Skjulte omkostninger og manglende opfÞlgning ved kÞb af importbil hos GT Biler
Jeg har netop kÞbt en Xpeng G6 hos GT Biler, som er importeret fra Tyskland af forhandleren, og selvom bilen teknisk set er fin indtil videre, må jeg desvÊrre give to stjerner på grund af forhandlerens mangel på overblik over de ekstra omkostninger ved import og deres dårlige kundeservice.
Vores stÞrste Êrgrelse er, at GT Biler tilsyneladende ikke har styr på de reelle omkostninger, som kÞberen pådrager sig.
Vi blev fÞrst efter kÞbet klar over, at det koster 2.500 kr. alene for at fÃ¥ adgang til den digitale nÞgle og centrale funktioner i appen. Til dette kommer, at Xpeng Danmark fÞrst vil honorere garantien, efter bilen er blevet serviceret fÞrste gang â en service, der ogsÃ¥ koster 2.500 kr. Disse belÞb blev ikke tydeligt kommunikeret eller inddraget i salgsprocessen.
Dette er yderligere forvÊrret af at GT Biler påstod at have talt med Xpeng Danmark, så de burde kende til disse forhold inden salget.
Derudover var forhandleren uvillig til at inkludere FDMs tillÊgseddel til slutsedlen.
Dette er et vigtigt vÊrktÞj for at sikre et trygt kÞb, og at de nÊgte at udfylde den, er mÊrkeligt, da det vil tage dem tÊt på ingen tid.
Selvom bilen kunne afhentes samme dag som kÞbet, var der inden dagen for prÞvekÞrsel forskellige udmeldinger om, hvornår bilen kunne vÊre klar, hvilket skabte unÞdvendig usikkerhed undervejs. Det samme problem med forskellige meldinger var der også ift. udstyrsniveauet på bilen, hvor det var svÊrt at få en entydig melding om bilen havde anhÊngertrÊk eller ej.
Det mest negative er dog behandlingen efter kÞbet. Da vi henvendte os omkring de uforudsete ekstraudgifter, fik vi fÞlgende svar fra forhandleren: "Det glÊder mig i havde en god oplevelse ð Jeg kigger ind i det og vender tilbage ð". PÃ¥ trods af dette lÞfte om opfÞlgning, har vi ikke hÞrt et ord siden, heller ikke efter en rykker. Vi kÞbte bilen den 3. maj, henvendte os den 4. maj, og fik svaret ovenfor samme dag. Vi rykkede for svar 11. maj og har fortsat intet hÞrt dagen for denne anmeldelse den 26. maj.
KÞbet af en importbil krÊver en forhandler, som står ved sit salg, og der kan levere klarhed og sikkerhed. Her fÞler vi os efterladt med regningen og uden svar.