Vi har precis gjort utflykten Gran Canaria runt och förstÃ¥r inte en del dÃ¥liga omdömen.Vi hade en jÀttefin tur frÃ¥n 08:30 till 18:00 med en jÀtteduktig guide Isabelle och duktig busschaufför Antonio.V... ãã£ãšèŠã
ã¬ãã¥ã¢ãŒã®ã³ã¡ã³ããèŠãŠã¿ãŸããã
Rena bedrÀgerier. Man skriver att det Àr en utflykt till LAS Palma, i verkligheten sÃ¥ Ã¥ker man till nÃ¥got stÀlle och skall sÀlja pÃ¥ oss UllbÀddar. Inget av detta nÀmns förrÀn man betalt. LAS Pal... ãã£ãšèŠã
Flera timmars lÃ¥ng tvÃ¥ngsförelÀsning om ull som man inte fick lÀmna. SjÀlva utflykten började först runt kl 12-13. Fanns inte riktigt utrymme för att utforska platserna dÃ¥ man inte fick gÃ¥ dit man vil... ãã£ãšèŠã
Upplevelsen i sig helt ok bortsett frÃ¥n att du mÃ¥ste lyssna pÃ¥ ett föredrag om ull i 2 timmar. Men anledningen till att jag ger 1 stjÀrna Àr pÃ¥ grund av den enorma nedskrÀpning som företaget bidr... ãã£ãšèŠã
ã¬ãã¥ãŒäŸé Œã®èšé²ããããŸãã
ãã®äŒæ¥ã®Trustpilot å©ç𿹿³
ã¬ãã¥ãŒãè©äŸ¡ã®ååŸæ¹æ³ãã¹ã³ã¢ãªã³ã°ãã¢ãã¬ãŒã·ã§ã³ã®ããã»ã¹ã«ã€ããŠç¢ºèªããã
ãã®äŒæ¥ãé²èЧãã人ã¯ã以äžã®äŒæ¥ãé²èЧããŠããŸãã
Svindel satt i system
Svindel satt i system. Sjekket nettet og de har fått omfattende klager i nÊr 15 år. Klager til forbrukermyndighetene og omtaler i aviser har prellet av i alle år. Kontant betaling stinker svart arbeid og luguber markedsfÞring dekker over det egentlige formålet med turene. Et skreddersydd system for å lure eldre over 70 år! Frarådes på det sterkeste!
Urdåligt
Urdåligt! Lurendrejeri! Ingen information i broschyren om att resan inleddes med två timmar lång påtrÀngande och aggressiv marknadsföring och försÀljning an ullsÀngklÀder. Mycket sparsam reseguidning, dÀremot ytterligare reklam för aloveraprodukter under bussresan. Denna resebyrå rekommenderas ej!
Ãnskes, bedre forventningsafstemning.
Der er store problemer med forventningsafstemningen fÞr turen, for eksempel:
- Vi havnede i et lÊngere foredrag om fordelen ved uldsengetÞj - det var noget svÊrt at finde i turbeskrivelsen.
- I teksten stod der lunch inkluderet med vin - det var åbenbart den begrÊnsede tapas-servering vi fik hos uld-sÊlgeren, det var vi flere der ikke helt fangede og derfor blev noget overrasket over vi selv skulle betale da vi ankom til en restaurant, hvor man faktisk kunne få noget at spise.
- Vi kom til nogle fine steder, men da vi havde brugt meget tid på foredrag var der ikke meget tid til at nyde udsigter og stoppe undervejs.
- Efter stoppet til uldforedrag var nÊste stop en gård, hvor man kunne få "skandinavisk kaffe"... derudover var der ikke andet indhold.
- Efter yderligere et par korte stop og megen kÞrsel var vi hjemme igen og...
Ja, vi fik set noget - men ikke helt den tidsfordeling jeg nok havde forventet.
Men, det var billigt - og et foredrag er fair nok, men så fortÊl det da! Og måske et lille tip om at bruge mindre tid på det - balancen endte for mig med at vÊre forkert.
BemÊrk - skandinavisk synes at betyde svensk - guiden talte langsomt og tydeligt og for os fint forståeligt, men altså svensk.
