn gegevens op te vragen. Ik wil alles zien wat vastgelegd is op en over mijn naam. Dit is wettelijk geregeld. Ook dit negeert Saxo. Ik hoop dat de AFM meeleest. Anders stuurt ik dit hun separaat nog even.

2025年12月30日

Geachte Heer Van Koesveld,

Hartelijk dank voor uw bericht en het delen van uw zorgen met ons. Wij bieden onze oprechte excuses aan voor de ongemakken die u heeft ervaren met onze service en telefonische bereikbaarheid. Dit is zeker niet het niveau van dienstverlening dat wij nastreven.

Wij willen u graag verzekeren dat uw klacht serieus wordt genomen en dat er binnen deze week een inhoudelijk antwoord aan u zal worden gegeven. Wij werken er hard aan om de servicekwaliteit te verbeteren en uw feedback is essentieel voor ons in dit proces.

Mocht u nog verdere vragen of zorgen hebben, aarzel dan alstublieft niet om contact met ons op te nemen. Wij waarderen uw geduld en begrijpen het belang van een tijdige en effectieve oplossing.

5つ星のうち1の評価

Eindeloos verzoek om gegevens, rekening wordt tijdelijk geblokkeerd

Geregeld verzoek ontvangen om financiële gegevens bij te werken, zoals salaris stroken, belasting aangiften erfenissen. Indien hierop niet snel wordt gereageerd wordt de rekening geblokkeerd. Beoordeling van de gegevens door Saxo dient enkele weken. Nadien wordt de rekening vrijgegeven. 1 maand later komen de vragen opnieuw, weer informatie aanleveren.
Saxo verschuilt zich achter de wettelijke verplichting om uw gegevens periodiek te actualiseren en te verifiëren. Dit is onderdeel van de verantwoordelijkheid om te voldoen aan regelgevingen zoals de Wft en Wwft volgens Saxo. Ik heb ook een deel vermogen ondergebracht bij een tweetal andere Nederlandse banken. Van deze banken krijg ik nooit verzoeken om extra gegevens. Ik neem aan dat deze banken ook aan de Nederlandse Wft en Wwft moeten voldoen net als Saxo. dat het bij Saxo anders heeft misschien te maken dat zij onder verscherpt toezicht staan ? Of is het een gevalletje: "Zoals de waard is, vertrouwt met zijn gasten ? " Indien men altijd over de rekening wil beschikken, dan hier bij Saxo geen rekening openen, deze kan geblokkeerd worden.

Geachte heer Wim,

Hartelijk dank voor het delen van uw ervaring met ons. Wij begrijpen dat de herhaalde verzoeken om uw financiële gegevens, en de tijdelijke blokkering van uw rekening, vervelend kunnen zijn. Deze vragen worden gesteld om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen onder de Wet financieel toezicht (Wft) en de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Het is belangrijk voor ons om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen.

Wij zijn ons ervan bewust dat de verwerkingstijd van deze verzoeken soms langer kan duren dan u zou wensen, en we streven ernaar om dit proces te verbeteren. Uw feedback is van grote waarde voor ons, en wij willen ervoor zorgen dat uw ervaring met onze diensten wordt verbeterd.

We nodigen u graag uit om contact met ons op te nemen, aangezien we helaas niet kunnen bepalen wie u bent op basis van uw bericht. Onze klantenservice staat voor u klaar om uw situatie te bespreken en snel een oplossing te bieden.

Nogmaals hartelijk dank voor uw feedback en uw geduld. We doen er alles aan om uw ervaring met ons zo aangenaam mogelijk te maken.

Komen toezeggingen niet na

Een super uitgebreid handelsplatform welke ook goed werkt. Ook uitbetalingen staan altijd direct op de bankrekening als ik ze vanaf mijn account overboek. Wat echter niet goed gaat is na een foute overboeking het geld weer terug te krijgen. Al een maand hebben ze tal van beloftes en toezeggingen gedaan, maar nog altijd heb ik mijn geld niet ontvangen. Dit maakt dat ondanks de tevredenheid over het platform ik slechts 2 sterren geef.

