Rentola.pl - Inteligentniejsze wyszukiwanie nieruchomości レビュー 113

TrustScore 5段階評価の2

1.8

レビュアーのコメントを見てみましょう

5つ星のうち1の評価

Oszuści! Informacja że 4,99 dostęp do serwisu. Brak informacji że po tygodniu będzie pobrana kwota za subskrypcję 189 zł. Po napisaniu do nich wiadomości odpisali mi, że informacje dostałem w spamie... もっと見る

5つ星のうち4の評価

I saw great offers for rental properties, but had problems getting quick responses and none of the agents spoke English :-/ But I will continue to try and find houses to rent, using this great site... もっと見る

5つ星のうち1の評価

Portal po opłacie wstępnej 4,99 nalicza automatycznie subskrypcję na w kwocie 190 zł bez wiedzy klienta. Klient dowiaduje się kiedy zostaje pobrana kwota i portal informuje że jest subskrypcja. Bardz... もっと見る

企業情報

1. 不動産賃貸エージェンシー

当該企業による記述

Szukasz swojej następnej nieruchomości do wynajęcia? Rentola to najlepszy wybór! W Rentola ułatwiamy kontakt między najemcami a właścicielami, pomagając Ci szybko i sprawnie znaleźć idealne miejsce do zamieszkania. Niezależnie od tego, czy szukasz mieszkania, domu czy pokoju, Rentola oferuje szeroki wybór nieruchomości do wynajęcia, dopasowanych do każdego budżetu i stylu życia. Dzięki ogłoszeniom dostępnym w wybranej przez Ciebie lokalizacji nasza platforma sprawia, że wyszukiwanie jest łatwe i daje Ci najlepszą szansę na znalezienie idealnej nieruchomości. Potrzebujesz pomocy lub masz pytania? Nasz przyjazny zespół wsparcia jest gotowy, by Cię poprowadzić na każdym etapie. Możesz łatwo skontaktować się z nami za pomocą Rento, naszego wirtualnego asystenta dostępnego w FAQ, lub wypełniając formularz kontaktowy w Regulaminie na naszej stronie. W Rentola dążymy do tego, aby Twoja przygoda z wynajmem była prosta, przejrzysta i całkowicie pozbawiona stresu.

連絡先

通常1カ月以上経ってから回答

この企業のTrustpilot 利用方法

レビューや評価の取得方法、スコアリング、モデレーションのプロセスについて確認する。

5つ星のうち1の評価

To oszuści pobierają ukryte subckrypce

2025年8月19日

Cześć,

Bardzo nam przykro słyszeć o Twoim doświadczeniu. Poprosiliśmy o Twoje dane za pośrednictwem bezpiecznego systemu Trustpilot, ale ponieważ nie otrzymaliśmy odpowiedzi, w tej chwili nie możemy kontynuować sprawy. Jeśli nadal potrzebujesz pomocy, skontaktuj się z naszym zespołem wsparcia, korzystając z formularza dostępnego w Regulaminie (T&Cs) na naszej stronie internetowej.

Dziękujemy, że podzieliłeś się opinią — zależy nam na tym, aby każdy użytkownik mógł korzystać z serwisu w sposób przejrzysty i bezpieczny.

5つ星のうち1の評価

Przerazajace jest to ze ogloszenia…

Przerazajace jest to ze ogloszenia nieaktualne czesto oplaty niejasne a jak dodalam swoj adres meiliwy do subskrypcji dopiero sie dowiaduje ze obowiazuja oplaty teraz mie wiem w sumie za co bo jeszcze nie zdolalam odkryc zadnego numeru do ogłoszenia a strasza oplatami nawet nie wiem jak sie wycofac z rej subskrypcji bo zeby to zrobic zadaja podania imienia i nazwiska adresu meilowego oraz numeru alternatywnego

2025年8月17日

Cześć,

Bardzo nam przykro słyszeć o Twoim doświadczeniu. Chcemy wyjaśnić, że Rentola działa jako agregator nieruchomości — zbieramy oferty z wielu źródeł, aby ułatwić przeglądanie ich w jednym miejscu. Nie zarządzamy bezpośrednio treścią ani aktualizacjami ofert, dlatego czasami informacje mogą nie być aktualne.

