Mam za sobÄ trzy duÅŒe zakupy na electrolux.pl i z pewnoÅciÄ bÄdÄ kolejne. Zawsze bardzo atrakcyjna cena w porównaniu do elektromarketów, sprzÄt dostarczony bÅyskawicznie, Åwietnie zapakowany, bez najm... ãã£ãšèŠã
kupiÅem SRK210S 4 X S-BAG ULTRA LONG,po rozpakowaniu okazaÅo siÄ ÅŒe brakuje filtra silnika,napisaÅem reklamacjÄ,czekam 8 dni i cisza,dzwoniÄ na infoliniÄ,a oni ÅŒe nie majÄ mojego emaila,a mam potwierd... ãã£ãšèŠã
ObsÅuga klienta to jakas tragedia... Pracownik nie wykonuje swoich obowiÄ zków pracowniczych. Pralka kupiona póÅtorej miesiaca temu (na gwarancji) prosimy o serwis poniewaÅŒ przestaÅa dzialac, a on za... ãã£ãšèŠã
ZakupiÅem czajnik, lodówkÄ oraz odkurzacz marki Electrolux. Niestety czajnik ulegÅ uszkodzeniu, a od dwóch tygodni bezskutecznie próbujÄ zÅoÅŒyÄ reklamacjÄ. WysyÅaÅem maile, próbowaÅem kontaktu telefon... ãã£ãšèŠã
ã¬ãã¥ãŒäŸé Œã®èšé²ããããŸãã
ãã®äŒæ¥ã®Trustpilot å©ç𿹿³
ã¬ãã¥ãŒãè©äŸ¡ã®ååŸæ¹æ³ãã¹ã³ã¢ãªã³ã°ãã¢ãã¬ãŒã·ã§ã³ã®ããã»ã¹ã«ã€ããŠç¢ºèªããã
ãã®äŒæ¥ãé²èЧãã人ã¯ã以äžã®äŒæ¥ãé²èЧããŠããŸãã
DNIA 04-12 2024 OPÅACIÅEM I ZAMÃWIÅEMâŠ
DNIA 04-12 2024 OPÅACIÅEM I ZAMÃWIÅEM CZÄÅÄ ZAMIENNÄ DO PIEKARNIKA KTÃRA MIAÅA BYÄ DOSTARCZONA W CIÄGU DWUCH DNI DO DZISIAJ JEJ NIE OTSZYMAÅEM
Brak poszanowania dla czasu swojego i innych
ZamówiÅem okap przez jeden ze sklepów AGD i ten przyszedÅ uszkodzony - cóŌ, zdarza siÄ.
ZÅoÅŒyÅem wiÄc reklamacjÄ do sprzedawcy, gdzie zdecydowaÅem, ÅŒe ekologiczniejszÄ
i sprawniejszÄ
opcjÄ
bÄdzie naprawa.
Reklamacja jest obsÅugiwana bezpoÅrednio przez Electrolux i tutaj zaczyna siÄ zabawa - serwisant przyjechaÅ tak jak siÄ umówiliÅmy, facet zdecydowanie nieuprzejmy, i wymaga faktury. Nie wiem po co mu ona skoro zlecenie doszÅo przez sklep oraz wysÅaÅem juÅŒ parÄnaÅcie wymaganych zdjÄÄ. Ten spojrzaÅ na fakturÄ, na uszkodzenie okapu (pÄkniÄty plastikowy element, którego wymiana to pewnie 5 minut roboty)... i powiedziaÅ ÅŒe wymiana bÄdzie dokonana przez innego serwisanta.
Po prostu Bareizm.
UnikaÄ jak ognia!
Witam serdecznie. Nigdy nie wystawiam ocen, aczkolwiek moja sytuacja, aÅŒ siÄ o to prosiÅa.
ZacznÄ od odkurzacza (silence)1100zÅ - zakupionego rok temu. SprzÄt sam w sobie SUPER, ale przestaÅ dziaÅaÄ po roku (ma 2 letnia gwarancjÄ), która zostaÅa odrzucona z tytuÅu uÅŒytkowania. Widocznie nie potrafiÄ odkurzaÄ ;(;/ SprzÄt oddany jakis czas temu - wciÄ
ÅŒ (nienaprawiony) do mnie nie wróciÅ.
Zobaczymy, kiedy nadejdzie paczka... To raz.