2025年12月20日

Geachte Heer Van Loon,

Hartelijk dank voor uw feedback. Wij begrijpen uw frustratie en willen u graag informeren dat het probleem met de foute overboeking inmiddels is opgelost. Er is een communicatie naar u verzonden met de details en bevestiging hiervan.

Wij bieden onze oprechte excuses aan voor het ongemak dat u heeft ervaren en de vertraging die heeft plaatsgevonden. Wij waarderen uw tevredenheid over ons handelsplatform en zijn vastbesloten om uw vertrouwen verder te versterken.

Mocht u verdere vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan altijd klaar om u te ondersteunen.

5つ星のうち1の評価

Saxo weigert geld terug te storten

Voor iedereen die dit leest...zorg dat je het deel leest vanaf 'Reactie op Saxo'!

Er staat al maandenlang een behoorlijk geldbedrag vast op mijn rekening die ik vanwege een technische fout bij Saxo niet kan wegboeken naar mijn gekoppelde rekening. Saxo support reageerde eerst 4 maanden niet en nu eindelijk na mijn zoveelste klaagemail, hebben ze 1 maand erna gereageerd en gezegd dat het geld binnen enkele dagen op mijn rekening gestort zou worden. We zijn inmiddels weer ruim een week verder en Saxo heeft nog niks gestort. Dit grenst in mijn optiek gewoon aan malafide praktijken. Het is dat ik het geld niet per direct nodig heb, maar je zal toch meerdere duizenden euro's bij dit bedrijf hebben ondergebracht.

Reactie op Saxo:
Hieronder de rest van mij review na de reactie van Saxo. Grappig dat via Trustpilot jullie mij wel weten te vinden. Ik heb natuurlijk allang contact gehad met jullie, dus grote woorden als 'neem onmiddellijk contact op' en 'houd er rekening mee dat een tegenrekening soms wordt geweigerd' is puur zand in de ogen strooien.

Hieronder even voor iedereen de chat van de laatste tijd met jullie support (dus hou op met reacties dat ik contact moet opnemen en geef me gewoon mijn geld terug!):

04-nov-2025
Saxo Group
Wij bevestigen dat uw aanvraag vanaf het platform onder het nummer SAX-XXXXXXX-QXXXXX door de Klantenservice en Orderdesk is ontvangen.
Wij komen zo spoedig mogelijk bij u terug met een reactie.

14-nov-2025 09:06
Hallo, hoe lang moet het duren??? Ik wil gewoon dat jullie mijn account vandaag nog sluiten en mijn geld overboeken op mijn rekening. Ik ben er nu klaar mee. Het is alweer 10 dagen geleden. Jullie houden gewoon bewust mijn geld achter.

13-dec-2025 16:27
Geachte Heer Schut,

Hartelijk dank voor uw bericht en uw geduld omtrent de problemen met het opnemen van het resterende saldo van uw Saxo rekening. We begrijpen dat dit frustrerend is en bieden onze oprechte excuses aan voor het ongemak dat hierdoor is ontstaan.

Wij hebben uw verzoek om het resterende saldo van €XXXX,XX over te maken naar uw bij ons bekende bankrekening, doorgezet naar onze betalingsafdeling. Deze zullen zorgvuldig uw verzoek behandelen en het geld naar uw bankrekening overmaken. U kunt de betaling binnen enkele werkdagen verwachten.

Zodra het saldo op uw Saxo rekening €0 is, kunt u het verzoek indienen om uw rekening definitief te sluiten. Wij staan klaar om u hierbij te ondersteunen en kunnen desgewenst verdere instructies aanbieden.

Mocht u nog vragen hebben of verdere assistentie nodig hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn er om u te helpen.

