レビュアヌのコメントを芋おみたしょう

5぀星のうち5の評䟡

Alleen bij Schrama. Ik zocht een bijzondere kersenboom die wel geadverteerd werd bij andere firma's, maar telkens stond er: niet leverbaar. Ook geen wachtlijst bij deze bedrijven. Schrama had ook 'ni... もっず芋る

5぀星のうち5の評䟡

Top kwaliteit, precies zoals ik het verwachtte, werden op de hoogte gehouden van de levering. Perfect verpakt en heel overgekomen. Bestelling is een kleine Katsuraboompje, Cercidiphyllum japonicum .... もっず芋る

5぀星のうち3の評䟡

J'ai commandé 4 fruitiers colonnaires commande bien arrivé etdans les délais. Par contre un des arbres arriver en bourgeon n'a jamais évolué ni fleuri ni fait de feuilles il s'agit du cerisier. No... もっず芋る

5぀星のうち5の評䟡

Een geweldige service behoort bij Schrama tot het standaard pakket. Mocht er iets mis gaan dan biedt schrama kweekerij een prima opvolging van het probleem en lost dat in een handomdraai weer op! Je k... もっず芋る

䌁業情報

1. 林業地
  2. 庭園
  3. ガヌデン センタヌ
  4. 皮苗店
  5. 卞売皮苗店

圓該䌁業による蚘述

Welkom bij Schramas.com een onderdeel van boomkwekerij Schrama. Al uw planten, al meer dan 50 jaar lang, direct van de kweker. Met zorg en op een milieuvriendelijke manier gekweekt. Hierdoor bent u altijd verzekerd van verse, mooie en sterke planten. Ons familiebedrijf is sinds 1968 gevestigd in de Flevopolder en gespecialiseerd in het kweken van hoogwaardige fruitbomen en planten voor professionele fruittelers. Sinds december 2019 leveren wij ook aan particulieren. Al onze teelten vallen onder de Naktuinbouw ELITE certificering, wat staat voor een goede traceerbaarheid en hoge kwaliteit van het product.

連絡先

通垞1週間以内に回答

この䌁業のTrustpilot 利甚方法

レビュヌや評䟡の取埗方法、スコアリング、モデレヌションのプロセスに぀いお確認する。

5぀星のうち1の評䟡

Geen wortel, afgebroken takken, slechte leningen

Boom werd ondersteboven geleverd, dus takken naar beneden en de pot bovenaan, boom werd ook geleverd zonder deftige wortel en de enten waren afgebroken. Zeer af te raden bij deze nog te bestellen

2026幎3月11日

Schrama Boomkwekerij B.V. からの回答

Het spijt ons om te horen dat uw bestelling niet in goede staat is aangekomen. Wij willen dit graag netjes met u oplossen. Kunt u contact met ons opnemen, bijvoorbeeld via WhatsApp, en daarbij enkele duidelijke foto’s meesturen? Dan kijken wij direct met u mee naar een passende oplossing.

Wij doen ons uiterste best om onze bomen zorgvuldig te verpakken, zodat ze ook tijdens transport goed beschermd zijn. Het is uiteraard niet de bedoeling dat een boom ondersteboven wordt geleverd. Normaal gesproken zou dit door onze verpakking geen problemen moeten geven, en wij voorzien onze dozen ook van “this side up”-stickers.

Nogmaals, neem gerust even contact met ons op, dan lossen wij dit graag voor u op.

porte-greffes, greffoir Sono

Pour les porte-greffes commandés(Pyrus communis, divers Mallus(M7 M9 M106 M111 P22), Cydonia oblonga BA29) : pas de problÚme car tout est bien ficelé/identifié (juste être précautionneux au moment de défaire les paquets si vous avez plusieur porte-greffes différents afin de ne pas les mélanger : penser à préparer des étiquettes à l'avance pour bien les identifier individuellement au déballage) ; globalement les systÚmes racinaires sont bien développés mais un peu juste sur certains plants.
Pour le greffoir : bof (la lame est bien biseautée sur un seul coté, est bien tranchante mais le fil était un peu émoussé, la lame a du jeu, le bord de la lame écussonoir fait 2 mm d'épaisseur donc probablement inutilisable_pourquoi pas effilée?_la plastique du manche fait cheap, l'aspect global est moyen...reste à voir si le tranchant tient dans le temps).

2026幎3月14日
5぀星のうち4の評䟡

De volledige zending is prima verlopen

De volledige zending is prima verlopen, een kleine opmerking het betrof een pakket van 4 verschillende fruitboompjes , de potjes waren aan elkaar geleefd met tape, en dit precies op de naam/soort van fruitboom je raad het al wie is wat ? Verder was alles top

2026幎3月4日

Schrama Boomkwekerij B.V. からの回答

Bedankt voor uw review en fijn om te horen dat de zending goed is verlopen!

Dank ook voor uw opmerking. Dat had niet moeten gebeuren! U kunt eventueel een foto van de boompjes naar ons sturen. Dan helpen wij u graag met het identificeren van de verschillende soorten.

Veel plezier gewenst met uw fruitboompjes!

5぀星のうち5の評䟡

Super service, mooie planten.

Goede communicatie via mail, supergoed ingepakt met natte potgrond en snel verstuurd. Helemaal top!

