GreatWhite Of Sweden AB レビュヌ

TrustScore 5段階評䟡の4

レビュアヌのコメントを芋おみたしょう

5぀星のうち1の評䟡

Packning eller nÃ¥got gick sönder till utombordaren som reglerar hur trögt det ska gÃ¥ att svÀnga (motorn har gÃ¥tt minder Àn 10h). Ringe dem massa den 17 juli och kom tillslut fram och förklarade felet,... もっず芋る

䌁業が回答したした

5぀星のうち5の評䟡

VÀldigt nöjd med hur företaget hjÀlpt mig med ett reklamations Àrende pÃ¥ en bÃ¥tmotor. De har varit vÀldigt hjÀlpsamma och trevliga i kontakten med mig. Hela tiden försökt hitta en lösning som passa... もっず芋る

5぀星のうち5の評䟡

Trevlig kundtjÀnst med snabbt svar. Köpte en VIB270 med luftdurk och för priset sÃ¥ kan jag verkligen rekommendera den. Otroligt stabil, kÀnns gediget byggd, perfekt slÀpjolle tillsammans med en Mercur... もっず芋る

5぀星のうち5の評䟡

Fick kontakt med Jimmie pÃ¥ GreatWhite av en hÀndelse. Och mÃ¥ste sÀga att jag har fÃ¥tt ett mottagande och en service som Àr utöver det vanliga. Har har verkligen gjort allt för att kunna hjÀlpa mig me... もっず芋る

䌁業情報

1. 造船業者
  2. ボヌト販売業者
  3. 船倖機専門店

圓該䌁業による蚘述

Greatwhite tillverkar gummibåtar och ribbåtar i storlekar mellan 2 & 7 meter. Vi har butiker och verkstad i Uddevalla samt i GrÀnna dÀr vi monterar och servar våra båtar och motorer. Vi Àr auktoriserade återförsÀljare och verkstad för Mercury samt Tohatsu. Vi innehar AAA-rating så det Àr tryggt att handla av oss. Vi har totalt 5st heltidsanstÀllda mekaniker på våra anlÀggningar så att du alltid kan få hjÀlp om du behöver hjÀlp.

ほが満足

すべおのレビュヌ

過去12か月のレビュヌ数: 15ä»¶

レビュヌを曞く

5぀星のうち5の評䟡

Jag behövde en ny dragstart till min

Jag behövde en ny dragstart till min Hidea och det löste ni på det absolut bÀsta sÀtt. Samuel ordnade så att jag fick komma till GreatWhite Uddevalla på en lördag och köpa delen trots att det i vanliga fall Àr stÀngt. Dom hÀr vet vad service Àr, jag rekommenderar alla att besöka Greatwhite.
Ni rÀddade min semester.

2025幎7月5日

Bra produkter

Bra produkter, snabba leveranser vÀldigt hjÀlpsamma och extremt hög servicenivå. Jag Àr så nöjd med mitt köp och den hjÀlp jag fick från de som jobbar dÀr. Inget krångel utan de tÀnker verkligen på kundens bÀsta. Stort tack till er!

2025幎7月4日
5぀星のうち1の評䟡

Levererade en ofullstÀndig produkt och tog inget ansvar

Jag köpte en gummibåt som en efterlÀngtad gåva till mina pensionerade förÀldrar. Efter en bra inledande kontakt via telefon erbjöd jag mig att köra två timmar enkel vÀg med slÀp för att hÀmta båten på deras lager, vilket innebar att jag fick ta ledigt från arbetet. SÀljaren försÀkrade mig om att alla delar och tillbehör skulle finnas med i lådan.

VÀl på plats i hamnen med mina vÀntande förÀldrar upptÀckte vi att vitala delar, inklusive pumpen, saknades. Båten gick inte ens att montera, Àn mindre sjösÀtta.

Jag ringde direkt upp sÀljaren som lovade att försöka lösa det och återkomma snarast. Det gjorde han aldrig. Vi vÀntade i över en timme i hamnen, utan ett enda samtal eller SMS från sÀljaren. Jag försökte ringa både företagets vÀxel och sÀljarens mobilnummer upprepade gånger utan att få något svar. Vi hade inget annat val Àn att lasta på den ofullstÀndiga båten igen och köra de två timmarna hem.

