Santander Consumer Finance - Nederland レビュヌ 1,034

TrustScore 5段階評䟡の4

レビュアヌのコメントを芋おみたしょう

5぀星のうち3の評䟡

Al jaren klant bij Santander en uiteindelijk altijd netjes betaald, ook wanneer ik door omstandigheden een incasso een keer moest terugboeken en later alsnog vrij snel via iDEAL of conform afspr... もっず芋る

5぀星のうち5の評䟡

We zijn vriendelijk, maar vooral professioneel geholpen door de heer Joey Hoving of zijn vervangster A Ghoudan. Zeer behulpzaam bij hoe we documenten moesten aanleveren als we er niet uitkwamen. Top.... もっず芋る

5぀星のうち5の評䟡

Via satander een lening aangevraagd en Ben daarbij uitstekend geholpen door sales agent Tayfun...hij gaf mij oprecht een hele goede en snelle service. Hij is ook altijd bereikbaar zowel telefonish als... もっず芋る

5぀星のうち5の評䟡

Ik wil graag mijn waardering uitspreken voor de geweldige hulp die J. Hoving bij Santander mij heeft geboden. Vanaf het begin was hij ontzettend vriendelijk en toegankelijk. Hij nam de tijd om naar... もっず芋る

䌁業情報

1. 金融機関
  2. オヌト ファむナンス・ロヌン䌚瀟

Santander Consumer Finance - Nederland に぀いお

圓該䌁業による蚘述

Wij helpen u graag met verantwoorde voertuigfinancieringen. U kunt bij ons niet direct een financiering voor een auto, motor, camper of caravan aanvragen maar wel bij een van de vele bij ons aangesloten partners.

Wij verstrekken de financieringen voor o.a. Kia Finance, Volvo Car Finance, Mazda Finance, Tesla maar ook vele merkloze dealers.

Wij zijn gevestigd in Nederland. U kunt bij ons geen spaarrekening openen. Plaats reviews over Santander Consumer Bank of over onze vestigingen in België en de UK, bij de betreffende profielen op Trustpilot zodat zij u kunnen helpen. Dank u wel!

連絡先

(1,034)

過去12か月のレビュヌ数: 67ä»¶

レビュヌを曞く

5぀星のうち5の評䟡

Heel behulpzaam en vriendelijk.

Santander Consumer Finance - Nederland からの回答

Dank u voor de positieve review Karin. Fijn om te horen dat u tevreden bent met onze service. Ik geef het door.

Heel tevreden.

Ontzettend goed en snel geholpen door mevr. D.Kammerman.

2025幎3月31日

Beste Claudia,

Fijn dat Duchanka u zo goed heeft kunnen helpen. We waarderen uw review en ik zal het met haar en het team delen.

5぀星のうち5の評䟡

Via Santander een lening op maat.

Via Santander een persoonlijke lening aangevraagd en daarbij uitstekend geholpen door Sales agent Tayfun die luisterde naar mijn behoefte goed contact onderhield en altijd bereikbaar was en daarbij een lening voor mij op maat maakte. Ik ben hier ontzettend mee geholpen, Santander snel en professioneel geregeld! Een aanrader voor ieder die op zoek is naar een passende lening.

Beste Martin,

Bedankt voor uw zeer positieve beoordeling en aanrader!

We zijn blij te horen dat u zo tevreden bent met de service die u heeft ontvangen van onze Sales agent Tayfun. Het is geweldig om te horen dat er goed naar uw behoeften is geluisterd en u heeft kunnen helpen met uw lening. We streven ernaar om onze klanten de best mogelijke service te bieden en uw feedback motiveert ons om dit te blijven doen.

Zeer vlot geregeld

Zeer vlot geregeld. Ook heel goed geholpen door medewerker Duchanka! Niets dan lof hoe de aanvraag is afgehandeld.

Beste Rob,

Hartelijk dank voor de 5 sterren! Ik geef je complimenten zeker door aan Duchanka. Persoonlijk contact vinden we erg belangrijk en het is fijn dat dit ook door onze klanten zo hoog wordt gewaardeerd.

Verificatie

Tijdens de procedure van de verificatie waarschuwt het system je niet als je een foutje maakt. Het systeem gooit je er uit . Moet je weer opnieuw beginnen.

2025幎4月11日

Beste Dik,

Legitimeren en ondertekenen doe je bij Santander online via iDIN. Wel zo veilig en vertrouwd. iDIN is een initiatief van de gezamenlijke banken en gaat buiten ons om. Wij gebruiken slechts iDIN als tool. Jammer dat het bij jou niet direct lukte.

Prima lening

Aanvraag ging snel, was duidelijk, contact medewerker was vriendelijk

2025幎4月11日

Santander Consumer Finance - Nederland からの回答

Heel fijn om te horen dat de aanvraag positief werd ervaren door u. We waarderen de 5 sterren Goos.

