Banner for TuincentrumKoeman.nl

1,636
TrustScore 5段階評䟡の4

レビュアヌのコメントを芋おみたしょう

5぀星のうち5の評䟡

Goed verpakt en vlug geleverd, Heb de sneeuwklokjes direct geplant, want die kwamen al uit. Verder de Amaryllis bollen in potten gezet en alle 3 komen nu al heel mooi uit. De sneeuwklokjes kon ik hier... もっず芋る

5぀星のうち5の評䟡

Mijn plantjes kwamen wat later dan ik had verwacht maar Georgina heeft mij echt supergoed geholpen. Vanwege de vertraging kreeg ik nog een grote zak dahlia's cadeau ook. Toppers zijn jullie!

䌁業が回答したした

5぀星のうち4の評䟡

De kwaliteit van de wortelstokken is uitstekend. De Orientaalse papavers zijn vol van leven binnen 3 dagen kwam er al blad uit ook de lupines waren van top kwaliteit. Helaas ontbraken er 4 (stokroos... もっず芋る

䌁業が回答したした

䌁業情報

1. ガヌデン センタヌ
  2. 庭園
  3. 皮子䟛絊業者
  4. 林業地
  5. 卞売皮苗店

圓該䌁業による蚘述

Bij ons vindt u alles voor een bloeiende tuin: van bloembollen en tuinzaden tot vaste planten. We bieden een ruim en inspirerend assortiment, zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en betrouwbaarheid. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor hoogwaardig tuingereedschap van o.a. Gardena, Burgon & Ball, Haws en Rostaing. Wij maken het u graag makkelijk: veilig bestellen, snelle levering en elk product met zorg verpakt zodat het in topconditie bij u thuis aankomt. Voor eenvoudig, betrouwbaar en plezierig online tuinieren bent u bij Tuincentrum Koeman aan het juiste adres.

連絡先

(1,636)

過去12か月のレビュヌ数: 327ä»¶

レビュヌを曞く

5぀星のうち1の評䟡

Niet te bereiken bij klachten en meer

6x edelweiss besteld en ook binnengekregen.
Blaadjes van de planten waren samengeklit en vergeven van de kleine rupsjes. Geprobeerd om ze schoon te krijgen en buiten ( in de halfschaduw ) neergezet. Even aangekeken en geprobeerd om de klantenservice te bereiken. Een haast onmogelijke zaak. Na een dag of drie is het mij gelukt en kreeg de standaard riedel over mij heen. Foto’s opgestuurd van de rupsen en bladeren met rupsen. Maar ja door al die tijd die er overheen ging waren de plantjes zo ver weg dat ik ze weggegooid heb. Kan het niet hebben dat de andere planten het ook nog kregen. De reactie van Koeman was dat dit absoluut niet kon gebeuren en de andere plantjes uit dezelfde badge het ook niet hadden. Sorry maar helaas. Dat was het!! Dus doordat ik dit bedrijf niet kon bereiken en een afwimpel mail kreeg duurde het te lang om er nog iets aan te kunnen doen. Dit bedrijf krijgt van mij een duidelijke 0 voor kwaliteit en service.

Nu krijg ik een reactie hierop van Tuincentrum Koeman waarbij mijn klacht redelijk gebagatelliseerd wordt! Terug naar de essentie. Als ik niet zolang hoefde te wachten op een reactie om het probleem aan te kunnen pakken was dit niet gebeurd. Site waar men moeilijk een contact kan neerleggen, die niet goed of erg moeilijk werkt en als laatste een reactie na een drietal dagen. In deze tijd hebben de rupsen de buik vol gegeten en is er weinig over om te fotograferen en zoals ik te kennen gegeven heb kan ik het mij niet veroorloven deze plantjes te laten staan. Dat u mij niet geloofd is tot daar aan toe maar uw service, aftersales en website zijn buitengewoon slecht. Dus waardoor is nu alles ontstaan?

