äŒæ¥æ å ±
ããŸããŸãªå€éšãœãŒã¹ããæäŸãããæ å ±
Atrakcyjne ceny i wieloletnie doÅwiadczenie - jesteÅmy liderem miÄdzynarodowych przewozów autokarowych w Polsce. Sindbad - podróŌuj z nami!
é£çµ¡å
DziaÅkowa 4, 46-020, Opole, ããŒã©ã³ã
- sindbad.pl
ãã®äŒæ¥ãé²èЧãã人ã¯ã以äžã®äŒæ¥ãé²èЧããŠããŸãã
homophobic and racist company
Warning - homophobic and racist company! if you are not Polish, or don't speak polish, be very careful. You will get maltreated, and even risk to get thrown out, only because you are a foreigner or cant speak polish. This is what happened to us. And when you send complaint to their service, they make fun of you, don't answer any of your objections, and no refunds. You have been warned. Good luck!
Die Fahrer sind unfreundlich!
Die Fahrer sind unfreundlich!! Bei der Frage zwecks umsteigen, VerspÀtung und etc.wird gleich in unangenehme Ton geantwortet. Am schlimmsten !!nicht mal Bescheid sagen ob man rechtzeitig ankommt!!! Sehr traurig finde ich es!!
Pani Pilotka
Najlepsza pilotka P.Basia trasa z WÅoch do PL 11.04.26 brak adekwatnych sÅów aby wyraziÄ uznanie :delikatna,kobieca,uprzejma to jest przykÅad idealnej pilotki !Pani zdecydowanie zasÅuguje na wyróŌnienie!!! To jest osoba ktora mogÅaby z powodzeniem uczyÄ etykiety inne koleÅŒanki.PodróŌuje czÄsto Sindbadem i wiem co mówiÄ.Uwielbiam jej spokój ! 5 gwiazdek!!!!
28 marzec podróŌ z Savona do InowroclawâŠ
28 marzec podróŌ z Savona do Inowroclaw na tej trasie od jakiegoÅ czasu nie ma pilota,nie ma kto zrobiÄ coÅ ciepÅego do picia,nie ma przerw,w ciÄ gu caÅej podróŌy dwie przerwy po 15 minut.Porazka przystanek w InowrocÅawiu na PKP,walizki wyrzucane na ulicÄ gdzie jest duÅŒy ruch autobusów miejskich i samochodów osobowych a ulica jest wÄ ska
Sinbad (EUROBUS)
ChciaÅbym zostawiÄ swojÄ
opiniÄ na temat â szczerze mówiÄ
c â najgorszego serwisu, z jakim miaÅem do czynienia.
Po pierwsze, przewoźnik deklaruje, ÅŒe w autobusie jest toaleta, dostÄp do Åadowania, ekrany/telewizor i inne udogodnienia. W rzeczywistoÅci nie byÅo absolutnie nic z tych rzeczy, a najgorsze jest to, ÅŒe toaleta byÅa zamkniÄta.
PodróŌowaÅo dwoje moich dzieci, jedno z nich ma problemy ÅŒoÅÄ
dkowe â brak dostÄpu do toalety byÅ po prostu niedopuszczalny. To byÅo straszne doÅwiadczenie.
Kupujemy jedne z najdroÅŒszych biletów na rynku, a w zamian nie otrzymujemy nic z obiecywanego standardu. W razie potrzeby mogÄ doÅÄ
czyÄ bilety jako dowód. PodróŌ odbywaÅa siÄ na trasie WarszawaâLwów, autobusem relacji GdyniaâCharków.
To jest zwyczajne wprowadzanie klientów w bÅÄ
d i brak podstawowego szacunku dla pasaÅŒerów. Warunki byÅy nieludzkie â nawet w znacznie mniej rozwiniÄtych krajach standard bywa lepszy.
W zwiÄ
zku z tym zamierzam zÅoÅŒyÄ oficjalnÄ
skargÄ zgodnie z obowiÄ
zujÄ
cym w Polsce prawem, poniewaÅŒ jest to ewidentne naruszenie praw konsumenta oraz niezgodnoÅÄ usÅugi z ofertÄ
1. NiezgodnoÅÄ z deklarowanymi warunkami
Przewoźnik deklaruje obecnoÅÄ toalety, gniazdek do Åadowania, ekranów i innych udogodnieÅ, które w rzeczywistoÅci nie sÄ
dostÄpne.
2. Brak podstawowych warunków sanitarnych
Toaleta jest niedostÄpna lub zamkniÄta, co stanowi powaÅŒne naruszenie podstawowego komfortu podczas dÅugiej podróŌy.