XXX XXX (Saxo)

14-dec-2025 10:10
Ok, ik wacht het af. Jullie zullen begrijpen dat wanneer ik 1 maand op een antwoord moet wachten, dat ik er niet heel veel vertrouwen in heb. Maar goed, ik hoop dat jullie deze keer woord houden en inderdaad het saldo binnen enkele dagen op mijn rekening storten, zodat alles eindelijk kan worden afgerond. MvG, Maayk Schut

19-dec-2025 17:45
Ik meld mij weer, omdat er inmiddels weer een week voorbij is gegaan en het geld staat nog steeds niet op mijn rekening. Het is niet minder dan schandalig hoe lang dit allemaal moet duren.

21-dec-2025 23:42
Geachte Heer Schut,

Allereerst wil ik mijn oprechte excuses aanbieden voor de vertraging en het ongemak dat u ondervindt. We begrijpen dat het frustrerend is dat het geld nog steeds niet op uw rekening staat en dat dit langer duurt dan verwacht.

Ik wil u verzekeren dat ik deze kwestie onmiddellijk zal onderzoeken om te achterhalen wat er misgaat en om ervoor te zorgen dat het probleem zo snel mogelijk wordt opgelost. Ons doel is om u van een snelle en effectieve oplossing te voorzien.

Ik waardeer uw geduld en begrip in deze situatie. Zodra ik meer informatie heb, zal ik direct contact met u opnemen.

XXX XXXX

22-dec-2025 11:05
Beste XXX,

Ik waardeer de berichten vanuit support.
Graag zsm zorgen dat het geregeld wordt, want ik ben reeds begonnen met online reviews achter te laten die niet hoger uitkomen dan een 1 op de schaal van 10. Vind het hoogst vervelend dit te moeten doen, maar het is natuurlijk volstrekt belachelijk dat ik niet bij mijn eigen geld kan. En al sinds tijden niet. Los deze situatie gewoon op ajb en stuur mij een bericht als het geld op m'n rekening staat.

MvG,
Maayk Schut

Geachte Heer/Mevrouw,

Wij danken u voor uw bericht en willen onze oprechte excuses aanbieden voor de ongemakken die u heeft ondervonden. Het is uitermate belangrijk voor ons dat uw financiële transacties soepel en zonder fouten verlopen.

Wij willen u vriendelijk verzoeken om onmiddellijk contact met ons op te nemen via telefoon of chat. Dit stelt ons in staat om de status van uw verzoek grondig te controleren en eventuele problemen zo snel mogelijk op te lossen. Houd er rekening mee dat opnames soms worden geweigerd als de tegenrekening niet correct gekoppeld is. Uw input zal ons helpen om te bevestigen dat alle details juist en bijgewerkt zijn.

Dank u voor uw geduld en vertrouwens in ons.

Saxo Bank

5つ星のうち5の評価

Fantastisch geholpen Ruben en dank voor het zeer leuke gesprek !

(team) Saxo (de medewerkers) helpt eigenlijk altijd goed, adequaat, snel en met aandacht, gericht op hulp en oplossen; conform professionele verwachting en kwaliteits standaard zoals je van Saxo als topbedrijf mag verwachten. Altijd en oprecht leuke en behulpzame mensen die graag helpen, beantwoorden, uitzoeken en informeren! En vanavond met Ruben opnieuw en ook nog een erg leuk inhoudelijk gesprek gehad, serieus, doch zeker met humor en een lach ! Fantastisch geholpen Ruben, dank je ! Alweer top geholpen, mede daarom denk ik een enorme Saxo enthousiasteling :) Fijne feestdagen voor het hele Saxo team, op naar een gezond en goed 2026 !

Geachte heer Welsing,

Hartelijk dank voor uw bijzonder positieve feedback! We zijn verheugd om te horen dat u zo tevreden bent met de service en ondersteuning die u heeft ontvangen van ons team. Bij Saxo Bank streven we ernaar om onze klanten op een professionele en persoonlijke manier te helpen, en het is geweldig te horen dat dit voor u goed aansluit.

