レビュアーのコメントを見てみましょう
Obsługa klienta na najwyższym poziomie! Zakupiłem materac we wrześniu, a pod koniec listopada skontaktowałem się ze sklepem Skalnik, ponieważ brakowało zestawu naprawczego. Pracownicy szybko odpowi... もっと見る
企業情報
さまざまな外部ソースから提供された情報
Sklep górski Skalnik to profesjonalny sklep turystyczny. W ofercie: buty trekkingowe, odzież i bielizna termoaktywna, żywność liofilizowana, odzież górska.
連絡先
Buty Salewa reklamacja
Buty Salewa po kilku wędrówkach zupełnie porozklejane - otok, podeszwa itp. Oczywiście reklamacja odrzucona - wynik normalnego zużycia. Szkoda, że trwałość chińskich adidasów w cenie 600 zł. Nie polecam zakupów.
Dramat
Dramat. Robią łaskę przy kontakcie produkty z opóźnieniem a ceny mają dużo wyższe niż w innych sklepach
Problem z odzyskaniem pieniedzy
Bardzo długo oczekiwałem na zwrot pieniędzy za odesłany towar. Po blisko 3 tygodniach od odesłania i braku zwrotu środków (deklarowane maksymalnie 14 dni) zadzwoniłem na nr sklepu i po rozmowie z konsultantką i dość dziwnym tłumaczeniu otrzymałem wreszcie pieniądze. Pierwsze doświadczenie z tym sklepem i raczej ostatnie. ZDECYDOWANIE NIE POLECAM
Długi zwrot
Nie ma jak zwracać pieniądze przez maksymalne regulaminowe 14 dni, spoko że to zgodne z warunkami na stornie, ale gdyby kupił na allegro 30zl drożej to jakoś dałoby się wysłać zwrot za 2 dni, a takto czekamy 2 tygodnie na paręset złotych, według mnie absolutnie zniechęcające do zakupu, zwłaszcza że to wystarczy otworzyć paczkę, zobaczyć że jest produkt, i zaakceptować zwrot, 2 minuty pracy
Szybka dostawa
Szybka dostawa, ale obsługa to istny dramat. Nie da się wymienić towaru, chciałem zrobić zmianę w zamówieniu, którą zgłosiłem 2 min po złożeniu zamówienia - była nie możliwa. Kobieta, która siedzi na obsłudze, to jest jakaś kpina. Podejście do klienta - dramat, nigdy już nic nie kupię w tym sklepie, a wydałem kilka tyś zł...
Towar przychodzi szybko jednakże zwrot…
Towar przychodzi szybko jednakże zwrot i obsługa klienta to istny dramat. Uważam, że podejście do klienta to ocena 1/5
Zniszczenie produktu przez złe zapakowanie, powolna obsługa klienta
Zamówiony produkt został dostarczony w taki sposób, że po prostu został zniszczony. (wełniane skarpety wrzucone do okruchów karonów, które to się poprzyklejały i niemożliwym było doczyszczenie tych skarpet - prezent)
Problem zgłoszony mailem, po 24h odpowiedź, że się dogadamy, po dalszych rozmowach trwających kilka dni ustaliliśmy, że wyślą kuriera z nowym zamówieniem, odbiorą stare. Po tygodniu czekania i 3 mailach dopominających się zrezygnowałem ze współpracy i zdecydowałem się odesłać produkt na reklamację, a zamówić gdzie indziej. W tym samym czasie pracownikowi się o mnie przypomniało, niemniej... 2 tygodnie procesowania to trochę za długo, zwłascza zważając, ze zakup był w celu prezentu.
Długo szukałam lekkiej maty…
Długo szukałam lekkiej maty samopompującej nadającej się na wypady w góry, która nie kosztuje milionów monet. Najlepszy stosunek ceny do jakości oferowała mata Volven Ultralight i faktycznie był to strzał w dziesiątkę. Jest o wiele wygodniejsza o zwykłej karimaty, a zajmuje znacznie mniej miejsca. I waga jest git! Sama przesyłka dotarła szybko i była spoko zapakowana.
Obsługa klienta na najwyższym poziomie!
Obsługa klienta na najwyższym poziomie!
Zakupiłem materac we wrześniu, a pod koniec listopada skontaktowałem się ze sklepem Skalnik, ponieważ brakowało zestawu naprawczego. Pracownicy szybko odpowiedzieli, okazali pełne zrozumienie i bez żadnych dodatkowych kosztów wysłali mi brakujący element.
Tak rzetelne, uprzejme i proaktywne podejście jest dziś rzadkością. Skalnik zdecydowanie zasługuje na polecenie – na pewno wrócę na kolejne zakupy!
Zostawiłem u nich ładnych kilka tysięcy…
Zostawiłem u nich ładnych kilka tysięcy złotych w różnym sprzęcie i wszystko było ok do czasu zareklamowania kijków karbonowych. Pękły miesiąc po zakupie w dokładnie w miejscu łączenia metalu z karbonem podczas normalnego użytkowania. Sklep oczywiście reklamację odrzucił, twierdząc że to uszkodzenie mechaniczne. Na piśmie odrzucającym reklamację brak pouczenia o prawach konsumenta. Nie polecam!