PrisvÀrt men endast 45 minuter på Teide
Priset för utflykten till Teide var konkurrenskraftigt, cirka 50-70% lÀgre Àn liknande erbjudanden, vilket var ett stort plus. Men av de åtta timmarna på utflykten spenderades endast 45 minuter på Teide, vilket var mindre Àn förvÀntat, sÀrskilt med tanke på att resan dit tar endast lite mer Àn en timme utan stopp. Mycket tid Àgnades åt försÀljning, vilket var något distraherande och påtrÀngande, eftersom marknadsföringsmetoderna var intensiva. Guiderna var trevliga och informativa, vilket höjde upplevelsen. Om du vill tillbringa mer tid på Teide, kan det vara vÀrt att övervÀga andra alternativ.
Varning för Skandinaviska utflykter
Vilken grÀmelse man kÀnner över att inte ha lÀst på Trustpilot om Skandinaviska utflykter innan vi gick på detta.
Enligt broschyren skulle vi under en heldagstur uppleva "Fantastiska Gran Canaria & Roque Nublo". "Vi börjar dagen med att stanna till på en gård mitt i den kanariska landsbygden"
Första stopp blev vid en lokal i ett industriområde dÀr två kvinnor beskrev bÀddprodukter som en av resedeltagarna på ett trÀffande sÀtt beskrev som ett vÀckelsemöte. Att beskriva bÀddprodukter med termer som "mikromassage under nÀtterna", "ullfibrer som gnider varandra rena", "isometrisk effekt" (isometri Àr något helt annan), "vattna bÀddprodukterna med vattendusch på morgon så 'poff', renar det sig sjÀlv", osv. Maken till bondfångeri får man söka efter. Tack och lov gick jag ut annars hade jag nog blivit illamående. I samband med besöket så var det "Gratis spansk tapas lunch med vin", långt från den inbjudande bilden i broschyren. I sjÀlva verket var det en plastförpackning med lite ost, en korvskiva, en liten skinkbit och en liten bit tortilla. Till det kunde man få billigt rött vin (literflaska med skruvkork) i en plastmugg.
Efter mer Àn 2 1/2 timmes lidande bar det vÀg till nÀsta stÀlle med "romprovning" med enda syfte att pådyvla oss lokala varor.Sen samma visa till nÀsta försÀljningsstÀlle. Möjlighet att avnjuta "typisk kanariskt måltid" innebar förbestÀllning i bussen av grönsakssoppa och kaffedrink Lumumba alt juice för 10 euro. Vi avstod den kulinariska möjligheten då klockan var efter 16 och man skulle vara tillbaka kl 18.
Fantastiska Roque Nublo, Cruz de Tejde och Fatagadalen, jovisst 5-10 minuters fotopaus erbjöds på varje stÀlle.
"Guiden" var rar och trevlig men tyvÀrr ingen egentligt guidning annat Àn typ "kanarierna Àr glada och trevliga" "på höger sida ser ni vindkraftverk som danskarna levererat, IKEA som svenskarna bidragit med och norrmÀnnen har bidragit med borrar då de Àr bra på att borra tunnlar genom berg", "spansk sjukvård Àr lika bra som svensk, skolan Àr dålig då stöd till funktionsstörda tagits bort vilket Àr dåligt", "nÀr det gÀller spansk politik så Àr det för många politiker som tjÀnar för mycket pengar". TyvÀrr, guidningen håller absolut inte måttet.
Ã
ter tillbaka 19:30 istÀllet för berÀknade 18:00. Som alla kritiska kommentarer, hÃ¥ller helt med, detta Àr lurendrejeri/bondfÃ¥ngeri som de svenska researrangörerna borde varna sina resenÀrer för. Vi betalar 3-4 tkr per dygn för vÃ¥r semester. Vi kÀnner oss rÃ¥nade pÃ¥ en semesterdag, tyvÀrr fÃ¥r vi skylla oss sjÀlva som blev lurade. Viktigt att alltid lÀsa pÃ¥ Trustpilot FÃRE utflykter.
Alltid nöjd med detta bolag!