3. ZagroŌenie dla zdrowia pasaŌerów
Brak dostÄpu do toalety stwarza ryzyko dla zdrowia, szczególnie dla dzieci oraz osób z problemami zdrowotnymi.
4. Nieadekwatnie wysoka cena w stosunku do jakoÅci
Cena biletów nie odpowiada faktycznemu poziomowi Åwiadczonych usÅug.
5. Wprowadzanie klientów w bÅÄ
d
Informacje o warunkach podróŌy sÄ
niezgodne z rzeczywistoÅciÄ
, co moÅŒna uznaÄ za wprowadzanie konsumenta w bÅÄ
d.
6. Brak orientacji na klienta
Ignorowanie podstawowych potrzeb pasaÅŒerów Åwiadczy o niskim poziomie obsÅugi i braku szacunku wobec klientów.
7. NiezgodnoÅÄ ze standardami przewozów miÄdzynarodowych
JakoÅÄ usÅug znaczÄ
co odbiega od oczekiwanego poziomu dla miÄdzynarodowych przewozów autobusowych.
Jade wlasnie Sinbad autokar nr 67âŠ
Jade wlasnie Sinbad autokar nr 67 autobus czysty kierowcy super przyjemnosc jazdy
Bezpiecznie do celu
Witam, jechaÅam trasÄ z Innsbruck do Opola dnia 10. 02.2026r. Autobus spóźniÅ siÄ dokÅadnie 7 minut, kierowcy przepraszali nas parÄ razy za opóźnienie. BagaÅŒe, bilety, miejsca ⊠wszystko sprawnie. Przez caÅÄ trasÄ bardzo miÅe zachowanie kierowców (Pan Mariusz i StanisÅaw) proponowanie ciepÅych napoi , cicha muzyka w tle , filmy . I co najwaÅŒniejsze toaleta bardzo czysta na caÅym odcinku trasy. Przystanki , informacje o której w danej miejscowoÅci z którego przystanku jaki numer autobusu.Bezpieczni i z kulturÄ . Polecam z caÅego â€ïžStasia R
PoraÅŒka to maÅo powiedziane
PoraÅŒka to maÅo powiedziane. W dniu dzisiejszym wyjazd do NL na bilecie źle nabita data. Dzwonie na infoliniÄ mówiÄ ÅŒe nie bÄdzie problemu ze to zaraz zgÅoszÄ do kierowcy. Dzwonie do kierowcy ÅŒeby siÄ samemu upewniÄ co z tym biletem. .. no ok bilet poprawia ale kaÅŒÄ mi z miejsca odjazdu zapierdalaÄ z toboÅami w inne miejsce bo w tym co mieli odjeÅŒdÅŒaÄ bo mu źle zawrac! KurÅa mnie Åatwo byÅo z 4 torbami zapierdalaÄ w to inne miejsce?
MyÅlaÅem ze anulujÄ c bilet bede mialâŠ
MyÅlaÅem ze anulujÄ
c bilet bede mial mniej zabrane a tu okazaÅo sie ze potrÄ
cenia zabrali jak za caÅy bilet
Darmozjady i zÅodzieje
Komfort jazdy daje wiele do ÅŒyczenia
Komfort jazdy daje wiele do ÅŒyczenia, jednak pilot -pan Tomek to naprawdÄ odpowiednia osoba na to stanowisko.Pomimo postoju ponad 6h na autostradzie z powodu wypadku, atmosfera byÅa naprawdÄ luźna i czuliÅmy siÄ zaopiekowani.
Buta i arogancja
Buta i arogancja panów z obsÅugi sÄ
aroganccy opryskliwi.
Powinni byÄ asertywni a nie majÄ
kompletnie z tym nic wspólnego.
DokÅadnie mam na myÅli kierowców którzy jechali z Wuppertalu do Dortmundu .13.02.2026.
Jestem zdziwiony ÅŒe jeszcze nikt was z pracy nie zwolniÅ!!!
Roomservice very good especially andâŠ
Roomservice very good especially and elhay
Trudna podróŌ, ale cena to odzwierciedla...