We zullen uw complimenten met onze team delen, zodat iedereen weet hoezeer hun aanpak en inzet zijn gewaardeerd.

Dank u voor uw vertrouwen en enthousiasme voor Saxo Bank. We staan klaar om u in de toekomst wederom van dienst te zijn.

5つ星のうち4の評価

Bijna perfect...

Onlangs ben ik overgestapt naar Saxo. Over de kern ben ik zeer tevreden: stabiel platform en een goed functionerende Nederlandse klantenservice (al blijven sommige reacties uit). Tegelijkertijd zijn er enkele duidelijke optimalisaties mogelijk, met name in vergelijking met Interactive Brokers en zelfs met Saxo België.

Daarom deel ik hieronder drie concrete verbeterpunten waarvoor ik Saxo al heb benaderd.

1) Service fee Nederland afschaffen

Nederland is momenteel het enige land waar Saxo nog een maandelijkse service fee hanteert.
In België is deze al afgeschaft en vervangen door beperkte transactiekosten (bijv. € 2,- per maand voor AutoInvest), wat transparanter en competitiever is.
Een vergelijkbare structuur in Nederland zou Saxo direct aantrekkelijker maken voor buy-and-hold beleggers.

2) Cardano AVIAW (NL0011309349) fractioneel maken

Dit fonds is inhoudelijk zeer geschikt voor AutoInvest, maar kan momenteel niet fractioneel worden aangekocht.
Fractioneel aankopen is essentieel om cash drag te minimaliseren en AutoInvest effectief te laten werken.

3) Goedkopere Northern Trust-variant toevoegen: NL0013654742

Dit fonds heeft lopende kosten van 0,10% i.p.v. 0,15%, wat op lange termijn materieel scheelt.
ABN AMRO en ING hebben dit fonds recent al toegevoegd.
Extra voordeel: het fonds is fractioneel verhandelbaar en daarmee ideaal voor AutoInvest — mits Saxo het toevoegt.

Desondanks kan ik Saxo van harte aanbevelen!

2025年12月15日

Geachte Heer Ploumen,

Hartelijk dank voor uw positieve feedback. We stellen uw waardering voor onze klantgerichte en oplossingsgerichte service zeer op prijs. We zijn blij te horen dat uw eerste grote storting soepel is verlopen en hopen uw verwachtingen te blijven overtreffen. Mocht u nog vragen hebben, ons team staat altijd voor u klaar.

5つ星のうち1の評価

De bank zeer slecht bereikbaar en geen antwoorden

De bank zeer slecht bereikbaar. Lange telefonische wachttijden (min 45 min) en klantenservice sturen mail naar betreffende ‘deskundige’ maar antwoord krijg je nooit.

2025年12月11日

Geachte Mevrouw Yvonne,

Wij waarderen uw feedback enorm en bieden onze oprechte excuses aan voor de lange wachttijden die u heeft ervaren bij het telefonisch bereiken van onze klantenservice. Wij begrijpen dat dit zeer frustrerend kan zijn en streven er voortdurend naar om onze service te verbeteren.

Momenteel ervaren wij een hoge drukte, vooral tijdens de ochtend- en middaguren. Wij willen u graag informeren dat onze klantenservice elke werkdag bereikbaar is van 8:00 uur tot 22:00 uur. U kunt ons ook bereiken via onze chatfunctie, die vaak een snellere reactie biedt. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om een supportticket aan te maken indien u niet wilt wachten; onze deskundigen zullen uw ticket zo snel mogelijk behandelen.

Wij danken u voor uw geduld en begrip en doen ons uiterste best om u zo spoedig mogelijk van dienst te zijn.

Waardeloos (lang wachten) / Update: & waardeloze "service" &

Waardeloos (lang wachten) --> 30 minuten+ waarvan 15 als "nummer 1 in de wachtrij"...