A dwa, ÅŒe 28 paź tego roku, (na Allegro), za poÅrednictwem innego sklepu zakupiÅam kuchniÄ gazowÄ
5palnikowa, za ok 2tys, która juÅŒ przyszÅa uszkodzona.
Zamiast spod palników, ogieÅ wydostaje siÄ przez pokrÄtÅa. Hit. Sprawa wciÄ
ÅŒ jest w toku, mimo iÅŒ juÅŒ grudzieÅ... ChociaÅŒ z poÅrednikiem mamy super kontakt, to godzinÄ temu zatelefonowaÅam osobiÅcie do Electroluxa (co graniczy z cudem) i usÅyszaÅam, ÅŒe ponownie wysyÅajÄ
zgÅoszenie do serwisu, który miaÅ do dnia dzisiejszego siÄ z nami skontaktowaÄ. Po moim tel, mÄ
ÅŒ otrzymaÅ informacjÄ zwrotna, ÅŒe firma zamówiÅa czÄÅci od gazówki i ma na to 5 dni, aby ponownie umówiÄ siÄ na spotkanie. OczywiÅcie u nas nikogo nie byÅo, nie znajÄ
prawdziwej przyczyny, a juÅŒ zamówili czÄÅci... ð€£ð€£ð KrÄtacze i nic wiÄcej.
JeÅli moÅŒesz, unikaj jak ognia.
My czekaliÅmy tyle, poczekamy tydzieÅ, ale jeÅli znów nas bÄdÄ
zbywaÄ - oddam tÄ kuchenkÄ i chcÄ zwrot pieniÄdzy, bo dla mnie ta caÅa sytuacja jest nie do przyjÄcia. Moim klientom oraz znajomym bÄdÄ ich odradzaÅa z pewnoÅciÄ
!!! Brak jakiegokolwiek profesjonalizmu i dbania o klienta.
TakÅŒe, NIE POLECAM.
Pozdrawiam serdecznie. â€ïž
Zadowolona klientka
ZakupiÅam odkurzacz pionowy Electrolux. Jest to mój pierwszy sprzÄt tej marki. Jestem w fazie testowania ale ogólnie jestem zadowolona z efektów. Stosunkowo nie drogo do innych marek podobnych produktów.Hygienic 800EP81HB25 WU opiniamotywowananagrodÄ
Pralka przecieka i fatalna obsÅuga posprzedaÅŒowa
Pralka przecieka po kilku miesiÄ cach. ZgÅoszenie na oficjalnej stronie Elektroluxa z wyborem preferowanego terminu i informacja zwrotna, ÅŒe przedziaÅ godzinowy bÄdzie ustalony po kontakcie ze strony firmy. Dni mijajÄ , nic siÄ nie dzieje, kiedy dzieÅ przed teoretycznÄ wizytÄ po prawie póŠgodzinie czekania na infolinii (a przedtem po wysÅuchiwaniu maÅo lotnego bota) dodzwaniam siÄ, okazuje siÄ, ÅŒe zgÅoszenie w ogóle nie potwierdzone i gdyby nie mój telefon, nie wiadomo, kiedy byÅoby potwierdzenie. Dopiero po potwierdzeniu zgÅoszenie przekazywane jest do firmy prowadzÄ cej serwis, która ma od tego momentu 2 dni na kontakt. Na szczÄÅcie dziaÅa sprawniej niÅŒ Elektrolux i po telefonie, bez czekania i z ÅŒywa osobÄ szybko ustalam termin. ObsÅuga posprzedaÅŒowa na minus a nie na jednÄ gwiazdkÄ, ale nie mogÄ daÄ mniej. Nie doÅÄ, ÅŒe z pralki po paru miesiÄ cach nie mogÄ korzystaÄ, to sposób kontaktu z klientem (a wÅaÅciwie jego brak) i przede wszystkich informowanie na stronie o moÅŒliwoÅciach terminu, które nie sÄ do speÅnienia przy takim dziaÅaniu firmy, która nawet zgÅoszenia nie zauwaÅŒa, jest dla mnie skandaliczne. Jedyny plus- niczemu nie winna pani na infolinii, która wziÄÅa na siebie caÅe moje wkurzenie. Z takim brakiem profesjonalizmu w firmie miÄdzynarodowej rzadko ma siÄ do czynienia.
Odkurzacz es52cb21db to bubel.