2026幎7月19日

Beste heer Marcus,
Wij hebben uw klacht direct in behandeling genomen en gevraagd om foto's van de aangetaste planten. Dus een foto van de plant met daarop de rupsen. Die hebben wij echter niet mogen ontvangen. Dat is wel van belang om uw klacht goed in behandeling te kunnen nemen. Graag ontvangen wij deze foto's alsnog van u!

5぀星のうち1の評䟡

Waardeloze service en slechte planten

De levering duurde lang en daarnaast is van alle bestelde planten en zonnehoedjes 1 zonnehoed aangeslagen en 1 perzikkruid geleverd terwijl dit een zonnehoed zou moeten zijn. Kortom, kwaliteit van bestelde planten is slecht en je krijgt niet wat je besteld.

Update n.a.v. jullie reactie.
Ik heb eenmaal dezelfde klacht bij jullie gedaan dus meerdere berichten klopt niet. Ik heb daarnaast ook gereageerd op jullie verzoek van foto’s. Ik heb begrepen dat dit foto’s moeten zijn tentijde van de levering. Hoe dan? En waarvan moet ik foto’s maken? De planten zijn niet aangeslagen. Ik kan hooguit een foto maken van het perzikkruid. Dus nogmaals
hoe kunnen we dit oplossen?

Foto opgestuurd....krijg ik de reactie dat de planten op de foto niet te herleiden is dat het planten van hun betreft.....whahaha.....super service!!

2026幎3月11日

Beste Evelien,
Wij hebben de afgelopen weken uiteenlopende klachten van je ontvangen. Die nemen wij natuurlijk allemaal graag in behandeling. Daarom hebben wij je diverse malen om foto's gevraagd. Die hebben wij tot op heden niet ontvangen. Het verzoek om even wat foto's toe te sturen. Dan lossen wij het direct naar tevredenheid met je op!

5぀星のうち2の評䟡

engelentrompet bloemen verkeede kleur.

Ik heb 2 engelentrompet bloemen gekocht, 1 kwam met een gebroken top, en de bladeren waren al verwelkt, dus wanneer was het gebeurd?
Ik had specifiek de kleur geel gekozen, dit omdat mijn overleden vader die altijd had. Nu, enkele maanden later doen de planten het goed maar helaas geen geel.
De bloemen zijn wit, wat ik een verschrikkelijke kleur vind. Al een melding gemaakt maar nog niks gehoord helaas.

2026幎6月24日

Beste Marian,
Je bent bij ons helaas niet bekend. Stuur even je gegevens door. Dan kijken we er samen naar want wij doen het graag goed!

Plant 20-40cm gekocht, wortelknol geleverd

Drie planten gekocht. Twee prima geleverd. Derde plant was met "hoogte bij aankoop" van 20-40 cm gekocht, maar een wortelknol ontvangen. Supportticket aangemaakt (contact via telefoon of e-mail niet mogelijk), maar geen reactie. Een week na aanmaak is het ticket zonder reactie of actie gesloten als "opgelost". Maar helaas niet opgelost.
Na het heropenen van het ticket wel een reactie gekregen. Mag de wortelknol terugsturen.
Tekst op website is ondertussen ook aangepast.

2026幎6月8日

Beste heer Schols,

U bent niet bij ons bekend. Graag vernemen wij uw gegevens zodat wij het naar tevredenheid met u op kunnen lossen!

5぀星のうち3の評䟡

voor de eerste keer plantjes besteld

voor de eerste keer plantjes besteld bij hun.op eerste zicht gezonde plantjes.maar....er zaten bladluizen op ! toch teleurgesteld in dit bedrijf ! voor mij geen 2de keer.

2026幎5月27日

Beste Dave,

Dank je wel voor jouw bestelling en voor het delen van jouw ervaring. Wat jammer om te horen dat er bladluis op één van de plantjes zat bij aankomst. Hoewel dit bij levende producten helaas soms kan voorkomen, begrijpen we heel goed dat dit teleurstellend is.