Tråkigt att höra så mycket kritik! Vi har alltid underbara dagar med Skandinaviska utflykter! Har åkt många gånger med dom både på Teneriffa och Gran canaria och vi Àr alltid nöjda! Duktiga guider som berÀttar om allt mellan himmel och jord om öarna. Man kÀnner sig trygg på deras turer med duktiga chaufförer och bra bussbolag också! Tycker det Àr super bra priser på deras turer, vad mer kan man begÀra!? 20⬠inklusive lunch, skandinavisk guide, buss, rundtur & inkluderat intrÀde på diverse sevÀrdheter.. ( 50% billigare Àn med andra bolag och Àr typ EXAKT samma turer) ja, det stÀmmer att man får sitta med och lyssna på en presentation inom ull, (dÀrför turen Àr så billig) det Àr enligt mig super intressant information med professionell personal, jag och min man köpte deras produkter och Àr hur nöjda som helst! Sover gott på natten i min ull! Blir bjudna på en fin lÀttare tapas lunch med vin , juice och vatten också! Så jag ser absolut inte detta som något lurendrejeri!! Snarare tvÀrtom! Alltid nöjd nÀr jag kommer hem efter en utflykt med detta bolag! Heja er!!
Trevlig guide men vilseledande information
HÃ¥ller med alla som skrivit innan. Informationen i företagets broschyr Àr vÀldigt dÃ¥lig och luddigt utformad men sÃ¥ klart för att lura oss resenÀrer. Ingenstans stÃ¥r det att förelÀsningen om ull tar 2 timmar och att det Àr den undermÃ¥liga tapsen under förelÀsningen som Àr den som ingÃ¥r i priset av 22 â¬. Sen sent pÃ¥ eftermiddagen görs ett stopp pÃ¥ en restaurang dÀr guiden gÃ¥r runt och erbjuder att boka mat för 10 ⬠- soppa eller tapas med juice. Vi avstod dÃ¥ maten skulle Àtas vid 16.00 tiden och man skulle vara Ã¥ter igen kl 18. Dock var guiden trevlig och man fick intressant information om ön och saker som sjukvÃ¥rd, skola, pension mm. Turen runt ön och upp i bergen var trevlig om man bortser frÃ¥n det andra skojeriet som sÃ¥klart finansierar en del av resan. För nÃ¥gra Ã¥r sedan kostade samma resor 10-12 ⬠men nu var det i dyraste laget. Ta med egen egen frukt och annat om ni inte vill slÀnga ut mer pengar under resan.
Stop leaving your flyers everywhere
Stop leaving your flyers everywhere, thanks. Its intrusive to leave them at hotels and around the streets and its a waste of paper.
UÊerlig reklame
UÊerlig reklame. Det står ingenting om at dette er en sponset tur. Du må sitte å hÞre på salgsprat om ullprodukter til krampa tar deg. Tapas lunsj: liten kavring, osteskive, en slags omelett og litt spekemat. Vin til maten, har smakt verre. Turen som sådan var faktisk bra med bra kunnskap fra guiden. Etterhvert ble det noe slitsomt med stadig pushing på aloe vera produkter og tigging om stÞtte til et veldedig formål. Tilsvarende turer uten salgsprat koster fort vekk det dobbelte. Velger ikke tur fra disse igjen.
Jagar överallt med sina reklamblad
Jagar oss överallt. Vi var inte ens fredade på hotellrummet. De delar ut sina reklamblad överallt. Första gången jag varit med om någon som varit runt till alla hotellrum och stuckit in sina reklamblad under dörren.
Bra utflykt mycket för pengarna
Nyss hemkommen från en vÀldigt trevlig utflykt med Maria som reseledare. Hon var mycket duktig som guide och gjorde allt för oss.
Informationen om ullprodukter var saklig och intressant.
Sedan att få åka runt hela ön var en fantastisk upplevelse.
Tyckte inte alls det var så dåligt som andra skriver
Visst, man fick sitta och lyssna på försÀljningsprat för ullprodukter. Det Àr en del av dealen med den hÀr resan och något vi var beredda på. SÀljaren var trevlig och inte på något sÀtt påtrÀngande.
Maten var inte någon festmåltid precis, utan mer som ett mellanmål/fika så rÀkna inte in det kaloriintaget som ersÀttning för lunch om du inte har låg ÀmnesomsÀttning.
Det var gott om tid för den övriga utflykten, platserna vÀl genomtÀnkta och guidningen var trevlig. Så Àven om jag förstår vad andra recensenter menar nÀr de skriver som de gör, så tyckte jag att utflykten var vÀl vÀrd sitt pris och hela upplÀgget var helt ok.