Dagen efter tvingades jag ta ledigt IGEN för att köra den lÃ¥nga vÀgen tillbaka till lagret och returnera bÃ¥ten. Först under den bilresan fick jag ett SMS dÀr sÀljaren meddelade att han skulle kunna leverera delarna samma dag till en ort nÀra hamnen – en lösning jag efterfrÃ¥gade frÃ¥n första början men som dÃ¥ sades "inte passade sÃ¥ bra".

PÃ¥ plats nekades min rimliga begÀran om kompensation för förlorad arbetsinkomst och brÀnsle – direkta kostnader som uppstod helt pÃ¥ grund av deras misstag. Dessutom fick jag en passivt aggressiv kommentar om att en av delarna hade fÃ¥tt en repa nÀr vi lastade av den, vilket kÀndes otroligt olÀmpligt med tanke pÃ¥ att det var de som hade misslyckats med leveransen.

Det enda positiva i hela historien Àr att de till slut accepterade återköpet och att jag ska få tillbaka pengarna för sjÀlva båten.

Sammanfattningsvis: En inkomplett leverans, brutna löften, usel kommunikation och en total ovilja att ta ansvar för sina misstag och de kostnader de orsakat mig som kund. AffÀren kostade mig två förlorade arbetsdagar, fyra transporter med bil och slÀp, helt i onödan. Varning utfÀrdas.

2025幎7月1日

Hej Nick,
VI Àr ledsna att lådan inte var komplett. DessvÀrre kan det intrÀffa att det blir fel nÀr det packas på fabrik Àven om det Àr extremt sÀllsynt. Om det vore vanligt så hade vi naturligtvis gått igenom lådan vid utlÀmning men med facit i hand så borde vi naturligtvis ha gjort det.
Vi levererar 100-tals gummibåtar varje år och innehållet brukar som sagt alltid stÀmma.
Oavsett så Àr det sjÀlvklart vÀldigt tråkigt nÀr det blir fel och fel hÀnder ju dessvÀrre ibland, oavsett man vill eller ej och dessutom Àven nÀsta alla någon gång.
Vi hittade en lösning att vi skulle komma redan dagen efter, som presenterades på morgonen men Àr ledsna över att det inte rÀckte hela vÀgan.

Med ursÀktade och vÀnliga hÀlsningar
Greatwhite

Fantastisk service!

Jag har varit kund sedan ett drygt år tillbaka och köpt två båtar och en del annat. Servicen Àr fantastisk och jag vill sÀrskilt tacka Johan som rÀddade min midsommarkvÀll. Efter att ha kört på grund behövde jag bestÀlla en ny propeller så jag skickade en förfrågan och fick svar samma kvÀll. Det Àr inte många företag som har den servicen!

2025幎6月20日
5぀星のうち1の評䟡

Glöm någon form av garanti

Köpte en gummibåt hösten 2023 som då den sjösattes vår 2024 pga en felaktig skarvlimning lÀckte luft i en ponton. Trycket skulle vara 3,6psi men höll bara 1,5psi vilket bl.a gjorde att metallsitsen sjönk in och skavde på gummit då man satt på den. Efter att i tre omgångar fotograferat och videofilmat lÀckan (med lÀcksprej) fick jag skriftligt att jag skulle få en ny (då det Àr svårt att laga en skarv och företaget har också skrivit i ett tidigare inlÀgg hÀr på Trustpilot att man byter båten vid sådana fel). Företaget hade dock ingen likadan båt inne, den skulle komma på båt.

