レビュアーのコメントを見てみましょう

5つ星のうち5の評価

Hier is in de Dornestraat, 3680 Opoeteren, vanavond een stroompanne geweest. Ik wil graag mijn oprechte waardering uitspreken voor het team dat de storing is komen oplossen. Ondanks het late uur waren... もっと見る

5つ星のうち1の評価

1 ster is teveel. Niet komen opdagen voor afspraak voor plaatsing digitale meter. Anoniem bellen , niets ingesproken in antwoordapparaat. Dag verlof de vuilbak in. Moet je er zelf naartoe bellen om te... もっと見る

5つ星のうち1の評価

Vandaag 1/6/2026 zou Fluvius eindelijk ons huis aansluiten op het net, nadat we anderhalf jaar hebben moeten wachten voor ze in ook maar iets zouden doen. Vandaag kwam er dan eindelijk een ploeg. Vond... もっと見る

5つ星のうち1の評価

Zeer teleurstellende ervaring. Fluvius is een monopolist waar je als klant geen keuze in hebt, en dat merk je in de manier waarop klanten worden behandeld. De indruk die ik krijg, is dat de focus... もっと見る

企業情報

1. エネルギー提供業者
  2. 電力会社
  3. ガス会社
  4. グリーン エネルギー提供業者
  5. 太陽エネルギー会社

さまざまな外部ソースから提供された情報

Meer weten over elektriciteit, aardgas, meterstanden, zonnepanelen, premies, BENOveren, budgetmeter, aansluitingen en nog meer? We helpen je graag op weg!

連絡先

過去12か月のレビュー数: 80

レビューを書く

Goedemiddag Mevrouw, Mijnheer

Goedemiddag Mevrouw, Mijnheer

Graag een positeve noot ; meestal wordt er alleen gebruik gemaakt van klachten, goede zaken vermelden doet men niet.
Wel hier het volgende ; heb elke keer onmiddellijk iemand aan de lijn, Laura of Laure heeft ons zeer goed en snel geholpen tot tweemaal toe.
Ook de man , Christophe die de prospectie deed was zeer klaar en duidelijk. Hij gaf ook de gevraagde bijkomende informatie zodat wij nu goed verstaan waarom bepaalde zaken nu eenmaal niet of wel kunnen.
Tot hiertoe een dikke proficiat voor de mensen van Fluvius.
Nu nog de verzwaring laten doen.

vriendelijke groeten Familie Van Roosmaelen - De Fruyt

2025年10月9日

Installatie van digitale meter

Installatie van digitale meter : prima
MAAR: 10 dagen later een brief van Fluvius waarin letterlijk staat dat de installateur gevraagd heeft of ik het eens was met de uitvoering en dat ik met handtekening bevestigd heb akkoord te zijn (in bijlage). FEIT: Men heeft me niets gevraagd en ik heb niets getekend. Het (mijn) handteken op de bijlage is niet de mijne en aldus valsheid in geschrifte. Navraag bij Fluvius : ja we gebruiken nog altijd het oude formulier maar er moet niets meer getekend worden sinds covid ????? Maar jullie hebben 4 jaar de tijd gehad om dat document aan te passen en waarom staat daar dan een krabbel van jullie zelf?- Ja we weten het = geen antwoord. verder vragen had geen zin omdat fluvius niet geïnteresseerd is in correcte behandeling van hun klanten.
note: enkele dagen na de installatie verschillende fishing mails Fluvius ontvangen, toeval of is hier meer aan de hand?

2025年10月7日
5つ星のうち5の評価

Fluvius staff is the best

On October 4, 2025, my home power went out. I called your company, and the male operator took my issue very seriously. Even knowing I didn't speak Dutch well, he immediately offered to speak in English. His professionalism and friendliness are truly commendable. Two hours later, two electricians arrived. They were also incredibly dedicated, working diligently despite the strong wind and rain. They completely resolved my issue. Your staff is the best!

2025年10月3日

Kafka.

Ik woon in een appartementsblok (7 kavels) en ben daar eigenaar, onderhoudsman en contactpersoon met de syndicus. Voor de tweede keer krijg ik een naamloze brief in mijn bus met de vermelding dat iemand is langs geweest om digitale meters te plaatsen. Ik heb niemand gezien, en ook geen verwittiging gehad, nochtans ben ik bijna altijd huis. Helemaal kafkaiaans wordt het als aan de telefoon gezegd werd dat:
1. die naamloze brief bestemd was voor 1L (mijn onderbuur) die nota bene huurder is en met het plaatsen van dig. meters niets te maken kan hebben.
2. dat die meters intussen geplaats zijn of zouden moeten zijn, terwijl er niets gebeurd is en ik wel 5 keer per dag in onze garagekelder kom waar alle meter hangen. Onze VME wil graag digitale meters, maar Fluvius maakt er een potje van.