Update per 8/1/26: Inmiddels is de toegang tot mijn rekening (van een stichting / goed doel!) beperkt omdat voor 31/12/25 ik niet de juiste gegevens heb aangeleverd.
- Het laatste UBO register is 5 december aangeleverd, hierna geen reactie ontvangen van Saxo.
- Via "support ticket" functie van onze account wordt niet gereageerd ondanks meerdere berichten.
- Een probleem met de treaty statement heb ik medio december zelf opgelost daar de klantenservice er zelf niet uitkwam en mij een verkeerd formulier heeft opgestuurd ter oplossing.
- Op het moment van schrijven sta ik al weer 30 minuten in de wachtrij waarin ik 1 positie ben opgeschoven.
- Uiteindelijk door "Ilse" per telefoon (40 minuten wachten) geïnformeerd dat de analyst naar onze gegevens gaat kijken.

Op hoop van zegen

Geachte Heer Richard,

Hartelijk dank voor het delen van uw ervaringen. We bieden onze excuses aan voor de lange wachttijden die u heeft ondervonden bij het contacteren van onze klantenservice. We begrijpen dat dit frustrerend kan zijn en waarderen uw geduld.

Momenteel ervaren we een hoge belasting op onze telefoonlijnen, wat helaas resulteert in langere wachttijden dan gebruikelijk. Onze medewerkers doen hun uiterste best om elke klant zo snel en efficiënt mogelijk te helpen.

Naast telefonische ondersteuning bieden wij ook de mogelijkheid om via de chat contact met ons op te nemen. Dit kan soms sneller zijn en biedt een direct alternatief als de lijnen drukbezet zijn. Wij zijn iedere werkdag geopend van 8:00 tot 22:00 uur, en u kunt van onze diensten gebruikmaken op het moment dat het u het beste uitkomt.

Nogmaals onze excuses voor het ervaren ongemak. We doen er alles aan om de wachttijden te verminderen en uw ervaring te verbeteren. We hopen u binnenkort van dienst te kunnen zijn.

Reageren niet!

Erg slecht! Reageren niet als je in chat om een medewerker vraagt of het duurt veel te lang. En het antwoord is ook niet erg behulpzaam.
Ook bereikbaarheid via de telefoon is slecht! 4 wachtenden voor je, waarna je na een half uur nog niet aan de beurt bent.

Geachte Heer Rob,

Bedankt voor uw geduld en dat u contact met ons heeft opgenomen. We willen u graag onze oprechte excuses aanbieden voor de langere wachttijden die u heeft ervaren bij onze klantenservice.

Momenteel ervaren we een hoger dan normaal aantal verzoeken, en we doen ons uiterste best om iedereen zo snel en efficiënt mogelijk te helpen. Om u beter van dienst te zijn, willen we u erop wijzen dat u ook gebruik kunt maken van onze andere kanalen, zoals het aanmaken van een support ticket op onze website.

We waarderen uw begrip en geduld enorm en zijn vastberaden om uw probleem zo snel mogelijk op te lossen. Aarzel alstublieft niet om ons te laten weten als er nog iets anders is waarmee we u kunnen helpen.

Al VIER JAAR lukt het Saxo niet om mijn rekening te sluiten

Na VIER JAAR en vele uren aan de telefoon lukt het Saxo nog steeds niet om mijn rekening te sluiten!

Kort na de overgang van Binck naar Saxo, op 23 december 2021, heb ik Saxo een bericht gestuurd met dat ik mijn rekening wil sluiten. De posities zijn verkocht en de transactiekosten zijn vergoed (vertrekregeling in verband met de overname). Dat leek best soepel te gaan!

