FundingPartner レビュー

TrustScore 5段階評価の4

レビュアーのコメントを見てみましょう

5つ星のうち5の評価

FundingsPartner är unik platform för investerare, samt pålitlig företag ***** Har varit kund sedan 2022 och min pårtfölj inom huvudtaget fastighetsinvesteringar växer hela tiden! Känner mig trygg... もっと見る

5つ星のうち5の評価

Kun erfaring som investor/utlåner. Veldig oversiktlig app med mange detaljer om hele min investerings portefølje, av over 70 lån kun et som gikk til inkasso og et minimalt tap, totalt har årlig rente... もっと見る

企業が回答しました

5つ星のうち1の評価

Litt vanskelig å forstå at selv om man er pålogget og prøver å delta i investeringen i løpet av første sekundene , får man beskjed at man er sent ute . Også ser det ut som... もっと見る

企業が回答しました

企業情報

1. 非銀行系金融サービス

当該企業による記述

FundingPartner lar deg gi lån til norske vekstselskap via crowdlending. Årlig rente ligger på 5-20%. Les mer på hjemmesiden vår.

連絡先

すべてのレビュー

過去12か月のレビュー数: 15件

レビューを書く

5つ星のうち5の評価

Beste plattform for folkefinansierte lån

Jeg har prøvd de fleste tjenestene for folkefinansierte lån, og FundingPartner er etter min mening den beste.

Har benyttet FundingPartner siden 2019 og har investert i flere hundre lån. Og ja, jeg har hatt noen tap. Enkelte lån har jeg tapt hele det investerte beløpet. Men når man ser på totalen, så tilsvarer det totale tapet for min del, mindre enn 9% av det jeg har fått totalt i renter, noe jeg er godt fornøyd med.

For å lykkes med folkefinansierte lån er det viktig å forstå hvordan det fungerer og være tålmodig. Ha en plan for hvor mye man ønsker å investere og fordele dette gradvis over mange lån for å spre risikoen. Jeg prøver å ha minst 80 aktive lån til en hver tid.

Jeg føler FundingPartner gjør en god jobb med å sikre investorene mest mulig tilbake ved mislighold. Denne prosessen tar noen ganger lang tid, men jeg liker det bedre slik det er nå, at kravet ikke selges til ett inkassobyrå etter ett visst antall dager mislighold, men at det vurderes hva som skal gjøres i hver enkelt sak. Og også at ikke inkassobyrået skal ha en viss prosentandel av det innkrevde beløpet lenger. Det legges også til forsinkelsesrenter på forfalte beløp, så hvis det er mulig å kreve inn alt, får man også god rente på forsinkede betalinger.

FundingPartner er også gode (bedre enn andre plattformer vil jeg si) på å kreve god sikkerhet for lånene. Dette gir investorene bedre muligheter for å få tilbake en større del ved mislighold.

Selv om enkelte andre plattformer for folkefinansiering tilbyr litt høyere renter, har jeg valgt å hovedsaklig benytte meg av FundingPartner siden de har den beste og mest oversiktlige løsningen, i tillegg til de fordelene jeg har nevnt ovenfor.

Alt i alt er jeg veldig godt fornøyd med FundingPartner og har ingen problem med å anbefale dette som en meget bra måte å investere penger på. Bare husk å vær tålmodig og spre investeringene i mange lån. :)

2025年3月12日

Takk for hyggelig tilbakemelding, Tor! Hilsen Jørund i FundingPartner

Negativ utvikling

Jeg har investert gjennom Fundingpartner i 2 år og har i løpet av den tiden registrert en negativt utvikling med hensyn til informasjonsflyt og åpenhet. Låntakere har i større og større grad kunne oversitte betalingsfrist uten at Fundingpartner kommer med noen varsler eller forklaringer på det. Det siste kvartalet har vært spesielt dårlig i så måte hvor det kan gå så mye som 8 uker uten noen som helst form for oppdatering om misligholdte lån.

2025年2月28日

FundingPartner からの回答

Hei! Først og fremst takk for tilbakemeldingen din.

I utgangspunktet skal vi legge ut statuser på lån med forsinkede rentebetalinger ukentlig, med mindre noe annet opplyses om i statusoppdateringen. Eksempler på unntak kan være om selskapet opplyser at de forventer en innbetaling om to uker og vil gjøre opp rentebetalingen på det tidspunktet.

Når det kommer til lån i mislighold har vi en rutine at det skal publiseres status om lånet månedlig, med mindre det opplyses i siste status at det vil ta lenger tid før neste oppdatering kommer. Eksempler på hvor det kan ta lenger tid dersom man har sendt begjæring om et tvangssalg, og avgjørelse om dette ikke er ventet før om 2-3 måneder.

