レビュアヌのコメントを芋おみたしょう

5぀星のうち1の評䟡

Een tijdje de premie niet voor de datum kunnen betalen, vervolgens van de Flanderijn een mail met vraag tot betaling, deze allen betaald op hun site. Vervolgens wordt dit kennelijk niet door... もっず芋る

5぀星のうち1の評䟡

Slechte klantenservice en verzekeraar. Wij zijn afgelopen maand geëmigreerd naar het buitenland en de nieuwe zorgverzekeraar heeft meerdere malen contact proberen te leggen omdat zijn een formulier... もっず芋る

5぀星のうち1の評䟡

VGZ is alleen maar uit op geld innen en stuurt je voor alles een aparte rekening. Het is een dubieus en berucht bedrijf; geen enkele gemeente wil met hen samenwerken voor gemeentelijke verzekeringen.... もっず芋る

5぀星のうち1の評䟡

PGB aanvraag. Doordat er misbruik van is gemaakt moet blijkbaar iedereen hiervoor boeten. Als 15 jaar een hoge C4 dwarslaesie waar geen verbetering in komt, en altijd alles naar eer en geweten ingevul... もっず芋る

䌁業情報

1. 健康保険代理店

さたざたな倖郚゜ヌスから提䟛された情報

Zorgverzekeraar VGZ verzorgt voor ruim 2 miljoen mensen de ziektekosten verzekering. VGZ is een zorgverzekeraar voor collectief en individueel. Naast een goede ziektekostenverzekering richten wij ons ook op gezondheid en preventieve zorg. VGZ alle aandacht.

連絡先

過去12か月のレビュヌ数: 134ä»¶

レビュヌを曞く

Zeer slecht als het om betalen gaat

Zeer slecht als het om betalen gaat
Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd iedereen heeft een ander antwoord met betalen nee hoor
Al 2 maal de de declaratie ingediend en iedere keer hebben ze weer een ander smoesje maar wel wel af keuren
Wat een slechte ziekenfonds en personeel
Is echt onder de maat
Ook wat de vriendelijk betreft
😡😡😡😡😡😡

2025幎7月2日

VGZ からの回答

Ik kan me voorstellen dat het erg vervelend is dat je declaratie al twee keer af is gewezen, Jan. Mocht dit volgens jou onterecht zijn dan kun je altijd een klacht indienen via onze website, mijn collega's zoeken dit graag verder voor je uit.

5぀星のうち1の評䟡

Staat duidelijk in de polisvoorwaarden

Staat duidelijk in de polisvoorwaarden dat je bij een niet gecertificeerd bedrijf 70% vergoed krijgt.Verwijzing en factuur netjes verstuurd naar hun.Afgewezen.Betaal dit wel uit eigen zak,en weet wel dat ik eind volgend jaar hier weg ben.Wat een flut zorgverzekeraar is dit zeg.
Je kunt beter iets meer per maand betalen,en het wel vergoed krijgen.

2025幎7月2日

VGZ からの回答

Via deze weg kan ik helaas niet nagaan waarom we jouw declaratie af hebben gewezen, Debbie. Als je daar meer over wilt weten mag je altijd contact opnemen met onze klantenservice, mijn collega's leggen dit graag verder aan je uit.

GOOGLE REVIEWS NIET GELOVEN

Precies zoals de vorige review zegt ze komen hun afspraken niet na en zeggen vervolgens: dan moet je de declaratie maar opnieuw indienen.
Ik heb een bevestiging van ze in mijn email dat ze mijn informatie goed ontvangen hebben en t in behandeling nemen. "Coöperatie zonder winstoogmerk" m'n reet.
Ik lig letterlijk op sterven in het buitenland dus heb een week na hun "maximale wachttijd op goedkeuring" maar eens contact opgenomen. Ok wacht nog maar eens 3 weken. Tegen die tijd ben ik dood dus betaal m'n zorg maar zelf maar ik trek elke betaling die ik kan terug en laat ze me maar voor de rechter slepen.