Echter lijkt de werkelijkheid weerbarstiger. Ik krijg soms (zonder duidelijke frequentie) nog mailtjes over herbeleggingsdividend van een positie die ik ooit had en ook levert Saxo nog jaarlijks gegevens aan aan de Belastingdienst voor de inkomstenbelasting (bedragen van enkele euro's). Er is dus nog een rekening, gekoppeld aan mij als persoon, waar ik geen toegang toe heb, waar stockdividend op gestort wordt, en waar ik inkomstenbelasting over moet betalen.

De afgelopen jaren heb ik regelmatig gemaild en gebeld om dit op te lossen. Mails komen standaard niet aan. Chatten kan niet omdat ik geen inloggegevens meer heb (mijn account zou immers gesloten moeten zijn). Bellen lukt nog wel, met ellenlange wachttijden, waarna elke keer weer vriendelijk (dat dan wel) gereageerd wordt dat het toch wel heel vreemd is, dat het lijkt alsof het al gesloten is, dat ze het even na gaan vragen, waarna toch echt beloofd wordt dat de rekening voor eens en voor altijd gesloten wordt.

Totdat de volgende mails weer binnendruppelen en het hele circus weer opnieuw kan beginnen. Zojuist weer een uur aan de telefoon gehangen. Zelfde boodschap: de rekening gaat gesloten worden. En wat als het weer niet lukt? "We gaan ervan uit dat het dit keer wel lukt, hoor! Mijn collega gaat het handmatig doen zelfs op oudjaarsdag. En de mails worden uitgezet." Ik hoop op een kerstwonder dat er bij mijn volgende aangifte inkomstenbelasting geen Saxo meer vermeld wordt!

Geachte Heer van der Kam,

Bedankt voor uw geduld en voor het onder de aandacht brengen van de problemen die u heeft ondervonden bij het sluiten van uw rekening. We willen onze excuses aanbieden voor het ongemak dat u heeft ervaren.

Het lijkt erop dat er in het verleden een miscommunicatie is geweest met betrekking tot het afsluiten van uw rekening. Om een rekening correct te sluiten bij Saxo, moet worden voldaan aan bepaalde administratieve vereisten, zoals het hebben van een saldo van nul op de rekening.

We zijn momenteel bezig met het handmatig afsluiten van uw rekening. Er is hier extra aandacht aan besteed om ervoor te zorgen dat deze keer de sluiting correct wordt uitgevoerd.

We houden u op de hoogte van de voortgang en zullen u informeren zodra uw rekening definitief is gesloten. Mocht u verder nog vragen of zorgen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

5つ星のうち1の評価

Wat een ongelooflijk bureacratische…

Wat een ongelooflijk bureacratische onderneming/bank. Allereerst als je een medewerker aan de lijn wilt, mag je minimaal 30 minuten wachten en voor een kleine portefeuille, moet je na jaren zonder enige vraag, al je persoonlijke gegevens toezenden. Nog even en men vraagt naar je schoenmaat, hoe vaak je naar het toilet gaat en wat je consumeert

2025年12月9日

Geachte Heer/Mevrouw,

Dank u voor het delen van uw ervaring. Wij begrijpen dat het aanleveren van persoonlijke gegevens soms als een extra stap kan aanvoelen, vooral na vele jaren van klantenrelatie zonder eerdere verzoeken.

Wij willen u graag informeren over enkele noodzakelijke stappen die wij vanwege wettelijke voorschriften moeten nemen. Als financiële instelling zijn wij onderworpen aan wettelijke verplichtingen, zoals de Wet op het financieel toezicht (Wft) en de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Deze regelgeving is essentieel voor het handhaven van de integriteit van het financiële systeem en het voorkomen van activiteiten zoals witwassen en terrorismefinanciering.

In overeenstemming met deze wetgeving zijn wij verplicht om periodiek uw gegevens te actualiseren en te verifiëren. Dit betekent dat wij u mogelijk om bepaalde persoonlijke informatie moeten vragen. Wij realiseren ons dat dit vervelend kan zijn, maar willen benadrukken dat het noodzakelijk is om de veiligheid en betrouwbaarheid van onze diensten te garanderen.