Odkurzacz pionowy es52cb21db nie odpowiadaÅ ofercie. GÅoÅny (ÅwidrujÄ cy pisk. OÅwietlenie szczotki wyÅÄ cza siÄ na dywanie, przestaje siÄ obracaÄ waÅek szczotki. Nie zbiera okruchów i nitek. Trzeba to robiÄ rÄcznie. To jest chiÅski bubel nie odkurzacz. Lepsza zwykÅa "kaÅka", bez prÄ du a waÅek siÄ obraca.
SprzÄt dziaÅa byleby gwarancja minÄÅa i wszystko siÄ psuje. Wada produktu zgÅoszona na gwarancji, serwis nic nie zrobiÅ, problem nadal jest ale gwarancja minÄÅa i kaÅŒdy umywa rÄce. ZepsuÅa siÄ juÅŒ zmywarka, mikrofalówka, wszystko na granicy koÅca gwarancji... CzekaÄ co bÄdzie nastÄpne. Na pewno bÄdÄ omijaÄ tÄ firmÄ.
DziaÅ reklamacji a w szczególnoÅci nieâŠ
DziaÅ reklamacji a w szczególnoÅci nie jaka Pani Kinga Wezenfeld potrafi dopuszczaÄ siÄ kasowania zgÅoszeÅ e-mail oraz manipulacji faktami i ukrywania ich przed przeÅoÅŒonymi tylko po to aÅŒeby marka electrolux zachowaÅa dobre imiÄ i nie ponosiÅa jakichkolwiek kosztów naprawy. Jednym sÅowem bardzo podÅa osoba i nie uczciwa. Co do sprzÄtu jak wczeÅniej ludzie opisywali jakoÅÄ to poraÅŒka a cena kosmos. ZakupiÅam pralkÄ AEG od samego poczÄ tku usterka za usterkÄ jednym sÅowem schodzÄ na psy nie liczy siÄ klient ani jakoÅÄ produktu tylko zyski. ReasumujÄ c lepiej kupiÄ pralkÄ obojÄtnie jakiej firmy i po dwóch latach wymieniÄ na nowÄ wyjdzie taniej i bez stresu.
piekarnik 900 zl, dziala 3 lata, electrolux chce mi go naprawic za 850 zl!!
Kupilam pikearnik 3 lata temu, przestal dzialac, byl uzywany sporadycznie, teraz Electrolux zaoferowal naprawe koszt 850 zl!!:) piekarnik kosztuje 900 zl...kiepski sprzet, sprzedaja bubel i jeszcze mam zaplacic drugie tyle za naprawe tego piekarnika..beznadziejna firma.
ZakupiÅam pralkÄ tej firmy
ZakupiÅam pralkÄ tej firmy, JakoÅÄ produktu poraÅŒka a cena bardzo wysoka, po 4 miesiÄ cach uÅŒytkowania zostal uszkodzony bÄben, nie uznano gwarancji, bardzo chamski kontakt , nie polecam!!!!
#opiniamotywowananagrodÄ .â SprzetâŠ
#opiniamotywowananagrodÄ .â Sprzet bardzo dobry, jestem zadowolona ze sprzÄtu.
Partactwo w okapie LFG716R
Z punktu widzenia osoby montujÄ
cej zasÅuguje na najniÅŒszÄ
opiniÄ.
1 - podane wymiary otworu na montaÅŒ nie sÄ
zgodne ze ÅwiatÅem potrzebnym do mocowania. W teorii 270 mm, ale geniusz zastosowaÅ wkrÄty z okrÄ
gÅym, odstajÄ
cym Åbem, co dodaje dodatkowe 7-8 mm, co spowodowaÅo u mnie koniecznoÅÄ przeróbki szafki.
2. kuriozalne mocowanie, polega na krÄceniu palcami Årubki fi chyba 3 mm z gwintem, bez Åba. Plus dodatkowa rzeźba pod pÅytÄ podwójnej gruboÅci, bo mocowanie ma niecaÅe 30 mm gÅÄbokoÅci, a potrzebne 36.
3. koÅnierz pod rurÄ wentylacyjnÄ
do mocowania bez nawierconych otworów w blaszanym korpusie, dodane wkrÄty ze znalu, co najwyÅŒej podrapiÄ
farbÄ, ale nigdy siÄ nie wkrÄcÄ
. Oraz koniecznoÅÄ docinania koÅnierza pod wystajÄ
ce Åby.