2025幎6月30日
5぀星のうち1の評䟡

Onterecht niet uitbetalen/ niet behulpzaam

Je krijgt sterk het gevoel dat men probeert onder vergoedingen uit te komen. Bijvoorbeeld door nota S op administratieve zaken (codes, data) uit te sluiten. Vervolgens mag je als klant daar zelf achteraan bij de zorgverlener om de juiste code op papier te krijgen, je mag verwachten dat je als klant niet mee hoeft te werken in het verzekeringsbedrijf. Kost erg veel tijd en irritatie. Dan liever een duurdere zorgverlener die wel klantvriendelijk is,

2025幎6月24日

Diverse klachten

Normaal geef ik liever niet slechts 1 ster, maar voor VGZ maal ik een uitzondering: ten eerste werd mij fysio niet vergoed, terwijl ik er eentje heb uitgezocht die volledig vergoed zou worden. 2) dit wordt gemeld in een no-reply e-mail 3)een E-mail sturen is niet mogelijk 4) chatbot Sam is waardeloos 5) je kan pas opzeggen in november ( nu is het juni). 6) nog iets, maar ik heb geen zin meer om aan een dood paard te trekken

2025幎6月19日

VGZ からの回答

Het is natuurlijk erg vervelend wanneer je declaratie wordt afgewezen. Mijn collega's van de klantenservice leggen je graag uit waarom we de kosten niet hebben vergoed. Je kunt ze bereiken met een bericht via onze app of website. Of je kunt telefonisch contact opnemen, we helpen je graag.

5぀星のうち1の評䟡

Misleidende zoekfunctie voor gecontracteerde zorg

Ik ben aanvullend verzekerd voor reisvaccinaties, maar krijg mijn vaccinatie bij de GGD niet vergoed. De GGD kwam als zorgaanbieder naar boven op de VGZ-website, dus ik ging ervan uit dat dit binnen mijn dekking viel. Pas na doorklikken bleek dat alleen "alternatieve zorg" via de GGD vergoed wordt — iets wat totaal niet duidelijk is. Onbegrijpelijk en misleidend. Ik voel me opgelicht.

2025幎6月13日

Tot 2x toe foutief geïnformeerd

Tot tweemaal toe ben ik via de chatfoutief geïnformeerd. Dit in een voor mij belangrijke zaak waarin door een mogelijke medische fout ik de kans loop op blijvende invaliditeit. 1,5 jaar terug rondom een andere kwestie met kans op overlijden een advocaat in moeten schakelen om met excuses van VGZ mijn gelijk te krijgen en toegang tot levensreddende zorg. Ik zal niemand aanraden zich bij het VGZ te verzekeren.

2025幎6月11日
5぀星のうち1の評䟡

Teleurstellende afhandeling klacht en starre houding bij vergoeding plaswekker

Onze zoon van bijna vijf is overdag perfect zindelijk, maar plast ’s nachts nog regelmatig in bed. Wij wilden graag een plaswekker aanschaffen en vroegen bij VGZ een vergoeding aan, gezien onze ruime aanvullende verzekering. Tot onze verbazing bleek dit pas vergoed te worden vanaf 6 jaar. Toen ik belde en later een klacht indiende, werd ik zeer onvriendelijk te woord gestaan. De medewerker sprak op autoritaire toon, onderbrak mij, en gaf aan dat “zij de voorwaarden bepalen” en dus “gewoon niets vergoeden”.

Ik vroeg om een wetenschappelijke onderbouwing van die leeftijdsgrens, maar kreeg het antwoord: “Die ga ik u niet geven.” Er werd beweerd dat het pas vanaf zes jaar "vervelend" wordt voor een kind, een compleet subjectieve inschatting. Dat ik als ouder aangeef dat het nú al vervelend is, werd volledig genegeerd.

De afhandeling was respectloos, zonder empathie en zonder inhoudelijke argumentatie. Er werd niet meegedacht, niet gekeken naar de situatie van het kind, en ik werd met een kluitje het riet in gestuurd. Het vertrouwen in VGZ is hierdoor flink geschaad.

2025幎6月5日

Echt slecht!!!!!

Echt slecht!!!!!! je krijgt verschillende antwoorden ze begrijpen zelfs niet wat ze zeggen klantenservice aan de telefoon is echt SLECHT! alsof ik aan het bedelen ben kom op en let beter op jullie systeem!
vervolgens hangt de medewerker OP! bel ik terug wordt niet opgenomen! ben het zat

2025幎5月30日

VGZ からの回答

Wat vervelend om te horen dat je niet goed bent geholpen, Yvi. Dat is natuurlijk niet de service die je van ons mag verwachten. Onze excuses hiervoor.

AVOID.

Disgusting company. Tried to continue charging me after I already moved out of the Netherlands the previous month. Difficult to contact them, their website and chatbot are useless.

2025幎5月29日

VGZ からの回答

Wat jammer om te horen dat je ons niet goed kunt bereiken, So. Je kunt via de chat op onze website ook met een medewerker chatten wanneer je dit bij de chatbot aangeeft. Mijn collega's helpen je graag om dit op te lossen.

