企業が回答しました
Tomado is een Nederlands bedrijf in 1923 opgericht door de broers van der Togt in Dordrecht. Wat begon met de productie van simpele haken mondde uit in een uitgebreide collectie van huishoudelijke artikelen vervaardigd uit staaldraad; onderzetters, zeven en aardappelstampers. Begin jaren 50 kwamen er ook afdruip- en droogrekken, een snelkookpan en in 1958 het bekende boekenrek. Dit boekenrek maakt sinds 2019 onderdeel uit van de vaste collectie van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Midden jaren tachtig gaat Tomado een samenwerken met het Zwitserse Metaltex. Vandaag de dag verzorgt Tomado nog altijd producten die het huishouden eenvoudiger en plezieriger maken. En met 100 jaar ervaring is Tomado met recht het symbool van het nieuwe huishouden. In elk huis hoort Tomado thuis.
Hoevestein 8, 4903SC, Oosterhout, オランダ
最近のレビュー依頼の記録はありません
この企業は最近、顧客にレビューを依頼していないため、レビューが全体の意見を反映していない可能性があります。
ネガティブなレビューの 80%に回答しています
通常1週間以内に回答
この企業のTrustpilot 利用方法
レビューや評価の取得方法、スコアリング、モデレーションのプロセスについて確認する。
klantenservice is waardeloos. En dat om 5 euro, wat slecht
I am extremely disappointed with Tomado’s customer service.
I contacted Tomado because my dishwasher developed a water leak after only about two months of use by me. I clearly explained that I was not asking for free warranty service or a free replacement. I simply wanted after-sales support as a Tomado customer. I was willing to pay for the repair and only needed help identifying the correct repair option, spare parts, or an authorised service centre.
Because I no longer have the original purchase receipt, Tomado refused to provide any assistance. They would not recommend a repair centre, provide technical advice, identify spare parts, or arrange a paid repair. Their only response was that without a receipt they could not continue and that I should find a repair technician myself.
My complaint is not about the warranty policy. I understand that a receipt may be required for warranty claims.
My complaint is about the complete lack of after-sales support. A manufacturer should still be willing to help customers repair its own products, even when the product is no longer covered by warranty.
I expected much better customer service from a Dutch brand. Unfortunately, my experience was that once I could not provide a receipt, the conversation simply ended.

Tomado - Metaltex からの回答
Via de AH-shop een koelkast van Tomado gekocht. De doos had duidelijk een flinke koprol gemaakt en daardoor was het koelkastframe behoorlijk beschadigd. Koelkast werkt verder wel, dus gevraagd om een redelijke compensatie, zodat niemand moeilijk hoeft te doen en we nog een beetje aan het klimaat denken.
Kreeg een ronduit belachelijk aanbod van 20% (30 euro), terwijl retourneren/omruilen/vernietigen vele malen duurder is. Willen ze niet in mee, prima, los ik het wel op.
Geen Tomado voor mij dus meer en als ik zo naar de reviews kijk, zou ik AH ook adviseren hun partner te heroverwegen. Staat toch niet zo fraai bij je mooie merk.
Natuurlijk, voordelig shoppen brengt altijd ook nadelen met zich mee, maar goedkoop = duurkoop en slechte service zouden daar tegenwoordig geen onderdeel meer van moeten zijn.