Fem mÃ¥nader senare med mÃ¥nga pÃ¥stötningar frÃ¥n mig (inga frÃ¥n företaget) och sÀsongen Àr över Àndrar sig företaget. Nu skall jag inte fÃ¥ en ny utan de ska skÀra upp den befintliga och laga den. Jag fÃ¥r inte pengarna tillbaka nÀr jag vill lÀmna tillbaka bÃ¥ten som jag dÃ¥ begÀr. GÃ¥r dock ÀndÃ¥ med pÃ¥ att skicka in bÃ¥ten som vÀntar i vardagsrummet i en mÃ¥nad innan jag tar ut den till landet igen. Plötsligt fÃ¥r jag ett mail/sms att bÃ¥ten skall hÀmtas kommande dag. Skriver att jag behöver mer framförhÃ¥llning sÃ¥ att jag kan ta hem bÃ¥ten. Detta var 8 mÃ¥nader sedan utan nÃ¥gon Ã¥terkoppling frÃ¥n företaget. Tryckte pÃ¥ pÃ¥ bÃ¥tmÀssan i Sundbyberg och Älvsjö dÀr Great Whites representanter Àr sååå trevliga och förstÃ¥ende men det Àr uppenbart ett utstuderat trick som gÃ¥r ut pÃ¥ att med passivitet nöta ner kunder som har problem med deras produkter.

De har lyckats med mig.

PÃ¥ mÀssan i Älvsjö (ungefÀr ett Ã¥r efter jag rapporterat felet pÃ¥ bÃ¥ten och 3,5 mÃ¥nader sedan) sa jag i direktkontakt med företaget att jag kommer skriva pÃ¥ nÀtet om min upplevelse om de inte löser mitt problem. Företaget verkade inte bry sig om det heller, noll Ã¥terkoppling.

Om du köper en båt av Great White, be till gud att du slipper åberopa någon form av garanti om båten har någon form av fabrikationsfel. De kommer slingra sig, Àndra sig, motsÀga sig och i princip aldrig proaktivt återkoppla (en gång under 15 månader).

Men trevliga var de hela tiden...

2025幎6月15日

GreatWhite Of Sweden AB からの回答

Hej, HÀr måste finnas ett missförstånd Àr jag rÀdd. Vi behandlar inte våra kunder på detta vis och vår policy Àr sjÀlvklart att lösa problemet för dig. Jag menar varför skulle vi sÀga att vi kommer ena dagen till att vi inte skulle komma.
Kontakta oss igen så lovar jag att vi löser detta för dig utan problem. Vi har en bil i sthlm området redan nÀsta vecka. Trevlig midsommar!

HELT suverÀn service!!!!

Har haft kontakt förra året vid bestÀllning av dynor. HjÀlpsamma och snabba. BestÀllde ny motor denna vecka. Helt suverÀn service. Snabb korrekt offert, snabb hantering vid bestÀllning. Ordnade snabbaste och bÀsta finansieringen. Underbart med ett företag som VILL sÀlja och som tar hand om mig som kund från A-B. SuverÀnt. NÀsta båt o motor köpes absolut på samma stÀlle. Topp

2025幎5月28日
5぀星のうち5の評䟡

En utomordentligt nöjd kund C.C.

Våren 2024 pepprade jag Great White of Sweden med frågor och funderingar via mejl & telefon, vilka alltid blev besvarade snabbt och utförligt.
Detta resulterade i att jag och sonen bilade från Uppsala till GrÀnna, för att se och klÀmma på en sådan RIB som vi eventuellt tÀnkt oss. Det trevliga besöket resulterade i att vi åkte hem med en RIB300, svart med dubbelt aluminiumskrov, utan några tillbehör, hoppackad på takrÀcket. (Stort tack till Elias V. samt kollega (namn ?) som var inne på verkstad)

Vi körde vÃ¥r RIB med en elmotor som vi hade sedan tidigare, allt fungerade klockrent hela sommaren 2024, sÃ¥ som det var tÀnkt, förutom hastigheten ☹

För en vecka sedan (Mars 2025) köpte vi en Mercury 20hk motor från Great White of Sweden, såklart. Detta efter att jag och sonen trÀffat Jimmie (från företaget i Uddevalla) på båtmÀssan i Stockholm, som tidigare snabbt besvarat samtliga mina frågor och funderingar via mejl gÀllande just motor. (Stort tack till Jimmie F.)
Vi har Ànnu inte hunnit testa vÃ¥r nya motor, den hÀnger i förrÃ¥det med pÃ¥fylld olja, vi lÀngtar enormt tills vÃ¥r premiÀr, troligen blir det nu till helgen, om vÀder och vind Àr med oss, hoppas. 😊
Om det skulle uppstå några som helst problem, vilket jag inte tror, så Àr jag inte det minsta orolig! Efter all den support och vÀnlighet jag hittills och alltid blivit bemött med, från flera olika personer från företaget Great White of Sweden.