5぀星のうち3の評䟡

VGZ hanteert snoeihard beleid voor oog patiënten

Er is al jaren een tekort aan oogartsen in de ziekenhuizen. Dit heeft ertoe geleid dat de wachttijden voor de oogoperaties zoals staar in de ziekenhuizen enorm lang zijn. Dit heeft er zelfs toe geleid dat voor de oogheelkunde in de ziekenhuizen een postcode beleid wordt gehanteerd. Dat houdt in dat alleen patiënten vanuit een bepaald postcodegebied nog naar een ziekenhuis daarin doorverwezen mogen worden. Daarom is het prettig dat je voor oogoperaties als staar in Augenklinik in Ahaus in Duitsland, dicht bij de grens met midden Nederland, maar 2 weken wachttijd hebt voor een eerste afspraak in de poli en daarna 2 weken wachttijd voor een oogoperatie. Gezien de reviews is het overgrote deel van de patiënten heel erg tevreden over de behandeling van de oogklachten. Alle grote zorgverzekeraars in Nederland hebben dan ook een contract met de Augenklinik in Ahaus afgesloten behalve VGZ. Van alle kosten € 2.700 voor een staaroperatie voor 2 ogen vergoed VGZ maar 60% tot 80%. VGZ hanteert een snoeihard beleid voor oog patiënten! Aanvulling: Het gaat naast het verkorten van de wachttijd (in verband met een tijdige verlenging bij het CBR van mijn rijbewijs met een gezondheidsverklaring) met mijn -8 en -9 van de ogen ook om de kwaliteit van een staaroperatie. 2 familieleden in Drente hebben na een staaroperatie enorme problemen gehad. Augenklinik Ahaus op 34 km afstand biedt prima kwaliteit. Er is in Hilversum op liefst 125 km wellicht ook prima kwaliteit. De wachtlijstbemiddeling van VGZ zal zich alleen beperken tot het verkorten van de wachttijd. De klant moet maar zelf uitzoeken waar kwaliteit wordt geboden. Alle andere zorgverzekeraars dan VGZ bieden met Augenkliniek Ahaus op een redelijke afstand een staaroperatie aan met korte wachttijden en prima kwaliteit. Echter bij VGZ moet je een enorme afstand afleggen voor het bereiken van die criteria. Tenminste als je niet in het westen woont. Maar ja als de meeste verzekerden van VGZ in het westen wonen dan vindt je als zorgverzekeraar het niet nodig om je klanten in het oosten de service aan oogpatienten te bieden zoals alle andere grote zorgverzekeraars dat wel doen!

Inmiddels heb ik zonder wachtlijstbemiddeling VGZ buiten mijn regio nog een goede kliniek gevonden waar een eerste intake heeft plaatsgevonden. Mijn eerste indruk is over de kliniek uitstekend. Die kliniek is wel verder reizen dan Ahaus. Maar nu mijn huidige kliniek prima is kan ik daar wel mee leven.

VGZ からの回答

Bedankt voor je review, Harrie. Ik kan me goed voorstellen dat het erg vervelend is wanneer je lang moet wachten. Je mag altijd contact opnemen met onze afdeling Zorgadvies en Wachtlijstbemiddeling. We kijken graag samen met je naar een alternatief waar je eerder geholpen kunt worden.

Kille sollicitatieprocedure bij VGZ – teleurstellend en niet representatief

Gesolliciteerd bij het hoofdkantoor van VGZ in Arnhem. Ze zochten een marketeer voor en samenwerking met Albert Hein in een missie-team. De ontvangst was afstandelijk, het gesprek rommelig en inhoudelijk vaag — op eenvoudige vragen werd geen helder antwoord gegeven. Het voelde alsof ze zelf niet goed wisten wat ze zochten.

Wat echt teleurstelt is dat ze mijn reiskosten (€46,-) voor de sollicitatie niet werden vergoed. Toen ik, met verwijzing naar de NVP Sollicitatiecode, hierover netjes een vraag stelde, kreeg ik een kort antwoord: “wordt niet vergoed, is voor eigen rekening”. Punt. Geen begrip regels, geen erkenning voor de tijd of moeite. En dat is een zorgverzekeraar??

Voor een zorgverzekeraar, die zich profileert als mensgericht en coöperatief, vind ik dit gedrag niet representatief. Zeker niet als je sollicitanten uitnodigt op je hoofdkantoor zonder enige tegemoetkoming of empathie. Weg wezen daar bij VGZ.

Oordeel: Dit was geen empathisch welkom, maar een kille procedure.

