レビュアヌのコメントを芋おみたしょう

5぀星のうち1の評䟡

Dom dÃ¥liga kommentarerna hÀr, visades tyvÀrr stÀmma Àven för mig! Kan inte rekommendera nÃ¥gon att handla hÀr. Fick hem en lampa som inte var fÀrdigtillverkad, dessutom var sönder pÃ¥ nÃ¥gra stÀllen sam... もっず芋る

䌁業が回答したした

5぀星のうち4の評䟡

BestÀllde 14 artiklar 29/10 och samtliga dök upp idag 6/11 alltsÃ¥ 6 arbetsdagar senare. BerÀknat 2-5 dagar. Men det inget att hÀnga upp sig pÃ¥. Blev lite nervös efter min bestÀllning nÀr jag gick i... もっず芋る

5぀星のうち1の評䟡

BestÀllde tvÃ¥ lampor den 1 december som Ànnu inte har skickats och betalningen Àr genomförd. Jag har mailat företaget tvÃ¥ ggr utan svar och Àr förvÃ¥nad över att bolaget har sÃ¥ bra recensioner dÃ¥ jag... もっず芋る

䌁業が回答したした

5぀星のうち5の評䟡

BestÀllde en tomte som inte funkade,blev lessen och besviken. Ringde till dom och sa som det var,otrolig bra bemötande,och service Inga konstigheter efter samtalet,var jag glad och lycklig igen.... もっず芋る

䌁業情報

通垞1カ月以䞊経っおから回答

この䌁業のTrustpilot 利甚方法

レビュヌや評䟡の取埗方法、スコアリング、モデレヌションのプロセスに぀いお確認する。

5぀星のうち5の評䟡

Jag Àr vÀldigt nöjd med det bemötande

Jag Àr vÀldigt nöjd med det bemötande och hanteringen av mitt Àrende från Ljustemas Annette i kundtjÀnsten.
Leveransen av lampan jag bestÀlllde tog inte lång tid. NÀr det visade sig vara ett el-fel på lampan fick jag maximal hjÀlp av just Annette.
Återkommer gÀrna till Ljustema.

2026幎3月20日
5぀星のうち2の評䟡

Manglad försÀndelse

De behöver definitivt bli bÀttre på att packa varorna.

Vad förvÀntar de sig ska hÀnda, nÀr en tunn papperslampskÀrm stödjs genom att kila ner kraftpapper (och dessutom alldeles för lite sådant)? Jag har bestÀllt lampskÀrmar från andra sajter, och dÀr gjorde man på andra sÀtt.

Jag lovar att den inte ser ut som den gör på produktbilden. Jag funderade ett tag på att skicka in en mer verklighetstrogen produktbild, som de kunde anvÀnda sig av.. :)

Förvisso var lampskÀrmen gjord av "skrynklat papper", men det hÀr Àr att stretcha den definitionen lite vÀl långt. Förvisso marknadsfördes det också något "unikt", så på sÀtt och vis har de överleverat. Två stjÀrnor istÀllet för en, då. Jag vet inte vad man borde förvÀntat sig.

Men ska man vara seriös, så var det hÀr inget vidare första intryck. Lyckligtvis var det i alla fall inte så dyrt.

2026幎2月1日

Ljustema.se からの回答

Observera att vi ej har haft något samarbete med Trustpilot sedan 2018 dÀrav kan det förekomma negativa omdömen då det ofta blir övervÀgande negativa omdömen nÀr man inte ber om omdöme. Se alla våra omdöme på vår hemsida:

Tack för din feedback Kristoffer!
Om man mottagit en defekt eller skadad vara, eller en produkt som inte motsvarar bild eller beskrivning Àr man varmt vÀlkommen att kontakta oss så att vi kan hantera Àrendet på bÀsta sÀtt.
Jag kan tyvÀrr inte se att någon reklamation eller kontakt har registrerats från dig och eftersom vi inte har fått ta del av varken bilder eller någon mer detaljerad information Àr det svårt för mig att avgöra vad som felar och bemöta situationen så som du beskriver hÀr.
De produktbilderna som vi anvÀnder oss av kommer direkt från våra leverantörer och ska naturligtvis ge en så verklighetstrogen bild av produkten som möjligt.
LampskÀrmen du köpt Àr en vit, handgjord cylinderformad modell i återvunnet skrynklat papper. Eftersom den tillverkas för hand Àr varje exemplar unikt och mindre variationer i veck, struktur och form Àr en naturlig del av processen. DÀrför kan den skilja sig något från produktbilden.
Om lampskÀrmen inte motsvarar dina förvÀntningar eller om varan Àr skadad på grund av bristfÀllig paketering får du gÀrna kontakta vår kundtjÀnst med bilder och en kort beskrivning så hjÀlper vi dig vidare.

5぀星のうち1の評䟡

Lurar kunder med hutlösa priser

Lurar kunder men hutlösa priser! Ex: Elektrisk skruvmejsel från WiHa 8609:-
Dyrast pris hos konkurrenter: 2450:-
En annan skruvmejsel kostar hos ljustema, 2630:-
Och hos konkurrenter ca 798:-.
Rekommenderas ej

2025幎11月30日

Hej J Staton,

Vi vill klargöra detta utan omsvep: vi lurar inte våra kunder.
Den högre prisnivån beror på att vi inte köper produkterna direkt från tillverkaren, utan via Malmbergs. Det gör oss till en tredje part i kedjan vilket innebÀr att produkten får ett påslag redan innan vi ens tar in den i vårt sortiment. NÀr vårt ordinarie påslag sedan tillkommer blir slutpriset tyvÀrr högre Àn hos återförsÀljare som kan köpa direkt från tillverkaren.

Eftersom vissa konkurrenter till och med sÀljer produkten till priser som ligger under vårt eget inköpspris Àr det helt förståeligt att våra priser kan uppfattas som orimligt höga eller svåra att förstå.

Vår ambition Àr alltid att vara så transparenta som möjligt, målet Àr aldrig att vilseleda någon kund.

jag hoppas att detta ger en tydligare bild av hur prissÀttningen ser ut i just detta fall. Vi har full förståelse för att det som kund kan vara svårt att förstå varför priser ibland skiljer sig så mycket mellan olika återförsÀljare.

5぀星のうち2の評䟡

Ledlampor till min ljusgran

Jag bestÀllde 2 st ledlampor till min lilla ljusgran och vad som störde mig var mest deras låååånga leveranstid. Handlar man online och betalar på dagen då SKA leveransen ske inom max 2-3 dagar! Inte 2-3 veckor!
Kommer jag bestÀlla igen? NÀe, jag tror INTE det.
TyvÀrr!!

2025幎11月17日

Hej Michel,

Eftersom vi inte lagerför alla artiklar vi sÀljer finns det utsatta leveranstider angivna inne på varje enskild artikel som då Àr de leveranstider som gÀller vid bestÀllning.
De ljuskÀllor du bestÀllde har en berÀknad leveranstid som Àr ”Skickas inom 2–10 vardagar”. Din bestÀllning skickades 5 dagar efter att du lagt ordern vilket var en fredag och paketen lÃ¥g hos ditt ombud redan mÃ¥ndagen efter helgen, samma dag som du hÀmtade ut dem.

Att krÀva leverans inom 2–3 dagar enbart för att man betalat, utan att ta hÀnsyn till den angivna leveranstiden Àr orimligt. Att dessutom beskriva detta som en leveranstid pÃ¥ ”2–3 veckor” stÀmmer inte, dÃ¥ hela leveransen skedde inom den angivna tidsramen.