Ãr man intresserad av att köpa exklusiva sÀngprodukter av ull till rabatterade priser sÃ¥ har man definitivt hamnat rÀtt. Den turen hade ju inte vi. Hade varit mer intresserade av att bli visade lÀgenheter... :-)
Bare lad vÊre
Ingen steder advares man om at bliver hevet til et meget langt salgsforedrag. Vi tog med på tur til Mógan, men blev kÞrt i den forkerte retning - uden at det blev gjort klart inden man steg på bussen. Ingen fortÊller hvor langt dette håblÞse foredrag er, og efter lidt over halvanden time vÊlger vi at gå og selv finde til Mógan. Spild af penge at tage med på sådan en udflugt medmindre man er parat til at sidde i timevis og lytte til en ligegyldig salgstale.
Bra tur
Bra tur, bra guide, bra buss och chaufför. Till det priset 12 euro visste vi att det var en sponsrad resa, men det Àr bara att låta bli att köpa. Det tog en del tid med sÀngprdukterna så vill man vara effektiv så skall man nog ta en resa utan sponsring.
JÀttelångt föredrag om ullprodukter
JÀttelångt föredrag om ullprodukter. KÀnner mig lurad på flera timmars lyssnande.
Fin udflugt Gran Canaria rundt
Fin udflugt Gran Canaria rundt.
Prisen er i bund, da udflugten er delvis sponsoreret af firmaet Wool-Bed.
Besparelsen er ca 30 - 40 Euro. Til gengÊld er man tvunget til at lytte til et ca 2 timers foredrag om Wool-Beds fortrÊffeligheder.
Det var en oplevelse - det er mange Ã¥r siden jeg har oplevet sÃ¥ meget misvisende manipulation og fornÊgtelse af sundhedsfakta, krydret med en voldsom skrÊmmekampagne ð
Smiler stadig - det var virkelig "underholdende" - jeg har i mere en 30 år arbejdet (som tekniker) sammen med sÊlgere som kunne sÊlge sand i Sahara.
Dette foredrag var endnu vildere ð€£
Pyt - vi havde forberedt os og abstraherede bare de 2 timers foredrag ud af oplevelsen, og så var resten af turen fin.
Den gav et fantastisk all-round indtryk af Grand Canarias storslåede natur.
En pudsig ting var dog, at guiden pÃ¥ et tidspunkt nÊvnte, at deres udflugter ikke var for danskere ð€
MÃ¥ske hun skulle tage en lektion i geografi og samfundsforhold, og genoplive hvad "Skandinavien" er for en stÞrrelse ððð©ð°ð©ð°ð©ð°ð©ð°ð©ð°
KÀnner mig LURAD
Lurade pÃ¥ en förelÀsning om försÀljning av ullprodukter. Hade varit bÀttre om researrangören var Àrlig med att detta Àr en âsponsradâ resa och att man behöver sitta igenom en försÀljning av ullprodukter i 2 timmar för att fÃ¥ uppleva den riktiga anledningen till att man bokade. Blev mest illamÃ¥ende av allt onödigt flÀng med bussen. SjÀlva âutflyktenâ till kaffeplantaget varade 1 timme av de 9 timmar vi spenderade pÃ¥ resan. Tur att det var dÃ¥ligt vÀder sÃ¥ man inte slösade en fin dag.
Det hÀr Àr bara ett lurendrejeriâŠ
Det hÀr Àr bara ett lurendrejeri företag. Allt handlar om att du betalar för en reklamresa för sÀngprodukter i ull. För 10 tusentals kronor förvÀntas du sedan köpa sÀngprodukter. I LAS Palmas fick vi 2 h egen tid. På vÀgen tillbaks stannar de på en gård för att sÀlja aloeveraprodukter. Då Àr det reseledaren som sköter försÀljningen. Du slösar bara bort din tid om du åker med.
SÃMST!
SÃMST!
Varning står ingeting om att man ska sitta 2 timmar i en lokal och lÀra sig om sÀngar. Står litet på framsidan att det ingår i alla resor men står inte att det ska ta 2 timmar. Billigt men ovÀrt. Hade gÀrna betalt mycket för att få slippa detta. Smuts företag
Varning för Skandinaviska utflykter pÃ¥âŠ
Varning för Skandinaviska utflykter på Gran Canaria!
Enligt broschyren skulle vi under en heldagstur uppleva "Fantastiska Gran Canaria & Roque Nublo". Det blev över två timmars införsÀljning av sÀngprodukter och nÀr vi passerade Roque Nublo fanns det enligt guiden inte tid att stanna och gå av bussen. Vid de stopp som gjordes så handlade det om att köpa mat och dryck.
Trustpilot ãšã¯ã¹ããªãšã³ã¹