5぀星のうち5の評䟡

Thanks to Amber for being patient and

Thanks to Amber for being patient and work on my application. Mine was/is a weird situation. Had to submit lot of documents due to my situation.

Thanks again

2025幎4月10日

Santander Consumer Finance - Nederland からの回答

Thanks Ravi for your 5 stars. Be sure that I will transfer your compliments to Amber.

5぀星のうち3の評䟡

Voldoende, maar wel wat rommelig aanvraagproces

Uiteindelijk wel snel aan de gewenste financiering geholpen, maar het aanvraagproces is wat rommelig en slordig.

Het aanvraagformulier accepteert alleen huisnummertoevoegingen in de vorm van een letter, zoals 20 A. Mijn huisnummertoevoeging zijn cijfers, zoals 20-21. Dat kan je niet invullen. Vervolgens moet je dus via de Klantenservice de offerte laten corrigeren en moet je deze daarna opnieuw tekenen.

Uploadportal is wat instabiel. Foutmelding bij het uploaden van een loonstrook, maar als je vervolgens terug naar het hoofdmenu gaat staat de loonstrook wel afgevinkt. Vervolgens blijkt dat Santander de loonstrook niet heeft ontvangen. Dit heeft zich 2x herhaald en uiteindelijk heb ik de loonstrook naar het persoonlijke e-mailadres van een medewerker gestuurd.

Als de financiering is goedgekeurd krijg je een bevestiging per e-mail. Op de plaats van het klantnummer staat nogmaals het aanvraagnummer. Probeer je vervolgens (zoals wordt gesuggereerd in de bevestiging) om Mijn Santander / Lening aan te maken met dat nummer, lukt dat niet want het voldoet niet aan het minimale aantal cijfers. Het blijkt dan ook dat het klantnummer in de e-mail geen klantnummer is maar het aanvraagnummer. Via dezelfde medewerker dan maar mijn klantnummer opgevraagd.

Santander App is erg gedateerd en functioneert maar net aan. In de Apple Store krijgt de app op basis van 191 beoordelingen 1,3 sterren van de 5. Dit is terecht. Wil je bijvoorbeeld je transacties oproepen dan leidt de app je terug naar het inlogscherm en na het inloggen zie je alsnog niet de transacties. Laatste update van de app is 4 maanden geleden...

Uiteindelijk gaat het om het eindresultaat en dat is dat de gevraagde financiering naar je wordt overgemaakt, maar verwacht geen soepele gang van zaken en innovatieve IT-oplossingen want het geheel leunt overduidelijk op oude systemen en verouderd design/layout.

Medewerker die mij telefonisch heeft geholpen in het proces was overigens erg vriendelijk.

Update november 2025:
Ik heb mijn lening overgesloten naar Freo. Dat scheelde 2,6% rente op jaarbasis. Dezelfde lening bij Santander zou nu ruim 11% kosten ipv 6,9% bij Freo. Mijn rente stond nog op 9,5%. Daarnaast vond ik Santander echt onvoldoende modern. Extra aflossen duurt lang en moet via een handmatige overboeking. Geen mogelijkheden om dit via iDEAL bijvoorbeeld te doen. Extra aflossen is bij een persoonlijke lening van Santander ook niet boetevrij, dat is vrij uniek in de markt dat je nog een boete moet betalen. Wat ook vervelend was is dat je in Mijn Lening geen inzicht hebt in het netto saldo. Alleen bruto inclusief de totaal te betalen rente over de gehele looptijd. Je weet dus totaal niet wat het openstaand saldo op dit moment is. Daarvoor moet je contact opnemen. De app is overigens nutteloos. Na een update deze week doet hij het helemaal niet meer, ook niet na opnieuw installeren. Je kan nog steeds je transacties niet zien vanwege een bug in de app. Ik heb hierover contact met de klantenservice gehad. Toen werd gevraagd een opname door te sturen van het gebruik van de app. Vervolgens reageert er iemand met het antwoord dat je bij een PL nooit je transacties kan zien via de app omdat er afgelost wordt volgens een vast schema. En mijn extra aflossingen dan? Er wordt gewoon niet de waarheid gesproken. Santander past niet bij mij. Ik heb behoefte aan een transparante dienstverlener met goede gebruiksmogelijkheden in de online dienstverlening.

Beste FS,

Hartelijk dank voor uw eerlijke feedback. Ik ga deze zaken zeker opnemen met de betreffende teams. Ik heb inmiddels begrepen dat de app opnieuw downloaden nog wel eens wil helpen. Fijn dat u zo goed geholpen bent aan de telefoon.

Nogmaals dank voor uw uitgebreide reactie.

