Daikin Belux レビュヌ 2,274

TrustScore 5段階評䟡の4.5

4.5

レビュアヌのコメントを芋おみたしょう

5぀星のうち4の評䟡

Onze airco werd vlot en zorgvuldig geplaatst. Toch zijn we wat ontgoocheld over het uitzicht op het balkon. Ik vind dat jullie bij de verkoop meteen afdeksystemen moeten voorzien. Tip: Het is nu perfe... もっず芋る

5぀星のうち5の評䟡

Elle travaille d'une maniÚre trÚs professionnelle et trÚs propre. Tous forage et carottage est fait un utilisant un aspirateur puissant: résultat pas de poussiÚre. Renseignements fourni avant commande... もっず芋る

5぀星のうち4の評䟡

Installation d'un climatiseur dans notre living. Exposition plein sud donc température élevée par grand soleil. ce climatiseur devrait nous aider à réduire la température ambiante lors des fortes ch... もっず芋る

5぀星のうち5の評䟡

Het centrum verkoopt niet, geeft enkel uitleg en kan mogelijks leveranciers opnoemen, afhankelijk van de werf. Het is aan de eigenaar zelf om te beslissen wie hij zal contacteren. Zeker de moeite waa... もっず芋る

䌁業が回答したした

䌁業情報

1. 空調システム提䟛業者
  2. 暖房噚具提䟛業者
  3. ボむラヌ・暖房サヌビス

圓該䌁業による蚘述

Ontdek de airco en warmtepomp oplossingen van Daikin | Pompes à chaleur et airco. Découvrez les solutions sur mesure chez Daikin

連絡先

1぀星

この䌁業のTrustpilot 利甚方法

レビュヌや評䟡の取埗方法、スコアリング、モデレヌションのプロセスに぀いお確認する。

5぀星のうち3の評䟡

Verzorgd geplaatst, maar werkt slechts gedeeltelijk

Verzorgd geplaatst, maar 1 binnnentoestel werkt, na 1 herstelling nog steeds niet en er werd ons gemeld, dat het nog minstens tot eind mei zal duren vooraleer het binnentoestel zal hersteld worden, bij gebrek aan onderdelen

2026幎3月30日

Daikin Belux からの回答

Bedankt voor uw beoordeling. We zijn blij dat sommige aspecten van onze service aan uw verwachtingen voldeden. We horen ook graag meer zodat we onze diensten kunnen verbeteren. Neem gerust contact met ons op. 0800 84 022 / endusers@daikin.be Patrick

Zeer positieve ervaring

Zeer positieve ervaring. Een duidelijke onderbouwde argumentatie waarom iets wel en niet kan en welk de mogelijke oplossingen zijn. Zonder push in bepaalde richting. Ik heb erg veel bijgeleerd, waarvoor dank

2026幎4月24日

Daikin Belux からの回答

Heel erg bedankt voor deze perfecte beoordeling! We zijn blij dat u van de service heeft genoten. Patrick

Very good experience

I very much appreciated receiving tailored advice, getting answers to all questions I had had and the possibility to see all the equipment live. Very professional and pleasant at the same time.

2026幎4月24日

Daikin Belux からの回答

A big thank you for this perfect rating! We are thrilled that you enjoyed the service. Patrick

5぀星のうち1の評䟡

Daikin Altherma: helemaal geen duurzaamheid, enkel dure totaalvervanging

Na een defect aan mijn buitenunit (tweede generatie) blijkt dat Daikin géén vervangende buitenunits meer aanbiedt. In plaats van een eenvoudige herstelling word je verplicht om het volledige systeem – binnen én buitenunit – te vervangen. Tien duizend euro aan kosten!!!

Perfect werkende binnenunits worden zonder pardon afgevoerd. Dit is allesbehalve duurzaam:

Er wordt geen rekening gehouden met de levensduur van bestaande onderdelen.
De klant wordt op hoge kosten gejaagd, terwijl een modulaire vervanging technisch perfect mogelijk zou moeten zijn.
Daikin profileert zich als “duurzaam”, maar in de praktijk draait het om verkoop van nieuwe systemen en niet om het ondersteunen van bestaande installaties.

Dit is niet klantvriendelijk, niet ecologisch en zeker niet economisch verantwoord.

informeer je goed over de vervangbaarheid van onderdelen en de werkelijke levensduur van je investering.

Voor mij is dit een reden om Daikin niet meer te kiezen.

2026幎4月17日
自発的なレビュヌ

Daikin Belux からの回答

Geachte, bedankt dat u de tijd neemt om uw ervaring te delen. Wij begrijpen dat deze situatie voor u bijzonder frustrerend is, zeker gezien de impact op kosten en duurzaamheid.

Graag wensen wij enkele belangrijke elementen te verduidelijken:

1. Beschikbaarheid van buitenunits en regelgeving (R410A)
Veel installaties van de tweede generatie werken met het koelmiddel R410A. De uitfasering en beperking van dit type koelmiddel is geen beslissing van Daikin, maar het gevolg van Europese regelgeving. De Europese Commissie heeft in het kader van de F-gassenverordening (EU) nr. 517/2014, die in werking trad op 1 januari 2015, een geleidelijke afbouw opgelegd van koelmiddelen met een hoge GWP-waarde (zoals R410A). Dit heeft een directe impact op de productie en beschikbaarheid van nieuwe toestellen met dit koelmiddel.