Oszuści

Oszuści. Oszuści i jeszcze raz oszuści. Nawet nie da się z nimi skontaktować

2025年8月5日

Cześć,

Bardzo nam przykro słyszeć o Twoim doświadczeniu. Chcemy zapewnić, że nasz zespół obsługi klienta jest zawsze dostępny, aby pomóc w sprawach związanych z subskrypcją lub płatnościami. Najszybszym sposobem kontaktu jest wypełnienie formularza kontaktowego dostępnego na naszej stronie — pozwala nam to bezpiecznie i szybko zajrzeć w Twoją sprawę i udzielić wsparcia.

Oszuści

Oszuści! Ogłoszenie, które mnie interesowało zostało zamieszczone bez zgody wynajmującego i zawierało wprowadzające w błąd informacje. Po zapłacie 4,99 rzekomo za odsłonięcie nr kontaktowego do wynajmującego nieświadomie godzisz się na subskypcję płatną po 7 dniach 189 zł. Do póki jej nie anulujesz co miesiąc będą ściągać C z konta tą kwotę.

2025年7月29日

Cześć,

Bardzo nam przykro słyszeć o Twoim doświadczeniu. Chcemy wyjaśnić, że Rentola działa jako agregator nieruchomości — zbieramy oferty z wielu źródeł, aby ułatwić przeglądanie ich w jednym miejscu. Nie zarządzamy bezpośrednio treścią ani aktualizacjami ogłosze.

Oszuści

Oszuści. Dodają ogłoszenie których nie istnieją. I dodają kwoty których również nie istnieje. A potem zciagaja 189 zł za dostęp.

17.07.2025 subskrypcja została anulowana a potem 4 razy próbowali ściągnąć pieniądze z konta.

Mam wszystkie potwierdzenia. Dlatego nie trzeba mi odpowiadać i pisać nie prawdziwe rzeczy.

2025年7月16日

Cześć,

Bardzo nam przykro słyszeć o Twoim doświadczeniu. Dla wyjaśnienia: Rentola działa jako agregator ogłoszeń — zbieramy oferty z różnych źródeł, aby ułatwić przeglądanie nieruchomości w jednym miejscu; nie zarządzamy bezpośrednio treścią ani aktualizacjami publikowanych ofert.

Cieszymy się, że udało nam się skontaktować z Tobą, omówić Twoją sytuację bardziej szczegółowo i wspólnie znaleźć rozwiązanie. Dziękujemy, że poświęciłeś czas na rozmowę z nami oraz za umożliwienie nam lepszego zrozumienia Twojego doświadczenia i jego właściwego rozwiązania.

Jesteśmy do dyspozycji, jeśli potrzebujesz dalszej pomocy.

5つ星のうち1の評価

Ta strona to jeden wielki przekręt i…

Ta strona to jeden wielki przekręt i wyłudzanie pieniędzy. Porażka, omijać

2025年7月15日

Cześć,

Dziękujemy, że poświęciłaś czas na podzielenie się swoją opinią — zależy nam na dokładnym wyjaśnieniu sytuacji.

Oszustwo

Mają u siebie nieaktualne ogłoszenia, ale o tym nie wiesz, dopóki nie zapłacisz 5 zł za dostęp do telefonu do biura nieruchomości, od którego to ogłoszenie sobie pobrali.
Więc masz nadzieję, tracisz nadzieję i 5 zł, a po tygodniu jeszcze dodatkowo 190 zł, które pobierają Ci z konta jeśli nie anulujesz subskrypcji.
Zero pracy z ich strony, tylko żerowanie na cudzym nieszczęściu i fakcie, że ludzie często szukają mieszkania mając podbramkową sytuację.

2025年7月11日

Cześć,

Bardzo nam przykro słyszeć o Twoim doświadczeniu i rozumiemy frustrację związaną z nieaktualnymi ogłoszeniami oraz niespodziewanymi opłatami.

Dla wyjaśnienia: Rentola działa jako agregator, prezentując ogłoszenia nieruchomości z wielu źródeł, aby ułatwić przeglądanie ofert w jednym miejscu. Niestety, nie wszystkie ogłoszenia są aktualizowane natychmiast przez właścicieli lub partnerów, dlatego czasami może dojść do sytuacji, że oferta jest już nieaktualna.