Behulpzaam telefonisch contact door

Behulpzaam telefonisch contact door mevr. Kammerman

2025幎4月8日

Santander Consumer Finance - Nederland からの回答

Het is fijn om te horen dat u een positieve ervaring heeft gehad met mevrouw Kammerman. We waarderen uw feedback en zullen deze delen met haar en het team.

Onprofessioneel

De partner waarmee ik samen een lening afsloot met een overlijdensverzekering is inmiddels overleden (7 maanden geleden).
Daarvoor moest ik een akte van overlijden mailen zodat het naar de desbetreffende afdeling zou gaan voor de afhandeling.

Inmiddels zit ik 7 maanden te wachten op een reactie en na diverse telefoontjes met een medewerker krijg ik te horen dat ik maar moet blijven wachten op reactie dat het probleem is wegens onderbezetting.

Het sleutelwoord is wachten, en verder

2025幎4月5日

Beste Rob,

Gecondoleerd met het verlies. Ik zal je via Trustpilot om extra informatie vragen zodat mijn collega's kunnen uitzoeken wat er fout is gegaan.

Sterkte.

Uitstekende dienstverlening

Ben geholpen door Amber en zij was super vriendelijk en duidelijk. Uitermate positieve ervaring en oprecht verrast door de uitstekende dienstverlening!

Santander Consumer Finance - Nederland からの回答

Dankjewel voor de 5 sterren Alex! Het is fijn om te horen dat je een positieve ervaring hebt gehad met Amber en dat je zo tevreden bent met de service die je hebt ontvangen. We streven ernaar om onze klanten de best mogelijke ervaring te bieden.

5぀星のうち5の評䟡

I am very satisfied with Joey

I am very satisfied with professionalism and excellent work by your employee Joey, he was very kind and did a really great job during approving the loan.

Santander Consumer Finance - Nederland からの回答

Thanks for your 5 star review. You can be sure we will let Joey know!

very very helpful

very very helpful, kind and assist me the best. I am very happy with their service and highly recommended.

Santander Consumer Finance - Nederland からの回答

Thank you dear Fara for your good review and your recommandation.

5぀星のうち1の評䟡

Slecht bedrijf in het begin zijn lief

Slecht bedrijf in het begin zijn lief en aardige om dat je nieuw klant bent zo draai je binnen bent gehaald begint de ellende geen begrip voor als iemand overlijdt binnen familie persoon die ik aan lijn heb gehad waardeloos als je klacht hebt word je niet serieus genomen ik raad niemand aan om hier lening te nemen zijn echt niet klantvriendelijk zeker niet begripvol ze hebben denk ik zo veel negatieve tijd meegemaakt dat ze niet met je mee denken en naar oplossing zoeken de enige wat ik hoor sorry ik kan niks in betekenen en teamleiders waardeloos durf niet eens met jou te praten als je er om vraagt wat heb ik spijt dat ik hier lening heb genomen

Santander Consumer Finance - Nederland からの回答

Gecondoleerd met uw verlies. Ik begrijp uit uw reactie dat u zeer ontevreden bent. Ik weet niet waarmee maar als u een officiële klacht wilt indienen kan dat via customercare@santander.nl o.v.v. uw klantnummer.

Sterkte.

Slecht bedrijf

Slecht bedrijf. Niet mee in zee gaan.

Beste Rico,

Kun je aangeven waarom je deze beoordeling achterlaat zodat we kunnen kijken of we een oplossing voor je kunnen vinden?

Snel en grondig

Snel, grondig en prettig persoon

2025幎3月26日

Santander Consumer Finance - Nederland からの回答

Bedankt voor uw 5 sterren! We zijn blij te horen dat u tevreden was met de snelheid, grondigheid en vriendelijkheid van onze medewerker.

Quick and easy to apply

Quick and easy to apply. I was contacted the same day I applied and the following day I receive the money on my account.
Customer service was friendly and very informative.

2025幎3月27日

Dear Joicy,
Thanks for your 5 stars. Happy we could be of assistance to you!

5぀星のうち1の評䟡

This bank only takes advantage of

This bank only takes advantage of people, using there personal data ,and never approved a loan.
If you dont want a lot of trouble go to a different bank,it schould be banned from the nederlands!

2025幎2月13日

Dear Zenoka,

We are very sorry that your loan application is declined. That does not mean however that we take advantage of your personal data. We need your data to see if you can afford to pay back the loan. If not, you are declined in your own best interest. Otherwise you'll be in a debt which is not responsible for your income.

Trustpilot ゚クスペリ゚ンス

䌁業は、自動招埅を介しおレビュヌを䟝頌するこずができたす。この方法で埗られたレビュヌは、本物の経隓に基づいたものであり、確認枈みのラベルが付䞎されたす。