4. Kilogram makulatury, bez instrukcji montaÅŒu.
Od lat kupujÄ sprzÄty Electroluxa
Od lat kupujÄ sprzÄty Electroluxa, moim zdaniem najlepsze sprzÄtu. Teraz zakupiÅam piekarnik KOECC31X, zaleÅŒaÅo mi na peÅnej katalizie, na energooszczÄdnoÅci, zimnej szybie, Åatwym demontaÅŒu szyby. To wszystko otrzymaÅam. Trzeba trochÄ czasu poÅwiÄciÄ na programy zapisane w pamiÄci, ale z instrukcjÄ
nie ma wiÄkszych problemów
#opiniamotywowananagrodÄ
Elektroszustwo
Niestety, musze sie zgodzic z negatywnymi opiniami. KupiÅem odkurzacz bezprzewodowy w promocji miaÅem dostaÄ oczyszczacz powietrza, okazaÅo sie, ÅŒe wyczerpaÅa sie liczba promocyjnych urzÄ dzeÅ O... zabrakÅo...Odkurzacz za 1899PLN wystarcza na 20min pracy, inny producent za dodatkowe 600PLN oferuje mega lepsze parametry: wymyÅliÅ odkurzacze bezprzewodowe;) dziÄki bogu nie wyrzuciÅem. Pozdrawiam.
Przestrzegam przed zakupem w tejâŠ
Przestrzegam przed zakupem w tej firmie.
Producent postanowiÅ, ÅŒe anuluje oba moje zamówienia. MinÄÅy dwa tygodnie, zero wyjaÅnieÅ, support nie odpowiada na moje emaile. To w jaki sposób jest traktowany klient, jest karygodne. Nie polecam
Anulacja zamowienia po 3 dniach
Anulacja zamowienia po 3 dniach, powolywanie sie na nieistniejacy regulamin
zakupy online
âŠkoÅczÄ swojÄ
przygodÄ z markÄ
Electrolux oraz jej sklepem internetowym w Polsce w okolicznoÅciach niewartych wspominania, ale muszÄ podzieliÄ siÄ swoimi doÅwiadczeniami â dokonujcie Åwiadomych wyborów.
W moim przypadku zamówiÅem kilka akcesoriów do odkurzacza tejÅŒe marki. Oryginalne czÄÅci w oryginalnych sklepie, do tego dostawa do punktu odbioru z 7-dniowym terminem na podjÄcie przesyÅki â niemal peÅnia szczÄÅcia, gdyby jeszcze tylko nie trzeba byÅo pÅaciÄ za dostawÄ.
Mija dzieÅ czy dwa, idzie nieźle. otrzymujÄ sms, ÅŒe towar dojechaÅ do punktu, nie ma mnie w mieÅcie, ale wracam po 2 dniach i lecÄ jak po swoje, a tam siÄ okazuje, ÅŒe towar co prawda wjechaÅ we wtorek wieczorem, ale juÅŒ w ÅrodÄ rano kurier zabraÅ go z powrotem. W punkcie nie majÄ
pojÄcia co siÄ staÅo kurier zostawia i zabiera to co ma na liÅcie z jakÄ
siÄ pojawia.
DzwoniÄ na infoliniÄ Electrolux, tam jakiÅ robot przeprasza, ÅŒe dopiero siÄ uczy, udaje siÄ przebrnÄ
Ä tÄ
barierÄ â ÅÄ
czy do konsultanta, ten po dÅugich chwilach sprawdzania czegoÅ wraca z info, ÅŒe wysÅaÅ mi sms z adresem mail, gdzie mam sobie zÅoÅŒyÄ reklamacjÄ, bo niczego on nie widzi i bardziej nie pomoÅŒe.
Jest piÄ
tek po poÅudniu, wciÄ
ÅŒ w godzinach pracy biura obsÅugi klienta, piszÄ wiadomoÅÄ, opisujÄ sytuacjÄ, zaÅÄ
czam kopiÄ sms z numerem przesyÅki. Odpowiedź przychodzi w poniedziaÅek o 07:59 z proÅbÄ
o podanie numeru zamówienia. Lekko zniesmaczony i zaskoczony faktem, ÅŒe nr przesyÅki wraz z adresem e-mail nie wystarcza firmie do zidentyfikowania wÅasnego zamówienia. Niemniej odpowiadam i podajÄ poszukiwany numer, aby w odpowiedzi przeczytaÄ, ÅŒe zamieszanie i przesyÅka zarejestrowana jako zwrot i nie moÅŒna wysÅaÄ ponownie. Do tego kod rabatowy 15% na ponowne zamówienie.
