䌁業情報

1. 照明専門店

圓該䌁業による蚘述

Lumiesta.com to nie tylko sklep internetowy z lampami – to przestrzeń, w której światło spotyka ponadczasowy design, a kaÅŒde kliknięcie prowadzi Cię do inspirującego doświadczenia zakupowego. Od pierwszych chwil na stronie zauwaÅŒysz, ÅŒe stawiamy na estetykę i intuicyjność: przejrzyste kategorie, realistyczne wizualizacje i inteligentne filtry pozwalają znaleźć idealną lampę w kilka sekund. Nasza kolekcja obejmuje zarówno minimalistyczne plafony LED, jak i spektakularne ÅŒyrandole z dmuchanego szkła czy loftowe zwisy industrialne – ponad 1 000 starannie wyselekcjonowanych modeli pochodzących wyłącznie od sprawdzonych europejskich manufaktur. KaÅŒdy produkt opisujemy szczegółowo, podając realne zdjęcia z aranÅŒacji, rekomendowaną moc ÅŒarówek i wskazówki montaÅŒowe. Dzięki temu dokładnie wiesz, jak dana oprawa będzie wyglądać w Twoim wnętrzu jeszcze zanim ją zamówisz. Dbamy o komfort: zapewniamy darmową wysyłkę od 249,99 zł oraz 14-dniowy, bezpłatny zwrot bez podawania przyczyny. Klienci cenią nas za błyskawiczne odpowiedzi na czacie, pomoc przy montaÅŒu oraz konsultacje w sprawie doboru lampy. KaÅŒda transakcja chroniona jest szyfrowaniem SSL, a płatności obsługują sprawdzeni operatorzy (Stripe). Jeśli potrzebujesz większej ilości lamp do inwestycji, otrzymasz dedykowanego opiekuna i atrakcyjne rabaty hurtowe. Dołącz do zadowolonych klientów, którzy dzięki Lumiesta.com odmienili swoje przestrzenie, zyskując światło dopasowane do stylu ÅŒycia. Zajrzyj juÅŒ dziś i przekonaj się, jak niewiele dzieli Cię od perfekcyjnie oświetlonego domu!

連絡先

この䌁業のTrustpilot 利甚方法

レビュヌや評䟡の取埗方法、スコアリング、モデレヌションのプロセスに぀いお確認する。

この䌁業を閲芧した人は、以䞋の䌁業も閲芧しおいたす。

5぀星のうち1の評䟡

Sugeruję duŌą rozwagę, zanim zdecydujecie się powierzyć temu sprzedawcy swoje pieniądze

1 września 2025 kupiłem lampę wiszącą z alabastru w cenie widocznej na stronie sklepu. Płatność została przyjęta, a zamówienie potwierdzone. Następnego dnia sklep jednostronnie anulował transakcję, tłumacząc to „błędem ceny”, mimo ÅŒe oferta została opłacona i potwierdzona do realizacji. Co więcej, po „aktualizacji” ceny, poprzednia kwota wciÄ…ÅŒ widniała na stronie jako najniÅŒsza cena z ostatnich 30 dni.
Po wymianie wiadomości sklep zaproponował rabat, jednak finalna cena była nadal wyÅŒsza niÅŒ ta pierwotna. Zgodziłem się – i to był błąd. Produkt dotarł po niemal... dwóch miesiącach i wielu ponagleniach, co raŌąco przekraczało deklarowane terminy.
Po dostawie okazało się, ÅŒe kabel lampy był inny niÅŒ w opisie i na zdjęciach (czarna guma zamiast stalowej linki w transparentnym oplocie). Po odesłaniu do wymiany i ponownym otrzymaniu produktu zauwaÅŒyłem uszkodzony klosz, naprawiony prowizorycznie masą przypominającą gips. Lampa wyglądała jak produkt wadliwy i naprawiany w sposób amatorski.
Po zgłoszeniu reklamacji sklep poinformował mnie, ÅŒe produkt został „wycofany ze sprzedaÅŒy”, więc wymiana jest rzekomo niemoÅŒliwa. Co ciekawe – dosłownie godzinę po zgłoszeniu reklamacji produkt faktycznie zniknął ze strony, ale dalej w sprzedaÅŒy był  pod inną nazwą z identycznym wyglądem. Po wskazaniu tej nieścisłości sklep przestał odpowiadać, a niedługo później usunął równieÅŒ i tę ofertę ze strony. Jednak tylko czekać, aÅŒ znowu pojawi się w sprzedaÅŒy tym razem pod jeszcze inną nazwą.
W mojej ocenie takie działanie jest nieuczciwe wobec klientów i ma na celu uniknięcie odpowiedzialności za wadliwy produkt. Zamiast rozwiązać sprawę zgodnie z przepisami i zasadami rzetelnej obsługi, firma posługuje się tanimi unikami i zmianami nazw produktów.
Zdecydowanie nie polecam tego sklepu. Oczekiwałbym profesjonalizmu, transparentności i poszanowania praw konsumenta. Mam nadzieję, ÅŒe firma potraktuje tę opinię jako impuls do refleksji, a potencjalni klienci otrzymają pełny obraz który pomoÅŒe ocenić im ryzyko, w szczególności jeÅŒeli w grę będą wchodzić istotne środki pienięŌne.