Subskrypcje w Rentola rozpoczynają się okresem próbnym (np. opłata inicjalna), a jeśli nie zostaną anulowane przed jego zakończeniem, usługa automatycznie odnawia się jako płatna subskrypcja — informacja ta jest podana podczas rejestracji, w wiadomości potwierdzającej oraz w Warunkach i Zasadach.

Nasz zespół obsługi klienta jest zawsze dostępny poprzez formularz kontaktowy na stronie i chętnie pomoże w sprawach związanych z anulowaniem subskrypcji, zwrotami lub zgłaszaniem nieaktualnych ogłoszeń.

Oszustwo

Bardzo przestrzegam przed podawaniem danych karty! Niby 5 zł na wstępie za dostęp, a po tygodniu ściągnięte 189zł. Karta już zastrzeżona, ale co ukradli to ich. Proszę omijajcie tą stronę szerokim łukiem!

2025年7月8日

Cześć,

Bardzo nam przykro, że masz tak negatywne doświadczenie i rozumiemy Twoją frustrację.

Subskrypcja rozpoczyna się okresem próbnym w promocyjnej cenie, a po jego zakończeniu – jeśli nie zostanie anulowana przed upływem 7 dni – automatycznie odnawia się w standardowej cenie. Informacja o tym widoczna jest podczas rejestracji oraz w wiadomości e-mail potwierdzającej założenie konta.

Zespół Rentola

5つ星のうち1の評価

Oszustwo subskrypcji firma nierzetelna…

Oszustwo subskrypcji firma nierzetelna stosująca kruczki i odmawiająca subskrybcji bez wiedzy urzytkownika zdecydowanie odradzam 🤮🤮🤮

2025年7月8日

Dzień dobry Marek,

Bardzo nam przykro, że ma Pan tak negatywne odczucia związane z naszą usługą. Rozumiemy, że kwestie subskrypcji i płatności mogą budzić silne emocje, szczególnie jeśli pojawia się wrażenie braku przejrzystości.

Chcielibyśmy wyjaśnić, że subskrypcja rozpoczyna się od okresu próbnego w obniżonej cenie — jest to oferta wprowadzająca, która pozwala zapoznać się z usługą. Po zakończeniu tego okresu subskrypcja automatycznie przechodzi na standardową opłatę, o ile nie zostanie anulowana przed końcem okresu próbnego. Informacja ta jest przedstawiana podczas rejestracji karty płatniczej oraz zawarta w regulaminie, który należy zaakceptować przy tworzeniu subskrypcji. Po jej aktywacji wysyłany jest również e-mail powitalny z warunkami subskrypcji.

Poprosiliśmy o przekazanie Państwa danych za pośrednictwem bezpiecznego systemu Trustpilot, jednak ponieważ nie otrzymaliśmy od Państwa odpowiedzi, obecnie nie jesteśmy w stanie podjąć dalszych działań w tej sprawie.

Doceniamy Państwa opinię i jeśli nadal chcieliby Państwo, abyśmy dalej zajęli się tą sprawą, prosimy o kontakt z naszym zespołem wsparcia poprzez wypełnienie formularza kontaktowego dostępnego w Regulaminie na naszej stronie internetowej.

Firma zarejestrowana gdzies w Danii

Firma zarejestrowana gdzies w Danii. Fałszywe adresy nieistniejących nieruchomości. Akurat przed zarejestrowaniem się na stronie poprosiłem kolegę żeby sprawdził mi adres domu bo na Google maps nie ma takiego adresu jak w ofercie. Oczywiście domu nie znalazł nigdzie, a ja dzięki czujności i komentarzach tutaj na szczęście nie straciłem pieniędzy.

2025年6月29日

Dzień dobry Karol,

Bardzo nam przykro, że ma Pan takie obawy dotyczące naszej platformy. Rozumiemy, że kwestie związane z dokładnością adresów oraz wiarygodnością ogłoszeń są niezwykle istotne przy poszukiwaniu nieruchomości.