Pomijam fakt, ÅŒe 15% to mniejszy rabat niÅŒ wynikaÅ z promocji przy oryginalnym zamówieniu, bywa â moÅŒe oryginalna promocja okazaÅa siÄ za gÅÄboka :-D (sic!). Bardziej szokujÄ
cy wydaje siÄ fakt, ÅŒe ani sÅowa o losie pieniÄdzy, które zapÅaciÅem za pierwsze zamówienie. Nie wiem, czy wynika to ze zwykÅego niedbalstwa o klienta czy z przekonania, ÅŒe jesteÅmy wielcy i za 15% zaÅatwiÄ wszystko. W moim Åwiecie zadowolenia z procesu zakupów i poziomu obsÅugi nie da siÄ kupiÄ za ÅŒaden rabat, za to moÅŒna skutecznie zniechÄciÄ do jakiejkolwiek dalszej wspóÅpracy.
ZapytaÅem siÄ jeszcze drogÄ
pisemnÄ
, aby upewniÄ siÄ czy dobrze zrozumiaÅem, ÅŒe mam sobie zamówiÄ ponownie, zapÅaciÄ ponownie i ewentualnie ponownie nie zdÄ
ÅŒyÄ odebraÄ przesyÅki w ciÄ
gu jednego popoÅudnia. UpÅynÄÅo kilka godzin, odpowiedź nie przyszÅa. ZadzwoniÅem wiÄc raz jeszcze na infoliniÄ, tam pomimo czterokrotnego powtarzania i sylabizowania, ÅŒe dzwoniÄ w sprawie re-kla-ma-cji pani robot uparÅa siÄ, ÅŒe chcÄ coÅ kupiÄ i postanowiÅa poÅÄ
czyÄ mnie z dziaÅem sprzedaÅŒy ð. Fortunnie Pan od sprzedaÅŒy okazaÅ siÄ wystarczajÄ
co kompetentny, aby zapewniÄ mnie, ÅŒe pieniÄ
dze wrócÄ
do mnie w ciÄ
gu 14 dni, ale zazwyczaj trochÄ szybciej.
Na szczÄÅcie mogÄ siÄ obyÄ w ÅŒyciu bez marki Electrolux, a tym co nie mogÄ
ÅŒyczÄ wiÄcej szczÄÅcia i ewentualnie pÄdźcie po swoje paczki jak tylko dostaniecie smsâŠ
Bardzo dobre ceny na maÅe AGD
Bardzo dobre ceny na maÅe AGD w porównaniu nawet z duÅŒymi marketami (kupiÅem produkt 25% taniej niÅŒ w innych miejscach). MaÅy minus za formÄ dostarczenia (tylko kurier) oraz czas realizacji (trzeba poczekaÄ kilka dni). Filtrowanie super, powinno byÄ wzorem dla innych sklepów!
Electrolux PerfectCare600
Od ponad roku mam pralkÄ PerfectCare600. Ja nie wiem, jaki inÅŒynier to opracowaÅ, ale pranie w wiÄkszoÅci siÄ nie pierze, tylko smutno leÅŒy na dnie bÄbna. BÄben siÄ krÄci, ale te w Årodku wypustki w ogóle tego prania nie zbierajÄ , wiÄc tylko leÅŒy, czasem siÄ ruszy. To nie jest jakieÅ rocketscience, ÅŒeby zrobiÄ pralkÄ, która chociaÅŒ trochÄ wypierze, a ta w ogóle. Wirowanie: niby 1200 obrotów, ale czÄsto jest niedowirowane do koÅca. A najciekawszy jest timer, dla którego dÅugoÅÄ minuty jest wzglÄdna. Nie raz zauwaÅŒyÅem, ÅŒe timer zatrzymuje siÄ kilka minut przed koÅcem, trwa to kilka minut, a potem minuty do koÅca prania trwajÄ po kilkanaÅcie sekund. Co to w ogóle ma byÄ? Szczyt polskiej myÅli technicznej jak mniemam. Poszukajcie sobie lepszej pralki.