Tomado - Metaltex からの回答
Een prima stofzuiger van Tomado voor een goede prijs gekocht via Kruidvat, werkt uitstekend, heb de aankoop bon (uiteindelijk) via email van Tomado ontvangen, dit was eigenlijk de taak van Kruidvat, bedankt Tomado
de negatieve ervaring is eigenlijk bij Kruidvat
Heb op 30 juni een Tomado stofzuiger…
Heb op 30 juni een Tomado stofzuiger gekocht bij de Kruidvat, ging eerst naar de winkel om te bestellen en te betalen, dat ging niet want dat moest online worden besteld en betaald. Prima online besteld en betaald.
Kreeg de stofzuiger idd toegezonden door Tomado , helaas kon ik nergens een betaalbewijs, kassabon of dergelijke vinden.
Heb getracht via email contact te krijgen, helaas werkte dit niet klantenservice ad kruidvat.nl wordt niet gelezen, kreeg ik als reactie (mail) terug.
Chatbot kiki weet weinig, gaf een reactie dat ik de bon in de kruidvat winkel moest halen, daar ben ik geweest en kreeg als antwoord dat ik de klantenservice moest bellen daarvoor, zij gaven mij een 0900-5822000 nummer waarnaar ik moest bellen.
Dit nummer pakt (automatisch) wel op, het is stil en wordt opgehangen na 15-20 seconden.
Ander nummer geprobeerd 0318798000 daar werd wel opgepakt, moest 5-10 minuten wachten, mijn verhaal uitgelegd, zij ging even informeren, ze kwam terug en terwijl ik net aan het praten was werd er opgehangen.
- Niet kunnen bestellen, betalen in de winkel
- Geen betaalbewijs of kassabon
- Chatbot Kiki weet en begrijpt erg weinig
- Email werken voor geen meter
- Kruidvat bellen werkt ook niet, ze hangen gewoon op
Valt me erg tegen de service en contact opties van Kruidvat
Heb het nummer van Kruidvat 0318-798001 al 2 keer gebeld, volgens mij is dit een telefoon-bot, ze kan me niet helpen (of begrijpt mij niet), vraagt of ik doorverbonden wil worden met een medewerker, ik zei ja, er zijn geen wachtende voor me, zegt uiteindelijk dat ze mij doorverbind met een medewerker, je hoort ongeveer 40 seconden niets en dan wordt er opgehangen (2 keer toe)
Ik had bij Tomado navraag gedaan of ik 2 kledinghangers voor boven op het droogrek kon bestellen. Het contact was zeer vriendelijk en ik hoefde alleen €4,95 te betalen om ze te verzenden. Ik heb ze heel snel mogen ontvangen, het was een zeer vriendelijk en behulpzaam contact. Zeer goede service!
Waterkoker gekocht. Thuis de doos opengemaakt, bleek de aansluitbasis - nodig om de waterkoker van stroom te voorzien - niet in de doos zat. Daarom teruggegaan naar de winkel waar ik een ander exemplaar kreeg. Voor de zekerheid heb ik daarvan de doos in de winkel opengemaakt: ook geen aansluitbasis. Vervolgens heb ik met winkelpersoneel nog 4 dozen opengemaakt. Allemaal zonder aansluitbasis. Uiteindelijk ben ik zonder waterkoker naar huis gegaan, redelijk in de war... want hoe werkt dit? Moet je de aansluitbasis apart kopen? En zo ja, waar? Want dat hoeft toch nooit bij waterkokers? Bovendien staat de aansluitbasis wél op de foto op de doos, maar ook duidelijk benoemd in de handleiding. Kortom, je krijgt een incompleet product zonder dat je weet waar je terecht moet voor het ontbrekende onderdeel. Ooit was Tomado een merk dat goed bekend stond, maar die tijd lijkt voorbij. Voor mij geen Tomado meer. Ook omdat een eerder gekochte wok van Tomado al binnen een jaar bij het grofvuil kon.
Tomado TWD2503B heetwaterdispenser gekocht die na een paar keer gebruiken al kuren begon te vertonen. Zo kan je instellen hoeveel ml water je wilt hebben en dat geeft hij de eerste keren ook, maar daarna stopt hij steeds eerder en begint dan te piepen. Apparaat terug mogen sturen en meteen een nieuwe opgestuurd gekregen, maar die had precies dezelfde kuren.
Stofzuiger was helaas na een jaar al kapot gegaan. Tomado hierover ingelicht en kreeg meteen een nieuwe opgestuurd!
Wauw , wat een vlotte en snelle reactie en afhandeling.
Super zo een service vind je nog zelden.
Bedankt

Tomado - Metaltex からの回答
Klacht ingediend over de verzendwijze van dit bedrijf.
Na 8 dagen zelf maar gevraagd of er nog reactie komt.
Willen dus uiteindelijk niet met een oplossing komen en sturen je van het kastje naar de muur.
Zeer slechte service
De klacht werd snel begrepen en beantwoord.
Dezelfde dag heb ik het bedrag overgemaakt en de volgende het goede artikel ontvangen.