Slechtste verzekering ooit

Slechtste verzekering ooit, mijn man is verzekerd bij VGZ en mijn dochter van net 18jaar is naar een andere verzekering gegaan per 1juni. Maar mijn man krijgt als nog een rekening van beide om te betalen, gebeld en uitgelegd dat alleen mijn man nog maar bij VGZ staat ingeschreven. Waarop werd gezegd dat het elkaar heeft gekruist en dat de rekening als nog voldaan moest worden en het dat verrekend word met de maand erop want er kan geen nieuwe maandelijkse rekening gestuurd worden waarop mij
man aan geeft dat we het dan zelf kunnen overmaken maar dit kon volgens VGZ ook niet. Aangegeven door mijn man dat wij dat niet kunnen betalen zoveel, nou dan betaal je niet en dan gaat het naar de incasso, heel fijn en netjes opgelost VGZ, zolang jullie maar jullie geld krijgen. En vooral niet meedenken, en dan heb ik het nog geen eens op de manier hoe jullie medewerker praat aan de telefoon, zo onbeschoft. Zeer slecht en ben erg blij dat mijn dochter van net 18jaar een andere zorgverzekering heeft en mijn man gaat voor volgend jaar zeker een andere zoeken.
En wij gaan alleen het verzekerde bedrag betalen van mijn man en klaar.

VGZ からの回答

Bedankt voor je review. Ik kan me goed voorstellen dat dit erg vervelend voor je man is. Het is jammer om te horen dat mijn collega's je niet goed hebben kunnen helpen. Onze excuses hiervoor.

5぀星のうち2の評䟡

Wachttijd bij verhoging tandartsverzekering

Ik heb al heel lang een tand werkt beter verzekering. Dit jaar verhoogd naar tand werkt best. Ik kreeg al die jaren ook kronen etc voor die 650 euro. Nu heb ik 1150 euro vergoeding en zou er een wachttijd moeten zitten op het verschil van 500 euro. Maar VGZ beweerdt dat ik voor de hele 1150 euro een wachttijd heb van 1 jaar. Mijn kroon werd dus opeens niet vergoed. En dat terwijl ik met een medewerker heb gechat of her wel klopte dat ik voor het hele bedrag een wachttijd had. Ze chatte terug dat ik alleen een wachttijd had voor het verschil dus 500 euro en dat ik die 650 euro die ik al jaren had gewoon kon gebruiken om bij een kroon te leggen. VGZ heeft niks vergoed. Ik maak hier werk van en vergoeden ze niet dan ga ik bij ze weg.

5぀星のうち1の評䟡

VGZ munt uit in geld innen , maar wringt zich werkelijk in alle bochten om maar niks maar dan ook echt NIKS te hoeven vergoeden

VGZ is een hele fijne verzekering voor mensen die absoluut niks mankeren en nooit naar de dokter hoeven en geen ongelukken krijgen en met heel veel plezier elke maand de vette premie aan VGZ willen betalen.
Dus zolang als je maar jarenlang betaalt en je mond houdt dan zit je bij de VGZ echt prima.
Echter zodra je in de onfortuinlijke situatie terecht komt dat je de VGZ eens een keer nodig hebt ....dan ga je meemaken hoe snel of VGZ ineens weg duikt en zich overal aan weet te onttrekken. Zelfs al probeer je als verzekerde de onkosten te beperken, de onkosten terug te dringen zodra je het ook al maar met iets minder toe kan , dan alsnog ga je de VGZ niet aan jouw kant vinden. VGZ is het soort van verzekeringsmaatschappij waarbij je eerst je benen en armen moet zien kwijt te raken en pas dan kom je bij hen in beeld , waarschijnlijk omdat ze dan inzien dat ze daar ook nog wel een slaatje uit kunnen slaan in hun eigen voordeel . Een afschuwelijk , misselijkmakende zorgverzekeraar die een facade optrekt van heel veel vriendelijkheid en compassie etcetera , maar achteraf bezien ga je helaas merken en zelf ondervinden dat het allemaal bedrog is . En oh ja , hun "Mijn VGZ"-internetpagina met de sadistische Sam de chatbot is ook al zo een doolhof vol van handige , heel makkelijke verwijzingen die altijd uit blijken te monden in een doodlopende weg . Schijnen ze lollig te vinden bij VGZ. En dan tenslotte nog hun kostelijke facturen ( je gaat uiteindelijk toch alles zelf betalen linksom of rechtsom) waarbij jezelf NOOIT iets kunt controleren van wat je nu weer moet betalen aangezien ze bij de "details " NOOIT maar dan ook NOOIT details hebben ingevuld !!! er staat altijd wat vage riedel maar er zal NOOIT een normale , duidelijke factuur staan , waardoor je NOOIT op de gebruikelijke wijze van facturering ZELF OOK EENS IETS KUNT CONTROLEREN ; je MOET gewoon betalen en maar geloven dat het allemaal klopt . Ik snap nu zelf pas hoe VGZ hier aan 1 ster komt en waarom zoveel mensen hun ongenoegen hier hebben verzameld over deze zakkenvullers organisatie. Bah , Bah !!