5぀星のうち1の評䟡

Långa leveranstider, otrevlig support, dålig hemsida

LÃ¥nga leveranstider sÃ¥ rÀkna med veckor inte dagar. Otrevlig och dryg supportpersonal. Sen Àr hemsidan sÃ¥ ”tung/seg” att det timar ur nÀr du ska följa din order. Nej det Àr inte min uppkoppling utan testat av 3 separata personer/devices/nÀtverk.

2025幎9月19日

Hej TrainingCar,

Eftersom vi inte lagerför alla artiklar vi sÀljer finns det utsatta leveranstider angivna inne på varje enskild artikel som då Àr den leveranstid som gÀller. Eftersom du valt att skriva anonymt kan jag inte identifiera vilket Àrende det rör sig om och kan dÀrför inte hantera det specifikt men jag beklagar att du upplevt vår support som otrevlig och dryg, det Àr aldrig vår intention!
Angående problemet med hemsidan så Àr vi medvetna om att vissa sidor kan upplevas som långsamma, vi Àr mitt i ett sidobyte och arbetar för fullt med att få igång den nya hemsidan.

Jag Àr nöjd

Om jag hade lÀst recensionerna om Ljustema innan så hade jag inte handlat dÀr. Det hade varit synd. Jag har nu handlat lampor ca 10 ggr och varje gång har produkterna varit toppen och leveranstiden helt ok(under en vecka).
Vet inget om alla andras upplevelse och jag delar bara min egen och den Àr BRA!

Fredrik

2024幎12月12日
5぀星のうち1の評䟡

Dom dåliga kommentarerna stÀmmer!

Dom dåliga kommentarerna hÀr, visades tyvÀrr stÀmma Àven för mig! Kan inte rekommendera någon att handla hÀr.
Fick hem en lampa som inte var fÀrdigtillverkad, dessutom var sönder på några stÀllen samt saknade delar. Någon ny kunde dom inte skicka för det fanns inga kvar. För att få reklamera varan och få pengarna tillbaka skulle jag klippa sönder hela stjÀrnan och skicka en bild på detta. Otroligt oseriöst företag. HANDLA EJ!

2024幎12月6日

Hej Taraneh,

Det stÀmmer, vi hade inte fler kvar i lager av denna julstjÀrna och dÀrför kunde vi inte ersÀtta dig med en ny på garanti.
Vi erbjöd dig att antingen kapa stjÀrnan på mitten mot full återbetalning eller göra ett prisavdrag med en total rabatt på 60% samt att vi kunde skicka extra kardborreband så att du kunde få ihop din julstjÀrna. Du valde då det sistnÀmnda vilket vi löste men detta var i slutÀndan Àndå inte tillrÀckligt.
Det du ville ha var full ersÀttning för stjÀrnan men Àndå behålla den. Det då inte rimligt att reklamera och begÀra full ersÀttning för en vara man trots allt tÀnkt att behålla och bruka.

Nöjd

BestÀllde 14 artiklar 29/10 och samtliga dök upp idag 6/11 alltså 6 arbetsdagar senare. BerÀknat 2-5 dagar. Men det inget att hÀnga upp sig på.
Blev lite nervös efter min bestÀllning nÀr jag gick in och lÀste allt negativt hÀr. Men jag Àr nöjd och fick allt jag bestÀllde iallafall.
Även snabbt svar frÃ¥n kundtjÀnst nÀr jag hade en frÃ¥ga om min orderbekrÀftelse.

2024幎11月6日

Accepterar inte reklamationer?

Kontaktar kundtjÀnst för att min lampa Àr defekt/sönder. De vill då skicka en ersÀttningsdel utan kostnad men accepterar inte en reklamation. Lampan var i mycket dålig kvalitet och kÀndes plastig. Om jag skulle skruva isÀr den igen skulle det Àven innebÀra att tex tyget skulle spricka upp Ànnu mer.
Kan inte förstå hur ett företag inte kan acceptera en reklamation med pengarna tillbaka som alternativ nÀr man fått en vara som Àr sönder?
Oseriös verksamhet och detta strider Àven mot konsumentköplagen.