Chcielibyśmy wyjaśnić, że Rentola działa jako agregator ogłoszeń, zbierając oferty nieruchomości z różnych zewnętrznych źródeł. Choć prowadzimy własne kontrole jakości, nie zawsze możemy zagwarantować, że każde ogłoszenie będzie w pełni dokładne — szczególnie jeśli szczegóły zostały zmienione lub usunięte przez pierwotne źródło. Właśnie dlatego zgłoszenia użytkowników są dla nas tak ważne. Ogłoszenia, które wydają się wprowadzające w błąd, nieistniejące lub nieaktualne, powinny być zgłaszane bezpośrednio poprzez platformę, aby nasz zespół mógł je zweryfikować i w razie potrzeby podjąć odpowiednie działania, w tym korektę lub usunięcie.

5つ星のうち1の評価

⚠️ Scam-like subscription trap!

⚠️ Scam-like subscription trap!
I signed up for the trial at 4.99 zł and didn’t expect any further charges. Suddenly, they took 189 zł from my account without any clear warning or email reminder. I never agreed to this or intended to continue the subscription.

I didn’t use the service after the trial at all. What’s worse — you can’t even remove your card from your account. That’s a huge red flag and feels like a trap.

I contacted support — no response
🛑 Do not recommend! If you’ve already used the trial, cancel immediately and block your card!

2025年6月26日

Hello Solomiia,

We’re very sorry to read about your experience and that the charge came as a shock to you. We understand how upsetting it can feel when a payment is not expected, especially if you did not intend to continue using the service.

We would like to clarify that the subscription begins with a trial period at a reduced price — an introductory offer designed to give you time to evaluate the service. After this period, the subscription automatically continues at the standard rate unless it is cancelled before the trial ends. This is brought to your attention when you register your credit card, and it is also stated in our Terms and Conditions, which must be accepted in order to create a subscription. When the subscription is created, a welcome email is also sent outlining the subscription terms.

If you experienced difficulties reaching support, we truly regret that. Please note that all inquiries should be submitted via the contact form on our website to ensure they are received and processed correctly. Emails sent outside this process unfortunately cannot be handled.

We have requested your details via Trustpilot’s secure system, but since we did not receive a response from you, we are currently unable to take further action on this matter. We appreciate your feedback, and if you would still like us to assist further, you can reach our support team by completing the contact form available in the T&Cs on our website.

Kind regards,

Złodzieje

Nie dość, że pobrali prowizję za subskrybcję przed czasem, to jeszcze skurwysyny nie chcą zwrócić zaliczki za mieszkanie, którego nie było. Jutro zakładam tym gnojom sprawę.

2025年5月28日

Dzień dobry Piotr,

Bardzo nam przykro, że ma Pan tak silnie negatywne doświadczenie i że sytuacja związana z płatnościami oraz ogłoszeniem wywołała u Pana złość i frustrację. Rozumiemy, że kwestie finansowe są bardzo poważne i wymagają jasnego wyjaśnienia.

5つ星のうち1の評価

Uwaga oszuści, ta strona to spam!!!

Uwaga na tych oszustów, Rentola to spam, ogłoszenia są nie aktualne, a po wykupieniu dostępu za 4.99 na 7 dni, uruchamia się subskrypcja za którą trzeba płacić 189 zł miesięcznie bez twojej wiedzy!!! Jedyny sposób na wstrzymanie płatności to zastrzec kartę w banku. Jak chcesz wynająć lub kupić mieszkanie czy dom, omijaj Rentole szerokim łukiem i korzystaj ze znanych portali z nieruchomościami.

2025年5月5日

Dzień dobry Adam,

Bardzo nam przykro, że ma Pan tak negatywne doświadczenie z naszą platformą oraz że sytuacja z subskrypcją wywołała u Pana frustrację. Rozumiemy, że kwestie płatności i jakości ogłoszeń są bardzo istotne przy poszukiwaniu nieruchomości.

Chcielibyśmy wyjaśnić, że Rentola działa jako agregator ogłoszeń, zbierając oferty nieruchomości z różnych zewnętrznych źródeł. Choć prowadzimy własne kontrole jakości, nie zawsze możemy zagwarantować, że każde ogłoszenie będzie w pełni aktualne lub dokładne — szczególnie jeśli szczegóły zostały zmienione lub usunięte przez pierwotne źródło. Właśnie dlatego zgłoszenia użytkowników są dla nas tak ważne. Ogłoszenia, które wydają się wprowadzające w błąd, nieistniejące lub nieaktualne, powinny być zgłaszane bezpośrednio poprzez platformę, aby nasz zespół mógł je zweryfikować i w razie potrzeby podjąć odpowiednie działania, w tym korektę lub usunięcie.