2025幎11月4日

Dziękujemy za opinię.
Chcielibyśmy przedstawić pełen kontekst sytuacji, aby inni klienci mogli poznać fakty.

Zamówienie zostało złoÅŒone w wyniku błędu systemu, który zaniÅŒył cenę produktu z 1899 zł do 399 zł. Mimo ÅŒe sklep nie był zobowiązany do realizacji zamówienia w tej cenie (co potwierdza orzecznictwo dotyczące oczywistych błędów cenowych), podjęliśmy próbę polubownego rozwiązania sprawy.
Po rozmowach z klientem ustaliliśmy indywidualne porozumienie – lampa miała zostać wyprodukowana specjalnie dla niego bez marÅŒy sklepu.
PoniewaÅŒ produkt nie był juÅŒ w regularnej produkcji, producent musiał wznowić proces tylko dla tego jednego egzemplarza, co wydłuÅŒyło czas realizacji.
Sklep poniósł w tym celu znacznie wyÅŒsze koszty, by wywiązać się z ustaleń.
W trakcie realizacji doszło do drobnego błędu (wysyłka kabla w innym kolorze). Problem został rozwiązany w ciągu 48 godzin bez ÅŒadnych kosztów po stronie klienta.
Po otrzymaniu lampy klient złoÅŒył reklamację – zaoferowaliśmy pełny zwrot środków po odesłaniu produktu, co jest standardową i zgodną z prawem procedurą. Klient nie skorzystał z tej moÅŒliwości, mimo ÅŒe rękojmia i prawo zwrotu są cały czas dostępne.
ZaleÅŒy nam na pełnej transparentności i zadowoleniu klientów. Nigdy nie uchylamy się od odpowiedzialności – kaÅŒda reklamacja jest rozpatrywana indywidualnie, a zwrot pieniędzy zawsze moÅŒliwy po odesłaniu produktu.

Å»ałujemy, ÅŒe nie udało się dojść do satysfakcjonującego dla obu stron rozwiązania, mimo naszych wielokrotnych prób i dobrej woli.

5぀星のうち5の評䟡

Oświetlenie super

Super, Panowie z Lumiesty doradzili w sprawie oswietlenia w stylu włoskim. Przygotowali arkusz google z rozpiską jakie lampy w którym pomieszczeniu. DłuÅŒszy czas wysyłki, ale przyszło beÅŒ zadnego problemu, na ÅŒywo lampy robią super wraÅŒenie.

2025幎10月28日

Lumiesta からの回答

Dziękujemy za opinie, zapraszamy ponownie!

5぀星のうち4の評䟡

Sprawna obsługa Klienta

Bardzo pomocna obsługa klienta zarówno na czacie jak i mailowo. Zamówiłam lampę z niewielką wadą w szkle (wada w produkcji), po zgłoszeniu otrzymałam natychmiastową odpowiedź i trzy propozycje rozwiązania problemu. Wszystko zostało sprawnie przeprocesowane.

2025幎6月3日

Lumiesta からの回答

Dziękujemy za recenzję. Zapraszamy ponownie!

5぀星のうち5の評䟡

Lampa kamienna suoer

Jakość super, problem był z wysyłka, Pan telefonicznie tłumaczył ÅŒe jest problem z dostawa od dostawcy. Czekałem tydzień na lampe która przyszła dobrze zapakowana.
Dla mnie na plus podejście do konsumenta i rabat na zamówienie
Na minus czas dostawy

2025幎5月9日

Lumiesta からの回答

Dziękujemy za recenzję. Zapraszamy ponownie!

Trustpilot ゚クスペリ゚ンス

䌁業は、自動招埅を介しおレビュヌを䟝頌するこずができたす。この方法で埗られたレビュヌは、本物の経隓に基づいたものであり、確認枈みのラベルが付䞎されたす。