We controleren onze planten zorgvuldig voor verzending, maar tijdens transport of door weersomstandigheden kan er toch een plaag ontstaan. We helpen je graag verder en kijken mee naar een passende oplossing.

Wilt je ons een bericht sturen met:

Jouw ordernummer,

Een foto van de plantjes,

en de datum van ontvangst?

Dan lossen we dit graag samen met je op.
We vinden het belangrijk dat je met een goed gevoel bij ons kunt bestellen.

Tevreden

Tevreden. De planten zien er goed uit. De levering duurde langer dan verwacht , maar ik kreeg via e-mail uitleg dat dit te maken heeft met de tijd van het jaar. 👍

2026幎5月12日

Hallo Nick
Dank je wel voor deze positieve review!

Ja het is op het moment erg druk. Dat is altijd zo in het voorjaar.

Deze drukte is nogal onvoorspelbaar. Anders zou het ons beter lukken dit te voorkomen. Wij wensen je veel plezier met de planten en bloembollen.

Vergeet je niet een foto te sturen deze zomer om mee te doen met de foto wedstrijd?

5぀星のうち1の評䟡

Vlinderstruik en brugmansia geleverd.

Vlinderstruik en brugmansia geleverd.
Vlinderstruik zat onder de luizen en de brugmansia was verpakking helemaal stuk en de plant was in slechte staat en superklein.
Vorig jaar was de levering wel perfect.

2026幎5月19日

Beste klant,

Bedankt voor uw bericht. Wat vervelend om te horen dat uw recente levering niet aan uw verwachtingen heeft voldaan, zeker omdat u vorig jaar wel tevreden was over uw bestelling.
Wij hebben geprobeerd uw melding terug te vinden in ons systeem, maar kunnen op basis van de review helaas geen e-mail of ordergegevens vinden die overeenkomen met uw verhaal. Omdat de review anoniem is geplaatst, kunnen wij niet achterhalen om welke bestelling het gaat.
Wij verzoeken u daarom vriendelijk om contact met ons op te nemen en uw ordernummer of gebruikte e-mailadres met ons te delen, zodat wij uw klacht kunnen bekijken en samen naar een passende oplossing kunnen zoeken.

Fleur van tuincentrumkoeman.nl

Toppers!

2026幎5月11日

Hallo Hans,
Dank je wel voor deze positieve review! Wij zijn een klein ambachtelijk bedrijf met betrokken medewerkers. Mijn collega Georgina vind het ontzettend leuk dat je haar een compliment geeft. Wij doen als bedrijf namelijk echt ons best om klanten zo spoedig mogelijk na hun bestelling topkwaliteit te leveren. Planten zijn echter "vers" producten. Zeker in het voorjaar lukt het niet altijd om onze levertermijnen na te komen.

Vaak komt dat doordat wij de planten die wij op voorraad hebben onvoldoende van kwaliteit vinden en moeten wachten totdat de kweker nieuwe planten levert. Daar kan soms best een paar dagen overheen gaan.

Bij ons is de stelregel dat als wij twijfelen over de kwaliteit dat wij het niet versturen aan de klant. Zelfs als de klant daardoor heel even moet wachten. Dit leidt soms tot onbegrip maar wij proberen echter wel altijd in overleg met de klanten tot een oplossing te komen en dat is in jouw situatie dus duidelijk goed gelukt!

We wensen je deze zomer alle plezier toe met de planten en natuurlijk het grote dahlia pakket. Vergeet je aan het einde van de zomer niet een foto in te sturen voor onze foto wedstrijd?

Hartelijke groeten van Fleur

5぀星のうち1の評䟡

Helemaal geen ster zou meer in de buurt

Helemaal geen ster zou meer in de buurt komen.
Ontzettend duur. 50 euro voor een paar stekjes.
Belachelijke lange levertijden. Terwijl ze adverteren met snelle levertijden. Niet dus.
Klantenservice is niet te bereiken. Een chatbot beantwoordt vragen.
Koeman is helemaal niets. KOOP HIER NIETS. NOOIT.