Tomado - Metaltex からの回答
Onze honden liepen het droogrek om waardoor twee kunststof verbindingsstukken braken. Binnen 2 dagen na eerste contact nieuwe onderdelen ontvangen mét twee kauwkluifjes voor de honden. Dat is nog eens klantgerichtheid :) Chapeau.

Tomado - Metaltex からの回答
Recentelijk was ons Tomado-wasrek omgewaaid met als gevolg dat er van alles afgebroken was. Balen natuurlijk en de eerste gedachte was: nieuw wasrek dan maar. Per toeval ontdekte ik op de website van Tomado dat er ook reserve-onderdelen leverbaar zijn. Email gestuurd, heel erg vriendelijk reacties gehad (ook telefonisch), aangegeven wat ik nodig had, onderdelen ontvangen en ons wasrek is weer als nieuw!
Top service! En ook fijn dat ik iets kan repareren i.p.v. weggooien.

Tomado - Metaltex からの回答
De koelkast bevatte kapotte schapjes bij levering door de leveringsmaatschappij. Ik heb dit gemeld bij Tomada en binnen nog geen half uur gaven zij aan de beschadigde onderdelen te zullen vervangen. Dit is echt topklantenservice!
Artikel besteld via bol.com, zou geleverd worden door Tomado, kreeg bevestiging dat het aangemeld was bij de bezorger. Nooit wat ontvangen, klantenservice reageert niet of met heel veel geduld en dan zeggen dat ze het uit gaan zoeken en weer…..geen bericht na herhaaldelijk verzoek van mijn kant.
Na eerste herinnering van betaling en nog steeds niets ontvangen, boel geannuleerd! 😡

Tomado - Metaltex からの回答
Tomado stofzuiger zonder zak gekocht.
Wat een waardeloos ding.
Simpele dingen als hagelslag, broodkruimels etc. zuigt hij niet op, zo weinig zuigkacht.
Weggegooid geld!!!!

Tomado - Metaltex からの回答
Service hebben ze hoog staan maar daar is niks van te merken
Al maanden bezig om aan een koffiekan te komen meerdere leverings datums gehad nog niks.
Weer gebeld weer zelfde riedeltje van de klantenservice .
Dis ik ben niet tevrede heb nu een compleet nieuw koffieaparaat gekocht van de concurent.
Zonde een apparaat weg gooien wat het nog doet en hij beviel goed maar nooit meer een tomado

Tomado - Metaltex からの回答
Hebben droogrek voor in en aan caravan. Kan zowel aan binnendeur als aan geopend raam hangen. Moet je wel de juiste haken hebben en die waren we nu nét kwijt. Mail mét foto naar Tomado gestuurd met vraag of haken los bestelbaar zijn. Vrijwel direct bevestigend antwoord en haken besteld. In stevige postbus-verpakking verstuurd en je, ze passen. Goede service en hulp !

Tomado - Metaltex からの回答
Via Bol.com een droogtoren gekocht. Eén onderdeel was helaas kapot. Via Bol.com was het onderdeel niet te vervangen. Omruilen was wel een (omslachtige) optie. Contact opgenomen met Tomado. Geen probleem. 2 dagen later lag het onderdeel al in de brievenbus! 👍🏻

Tomado - Metaltex からの回答
Wij hebben een droogrek van Tomado waarvan een poot was afgebroken. Na een mail met de foto kreeg ik direct reactie en kon ik voor vergoeding van de verzendkosten een nieuw onderdeel krijgen. Top service, snel en duidelijk! Dat zie je niet veel meer op deze manier.

プラットフォーム保護のため、専門チームと高度なテクノロジーを駆使しています。偽レビューとの闘いについての詳細はこちらをご一読ください。
Trustpilot におけるレビュー プロセスの詳細についてはこちらをご覧ください。