På de lånene hvor du har etterlyst oppdatering, burde vi ha vært flinkere til å gi oppdateringer underveis. Det som har skjedd her er at vi har vært i tett kontakt med låntaker, og svært nærme en avgjørende avklaring for lånet. Fremfor å skrive en status, har det da blitt valgt å vente litt i håp om at avklaringen kommer på plass. Det skyldes det veldig vanlige ønsket folk har om å gi gode nyheter, fremfor å gi helt nøytrale eller mer "intetsigende" nyheter. Det er ikke beste praksis, og jeg forstår at det kan oppfattes som om vi ikke jobber tett med de av låntakerne våre som opplever utfordringer. Vi tar derfor en runde på dette, og sørger for å pushe oss selv til å få ut statuser uansett om vi tror vi kan gi en bedre status ved å vente et par uker.

Takk igjen for tilbakemeldingen.

Med vennlig hilsen,
Jørund Gjesvik
Daglig leder i FundingPartner Norge

Ordentlig

Veldig ryddig og virker som de gjør en grundig analyse. Så langt veldig lav andel mislighold. Jeg har holdt på på FP siden 2022 og vært fornøyd hele veien.

2025年1月22日

Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Hilsen Jørund i FundingPartner

5つ星のうち3の評価

30% Misligholdte lån

Jeg har lånt ut kapital til ulike prosjekter gjennom Fundingpartner i omtrent tre år og har i hovedsak vært fornøyd med plattformen. Imidlertid opplever jeg nå utfordringer som skaper bekymring:

Per dags dato har jeg investert i 31 prosjekter, hvorav 11 av disse misligholdes. To av lånene er fortsatt ikke tilbakebetalt fem måneder etter forfall. Situasjonen forverres ytterligere når en av låntakerne, som allerede har misligholdt lån, fortsetter å legge ut nye prosjekter på plattformen – senest i dag, 10. januar 2025.

Jeg har kontaktet Fundingpartner for å få en forklaring på hvorfor dette firmaet fortsatt får tilgang til plattformen til tross for sine gjentatte mislighold. Til min overraskelse møtes jeg med lite forståelse og blir fortalt at prosjektene har god sikkerhet.

Som investor fokuserer jeg kun på lån med A- og B-risiko og gjør mitt beste for å minimere risikoen i investeringene mine. Jeg forventer at Fundingpartner skjerper sine rutiner og hindrer useriøse aktører fra å legge ut nye lån før tidligere forpliktelser er ryddig oppgjort.

2025年1月10日

Hei Gøran.

Først og fremst takk for tilbakemeldingen din. Du har helt rett i at misligholdene på plattformen har økt i 2024. Dette skyldes i stor grad at nyboligmarkedet har gjennomgått sin største krise siden bankkrisen på 90-tallet. At misligholdene skulle opp har ikke vært helt uventet, og vi har varslet dette flere ganger, bl.a. i ulike webinarer. Samtidig har vi tatt grep ved at vi har hevet rentene, for å ta høyde for den økte risikoen.

Totalt har vi opplevd 174 millioner kroner i mislighold, mot 3 312 millioner kroner i utlånt kapital, dvs en historisk misligholdsrate på om lag 5 %. Historisk sett er tapene på lån som blir mislighold i snitt 4,5 % om man medberegner rentebetalingene som investorene har fått på de samme lånene. Siden start har vår snittavkastning vært 9,9 % årlig, etter tap.

Angående selskapet du nevner er det riktig at det er forsinket med noen betalinger på lån. Selskapet er derimot ikke i vesentlig mislighold på noen av sine lån, og vi har en god dialog med selskapet rundt tilbakebetaling av utestående lån. At selskapet er forsinket med betalingene sine og har en anstrengt likviditet er noe som er tydelig opplyst om i presentasjonen av lånet. Samtidig er det andre forhold, som bl.a. sikkerhet stilt for prosjektet og forventning til fremtidige inntekter, som kan tale for at selskapet over tid kan betjene gjelden sin. Dette er opp til hver enkelt investor å vurdere selv.