2024幎11月1日

Ljustema.se からの回答

Det stÀmmer att du varit kontakt med oss gÀllande din plafond dÀr takupphÀngets snabbkontakt för kablar var defekt.
Vi har aldrig nekat din reklamation, vi sa att vi kunde lösa detta genom att skicka ut ett nytt takupphÀng på garanti. Plafonden levereras alltid i två delar dÀr takupphÀnget kommer löst i förpackningen och monteras ihop med plafonddelen med hjÀlp av en skruv i mitten så var det en enkel och fullt rimlig lösning på detta Àrendet, problemet hÀr var att du inte var intresserad av att få ersÀttningsdel utan du ville hÀva köpet pga att du ångrat köpet av plafonden och då Àr det retur under öppet köp som gÀller, helt enligt våra köp-/ och leveransvillkor.
Det Àr inget i detta som strider mot konsumentköplagen.

5぀星のうち1の評䟡

Fick fel varor, kundtjÀnst katastrof

Endast en av produkterna jag bestÀllde var rÀtt. Alla andra var fel. Jag valde att behÃ¥lla nÃ¥gra ÀndÃ¥. Men 4 stycken slingor ville jag reklamera, dÃ¥ jag hade bestÀllt varmvit men fick ”vit” vilket ger ett blÃ¥aktigt sken.

Kontaktade kundtjÀnst och de hÀvdar att jag fått rÀtt vara då artikelnumret stÀmmer. Det visar sig att de beskrivit varan fel på sin hemsida. Men detta vill de inte erkÀnna och erbjuder ingen lösning.

Jag mÀrkte att de snabbt Àndrade beskrivningen pÃ¥ hemsidan frÃ¥n ”varmvit” till ”vit”. Men det spelar ingen roll, för jag har ju kvar min orderbekrÀftelse dÀr det tydligt stÃ¥r ”varmvit”.

SkrÀpning, Ljustema! Ni har gjort ett misstag. RÀtta till det och behandla era kunder med respekt. Jag har rÀtt att reklamera dessa produkter.

2024幎10月29日

Ljustema.se からの回答

Ni bestÀllde 4st olika ljusslingor från oss dÀr ni kontaktat oss gÀllande en av dessa som visade sig ha en felaktig fÀrgtemperatur inskriven hos oss på produkten, den var kallvit istÀllet för varmvit vilket vi absolut tog på oss nÀr vi stÀmt av att artikelnumret stÀmde mot vad du fått.
Givetvis Àndrar vi information nÀr vi blir uppmÀrksammade om något inte stÀmmer, något annat vore vÀl konstigt.

Vi krediterade er för slingan som ni fick behålla eller kassera efter önskemål. Att påstå något annat och att att hÀvda att vi skulle ha skickat flertalet produkter fel osv Àr då verkligen inte sant!

5぀星のうち1の評䟡

Gjorde endast en liten bestÀllning med

Gjorde endast en liten bestÀllning med ett par spotlights på ca 150kr + frakt till företaget jag jobbar på.
Fick till mig att Schenker ej kunnat leverera då dom inte fått tag på mig och paketet gått tillbaka.
Nu vill Ljustema debitera oss 749:- för att paketet gått i retur plus att jag ska lÀgga en ny order för att få varorna.
IstÀllet för att stöta på Schenker att skicka godset igen till vårat lager uppstår lång mejlkorrespondas dÀr vi ska betala för frakten igen.
Aldrig stött på mer oflexibel och ohjÀlpsam kundtjÀnst (Anette).

Kommer aldrig mer bestÀlla en pinal från detta företag.

Kan tillÀggas att företaget jag jobbar på handlar belysning för tiotals miljoner årligen och detta var endast en provorder till ett kommande projekt vi ska göra.