Subskrypcję można anulować bezpośrednio w swoim koncie na portalu lub poprzez złożenie zgłoszenia za pomocą formularza kontaktowego dostępnego na naszej stronie internetowej, co pozwala naszemu zespołowi wsparcia prawidłowo otrzymać i przetworzyć rezygnację.

Prosimy pamiętać, że wszystkie zapytania powinny być przesyłane wyłącznie poprzez formularz kontaktowy na naszej stronie, aby mogły zostać prawidłowo odebrane i obsłużone. Wiadomości wysyłane poza tym procesem niestety nie mogą być przetwarzane.

5つ星のうち1の評価

Przestrzegam wszystkich przed tym…

Przestrzegam wszystkich przed tym portalem! Bezpłatny okres (free trial) kosztował mnie prawie 500 złotych. Odwołałem subskrypcję, co oczywiście skutkowało brakiem dostępu do ofert nieruchomości. Pomimo tego Rentola nadal pobierała z mojej karty kredytowej pieniądze. Skończyło się zastrzeżeniem karty.

2025年5月29日

Dzień dobry Grzechu,

Bardzo nam przykro, że Pana doświadczenie było tak negatywne i że sytuacja z płatnościami doprowadziła do zastrzeżenia karty. Rozumiemy, jak frustrujące i stresujące mogą być takie okoliczności.

Chcielibyśmy wyjaśnić, że subskrypcja rozpoczyna się od okresu próbnego w obniżonej cenie — jest to oferta wprowadzająca, która pozwala ocenić usługę. Po zakończeniu tego okresu subskrypcja automatycznie przechodzi na standardową opłatę, o ile nie zostanie anulowana przed końcem okresu próbnego. Informacja ta jest przedstawiana podczas rejestracji karty płatniczej oraz zawarta w regulaminie, który należy zaakceptować przy tworzeniu subskrypcji. Po utworzeniu konta wysyłany jest również e-mail powitalny z warunkami subskrypcji.

Po anulowaniu subskrypcji nie są naliczane kolejne opłaty. Jeśli jednak pojawiła się płatność po anulowaniu, może ona dotyczyć okresu rozliczeniowego, który był już aktywny w momencie rezygnacji, lub możliwe jest, że została zarejestrowana druga subskrypcja na inny adres e-mail.

Złodzieje

Niby 5zł za dostęp do kontaktu, który okazuje się nieaktualny, a po tygodniu ściągają 200zł z konta. Kontaktu na stronie brak. Oszuści i złodzieje

Edit: Udało mi się skontaktować przez formularz który trzeba było wygooglować (link na stronie przenosił na stronę główną). Dowiedziałem się, że zgodnie z ich regulaminem możliwości zwrotu pieniędzy nie ma. Wszystkie pozytywne komentarze tutaj to jakieś boty.

2025年4月28日

Cześć,

Bardzo nam przykro słyszeć o Twoim doświadczeniu i rozumiemy Twoją frustrację związaną z subskrypcją oraz dostępem do kontaktu.

Subskrypcje rozpoczynają się okresem próbnym w promocyjnej cenie, a jeśli nie zostaną anulowane przed jego zakończeniem, automatycznie przechodzą w płatną subskrypcję — zgodnie z informacjami podanymi podczas rejestracji, w e-mailu potwierdzającym oraz w Warunkach i Zasadach.

Nasz zespół obsługi klienta jest zawsze dostępny poprzez formularz kontaktowy na naszej stronie internetowej i chętnie pomaga w kwestiach związanych z anulowaniem lub subskrypcją. Staramy się odpowiadać na zgłoszenia tak szybko, jak to możliwe.

Pozdrawiamy serdecznie,
Zespół Rentola

5つ星のうち1の評価

Przedłużana subskrypcja jest niczym…

Przedłużana subskrypcja jest niczym innym jak wielkim oszustwem. Nie pisałem się na to, jednorazowo tylko tam zerknąłem i żałuję

2025年4月20日

Dzień dobry Filip,

Bardzo nam przykro, że ma Pan tak negatywne odczucia związane z naszą usługą. Rozumiemy, że automatyczne przedłużenie subskrypcji może być frustrujące, zwłaszcza jeśli korzystał Pan z platformy tylko jednorazowo.