2026幎3月6日

Schrama Boomkwekerij B.V. からの回答

Fijn dat alles naar wens is verlopen. Wij wensen u veel plezier met uw nieuwe planten en hopen dat ze mooi zullen groeien in uw tuin! :)

5぀星のうち1の評䟡

Ik kreeg twee dode takken die door

Ik kreeg twee dode takken die door moesten gaan voor bomen, bestel nooit weer wat bij hun. inmiddels de takken weggegooid, zat geen leven meer in.

2026幎3月10日

Beste Stefan,

Het spijt ons te horen dat u deze ervaring heeft gehad. Omdat wij met levende planten werken die zich in een rustperiode kunnen bevinden, kan het soms lijken alsof een plant geen leven meer heeft, terwijl deze later alsnog uitloopt.

Om dit goed te kunnen beoordelen vragen wij normaal gesproken eerst om een foto van de plant voordat deze wordt weggegooid. Zo kunnen wij samen bekijken wat er precies aan de hand is en indien nodig een passende oplossing bieden. Als u de bomen nog heeft, dan graag een foto! Het lijkt ons vrijwel onmogelijk dat we dode bomen hebben opgestuurd, aangezien ze bij ons in de kas nu allemaal uitlopen, en er geen één dode boom tussen zit!

Schramas.com boomkwekerij

Dwerg moerbeiboompjes en honingbessen

Dwerg moerbeiboompjes en honingbessen besteld, ze zagen er goed uit. Goed verpakt en heel vlot geleverd!

2026幎3月7日

Schrama Boomkwekerij B.V. からの回答

Fijn om te horen dat de dwerg moerbeiboompjes en honingbessen goed zijn aangekomen en dat u tevreden bent over de verpakking en levering!

Stecklinge schlecht bewurzelt, Wurzeln trocken, Support antwortet nicht

Ich hatte fÌnf Apfelbaumunterlagen bestellt. Diese kamen in einem Karton in eine PlastiktÌte gewickelt, ohne irgendeine Befeuchtung der Wurzeln, bei mir an. Die Wurzeln waren folglich schon sehr trocken und drei der fÌnf bewurzelten Stecklinge wiesen zusÀtzlich annÀhernd gar keine Wurzeln auf.
Auf zweimaligen Kontakt des Kundenservice habe ich nicht eine Antwort erhalten. Werde dort nicht wieder kaufen, nicht zu empfehlen.

2026幎2月23日

Guten Tag,

vielen Dank fÃŒr Ihre Nachricht.

Bei Unterlagen ist es wichtig zu wissen, dass fÌr A-QualitÀt bereits wenige gute Wurzeln ausreichend sind. In vielen FÀllen haben Unterlagen 2 bis 3 krÀftige Wurzelhaare, was fÌr dieses Pflanzenmaterial völlig normal ist.

Unsere Pflanzen werden in einer KÌhlzelle mit hoher Luftfeuchtigkeit gelagert. WÀhrend des Transports können die Wurzeln daher etwas trockener wirken. Wir empfehlen deshalb, das Wurzelwerk vor dem Pflanzen etwa 24 Stunden in Wasser zu legen, damit sich die Wurzeln wieder vollstÀndig mit Feuchtigkeit versorgen können.

Gerne schauen wir uns Ihre Pflanzen an. Sie können uns dazu einfach ein Foto der Unterlagen per WhatsApp schicken. Dort antworten wir in der Regel innerhalb von 24 Stunden. Sollte tatsÀchlich etwas mit den Pflanzen nicht in Ordnung sein, senden wir selbstverstÀndlich Ersatz zu.

Mit freundlichen GrÌßen,
Schramas.com boomkwekerij

5぀星のうち4の評䟡

Het geleverde was van een uitstekende

Het geleverde was van een uitstekende kwaliteit en snel geleverd!

2026幎3月4日

Schrama Boomkwekerij B.V. からの回答

Bedankt voor uw mooie review. Fijn om te horen dat alles goed en snel geleverd werd! We zijn natuurlijk wel een beetje nieuwsgierig: wat ontbrak er nog voor die vijfde ster?

Kwaliteit!

Perenboom 'Concorde' en een krentenboompje besteld. Het kwam een paar dagen later binnen en ik was blij verrast over de moeite die gestoken was in de verpakking. Echt heel fijn. De bomen kwamen dan ook in topconditie aan.

Ze moeten nog de grond in, maar er zitten al volop knoppen aan. Ik heb vertrouwen dat ik hier jaren plezier van ga hebben. Betere kwaliteit dan de supermarkt en (bijna) voor niets 🥰

Ik ga hier zeker vaker bestellen. Zolang het tenminste in mijn postzegeltuintje past 😅

2026幎3月7日

Schrama Boomkwekerij B.V. からの回答

Bedankt voor uw mooie review. Fijn om te horen dat de perenboom ‘Concorde’ en het krentenboompje in goede conditie zijn aangekomen en dat u tevreden bent over de verpakking.

Veel plezier gewenst met het planten en hopelijk jarenlang genieten van de oogst uit uw tuin. En wie weet past er in een postzegeltuin toch nog verrassend veel!

5぀星のうち5の評䟡

Op basis van eerdere ervaringen nog een bestelling geplaatst!

Op basis van eerdere ervaringen wederom een bestelling geplaatst. En nu ben ik dus in het bezit van een mooi vruchtboompje dat zorgvuldig was ingepakt en afgeleverd. Het boompje ziet er goed uit! Nu maar afwachten. Verder viel op de snelle levering. Ik weet het zeker: Schrama Boomkwekerij B.V. levert kwalitatief hoogwaardige produkten!

2026幎2月6日

Trustpilot ゚クスペリ゚ンス