Ble tvunget over pÃ¥ Sikom fra DefaâŠ
Ble tvunget over på Sikom fra Defa hyttestyring, skikkelig nedtur. For å administrere hyttevarme så har de ikke en app, men en webside som du må logge inn i hver gang du skal gjÞre noe
æè¿ã®ã¬ãã¥ãŒäŸé Œã®èšé²ã¯ãããŸãã
ãã¬ãã£ããªã¬ãã¥ãŒã«åçããŠããŸãã
Da vi investerte i en fritidsbolig på HusevågÞy i Kinn kommune i 2017 gikk vi til anskaffelse av Sikom sin «ring hytta varm» lÞsning. Vi startet med å styre 3 gamle panelovner vha Eco node kontakter (med ekstern temperaturfÞler) som igjen styres av en GSM Eco Comfort styringssentral. Senere supplerte vi med styring av 1 panelovn slik at vi nå har 4 ovner i systemet. Sikom har ikke sviktet en eneste gang på alle disse årene! Da vi for et par år siden skulle montere nye ovner på soverommene (som ikke hadde ovner) valgte vi å kjÞpe to nye Mill wifi ovner. Dette angrer vi stort på! Har i alt 8 Mill wifi lÞsninger i boligen vår og disse har sviktet så mange ganger at vi vurdere å bytte det ut til tross for at vi har brukt mange tusen kroner på dette ubrukelige systemet.
Fritidsboligen ligger på en Þy helt ute ved det vÊrharde Stadhavet hvor det både er ustabil strÞmforsyning og ustabilt GSM nett. Med en gang strÞmmen går får vi varsel både på SMS og e-post og den rapporterer fortlÞpende status og gir tilbakemelding når strÞmmen er tilbake. Sentralen varsler også når temperaturen inne går under en verdi man selv setter og man kan når som helst sjekke temperaturen i alle rom hvor systemet er montert. Dersom den ene teleleverandÞren (Telia i de fleste tilfeller) faller ut henter styringssentralen automatisk inn Telenor sitt nett. Dette fordi at det både står et Telia og Telenor SIM kort i styringssentralen.
Appen som fÞlger med denne lÞsningen er veldig enkel Ã¥ bruke og har heller ikke feilet en eneste gang â i motsetning til Mill sin app som har kollapset flere ganger.
Sikom sitt styringssystem er med andre ord et system man kan stole pÃ¥ â hver eneste dag!
mvh Svein-Magne Tunli, Bergen