Jeden z najgorszych sklepow
Jeden z najgorszej obslugi kupilem buty za 800 zl chcialem oddac buty po 13 dniach bo nie spelnialy moich oczekiwan pan od reklacji bardzo niemily az arogancki normalnie na Ulicy dostal by w ryj . Ostrzegam kazdego nie kupujcie tam wogole Szkoda was waszych pieniedzy . Najgorszy sklep w jakim bylem
Opinia o Arc'teryx Beta SL oraz obsłudze sklepu
Kupiłem nową kurtkę Arc'teryx Beta SL i jestem bardzo rozczarowany. Wcześniejsze modele były wykonane zdecydowanie lepiej - teraz jakość wyraźnie spadła. Moja kurtka przyszła z rozerwanym haftem na kapturze, co w przypadku produktu premium jest nie do zaakceptowania.
Sklep po zgłoszeniu problemu nie uznał tego za wadę, odmówił wymiany na egzemplarz wolny od uszkodzeń i zaproponował... śmieszne 2% zniżki. Producent również stwierdził, że to „nie jest wada produktu". Za taką cenę oczekuję perfekcyjnego wykonania i rzetelnej obsługi, a dostałem produkt z defektem i kompletny brak chęci rozwiązania problemu. Porażka.
Niestety nie polecam sklepu
Niestety nie polecam sklepu. Zamówiłam rękawiczki rozmiar S, przyszły M. Po kontakcie otrzymałam informację że w opisie jest ze to rozmiarowka chińska więc wysłali większe. Skoro jest w opisie a ja zamawiam S znaczy że takie chcę, stwierdzili ok to wymienimy na S jak tylko takie otrzymamy, czyli wysłali M bo nie mii S bo może się uda. Po ponad tygodniu oczekiwania i zerowym kontakcie kiedy ta wymiana nastąpi zrezygnowałam z zakupu. Otrzymałam zwrot środków ale bez kosztów przesyłki mimo że wina leżała po stronie sklepu. Szkoda czasu i pieniędzy.
Wada fabryczna? Poczekaj 2 miesiące.
Obsługa i realizacja zamówień na najwyższym poziomie – szybka wysyłka, świetny kontakt i profesjonalne podejście. Niestety, inaczej wygląda kwestia reklamacji z tytułu rękojmi. Sklep uznał reklamację wadliwej kurtki RAB, ale zamiast wymiany zdecydował się na naprawę, co jest zgodne z prawem, lecz problematyczne czasowo. Cały proces – od zgłoszenia do zwrotu produktu – trwa do 10 tygodni, co oznacza, że zimową kurtkę otrzymam w środku wiosny. Odwołałem się od tej decyzji, jednak bezskutecznie. Warto mieć to na uwadze przy zakupach, a najlepiej omijać. Poniżej załączam fragment korespondencji z działem reklamacji:
„Dzień dobry,
Pana reklamacja została rozpatrzona pozytywnie. Produkt zakwalifikował się do naprawy. Proszę o informację zwrotną czy zgadza się Pan na naprawę, w przypadku odmowy reklamacja zostanie odrzucona. Czas realizacji naprawy to ok. 6-8 tygodni”
Gówniana jakość produktów i gównianą obsługa klienta
Sprzedaja (markowe!) buty ktore sie rozlatują po paru miesiącach i nie uznają reklamacji. To już lepiej bezpośrednio u Chińczyków kupować.
Dobra cena i realne promocje w…
Dobra cena i realne promocje w porównaniu z innymi sklepami. Kupiłem buty Salomon na promce w cenie o 200zl niższej niż w Martesie, 100zl niższej niż na eobuwie i 80zł niższej niż na sportano (a każdy z tych sklepów twierdził, że ma promocje na ten model ;) ). Szybka realizacja i rzetelne podejście nawet do programów cashback
beznadziejna obsługa klienta
Firma ma fajny asortyment i często dobre promocje, jednak poziom posprzedażowej obsługi klienta jest na poziomie PRL „nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobi”.
Kupiłem górskie buty LaSportiva za prawie 800zł, w których po dwóch wyjściach w góry zaczęła odklejać się podeszwa! Na moją reklamacje i prośbę o naprawę dostałem lakoniczną odpowiedź z customer service, że buty były zdejmowane bez rozsznurowywania i jest to moja wina…
Drogo bez jakości
Ceny kosmiczne, jakość tragiczna chińska, nie polecam, obsługa klienta to totalna porażka, olewające podejście, brak zaangażowania.
Niestety bardzo słaby sklep
Niestety bardzo słaby sklep. Sprzedają bardzo chętnie, ale już reklamacje odrzucają bez jakiejkolwiek opinii rzeczoznawcy, a sami nie posiadają takowych uprawnień. Bielizna z wełny merynosów przeciera się po kilku miesiącach używania, a nie powinna. Nigdy więcej zakupów w tym sklepie i wam również nie polecam. Najlepsze jest to, że oceny można dokonać tylko w krótkim czasie po zakupie...a jak minie kilka miesięcy to np. Na Ceneo wystawianie opinii zablokowane. Zalando o wiele lepsze podejście do klienta.
Nie uznaja reklamacji
Tak jak piszą inni, reklamacja butów trekkingowych za ponad 800 nie uznana, mojego odwołania też nie uznali. Buty oddałem do rzeczoznawcy, ponownie złożyłem odstąpienie od umowy z załączona opinia rzeczoznawcy i w końcu oddali mi pieniądze za buty opinie rzeczoznawcy i koszty przesyłek.
Trustpilot エクスペリエンス
企業は、自動招待を介してレビューを依頼することができます。この方法で得られたレビューは、本物の経験に基づいたものであり、確認済みのラベルが付与されます。