2026幎5月18日

Hallo Kim,
Neem s.v.p. even contact met ons op. Dit lossen we natuurlijk graag naar tevredenheid met je op!

Redelijk snel geleverd

Redelijk snel geleverd, netjes verpakt. Plantjes zien er goed uit.
Nu alleen het weer nog!

2026幎5月13日

Hallo Theo,
Wat fijn om deze review van jou te lezen! Het is op het moment heel erg druk. Iedereen heeft het voorjaar in de bol. Wij zijn blij dat je toch tevreden bent de goede kwaliteit en levertijd. Graag tot de volgende keer!

Slechte kwaliteit. Geen garantie

De Jasmijn mix gekocht. 3 zeer kleine stekjes ontvangen. Ondanks prima zorg en aanplantaarde, alle 3 dood. Na contact met deze kweker. Het tuincentrum geen garantie. Voor mij geen Koeman Flowerbulbs meer.

N.a.v het antwoord van dit bedrijf hieronder.
Ze zijn op de hoogte van mijn klacht. Heb netjes een email gestuurd met foto's als bewijs. Ze geven GEEN garantie ! Mijn order nummer is 3229740

Beste Jos,

Bedankt voor uw bericht.

Vervelend om te horen dat de drie planten niet zijn aangeslagen.
Wij begrijpen dat dit teleurstellend is, zeker wanneer u de planten met zorg heeft aangeplant. Tegelijkertijd zijn planten levende producten waarvan aanslaan en groei sterk afhankelijk zijn van factoren na levering, zoals bodemgesteldheid, watergift, weersomstandigheden en verzorging in de eerste periode na aanplant.
Op levende producten geldt daarom een beperkte garantie op aanslaan, die uitsluitend van toepassing is binnen de aangegeven plantperiode en onder de voorwaarde dat eventuele problemen tijdig worden gemeld, zodat wij de situatie kunnen beoordelen.
Omdat de melding pas is gedaan nadat de planten volledig zijn afgestorven en er geen mogelijkheid meer is om de situatie te controleren, kunnen wij de oorzaak helaas niet meer vaststellen. Daarom valt deze klacht buiten de garantievoorwaarden en kunnen wij geen vervanging of vergoeding aanbieden.

Wij hopen op uw begrip hiervoor.

Met vriendelijke groeten, Kiki

2026幎5月14日

Beste Jos,

Wat jammer om te horen dat de Jasmijn mix niet is aangeslagen. Dat is natuurlijk niet de ervaring die we willen bieden. Onze stekjes worden met zorg geselecteerd en gecontroleerd, maar planten blijven levende producten — soms kan het helaas misgaan, zelfs bij goede verzorging.

We denken graag met je mee. Wil je ons een bericht sturen met:

je ordernummer,

een foto van de ontvangen stekjes,

en hoe lang ze na het planten zijn uitgevallen?

Dan kijken we graag samen naar een passende oplossing.

We vinden het belangrijk dat je met een goed gevoel bij ons winkelt en helpen je graag verder.

Slecht verpakt

Slecht verpakt , en piep kleine stekjes

2025幎8月13日

Beste "Teddy",

Dank voor uw feedback. Wat jammer om te horen dat u de bestelling als slecht verpakt heeft ervaren en dat de stekjes kleiner waren dan verwacht. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

We kijken dit graag voor u na. Zou u ons een bericht willen sturen met uw ordernummer en eventueel een foto van de ontvangen stekjes? Dan zoeken we samen naar een passende oplossing.

