Een tijdje de premie niet voor de datum kunnen betalen, vervolgens van de Flanderijn een mail met vraag tot betaling, deze allen betaald op hun site. Vervolgens wordt dit kennelijk niet door... ãã£ãšèŠã
ã¬ãã¥ã¢ãŒã®ã³ã¡ã³ããèŠãŠã¿ãŸããã
Slechte klantenservice en verzekeraar. Wij zijn afgelopen maand geëmigreerd naar het buitenland en de nieuwe zorgverzekeraar heeft meerdere malen contact proberen te leggen omdat zijn een formulier... ãã£ãšèŠã
VGZ is alleen maar uit op geld innen en stuurt je voor alles een aparte rekening. Het is een dubieus en berucht bedrijf; geen enkele gemeente wil met hen samenwerken voor gemeentelijke verzekeringen.... ãã£ãšèŠã
PGB aanvraag. Doordat er misbruik van is gemaakt moet blijkbaar iedereen hiervoor boeten. Als 15 jaar een hoge C4 dwarslaesie waar geen verbetering in komt, en altijd alles naar eer en geweten ingevul... ãã£ãšèŠã
äŒæ¥æ å ±
ããŸããŸãªå€éšãœãŒã¹ããæäŸãããæ å ±
Zorgverzekeraar VGZ verzorgt voor ruim 2 miljoen mensen de ziektekosten verzekering. VGZ is een zorgverzekeraar voor collectief en individueel. Naast een goede ziektekostenverzekering richten wij ons ook op gezondheid en preventieve zorg. VGZ alle aandacht.
é£çµ¡å
éåžž2é±é以å ã«åç
ãã®äŒæ¥ã®Trustpilot å©ç𿹿³
ã¬ãã¥ãŒãè©äŸ¡ã®ååŸæ¹æ³ãã¹ã³ã¢ãªã³ã°ãã¢ãã¬ãŒã·ã§ã³ã®ããã»ã¹ã«ã€ããŠç¢ºèªããã
ãã®äŒæ¥ãé²èЧãã人ã¯ã以äžã®äŒæ¥ãé²èЧããŠããŸãã
Indienen declaraties is een drama
Indienen declaraties is software technisch een drama! Gaat vaker fout dan goed. Al vaker het probleem aangegeven maar niemand op IT die er wat mee doet.

Beneden peil
Hebben vaker storing dan dat de app of online website echt werkt. En declaraties in het buitenland moeilijk over doen. Nooit meer VGZ voor mij

VGZ ããã®åç
VGZ bemiddelt niet â VGZ saboteert zorg. En dat is geen incident.
Wat VGZ âzorgbemiddelingâ noemt, is in de praktijk niets meer dan bestuurlijke oplichterij met het menselijk leven als inzet. Achter de vriendelijke helpdesk schuilt een uitgekookt systeem dat als enig doel heeft om de zorgvraag af te weren, te vertragen en, indien mogelijk, te laten verdampen. Geen inhoudelijke toetsing, geen dossierkennis, geen verantwoordelijkheidsbesef. Alleen protocollen, scripts en een telefoonnummer.
De afdeling âcoulanceâ, die bij wet en interne beleidsregels is ingesteld om maatwerk te leveren in schrijnende gevallen, functioneert in de praktijk als juridische firewall. Letterlijk werd gezegd: âAls we dit voor u doen, moeten we het voor iedereen doen.â En daarmee viel het masker. Dit ging nooit om medische afwegingen. Dit ging om precedentwerking. Lees: angst dat VGZ andere patiënten óók moet helpen als ze eenmaal erkennen dat hun bemiddeling een farce is.
VGZ wil geen uitzonderingen maken, niet omdat het niet kán, maar omdat ze weten dat ze dan moeten erkennen dat honderden dossiers met vergelijkbare zorgmijding bestaan. Ze vrezen openheid zoals een belastingontduiker de audit vreest. Hun bemiddeling is niets dan een doorgeefluik van willekeurige instellingen, zonder verificatie, zonder afstemming, zonder nazorg.
Instellingen die expliciet géén zorg leveren voor de gevraagde problematiek worden blind doorgestuurd aan kwetsbare cliënten. En als je dat meldt? Stilte.
VGZ gedraagt zich niet als zorgverzekeraar, maar als schadeverzekeraar met een premiedoelstelling. Zorgplicht wordt geïnterpreteerd als: zo min mogelijk aansprakelijkheid, zo veel mogelijk juridische ruimte benutten om af te wijzen, tot de patiënt opgeeft of instort.
Wie geen advocaat in de arm neemt, of zichzelf niet verbaal weet te redden, verdwijnt tussen wal en schip. En dat schip heet VGZ.
Dit is geen incident. Dit is structureel.
En zie hier ðð» het antwoord van VGZ. VGZ ontwijkt opnieuw elk inhoudelijk punt. Geen reactie op de gemelde onjuistheden in hun bemiddeling, geen weerlegging van de bewijsstukken. Men erkent impliciet dat men niet inhoudelijk wil toetsen, maar verwijst doodleuk naar de klachtenprocedure, terwijl deze al is doorlopen. Dit is precies de kern van het probleem: vorm boven inhoud, afpoeieren boven zorgplicht. Wie geen jurist is, verzuipt. VGZ is een verzekeraar die haar risicoâs beheert, geen partner in zorg. Deze casus staat niet op zichzelf. Dit is systeemfalen.