2024幎10月23日

Hej Erik,

Eftersom Ni valde hemleverans dagtid som fraktsÀtt vid bestÀllning så måste man boka en dag med Schenker för utleverans av sitt paket. De levererar inte ut paket utan bokning vid just hemleverans. Hade ni dÀremot valt företagspaket som fraktsÀtt hade paketen skickats till den angivna adressen utan avisering och vem som helst på plats hade kunnat ta emot paketen.

NÀr Schenker inte fick någon återkoppling från er efter flertalet försök så hörde de av sig till oss och då meddelade vi er om detta samt att ni behövde kontakta Schenker för utleverans, men detta gjorde ni aldrig och dÀrför gick paketen i retur tillbaka till oss.
Vi blir debiterade rena straffavgifter av Schenker för frakt, hantering och terminalhyra på paket som inte kan lÀmnas ut och det Àr ingen avgift vi står för så det handlar inte om att vara oflexibel och ohjÀlpsam utan vi precis som alla andra företag har villkor som vi måste följa.
Vi valde Àven att inge debitera er full avgift utan lÀt beloppet för köpet ligga som avgift. Jag kÀnner Àndå att vi gjort vad vi kunnat hÀr utifrån de förutsÀttningar vi haft så det Àr supertråkigt att du kÀnner som du gör!

3 månaders försening.

BestÀllde reservglas till Orfeus Taklampa 24 juni och fått mejl att leveransen försenats pga slut i lager hos leverantören.

Första förseningen fick jag mejl om 1 juli och den var till 29 augusti dvs ca en månad efter bestÀllningsdatumet. 2 augusti fick jag ytterligare ett mejl om försening. Denna gång till 24 september.

KÀnns ju riktigt surt att hela sommaren passerat utan att ha fått mitt reservglas. Sedan tÀnker jag; varför finns det ens en möjlighet att bestÀlla en vara som Ljustema inte har?? Vilket lurendrejeri.

2024幎6月24日
5぀星のうち4の評䟡

Felaktiga leveransalternativ och ganska lång leveranstid

BestÀllde en vara söndagen den 26 november och valde som fraktsÀtt ”Schenker Hemleverans kvÀllstid”.

FraktsÀttet beskrevs sÃ¥ hÀr: ”Levereras hem till dörr mÃ¥n–tors mellan 17.00–22.00”.

Detta var det dyraste fraktsÀttet med en kostnad på 200 kronor (egentligen 199 kronor, obegripligt att de inte avrundar till 200).

Men i dag, fredagen den 1 december, fick jag sms frÃ¥n Schenker i vilket jag ombads att vÀlja leveranstid. Och de enda valen som finns Àr mÃ¥ndag, tisdag eller onsdag nÀsta vecka, i samtliga fall 10.30–13.30.

Den uppmÀrksamme omdömeslÀsaren har noterat problemet.

Det hÀr Àr inte alls kvÀllstid enligt nÃ¥gon rimlig definition av det senare begreppet. Och det Àr definitivt inte 17.00–22.00.

Vidare skryter Ljustema om ”Snabba leveranser!”, men över en vecka för en produkt i lager Àr med dagens mÃ¥tt mÀtt inte sÀrskilt snabbt. MÃ¥nga webbutiker erbjuder leverans nÀsta helgfria dag.

UPPDATERING (5 dec 2023):

Ljustemas support svarade snabbt på min initiala fråga om Schenkers sms. De bifogade en skÀrmdump som visade att deras system antydde att kvÀllsleverans var bestÀlld hos Schenker och berÀttade att de sjÀlva hade skapat ett supportÀrende hos (sin leverantör) Schenker.

Några dagar senare hade de Ànnu inte fått något svar från Schenker, men de valde Àndå att på eget initiativ återbetala den ytterligare fraktkostnaden.

Det verkar alltså som om problemet mest ligger hos Schenker. Jag har också sett att Ljustemas support fungerar vÀl. DÀrför höjer jag betyget till en (ganska stark) fyra.

2023幎11月26日

Trustpilot ゚クスペリ゚ンス