Jeg kjÞpte en sidespeil (TYC 310-0191
Jeg kjÞpte en sidespeil (TYC 310-0191, artikkelnummer P487753) til min Ford Focus MK3 2011 via Skruvat.no den 11. desember 2025 . FÞr kjÞpet tastet jeg inn mitt registreringsnummer pÃ¥ deres nettside, som viste at delen passer perfekt med en grÞnn hake og bekreftelse. For Ã¥ vÊre sikker ringte jeg ogsÃ¥ deres kundeservice pÃ¥ +47 21 05 02 55 samme dag (samtalen varte 15 minutter), og medarbeideren bekreftet eksplisitt at delen matcher mitt regnummer og OEM-nummer â ingen tvil om kompatibilitet.Delen ble kjÞpt kun for Ã¥ fikse feil i temperaturvisningen (ambient temperature sensor). Etter montering viser den fortsatt feil: Ved start ca. 20° for lavt, etter 20 minutter kjÞring 5â10° for lavt, og treg justering i tunneler. Verkstedet mÃ¥lte signalet og bekreftet at feilen ligger i delen, ikke bilen â de sammenlignet med originaldelen. Jeg har prÞvd alle resets (kjÞringsreset, HVAC-reset m.m.) uten hell.Da jeg reklamerte, avviste Skruvat det med begrunnelse om "felköp" og at delen ikke matcher mitt regnummer â til tross for deres egen bekreftelse fÞr kjÞp! Dette strider mot ForbrukerkjÞpsloven §18 (selgers ansvar for feilaktig informasjon). Jeg har bevis: Skjermbilder av nettsiden, samtale-logg og verkstedrapport. Jeg appellerte, men fikk samme svar.NÃ¥ stÃ¥r jeg med en ubrukelig del, tapte verkstedkostnader pÃ¥ 2500kr og ingen lÞsning. Ã
ta det videre til Forbrukertilsynet koster gebyrer (269 kr for mekling + potensielt 1345 kr for utvalget), som nÊrmer seg delens pris pÃ¥ 1305 kr â ikke verdt tiden og pengene for en smÃ¥sak, selv om jeg har sterk sak ifÞlge ForbrukerrÃ¥det.Jeg vil aldri bestille fra Skruvat igjen og anbefaler ingen andre Ã¥ gjÞre det.
Oppdatering: Etter at jeg postet denne reviewen, snudde Skruvat og godkjente reklamasjonen likevel, og de refunderer belÞpet. Det er positivt at de tar ansvar til slutt og beklager feilen (som skyldtes menneskelig faktor i kundesupport), men synd at det krevde en offentlig review for Ã¥ fÃ¥ dem til Ã¥ gjennomgÃ¥ saken pÃ¥ nytt. De forklarte at systemet ikke er 100% feilfritt pÃ¥ grunn av variasjoner i bilmodeller, og rÃ¥det til Ã¥ dobbeltsjekke OE-nummer â bra tips, men de burde forbedre valideringen for Ã¥ unngÃ¥ slike feil. Jeg er usikker pÃ¥ Ã¥ bestille igjen pÃ¥ grunn av systemets begrensninger, men oppjusterer til 3 stjerner for den endelige hÃ¥ndteringen. Hvis du er usikker, kontakt alltid et verksted for OEM-nummer fÞrst.
2025幎12æ11æ¥
èªçºçãªã¬ãã¥ãŒ