âKwetsbare cliënten in de steek gelaten door VGZ en Fassbenderâ
Mijn buurvrouw met Alzheimer is volledig afhankelijk van het vervoer via Fassbender taxi, geregeld door VGZ, om naar haar dagbehandeling te gaan. Te vaak komt de taxi veel te laat of helemaal niet opdagen. Ik zie hoe ze hierdoor in paniek raakt en hoe haar man, die mantelzorger is, steeds verder overbelast raakt. Het breekt mijn hart dat kwetsbare mensen zo in de steek gelaten worden. VGZ moet dringend zorgen voor betrouwbaar vervoer â dit mag niet zo doorgaan.

VGZ is niet klantvriendelijk
VGZ is niet klantvriendelijk - staat en maakt zich niet haard voor de patiënt maar vooral voor incasseren van geld.
Details van factuur worden ergens verstopt - veel klikken en zoeken naar de juiste info.
Als met hun probeert te pratte over onterecht terhandstellingskosten- zijn ze niet behulpzaam. Schuilen en verstopten achter systemen. Je bent geen mens je bent een nr en iemand die geld moit betalen - meer dan dat ben je niet bij hun.

VGZ ããã®åç
Difficulties into cancelling, relication abroad
I need to go living and working abroad. The system does not send email for confirming my cancellation. I have contacted the customer service but the problem remains. I will not pay my next bill as I will be living abroad and I don't need any insurance anymore. Matteo Ferrini

Onbetrouwbare zorgverzekeraar
Onbetrouwbare zorgverzekeraar, na goedkeuring voor een behandeling te hebben gegeven weigert VGZ de tweede nota met verschillende argumenten te betalen. Nu voor de derde keer de nota ingediend en wacht af. Inmiddels moet de nota wel aan de zorgverlener worden betaald. VGZ zet je hiermee financieel met de rug tegen de muur en houdt zich niet aan gemaakte afspraken en komt hierdoor zijn zorgplicht niet na wat ik zeer schandelijk vindt. Wellicht helpt het storneren van de de maandelijkse verplichte bijdrage aan deze onbetrouwbare instelling en moeten we op deze wijze de kosten en baten maar verrekenen.

VGZ betaald rekening buitenlandsâŠ
VGZ betaald rekening buitenlands ziekenhuis maar niet terwijl ze machtiging met goedkeuring hele nota bedrag hebben goedgekeurd. Nu al ruim 3 weken geen actie.

VGZ ããã®åç
Wat een ellendige ervaring met VGZâŠ
Wat een ellendige ervaring met VGZ Bewuzt. Ik heb hetzelfde document voor zorg in het buitenland inmiddels drie keer aangeleverd, maar het systeem blijft maar laden of het komt gewoon niet door. En het enige antwoord dat je krijgt is: âdoe het maar per post.â Serieus? In 2025 verwacht je toch een fatsoenlijk digitaal systeem.
Geld innen gaat vlekkeloos, maar iemand écht helpen of zorgen dat je documenten correct verwerkt worden is blijkbaar te veel gevraagd. Je wordt als klant van het kastje naar de muur gestuurd, zonder enige oplossing.
Een zorgverzekering zou zekerheid en ondersteuning moeten bieden, maar bij VGZ Bewuzt krijg je vooral frustratie en tijdverlies. Absoluut geen aanrader.

Voor mij nooit meer VGZ
Voor mij nooit meer VGZ. Ze zijn goed in premie heffen doch niet om de klant te helpen. Online declareren, moet je factuur fotograferen, als die niet 100% recht staat krijg je hen terug niet duidelijk leesbaar kijk ikzelf bij de ingediende foto kun je alles lezen. Opnieuw gedaan met programmaatje dat die recht staat en ja hoor 3 stuks goed de andere 2 weer terug. 1 niet alles leesbaar daar de factuur een balk in heeft van een andere kleur en de andere factuur zeggen ze dat deze niet origineel is. Kreeg brief van doktor mee uit Frankrijk en factuur uit een printer daar.
Staat geen stempel of briefpapier zal wel , maar ja kreeg niks anders. Waardeloos nu krijg die factuur van ziekenhuis niet betaald . Nog nooit zoân waardeloos bedrijf meegemaakt. Dien eigen risico in bij Interpolis en volgende dag al op de rekening staan dat is top
Klantonvriendelijk
1 ster is al te veel.
Een eenvoudige navraag van een procedure leid tot geen antwoord.
Er wordt misbruik gemaakt van de Privacywetgeving.
Er werden geen patient gegevens gevraagd.
en slechts verwezen naar "ergens op de website""
zelfs op de specifieke zoekterm 0 hits
Chatbot zegt na 5 (privacygevoelige) vragen een momentje aub we zoeken een collega om de vraag te beantwoorden
na 5 minuten zoeken krijgen we het verwijt dat WIJ niet reageren en wordt de chat gesloten