Great White of Sweden har behandlat mig så som jag tycker att ett företag ska behandla sina kunder, tack!

Stort tack till er alla som jobbar på Great White of Sweden, jag kommer med all sÀkerhet att åter kontakta er om jag planerar något mer köp till vår RIB! Eller om jag skulle ha någon mer fråga! Jag önskar er alla stort lycka till framöver.

Mvh en utomordentligt nöjd kund C.C.

2025幎3月18日
5぀星のうち1の評䟡

Båtarna med aluminium skrov Àr skrÀp

VÃ¥r resa med detta bolag börjar 2019...BÃ¥tarna med aluminium skrov Àr riktigt skrÀp. Köpte en helt ny bÃ¥t, nÀr vi sjösatte den sÃ¥ lÀckte den in vatten mellan ponton och skrov. LÀste om nÃ¥gon annan som hade rÃ¥kat ut för det (för oss skedde detta 2019) Byter de ut den, nej de ber oss ta den norr om Uddevalla för reperation. De representerar den genom att lÀgga en ljus sikaflex i skarven mellan skrov och pontoner, botten Àr mörkgrÃ¥, ser inte klokt ut. Sedan knÀcker sig akterspegeln med en motor som bÃ¥ten Àr godkÀnd för enligt CE mÀrkningen, 20hk utan vikt begrÀnsning, i samband med detta sÃ¥ spricker svetsarna i durken som förbinder stagen mot akterspegeln i durken. Även locket för toften i fören viker sig nÀr ett barn sitter dÀr i lite vÃ¥gor och formen blir som ett V. De fÃ¥r tillbaka bÃ¥ten, svetsar det som spruckit, rÀtar upp toften, lackar reperationerna i en annan kulör Àn originalet sÃ¥ det Àr tvÃ¥ olika nyanser. Svetsning de gjort hÃ¥ller i 2 turer nÀr sonen 14 Àr Àr ute och kör, sedan har svetsarna spruckit. I samband med andra reklamationen sÃ¥ har vi ocksÃ¥ pÃ¥pekat att svetsar i Jocke sÀtet spruckit, det Ã¥tgÀrdas och lackas med annan kulör Àn original pÃ¥ samma sÀtt som det andra. Detta Àr ett inte ett seriöst företag, varken bÃ¥tarna frÃ¥n Kina eller bolaget hÃ¥ller nÃ¥gon som helst kvalitet. Jag Àr vÀldigt glad att jag blev av med skrÀpet. Kan nÀmna att modellen numera inte Àr godkÀnd för 20hk som den var dÃ¥, nu Àr det max 15hk. Jag kommer aldrig mer befatta mig med detta företag oavsett vad de sÀljer, saknar helt moral och Àr inte speciellt Àrliga i sin kommunikation heller.
Båten anvÀndes senast 2022 innan den såldes 2024.

Uppdaterad 250203 - Ni har haft båten hos er vid 2 olika tillfÀllen för det som nÀmns så nog har ni varit kontaktade utan att kunna lösa det.

2024幎2月1日

GreatWhite Of Sweden AB からの回答

Hej Thomas, Tråkigt att lÀsa ditt missnöje och verkligen synd att du inte kontaktade oss istÀllet så att vi skulle kunna hjÀlpt dig.
Det Àr dessutom andra gången du gör precis samma inlÀgg. Oavsett hur starkt och bra saker Àr gjorda så går det alltid att köra sönder.
Hur som helst så Àr det synd att vi inte fick möjlighet att hjÀlpa dig då vi inte fick någon information att lagningen inte höll.