2025年9月29日

ZERO POINTS

3 weken heeft het mij gekost om een EAN- nummer voor riolering te bemachtigen.
Fluvius is een hopeloze organisatie!
Het kan uiteindelijk alleen online worden aangevraagd, terwijl dat systeem voortdurend foutmeldingen geeft. Hoe weet je trouwens als leek wat je precies moet invullen om het gewenste nummer te bekomen? Als er geen rioleringsnet is, hoe kan je dan weten dat je via 'aanvraag nieuwe riolering' moet gaan?
Uiteindelijk kreeg ik een nulofferte (0 EUR betalen en 0 EUR BTW betalen; er is immers geen rioleringsnet) en toen ik de papierwinkel doorworstelde moest ik ook nog bewijzen dat ik onder 6 % BTW val...
Soit, na veel ergernis en een hoop telefoons om uitleg heb ik het document met het nummer. Onderaan staat vermeld : 'Binnen 35 dagen komen we de riolering aansluiten.' Pipo's !!

2025年9月20日

Op wet trekt dat?

De installateur boorde 4 gaten voor het ophangen van de digitale meter. Het lukte hem daarna niet om de kast op een normale manier vast te schroeven op de gemetselde muur. Hij draaide dan per plug een drietal schroeven in de gaten en dan vroeg hij of ik dikkere schroeven had. Ik hoop dat de tellerkast met teller in de toekomst niet los komt te hangen. Niet normaal.

2025年9月22日
5つ星のうち1の評価

Jou als weigeraar bestempelen, brengt voor Fluvius meer op.

Eigenlijk zouden dit 0 sterren moeten zijn.
Afspraak maken op een moment dat je past voor een digitale meter is gewoon onmogelijk. Je moet maar verlof bij de vleet op overschot hebben en dat opnemen om hen te dienen, anders ben je een weigeraar, terwijl ik dat niet ben. Fluvius (3DM) komt niet in het weekend en ook niet op een uur dat je al thuis bent van het werk, maar elke werkgever staat toch te springen om jou extra verlof te geven hiervoor?
De persoon aan de telefoon is enorm grof en begint direct te dreigen met de juridische dienst ipv gewoon een afspraak in te plannen op een moment dat past. De meter moet in 2025 geplaatst zijn...wel: november 2025 is in 2025 toch?
Ja maar het eerste contact was eind augustus, we stuurden een email…euh ja: ik was op vakantie en gezien dit een ongekend mailadres is, kwam het wellicht in de spam, dat heb ik ook vorige keer al uitgelegd.
Daarnaast: ik heb nooit toestemming gegeven om het emailadres te gebruiken, al onze communicatie komt altijd op papier.
Jullie brief is van september, de dag dat hij in de bus zat heb ik al gebeld, men zou mij bevestigen dat de afspraak in november zou doorgaan.
Nu ik zelf bel om het op te volgen, blijkt er niks ingepland te zijn, terwijl ik dat wel wil en dus geen weigeraar ben.
Opnieuw bedreigingen als weigeraar….en toen kwam de kat op de koord: als men je als weigeraar kan bestempelen: dan moet je de plaatsing van de meter zelf betalen...opnieuw kassa kassa…uiteraard doet men dan geen enkele moeite, ze verdienen er gewoon extra aan door moeilijk te doen en geen klantenservice te bieden !!!
Het is een monopolie, dat goed opbrengt, dus waarom zou men ook moeite doen?

2025年9月19日

Ja, ze zijn snel

Ja, ze zijn snel met de digitale meter en voorzien je graag met alle informatie. Vooral dat het allemaal in jouw voordeel is en dat ze het echt allemaal voor jou doen. Ze vergeten natuurlijk te vermelden dat je een restitutie kunt aanvragen en dat jouw investering in zonnepanelen nog nul waarde heeft. He, jammer toch. Maar dit is Belgie, het land waar dit allemaal zomaar kan, waar de regels buigzaam zijn voor de monopolies. Het geld komt zo wel binnen. En als het iets minder gaat, geen probleem, gewoon de prijzen verhogen. Bij politieke benoemingen kun je ook moeilijk competentie verwachten.

2025年7月16日

Tergend traag en onduidelijk

Sinds 4 juni 'via digitale weg', want op een andere manier is helaas niet meer mogelijk, een aanvraag gedaan voor een verhoging van productievermogen om een laadpaal te kunnen installeren. 3 maand later nog steeds in het ongewisse. Geen info, niets.
Heel onprofessioneel!