2025幎5月13日

Bewust misleidende informatie

Reisvaccinaties aangevraagd via de GGD, welke volgens hun website aangeschreven is. Maar; niet voor reisvaccinaties: _die_ moesten dan weer via Reisprik.nl. onmogelijk om terug te vinden op hun site, bewust zo onduidelijk mogelijk neer gezet.

Als reactie op de Reactie van de VGZ: Grappig dat ik dan een screenshot heb van uw pagina waar in staat dat GGD midden holland door de VGZ aangeschreven staat voor alternatieve zorg. Dit bedoel ik dus met compleet misleidende informatie.

2025幎4月23日

VGZ からの回答

Wij werken al een aantal jaren met de gecontracteerde aanbieders Reisprik en Vaccinatiepunt. Je kunt via de volgende pagina teruglezen dat GGD geen gecontracteerde aanbieder is die onder de vergoedingen valt: https://www.vgz.nl/vergoedingen/preventie/reisvaccinaties

5぀星のうち1の評䟡

Hoge bloeddruk-medicijn niet meer vergoed.

Ik gebruik al 20 jaar Lisinopril.
Altijd prima bevallen.
Nu kreeg ik een ander merk, dat kan, maar ik kreeg een enorme druk in mijn hoofd, de hele dag en nacht (niet slapen dus)
VGZ vergoedt mijn oude vertrouwde merk ineens niet meer, ondanks het feit dat er over het wél vergoede merk slechts minder dan 43% van de gebruikers tevreden zijn..
Vraag aan VGZ: is dit meedenken met de mensen die bij U zijn verzekerd - of wilt U zich verrijken door alleen het allergoedkoopste merk te vergoeden, ondanks slechte ervaringen?
En tegen het eind van het jaar maar reklame maken
over Uw zogenaamde “betrokkenheid”.

2025幎4月18日

VGZ からの回答

Je kunt in overleg met je arts een ander geneesmiddel krijgen. Het kan gebeuren dat je last krijgt van een voorkeursmedicijn. Bijvoorbeeld omdat je allergisch bent voor een bepaalde vul- of hulpstof. Je arts schrijft dan op het recept dat je om medische redenen een ander medicijn nodig hebt. Dit noemen we 'medische noodzaak'. Je apotheek controleert dit en bespreekt het met je arts (als dat nodig is). Je krijg in dat geval een ander medicijn vergoed. Hiervoor betaal je wel eigen risico. Je kunt alles rondom het preferentiebeleid teruglezen op de volgende pagina: https://www.vgz.nl/vergoedingen/apotheek/voorkeursbeleid

5぀星のうち1の評䟡

Spijt als haren op mijn hoofd van mijn

Spijt als haren op mijn hoofd van mijn overstap naar VGZ! Ik krijg een forse rekening en het enige wat ik eruit op kan maken is dat het apothekerskosten zijn. Als ik dan contact op wil nemen met VGZ krijg ik eerst een chatbox. De slechtste uitvinding van de 21 ste eeuw. Ik wil weten waar ik precies voor betaal. Maar contact opnemen met VGZ is bijna een olympische sport. Het is niet te doen! Wel grappig is dan dat onder vele reviews staat dat je contact op kunt nemen met een medewerker. Dat klinkt positief maar probeer het maar eens. Voor je het weet komt chatbox Sam weer in beeld en die lijkt zo ingesteld te zijn om maar zo snel mogelijk van die vervelende klant af te zijn.Mijn verwachtingen waren hooggespannen. Helaas is het tegendeel al ruimschoots bewezen.

2025幎4月7日

VGZ からの回答

Via je online omgeving of de app kun je de omschrijving van je kosten teruglezen onder declaratieoverzicht. Je kunt in het gesprek met de chatbot vragen om een medewerker en dan wordt je automatisch doorverbonden door SAM. Via de app zijn wij zelfs 24 uur per dag bereikbaar en krijg je binnen 2 werkdagen een antwoord.

Trustpilot ゚クスペリ゚ンス

プラットフォヌム保護のため、専門チヌムず高床なテクノロゞヌを駆䜿しおいたす。停レビュヌずの闘いに぀いおの詳现はこちらをご䞀読ください。