Med vennlig hilsen
Jørund Thomassen Gjesvik
Daglig leder i FundingPartner Norge

5つ星のうち2の評価

Proff aktør, men ikke egnet for privatinvestorer

For det første, FundingPartner fremstår profesjonelle og har gode nettsider og app for investering og oppfølging. MEN, jeg mener at disse investeringene er for komplekse å forstå for den gjennomsnittlige private investor, og risikomomenter er sterkt undervurdert. Samtidig er oppsiden for investor veldig begrenset. Man må forstå at det er risiko for at prosjekter blir forsinket, av mange forskjellige grunner, som medfører at lånet blir dyrere for lånetaker som igjen fører til problemer for lånegiver. Av de lån jeg har vært investert i det siste året har rundt 50% opplevd betalingsforsinkelser, inkludert reforhandling av lånebetingelser med 0-rente og forsinkelse, utsettelse av betaling av hovedstol, konkurs på vei, etc.

Det er en grunn til at disse prosjektene ikke får lån i ordinære banker med ordinære betingelser.

Samtidig kan ikke disse lånene omsettes i 2. håndsmarkedet, som obligasjoner. Så man er stuck. Spesielt hvis man ser for seg en dato hvor innløsning skal skje for man trenger penger til noe annet, så er det ikke så lett å planlegge for.

Ville heller investert mer i pengemarked og ulike obligasjonsfond, også high-yield, fremfor FundingPartner, da man normalt kan komme lett inn og ut, det er profesjonelle aktører som velger investeringsobjekt, og mulig å oppnå samme eller bedre avkastning.

2024年7月15日

Hei Thomas,

Først og fremst takk for tilbakemeldingen din.

Siden oppstart har våre investorer oppnådd 9,3 % i netto årlig avkastning etter tap siden 2018. Det er langt høyere enn de aller fleste pengemarked- og obligasjonsfond, og faktisk litt høyere enn Oslo Børs i samme periode. Så er det klart at avkastning ikke kommer uten risiko, eller at uforutsette ting skjer som at det kan ta lenger tid å tilbakebetale lånet enn hva låntaker først så for seg. Uforutsette ting kan også skje i obligasjonsfond og med aksjer, hvor resultatet vil være en redusert kurs dersom man skulle ønske å selge seg ut.

Jeg er enig i at et annenhåndsmarked ville gjort produktet langt bedre, og hindret at man er "stuck". Vi kommer i løpet av høsten til å lansere dette i Sverige og for obligasjonslån. For vanlige lån i Norge venter vi på ny regulering før vi vil lansere annenhåndsmarked her også. Vi håper dette skjer i løpet av 2025.

Med vennlig hilsen Jørund i FundingPartner

God informasjon

God informasjon om lånene. Oversiktlig og ryddig nettside. God oppfølging av lånene. Dersom en lånetaker er forsinket med en innbetaling er de raske med å komme med oppdatering, hvor det kommer fram både begrunnelse til forsinkelse og plan videre for innbetaling.

2024年3月7日

Ikke tilbakebetalt lån

Var fornøyd i begynnelsen, men nå har det vær masse problemer med lån som ikke tilbakebetales. Hatt mye mindre problemer med Oblinor. 2 av 3 lån ble ikke tilbakebetalt

2024年2月23日

FundingPartner からの回答

Hei Torbjørn. Beklager at du har hatt denne opplevelsen. Selv om de aller fleste lånene betales tilbake i tide, er det dessverre slik at enkelte blir forsinket med tilbakebetalingen. Derfor er det blant annet viktig å spre risikoen sin på mange lån. I snitt har våre investorer oppnådd 9 % årlig avkastning siden 2018. Oppdatert statistikk for våre lån finnes alltid her: https://fundingpartner.no/statistikk.

Oppdatering 11. Februar 2025:

Hei igjen Torbjørn. Jeg tenkte bare å følge opp saken her, nå som vi vet bedre hvordan utviklingen har gått med lånene du tar opp. Nå har det for de to lånene du tok opp blitt betalt så mye renter og avdrag at begge lån har positiv avkastning. Jeg forstår at du har hatt en frustrerende opplevelse, og at det er irriterende når betalinger fra låntaker ikke kommer som planlagt, men håper det er en liten trøst at avkastningen på tross av dette likevel har endt i pluss.

Alt gikk knirkefritt

Alt gikk knirkefritt. Fundingspartner er en meget god finansieringsinstitusjon bare at man oppfyller deres krav/vilkår.

2023年3月21日

FundingPartner からの回答

Tusen takk for hyggelig tilbakemelding!

5つ星のうち4の評価

Ekstremt populær plattform

Som en vanlig mann i gaten har jeg fått øynene opp for crowdlending som konsept. Liker tanken med kalkulert risiko med sikkerhet i eiendom skulle prosjektet få betalingsproblemer. Har investert fordelt på Monio, Oblinor, Kameo og Fundingpartner. Har siste 6 ukene lest meg opp så mye jeg kan om de ulike aktørene og sitter igjen med ett inntrykk av av FP er best i klassen.