Köpte GreatWhite vib bÃ¥t 330 aluminium

Köpte GreatWhite vib båt 330 aluminium durk 2024-05-20 efter första anvÀndning mÀrkte jag att den lÀckte luft kontaktade Uddevalla för garanti då fick jag hemskickad en bit pvc som jag sjÀlv limmade på plats men då började lÀcka mer från andra stÀllen det finns inte en enda skarv som håller tÀtt
VÀrdens sÀmsta limning!!!
Helt vÀrdelös!! Betala lite mer och köp bÀttre gummibåt så slipper ni slÀnga bort eran pengar!!

2024幎6月1日

GreatWhite Of Sweden AB からの回答

Hej, Otroligt trÃ¥kigt att lÀsa om detta. LÀckage pÃ¥ ny bÃ¥t Àr extremt ovanligt men allt kan naturligtvis intrÀffa. VÃ¥r policy i ett sÃ¥dant hÀr fall Àr att ta in bÃ¥ten och felsöka den. Är det lÀckage i en skarv som du beskrivet sÃ¥ byts den ut mot en ny. Vi skulle aldrig bara skicka med en bit PVC, endast om det var kundens önskemÃ¥l.
Kontakta oss igen så hjÀlper vi dig.
Med vÀnlig hÀlsning, Greatwhite

Köpte bÃ¥tmotor som stannade efter 4

Köpte båtmotor som stannade efter 4 körtimmar. De hÀvdar handhavandefel då motorn inte kan gå sönder på annat vis. Köp inte!!!!

2024幎6月29日

GreatWhite Of Sweden AB からの回答

Hej Håkan, Vi har försökt nå dig för att få mer information men vi kan inte finna dig i vårt system? Kontakta oss gÀrna på kundtjanst@greatwhite.se så tittar vi nÀrmare på detta.

Gummibåt från 2019

Gummibåt från 2019. Förvarad utomhus 4 månader resten varmt inomhus.
Efter 4 år gumi som blivit missfÀrgats och Àr kladdigt.
I år, 2024, både i uppblåsbar durk och i ponton har limningen i skarvar gått upp.
DÃ¥lig kvalitet!

2024幎8月6日

GreatWhite Of Sweden AB からの回答

Hej, Mycket tråkigt och mÀrkligt att höra. Vi kan omöjligt svara för vad som intrÀffat hÀr men kontakta oss gÀrna på kundtjanst@greatwhite.se så tittar vi nÀrmar på det hÀr.

Great White 420 från 2017

Great White 420 från 2017. Otroligt dåliga limningar av pontnerna. Limningarna tål inte solvarma pontoner uta öppnar upp decimeterstora hål som tömmer pontonerna fullstÀndigt. En både kostsam som farlig kvalitetsbrist. Great White skyller på uppumpning av pontonerna i fel ordning alternativt att pontonerna tvÀttats med fel produkt, vilket Àr löjevÀckande.
Great White tar inget ansvar då båtens garantitid gått ut. Avråder alla att köpa Great Whites produkter.

2024幎7月15日

GreatWhite Of Sweden AB からの回答

Hej, Vi Àr sjÀlvklart ledsna över din besvikelse. Men nÀr en båt har anvÀnts 7 sÀsonger och Àven har bytt Àgare under åren så kan vi inte veta vad den har varit med om. Att hÀvda garanti efter dessa år går helt enkelt inte.
Om en RIB eller gummibåt pumpas fullt tidigt på sÀsong eller nÀr det Àr svalt ute så behöver man slÀppa ut luft nÀr högsommaren kommer. VÀrmen och solen gör att trycket ökar oerhört mycket.
Om trycket blir för högt så kan limningar slÀppa oavsett varumÀrke.

Trustpilot ゚クスペリ゚ンス

プラットフォヌム保護のため、専門チヌムず高床なテクノロゞヌを駆䜿しおいたす。停レビュヌずの闘いに぀いおの詳现はこちらをご䞀読ください。