Wij verzekeren u dat uw gegevens met de grootste zorg en vertrouwelijkheid worden behandeld. Ons doel is om zo efficiënt en klantgericht mogelijk aan de wettelijke eisen te voldoen.

Mocht u vragen hebben of assistentie nodig hebben bij het indienen van deze informatie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn elke werkdag telefonisch en via de chat bereikbaar tot 22.00 uur om u te ondersteunen.

Wij waarderen uw begrip en medewerking.

5つ星のうち1の評価

Een Ster is er helaas nog altijd 1 te…

Een Ster is er helaas nog altijd 1 te veel. Ik snap heel goed dat de banken in informatieplicht hebben maar Saxo slaat hierin door. Ze willen werkelijk alles weten, bankafschriften, IB aangiften een overzicht van mijn beleggingsportefeuille bij de Giro en ga zo maar door. Als je vervolgens informatie aanlevert geven ze aan er mee aan de slag te gaan en doen vervolgens niets. Als je naar tijden een reminder stuurt krijg je weer een nieuwe vragenlijst en dit gaat zo al maanden door. Ik begrijp verder ook dat als er eenmaal een beleggingsrekening is, het vragenvuur gewoon doorgaat en rekeningen geblokkeerd worden als je niet snel genoeg alle informatie voorziet etc etc. Met andere woorden echt een grote ramp deze bank, vooral als je ondernemer bent. Mijn advies zou zijn, begin er niet aan. Positief is wel dat ze wel altijd vlot op mijn mails heb gereageerd.

2025年12月5日

Geachte Heer/Mevrouw,

Hartelijk dank voor uw review van onze dienstverlening. We begrijpen dat het proces van het aanleveren van persoonlijke en financiële gegevens en de daarop volgende herhaalde verzoeken zeer frustrerend voor u kunnen zijn.

Als financiële instelling hebben we de wettelijke verplichting om uw gegevens periodiek te actualiseren en te verifiëren. Dit is onderdeel van onze verantwoordelijkheid om te voldoen aan regelgevingen zoals de Wft en Wwft. Hoewel deze procedures soms uitgebreid kunnen zijn, zijn ze essentieel om een veilige en betrouwbare dienstverlening te waarborgen.

We zijn ons ervan bewust dat onze communicatie en afhandeling van uw documenten niet aan uw verwachtingen heeft voldaan. We zijn vastberaden om onze procedures te verbeteren en de communicatie te optimaliseren, zodat u voortaan een betere ervaring heeft. Hoewel u aangeeft dat de respons op uw e-mails vlot is, willen we er ook voor zorgen dat uw verzoeken snel en efficiënt worden afgehandeld.

Indien u verdere assistentie nodig heeft, dan staan wij klaar om u hierbij te helpen. Neem gerust contact met ons op via onze klantenservice.

Onze excuses voor het ervaren ongemak en we hopen uw vertrouwen in ons te herstellen.

5つ星のうち5の評価

zeer interessant en duidelijke webinar

2025年12月2日

Beste Heer/Mevrouw Verbeek,

Hartelijk dank voor uw positieve feedback. Het is geweldig om te horen dat u onze webinar als interessant en duidelijk hebt ervaren. We streven ernaar om waardevolle en inzichtelijke sessies te bieden die onze klanten verder helpen in hun kennis en vaardigheden.

Mocht u eerdere webinars willen terugkijken, dan kunt u altijd terecht op onze website via de volgende link: https://www.home.saxo/nl-nl/insights/events-and-webinars, waar u ons uitgebreide archief aan webinars kunt vinden.

Nogmaals dank voor uw reactie en deelname. We hopen u in de toekomst weer te verwelkomen bij een van onze webinars!

Trustpilot エクスペリエンス

プラットフォーム保護のため、専門チームと高度なテクノロジーを駆使しています。偽レビューとの闘いについての詳細はこちらをご一読ください。