VGZ ããã®åç
Mijn vrouw kreeg een ongelukje bij onzeâŠ
Mijn vrouw kreeg een ongelukje bij onze stacaravan, dat resulteerde in een flinke slecht genezende beenwond. De huisarts schreef een speciale zalf voor wat ruim â¬150.00 koste. Dit drie keer geprobeerd te declareren, zelfs met een motivatie brief van de huisarts, echter afgewezen!
Wel samen per maand â¬500,00 premie betalen! Stelletje Aasgieren! Bah!
Klein beetje in mân waardering gestegen, kregen na een herberekening van een vorige declaratie ruim â¬30,00 terug!

VGZ ããã®åç
De declaratie mag niet in het Portugees
Na een ongeval en medische kosten 223 van mijn vrouw kregen wij geen vergoeding. De rede: Portugees moet vertaald worden. Mag naar Nederlands, Engels, Duits, Frans, Vlaams, Spaans. Maar eigen kosten. 3 vellen en een recept per vel rond 100 euro, moet een beëdigd Tolk zijn, dus kosten 400 euro voor 223 euro declaratie. Als ik alles zou terug krijgen. Gebeld maar 0 op mijn request. Helaas voor jou en vervelend. Verder niets

VGZ ããã®åç
Zeer slechte ervaring met VGZ in hetâŠ
Zeer slechte ervaring met VGZ in het buitenland
Ik heb in het buitenland medische hulp nodig gehad vanwege ernstige klachten. Helaas duurde het uren voordat ik vanuit Nederland toestemming kreeg voor behandeling, terwijl ik hevige pijn had. Eerder had ik al een voedselvergiftiging en een mogelijk trombosebeen, maar die kosten werden ook niet vergoed. Ondanks dat ik elke maand netjes mijn aanvullende verzekering betaal, krijg ik niet de service die ik verwacht. Bovendien moet ik zelf steeds uren bellen met hoge telefoonkosten. Ik ben zeer ontevreden en raad VGZ absoluut af voor wie vaak naar het buitenland reist.

Hele slechte verzekering
Hele slechte verzekering, ex partner staat op polis en kan ik er niet afhalen, moet tot eind december kosten betalen voor kat zijn viool, zijn ook niet bereid om te helpen, zwz einde VGZ voor mij en kies voor ander zodra dat kan

VGZ ããã®åç
Medewerker vgz stelt me persoonlijkeâŠ
Medewerker vgz stelt me persoonlijke vragen tijdens het gesprek waar ik me ongemakkelijk door voel en vervolgens kan ze haar emoties niet beheersen en hangt ze op.
Heel onbeleefd dit!

Natasha van zorgadvies enâŠ
Natasha van zorgadvies en wachtlijstbemiddeling hang gewoon op in mijn oor. Belt ook niet terug nadat ik 20 min in de wachtrij heb gezeten. Doet alsof het per ongeluk is maar doet ze vast vaker.
Stelen je geld
Vgz haald je geld er af zonder overleg. als je automatisch incasso doet.
Maffia praktijken???..
Declaratie ' s niet gehonoreerd. Zonder uitleg afgewezen.
Voorwaarden intussen veranderd.
HUFTERIGHEID XXL
Meest klantonvriendelijke bedrijf van de hele wereld en omstreken.
Voor de belastingaangifte heb je je ziektekosten nodig, dat kon je vroeger voor je vrouw en kinderen gewoon downloaden bij VGZ. Maar tegenwoordig hebben ze ontdekt dat ze hun klanten kunnen treiteren door het onmogelijk te maken om die gegevens te downloaden.
Je kind van 13 (die nog geen DigiD kan hebben) moet zelf met DigiD inloggen. Hoe dan? VGZ heeft daarvoor de domste chatbot die mogelijk is, weet niks en geeft standaard verkeerde antwoorden. Vraag je naar een medewerker, smeer maar een paar boterhammen, want dat duurt even. Na lang wachten krijg je dan medewerker Mees die speciaal is opgeleid om je in het doolhof van DigiD te jagen zodat je niks krijgt.
Tijdens het typen van deze review wordt ik (na 11 dagen pas) gebeld door Cyril die ook allerlei onzinsmoezen debiteert om ook dat te frustreren, feit is voor mijn zoon krijg ik niks digitaal noch per post. Voor mijn vrouw krijg ik een geprint bestand, waar ik ook niks mee kan. Of ik maar even 93 behandelingen wil over typen EN DAT ALLEEN OMDAT BIJ VGZ KLANTENSERVICE IS VERVANGEN DOOR HUFTERIGHEID en de onzin over de AVG komt kennelijk iedereen al de strot uit.
Trustpilot ãšã¯ã¹ããªãšã³ã¹
Trustpilot ã«ãããã¬ãã¥ãŒ ããã»ã¹ã®è©³çްã«ã€ããŠã¯ãã¡ããã芧ãã ããã