5぀星のうち1の評䟡

rode tulpen ipv blauw, dikke pech

Ik heb in december 2025 tulpenbollen gekocht. Nu staan ze in bloei en het zijn niet de blauwe tulpen die ik besteld had maar rode. Ook de cafe au lait mix klopte niet, er zat maar 1 kleur in deze mix. Een klacht ingediend. Nu krijg ik bericht dat ik eerder een klacht had moeten indienen want nu kunnen ze niet meer kijken waar het mis is gegaan. De klacht wordt verder niet in behandeling genomen. Maar ik kan in december niet aan de buitenkant vd bol zien of de kleur klopt. Als het kaartje aan de verpakking de juiste tulp aangeeft dan zal het wel goed zijn. Ik heb een mail teruggestuurd dat ik dit echt heel slecht vind. Zo ga je niet met je klanten om.

Update; na het plaatsen van deze review, onderstaande reactie van Koeman ontvangen. Er is mij via de mail verteld dat ze niks met mijn klacht gingen doen. Nu krijg ik een tegemoetkoming bij mijn volgende bestelling? Daar is niks over gezegd via het mailcontact. Ik weet niet wat de vergoeding inhoud. Ik wil gewoon de blauwe tulpen die ik besteld heb. Ik baal ontzettend dat het op deze manier moet.
16 mei; ik hoor graag per mail hoe u mij tegemoet wil komen hierin.
18 mei; nog niks gehoord van Koeman. .....

2026幎5月13日

Beste Anne,

Dank voor uw uitgebreide toelichting. We begrijpen dat het teleurstellend is wanneer tulpen niet in de gewenste kleur bloeien. Omdat bollen in december uiterlijk niet te controleren zijn, vragen wij klanten om zich bij twijfel direct na het opkomen of vroeg in het seizoen te melden. Op dat moment kunnen wij namelijk nog onderzoeken waar het mis is gegaan in de keten.

In uw geval hebben wij uw melding zorgvuldig beoordeeld en u hierover per e‑mail geïnformeerd. Hoewel het op dit moment niet meer mogelijk is om de oorzaak vast te stellen, hebben wij u toch een tegemoetkoming aangeboden voor een volgende bestelling — uit coulance en omdat we het belangrijk vinden dat u met een goed gevoel bij ons winkelt.

Mocht u alsnog gebruik willen maken van deze tegemoetkoming, dan helpen we u uiteraard graag verder. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

5぀星のうち1の評䟡

Bestellingen worden na een week pas afgeleved

Op 4 mei bestelling geplaatst voor een moederdag cadeau, vandaag 11 mei krijg ik bericht wordt morgen geleverd ??? Op de site staat "snelle levering" tijdens het bestelproces staat er "wordt donderdag 7 mei geleverd" NIET DUS! Maar u heeft er iig voor gezorgd dat ik GÉÉN moederdag cadeau had, wat een service, gewoonweg een aanfluiting en misleidende reclame op jullie site.

2026幎5月11日

Beste Gerrit,

Dank voor uw bericht. Wat vervelend om te horen dat uw bestelling later is geleverd dan u had verwacht. We begrijpen dat dit extra teleurstellend is wanneer het om een cadeau voor een speciale gelegenheid gaat.

Tijdens het bestelproces tonen wij de verwachte leverdatum op basis van de informatie van onze vervoerders. Helaas kan het in drukke periodes voorkomen dat een pakket vertraging oploopt, waardoor de uiteindelijke bezorgdatum afwijkt van de oorspronkelijke verwachting. Dat is uiteraard niet de ervaring die wij willen bieden.

We kijken graag met u mee naar uw bestelling en de oorzaak van de vertraging. Als u ons uw ordernummer doorgeeft, dan helpen we u verder en zoeken we naar een passende oplossing.

Order wordt niet verstuurd

2 mei besteld, 9mei nog niets verstuurd. Website geeft aan volgende "werk"dag geleverd. Contact gehad, maar wordt afgeschoven op "drukke periode".
Dan wordt er 3 tot 5 werkdagen aangegeven. Staat nergens vermeld. Order is nog steeds niet verstuurd. Ook heb ik aangegeven om de order te annuleren, maar daar reageren ze niet snel op.

Hopelijk lezen jullie dit wel.
Order# 3251717 mag je dus annuleren.