2. Beschikbaarheid van wisselstukken
Daikin voorziet, conform de gangbare marktpraktijken, de beschikbaarheid van wisselstukken tot 15 jaar na het op de markt brengen van een toestel.
Wanneer een herstelling technisch mogelijk en economisch verantwoord is, kan deze dus uitgevoerd worden.

3. Verantwoordelijkheid voor diagnose en herstelling
Het is belangrijk te benadrukken dat de installateur verantwoordelijk is voor:

de diagnose van het defect
het bepalen of een herstelling mogelijk is
het inschatten van de kost versus vervanging

Daikin levert de onderdelen en technische ondersteuning, maar beslist niet autonoom of een installatie al dan niet hersteld wordt.

4. Herstelling vs. vervanging
In bepaalde gevallen kan een volledige vervanging aangewezen zijn. Dit kan te maken hebben met:

de leeftijd van de installatie
de beschikbaarheid en kost van onderdelen
de globale efficiëntie van het systeem

Nieuwe systemen werken bovendien met modernere koelmiddelen (zoals R32) en zijn aanzienlijk energie-efficiënter, wat op langere termijn ook een impact heeft op verbruik en milieu.

Wij begrijpen dat dit niet altijd als de meest duurzame oplossing wordt ervaren. Tegelijk proberen wij binnen het bestaande regelgevend kader en de technische mogelijkheden een evenwicht te vinden tussen herstelling, performantie en toekomstbestendigheid. Met vriendelijke groeten, Patrick

Goede uitleg

Goede uitleg, goede ontvangst. Super.

2026幎4月18日

Belle installation

Efficacité de l’installateur.
Explication (points de vue esthétique, technique, informationnel).
Qualité du matériel.

2026幎3月27日

Daikin Belux からの回答

Un grand merci pour cette note parfaite ! Nous sommes ravis que vous ayez apprécié le service. Patrick

Conseils judicieux

Conseils judicieux , installation conforme et prix conforme au devis , manque juste un peu de conseils lors de la mise en route .

2026幎3月31日

Daikin Belux からの回答

Merci beaucoup pour votre retour positif. Nous sommes heureux que vous soyez satisfait(e) de notre service. Nous allons continuer à nous améliorer pour atteindre l'excellence. Patrick

Professioneel

Professioneel. Zowel de verkoop, de plaatsing als het resultaat.

2026幎3月31日

Volledige info

Volledige info, snel werk en gehouden belofte.

2026幎3月26日

5぀星のうち5の評䟡

Heel heldere en grondige informatie

We hebben een heel heldere en grondige uitleg gekregen over de verschillende airco-toestellen en de specificaties ervan, op een attente, vriendelijke en klantgericht manier.

2026幎4月10日

5぀星のうち4の評䟡

Visite intéressante du centre de Wavre.

Visite intéressante du centre de Wavre.
Interlocuteur aimable, compétent, professionnel, en mesure de fournir de nombreuses informations concernant les pompes à chaleur.
Nous avons apprécié la discussion de 40 minutes en "tête-à-tête" afin d'aborder un ensemble de questions auxquelles des réponses judicieuses ont été apportées.
Il y a toutefois deux points négatifs à mentionner:
1°) L'impossibilité d'entendre le bruit généré par le module extérieur d'une pompe à chaleur alors que ce module est bel et bien présent sur le site !
2°) Le fait que le centre d'expériences de Daikin Wavre ne demande pas à ses installateurs de prendre à présent contact spontanément avec le client intéressé. En effet, il nous revient de prendre nous-même contact avec un ou plusieurs installateurs. Ce n'est pas trÚs commercial ... !

2026幎4月8日

Bonjour,

Nous vous remercions sincÚrement pour votre retour trÚs positif suite à votre visite de notre centre d’expérience de Wavre. Nous sommes ravis de lire que l’échange avec notre collaborateur a répondu à vos attentes et vous a apporté des informations utiles sur les pompes à chaleur.

Concernant vos remarques :

1°) Nous sommes surpris par votre retour concernant le niveau sonore. En effet, les unités extérieures présentes sur site peuvent être observées de prÚs et permettent normalement d’apprécier leur fonctionnement acoustique. Il est possible qu’au moment de votre visite, les conditions de fonctionnement n’aient pas permis une démonstration optimale. Nous restons bien entendu à votre disposition si vous souhaitez revenir pour constater cela dans de meilleures conditions.

2°) Nous comprenons parfaitement votre attente quant à une prise de contact proactive. Toutefois, afin de garantir une totale équité entre nos partenaires installateurs, nous ne sommes pas autorisés à orienter ou privilégier l’un d’entre eux. C’est pourquoi nous laissons le libre choix aux clients de sélectionner l’installateur qui leur convient le mieux.

Nous vous remercions encore pour votre visite et votre retour constructif.

Bien cordialement, Patrick

Professionele aanpak!

Professionele aanpak en duidelijke communicatie.
Het team bij de plaatsing werkte steeds in samenspraak, netjes en met vakkennis.

2026幎3月25日

Trustpilot ゚クスペリ゚ンス