2025年6月4日

Fluvius vervangen meter

Fluvius heeft er een kunst van gemaakt om klanten tijd te laten verspillen. Hele voormiddag thuisgebleven voor de installatie van een digitale meter: niemand verschenen.
Blijkbaar wordt mijn tijd door Fluvius beschouwd als een onuitputtelijke grondstof.

De telefonische "klantendienst" (ironisch woord in dit geval) wist daar nog een schepje bovenop te doen: onvriendelijk, onbehulpzaam en met welgeteld één alternatieve datum, alsof ik mijn leven volledig rond Fluvius moet organiseren. Omdat die dag niet past, word ik nu doodleuk gelabeld als weigeraar. Een indrukwekkende redenering: hun fout wordt moeiteloos omgedraaid in míjn probleem.

Het is bijna bewonderenswaardig hoe consequent men er slaagt om hun "klanten" zo erg mogelijk te frustreren.

2025年8月19日
5つ星のうち1の評価

Retroactieve Investeringpremie !! Wees op uw hoede !!

Heeft u zonnepanelen en denkt u nog een premie te ontvangen (wat men tracht te "verkopen") bij plaatsing van een digitale meter, laat u niet vangen. Fluvius doet al het mogelijke om die premie uitbetaling te vermijden. Er zijn genoeg "wettelijke" regeltjes om zich achter te verschuilen. Fluvius is geen commercieel bedrijf, maar een monopolist. Verwacht geen commerciële benadering van uw aanvraag.

2025年8月13日
5つ星のうち5の評価

Zeer tevreden over de installatie en technicus

Uiteraard ben ik als zonnepaneelbezitter niet gelukkig met de digitale dief die uiteindelijk toch geplaatst werd door een technicus van TeaPlus (erkend door Fluvius).
De technicus was meer dan een half uur te vroeg en zoals gevraagd in de brief, hebben we hem met rust gelaten totdat de installatie afgewerkt was.
Vervolgens heeft hij ons de nodige uitleg gegeven, een brochure met essentiële codes en een naamkaartje van de firma (indien we nadien nog vragen zouden hebben).
De werkplaats werd zuiver achtergelaten en de technicus was zeer vriendelijk en behulpzaam!

2025年7月30日
5つ星のうち1の評価

Open zetten van Poort1 op digitale…

Open zetten van Poort1 op digitale meter duurt eeuwen!!
Eerst pushen en dreigen voor plaatsing van digitale meter en als deze dan geplaatst is staat de poort P1 nog niet eens open om je verbruik onder controle te houden!! Moet eeuwenlang wachten vooraleer ze de poort activeren!! Wat een schande en diefstal want tijd terwijl kan je niet je controle via app of andere toestel je verbruik checken en bijsturen om de peperdure rekeningen van hun onder controle te kunnen houden. Waar is de eerlijkheid gebleven!!

2025年8月7日

Eerlijk antwoord

Jammer genoeg krijg je nooit een eerlijk antwoord! Eerst zal de registratie van een digitale teller onmiddellijk in hun systeem geregistreerd worden, dan is het 1 dag, daarna 72 uur, momenteel 3 weken. Welk antwoord zullen we de volgende keer krijgen?
Dit is slechts een eerste stap in een waarschijnlijke lijdensweg om tot energiedelen te kunnen komen...

2025年8月6日
5つ星のうち5の評価

Plaatsing van een digitale energiemeter.

Betreft de plaatsing van een digitale energiemeter voor elektriciteit en aardgas. De techniekers Fatih en Nurettin hebben prachtig werk verricht op de vooraf afgesproken datum. Onze oprit moest op twee plaatsen uitgebroken worden om de gasleiding te vernieuwen; na de werken werd de oprit perfect opnieuw hersteld door Nurettin terwijl Fatih de digitale energiemeter installeerde. De beide competente techniekers waren bovendien zeer vriendelijk. Van harte dank vanwege Pol en Katrien (Kapelweg 16 te Sint-Michiels).

2025年7月25日

Onbetrouwbaar

1 ster is helaas nog teveel in een woord ONBETROUWBAAR.
Beliegen je waar je bij staat en moeten het laatste woord hebben ook als het totaal niet klopt zijn heiliger dan de paus denken ze.SCHIJNHEILIGER alle sinds dat staat vast.BEDRIEGERS EN LEUGENAARS NR1!

2025年7月1日

レビューの対象になっている企業の方へ