PojechaÅem z przyjacielem z Hagi w Holandii do Niska w Polsce. CaÅa podróŌ zajÄÅa ponad 25 godzin. W Hadze wsiedliÅmy do pierwszego autobusu, duÅŒego autokaru. NastÄpnie musieliÅmy przesiÄ ÅÄ siÄ do kolejnego w Dordmund i Opolu. Na ostatnim odcinku zostaliÅmy przewiezieni minivanem do mniejszego autokaru, który wysadziÅ nas w Nisku. Autokary sÄ wygodne, a podróŌ dÅuga, ale do zniesienia. Mniejsze autokary sÄ znacznie mniej przyjemne, zwÅaszcza jeÅli jesteÅ juÅŒ w drodze od 23 godzin. Informacje sÄ dostÄpne tylko po polsku, a personel ledwo mówi po angielsku. Wskazówka: upewnij siÄ, ÅŒe masz polskiego tÅumacza w telefonie. Musisz bardzo uwaÅŒaÄ, aby poprawnie siÄ przesiÄ ÅÄ. W przeciwnym razie moÅŒesz gdzieÅ utknÄ Ä. Autobusy kursujÄ wedÅug rozkÅadu, wiÄc sÄ postoje, ale sÄ krótkie i pilnujÄ punktualnego powrotu do autobusu. Autobusy zatrzymujÄ siÄ równieÅŒ w okreÅlonych miejscach, aby zabraÄ pasaÅŒerów. To rozsÄ dna dÅugoÅÄ trasy, ale zajmuje dodatkowy czas. Z drugiej strony... podróŌ jest stosunkowo tania.
I'd travel with them again, very good!
This was my second trip from Lille to London with Sindbad. The bus was about 10 minutes late arriving in Lille but we still arrived in London at the right time so perfect, a little delay can happen, all good.
They use minivans for this journey as it has to get on the train to reach England, a bit tight but comfortable seats.
The driver didn't speak too much English but he spoke enough to state all the important things we needed to know (e.g. passport control).
There are reading lights and USB ports for charging phones.
Only complaint is that they say there will be wifi on board but there isn't. Not a massive issue.
I overall recommend travelling with them and will travel with them again.
Klasa
Klasa. Moja liczba wspólnych przejazdów wzrosÅa do 5. Za kaÅŒdym razem jestem pod wraÅŒeniem. Wszystko na wysokim poziomie. Kierowcy eleganccy, Panie pilot uÅmiechniÄte i pomocne. Nie mam zastrzeÅŒeÅ do przewoźnika. CieszÄ siÄ, ÅŒe jest pewny, bezpieczny i przystÄpny cenowo.
Czy Sindbad moglby przestac karmic nasâŠ
Czy Sindbad moglby przestac karmic nas przyglupawymi filmami o tym jacy to wszyscy sa cudowni i rowni? Od pewnego czasu zauwazylam propagandowke a nie kino rozrywkowe( jakies pierdoly o rasizmie, tolerancji itp). Podroz jest dluga, warto oszczedzic nam pasazerom propagandowej wizji swiata. To meczace.
Brak komfortu
Drogo, ciasno, niekomfortowo, brak miejsca na nogi w autobusie dla normalnej osoby, gdyby nie to ÅŒe przejazd miaÅem opÅacony nie skoÅŒystaÅbym lepiej dopÅaciÄ parÄ zÅotych i jechaÄ komfortowo pod drzwi
Podziekowania dla Sinbada
Korzystajac z Sinbada przy powrocje z Wloch,przy przesiadce zostawilrm saszetke w innym autobusie.W Opolu zglosilem to panu w zoÅtej kamizelce, ktory szybko porozumial sie z kierowca i powiadomil mnie ze saszetka zostanie mi przesÅana z Olsztyna.Rzeczywiscie p.Jarek zajaÅ sie ta sprawa,przeslam mi ja NA KOSZT firmy,za co bardzo dziekuje.Jan z Krakowa.
Trasa WÅochy
Trasa WÅochy - Warszawa Zachodnia
Autobus bardzo niewygodny, z toalety Åmierdzi.
Kierowcy bardzo obniÅŒajÄ
czas przejazdu robiÄ
c przystanki co 50 minut. MówiÄ o trasie powrotnej, bo w drugÄ
stronÄ daÅo sie w miarÄ dojechaÄ. Przystanki powodowaÅy dyskomfort, typu brak snu, rozbudzenie, otwarte srodkowe drzwi gdzie wiaÅo, i szybko moÅŒna bylo zaÅatwiÄ swoje zdrowie. ReasumujÄ
s nie polecam, wrÄcz odradzam jazdÄ tymi liniami.RadziÅbym kierownictwu zbadac sprawÄ i zmieniÄ wiekszoÅÄ dyskomfortowych sytuacji, a co za tym idzie równieÅŒ taboru i gruntowne rozmowy z kierowcami!!!
Jedna wielka poraÅŒka
Jedna wielka poraÅŒka . kierowców trzeba doszkoliÄ z jazdy bo szkoda ludzi
äŒæ¥ã¯ãèªåæåŸ
ä»ã®çš®é¡ã®ã¬ãã¥ãŒã«ã€ããŠã®è©³çްã¯ãã¡ãããäžèªãã ããã