2026幎5月9日

Beste Esmeralda,

Dank voor uw bericht. We vinden het vervelend om te horen dat uw bestelling later leek te worden verzonden dan u had verwacht. In drukke periodes kan het helaas voorkomen dat verwerkingstijden oplopen, al doen we ons best om alle bestellingen zo snel mogelijk te versturen.

Naar aanleiding van uw verzoek hebben wij uw order inmiddels direct geannuleerd, zodat u niet langer hoeft te wachten. U ontvangt hiervan automatisch een bevestiging per e‑mail.

Mocht u in de toekomst opnieuw willen bestellen of vragen hebben over levertijden, dan helpen we u uiteraard graag verder.

5぀星のうち1の評䟡

Zeer slechte service bij foutief geleverde bloembollen – koop hier niet

Ik heb bij Koeman Flowerbulbs Spring Green tulpen besteld. Pas bij de bloei — maanden na levering, wat bij bloembollen onvermijdelijk is — bleek dat er volledig andere rood‑gele tulpen zijn geleverd. Dit maakte mijn tuinontwerp onbruikbaar; uiteindelijk heb ik alle 100 tulpen moeten verwijderen.
Hoewel Koeman begrijpt “dat dit frustrerend is”, weigeren zij elke vorm van oplossing. Omdat de tulpen al bloeien, zouden ze niets kunnen doen: geen vervanging, geen terugbetaling, geen waardebon. Dat het bij bloembollen nu juist onmogelijk is om eerder vast te stellen of het product klopt, wordt volledig bij de klant neergelegd.
Na een inhoudelijke reactie waarin ik wees op non‑conformiteit en later zelfs een herinnering met foto’s, bleef een oplossing uit.

Mijn conclusie: als Koeman een fout maakt, draag jij als klant het volledige risico. Koop hier dus alleen als je dat accepteert — ik kan het niet aanbevelen.

Update 11-5-26

Naar aanleiding van jullie reactie wil ik graag verduidelijken dat ik mij direct heb gemeld op het moment dat de bollen bovenkwamen en ik ontdekte dat de verkeerde kleur was geleverd. Daarbij heb ik meerdere e-mails gestuurd en foto’s gedeeld ter onderbouwing.
Jullie geven aan klachten in goed overleg met de klant op te lossen, maar in dit geval is er geen enkele vorm van oplossing geboden. Er is geen vervanging, geen restitutie en zelfs geen enkele coulance voorgesteld voor deze vervelende situatie, ondanks de foutieve levering. Dit voelt niet als goed overleg en staat haaks op hetgeen jullie aangeven.

2026幎5月6日

Beste Wouter,

Dank voor uw uitgebreide toelichting. We begrijpen dat het teleurstellend is wanneer tulpen in een andere kleur bloeien dan verwacht. Omdat bloembollen pas maanden na levering zichtbaar worden, beoordelen wij klachten altijd op basis van het moment waarop de eerste afwijkingen zichtbaar zijn en de informatie die we op dat moment ontvangen.

Uw eerdere meldingen en foto’s hebben wij zorgvuldig bekeken en inhoudelijk beantwoord. Op basis van de beschikbare informatie konden wij helaas niet vaststellen waar in de keten de afwijking is ontstaan. Wanneer de oorzaak niet meer te achterhalen is, kunnen wij geen vervanging of restitutie aanbieden. Dat is geen kwestie van het risico bij de klant leggen, maar een praktische beperking bij levende seizoensproducten.

We vinden het jammer dat onze uitleg niet heeft geleid tot het resultaat dat u had gehoopt. Mocht u in de toekomst opnieuw bij ons bestellen en vragen hebben over een product, dan denken we uiteraard graag met u mee.

Trustpilot ゚クスペリ゚ンス

プラットフォヌム保護のため、専門チヌムず高床なテクノロゞヌを駆䜿しおいたす。停レビュヌずの闘いに぀いおの詳现はこちらをご䞀読ください。