For å si det enkelt, mens lånene på Monio og Kameo ligger i flere uker, og plattformen må tilby 0.5% renteøking underveis bare for å få fyllt opp lånene, blir FP sine låne stort sett fyllt opp på under 10 sekunder.

Jeg liker og at man kan se summene andre lånetakere foran deg i køen putter inn. Ser det er flere som putter inn 100 000 og snittsummen folk investerer i ett lån ligger rundt 15 000-20 000. Det forteller meg at det er en del bjellesauer med mye mer økonomisk innsikt enn meg, som synes dette er en god avkastning vs risiko. Jeg putter inn 5000 i hvert lån og planlegger og spre dette utover veldig mange lån.

2023 blir ett spennede år, med 2 lovede renteøkninger og global usikkerhet, jeg tror det skal mye til for at boligmarkedet går på en solid smell likevel.

Gir 4 stjerner av 2 grunner:

1: Jeg vet ikke hvor mange lån som får utfordringer i ett hardt økonomisk klima i 2023.

2: Med tanke på hvor mange småinvestorer som ikke får plass i lånene, hva er årsaken til at dere ikke senker maks grensen litt for hva en enkelt investor kan investere? Virker litt i strid med begrepet "Folkefinansiering" at en enkelt person kan putte inn 100 000kr på bekostning av si 100 personer i køen som ønsket å investere 1000kr hver. Så populær som plattformen deres er, hadde dere endt opp med fulltegnede lån på 5 minutter uansett.

Keep up the good work FP :)

2023年2月16日

FundingPartner からの回答

Tusen takk for hyggelig tilbakemelding Audun!

Du har helt rett i at det er vanskelig å si hvor mange lån som vil få utfordringer i 2023. Vi forventer at det blir flere konkurser og mislighold i 2023 enn det vi hadde i 2022, men samtidig har vi skrudd opp snittrenten med nesten tre prosentpoeng, slik at man skal få betalt for den økte risioken.

Ryddige og raske tilbakemeldinger

Ryddige og raske tilbakemeldinger. Får jobben gjort, og dyktige på å se og kommunisere kundens behov og ønsker.

2022年11月10日

Tusen takk for hyggelig tilbakemelding Arnt! Hilsen Jørund i FundingPartner

5つ星のうち4の評価

Godt organisert

Godt organisert, og bra brukergrensesnitt. Selskapene som benytter plattformen er stort sett seriøse. For meg virker det som at selskapet er godt drevet, og oppdateringer på lån blir godt kommunisert.

Dårlig:
Felles avstemning for endring i låne-kontrakter øker risiko for investor, selv om FP legger opp til at at en eventuell kontraktsignering skal komme investor til gode. Det er en tung overvekt av eiendom, noe som gjør det vanskelig å sektor-diversifisere rente-porteføljen innad FP. Det er ofte så stor pågang på lånene, slik at det er vanskelig å få en plass. Relativt høy kommisjon blir tatt av lånene, noe som er mulig å gjøre ettersom Crowd lending per dags dato har lav konkurranse, så tjenesten oppleves som kostbar (selv om det er konkurranse dyktig pris).

2023年2月10日

FundingPartner からの回答

Hei Ola. Takk for både ris og ros. Dette er nyttig feedback som vi tar med oss videre. Hilsen Jørund i FundingPartner

Veldig hyggelig folk

Veldig hyggelig folk, alltid behjelpelige og tilgjengelige.
De er på din side og prøver å hjelpe deg så godt de kan.

2023年1月5日

FundingPartner からの回答

Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Asif!

God app og varierte lån

Tipp topp tommel opp for FundingPartner. En form for alternativ sparing som fungerer veldig bra for meg som ønsker noe forutsigbarhet og binding over kortere perioder.

2023年1月15日

FundingPartner からの回答

Tusen takk for hyggelig tilbakemelding!

Pålitelig risikovurdering

Pålitelig risikovurdering, ingen problemer med noen av mine investeringer formidlet av FundingPartner. Erfaringene skiller seg veldig fra Monio, der ALLE mine 4 lån er forsinket (Oppdatert juni 2023) - hvorav minst ett pga konkurs, og misligholdte saker blir svært Sent avsluttet slik at Monio gir et feil bilde av sin pålitelighet.

2022年9月15日

FundingPartner からの回答

Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Jan Erik!

Trustpilot エクスペリエンス

プラットフォーム保護のため、専門チームと高度なテクノロジーを駆使しています。偽レビューとの闘いについての詳細はこちらをご一読ください。