Chcielibyśmy wyjaśnić, że wszystkie konta są zakładane samodzielnie przez użytkowników, a dane płatnicze są wprowadzane osobiście podczas rejestracji. Nie mamy możliwości zarejestrowania ani obciążenia kogokolwiek bez jego własnego działania w procesie tworzenia subskrypcji.

5つ星のうち2の評価

Nie wiedziałam ,że trzeba anulować po 7…

Nie wiedziałam ,że trzeba anulować po 7 dniach,czytam dopiero tutaj n forum,nie chce już korzystać ,a zostały mi ściągnięte pieniądze,chciałbym je odzyskać,proszę o pomoc,ale patrząc po reszcie recenzji trzeba sprawę zgłosić na policję,jak mam zatrzymać proces pobierania? Za tydzień znowu ściągną z konta 189zl? Trzeba coś z tym zrobić!!!!

2025年4月10日

Dzień dobry Marlena,

Bardzo nam przykro, że znalazła się Pani w tak stresującej sytuacji. Rozumiemy, że obawy związane z kolejnymi opłatami oraz brak jasności co do zasad anulowania mogą wywoływać niepokój i frustrację.

Chcielibyśmy wyjaśnić, że subskrypcja rozpoczyna się od okresu próbnego w obniżonej cenie — jest to oferta wprowadzająca, która daje możliwość zapoznania się z usługą. Po zakończeniu tego okresu subskrypcja automatycznie przechodzi na standardową opłatę, o ile nie zostanie anulowana przed upływem okresu próbnego. Informacja ta jest przedstawiana podczas rejestracji karty płatniczej oraz zawarta w regulaminie, który należy zaakceptować przy tworzeniu subskrypcji. Po jej aktywacji wysyłany jest również e-mail powitalny z informacją o warunkach.

this rentola deduct my money

this rentola deduct my money
Waste service ,waste money poor customer care

2025年4月9日

Hello Sarathkumar,

We’re sorry to hear that you feel disappointed with your experience and that the charge caused frustration. We understand that situations involving payments and subscriptions can feel upsetting, especially if they were not fully expected.

Kind regards,

5つ星のうち1の評価

Oszuści i ściągaj pieniądze bez wiedzy

Oszuści i ściągaj pieniądze bez wiedzy. Dramat

2025年3月24日

Dzień dobry Dymion,

Bardzo nam przykro, że ma Pan tak negatywne odczucia związane z naszą usługą. Rozumiemy, że sytuacje dotyczące płatności mogą być bardzo frustrujące, szczególnie jeśli pojawia się wrażenie, że coś odbyło się bez pełnej jasności.

Chcielibyśmy dokładnie sprawdzić Pana sprawę i wyjaśnić wszelkie wątpliwości, aby upewnić się, że wszystko zostało prawidłowo przetworzone. Zależy nam na tym, aby każda sytuacja była analizowana indywidualnie.

Oszustwo

Oszustwo. Ściągają pieniądze bez przesłania wcześniej informacji o cenie subskrybcji

2025年3月19日

Dzień dobry,

Bardzo nam przykro, że ma Pani takie odczucia związane z naszą usługą. Rozumiemy, że sytuacje dotyczące opłat i subskrypcji mogą budzić niepokój, zwłaszcza jeśli pojawia się wrażenie braku jasnej informacji.

Chcielibyśmy wyjaśnić, że subskrypcja rozpoczyna się od okresu próbnego w obniżonej cenie — jest to oferta wprowadzająca, która pozwala zapoznać się z usługą. Po zakończeniu tego okresu subskrypcja automatycznie przechodzi na standardową opłatę, o ile nie zostanie anulowana przed końcem okresu próbnego. Informacja ta jest przedstawiana podczas rejestracji karty płatniczej oraz zawarta w regulaminie, który należy zaakceptować przy tworzeniu subskrypcji. Po jej aktywacji wysyłany jest również e-mail powitalny zawierający warunki subskrypcji.

Trustpilot エクスペリエンス

企業は、自動招待を介してレビューを依頼することができます。この方法で得られたレビューは、本物の経験に基づいたものであり、確認済みのラベルが付与されます。