ãã¬ãã£ããªã¬ãã¥ãŒã«åçããŠããŸãã
ãã®äŒæ¥ã®Trustpilot å©ç𿹿³
ã¬ãã¥ãŒãè©äŸ¡ã®ååŸæ¹æ³ãã¹ã³ã¢ãªã³ã°ãã¢ãã¬ãŒã·ã§ã³ã®ããã»ã¹ã«ã€ããŠç¢ºèªããã
ãã®äŒæ¥ãé²èЧãã人ã¯ã以äžã®äŒæ¥ãé²èЧããŠããŸãã
Kupa firma i tyle ð©
Nie dostarczajÄ paczek dwa dni z rzÄduâŠ
Nie dostarczajÄ paczek dwa dni z rzÄdu to samo, niby mnie w domu nie byÅo podczas próby dorÄczenia. Firma dno nigdy wiÄcej.
Żart
Mam wraÅŒenie, ÅŒe najlepiej by byÅo ÅŒebym sama po paczkÄ poleciaÅa, przywiozÅa i samodzielnie podaÅa sobie pod drzwi, papierologia w tej firmie to ÅŒart i kpina - kiedy wydaje siÄ, ÅŒe robi siÄ coÅ dla nich, aby uÅatwiÄ im ÅŒycie i przyspieszyÄ proces - oni wrÄcz przeciwnie - strach zamawiaÄ cokolwiek wiÄcej przez nich, katastrofa....
Tragedia
Tragedia . Zaplanowana dostawa miÄdzy 10-13 . Dwa dni niby kurier byÅ ale nawet nie próbowal siÄ kontaktowaÄ i paczka na którÄ bardzo czekaÅem na ÅwiÄta wróciÅa do adresata . WidaÄ czujecie siÄ pewnie w Åwiecie duÅŒej konkurencji ale to na dobre wam nie wyjdzie. Kolejny stracony klient
ZastanawiajÄ ce jest to ÅŒe oni wciÄ ÅŒâŠ
ZastanawiajÄ ce jest to ÅŒe oni wciÄ ÅŒ funkcjonujÄ . Za kaÅŒdym razem gdy nie mam opcji wyboru innej firmy kurierskiej wierzÄ, ÅŒe moÅŒe tym razem bÄdzie inaczej. Za kaÅŒdym razem ten sam scenariusz. Paczka wraca do nadawcy bo UPS nie raczy zadzwoniÄ, wysÅaÄ wiadomoÅci, zostawiÄ awizo. Zero informacji, kontaktu z kurierem, planowanej godziny przyjazdu. Tam nic nie zmienia siÄ od lat. Zacznijcie braÄ przykÅad od innych firm kurierskich, daleko Wam do podstaw obsÅugi klienta.
PrzesyÅka zostaÅa dostarczona ale nie do mnie
PrzesyÅka zostaÅa dostarczona, ale nie do mnie i nie wiadomo gdzie jest, a byÅem caÅy czas na mieszkaniu, nikt nie dzwoniÅ do drzwi ani nie próbowaÅ siÄ ze mnÄ kontaktowaÄ przez telefon. Teraz muszÄ traciÄ czas na odzyskiwanie paczki. ByÅem na stronie UPS - zasugerowali reklamacjÄ, wiÄc wypeÅniam wniosek, a na koÅcu okazuje siÄ "przepraszamy, nie moÅŒemy utworzyÄ Twoje wniosku", i tyle. I to nie pierwszy raz mam problemy z tÄ firmÄ kurierskÄ .. No comment. :)
Próba dorÄczenia której nie byÅoâŠ
Próba dorÄczenia której nie byÅo kurierzy siÄ nie wyrabiajÄ i zostawiajÄ paczki na punktach ÅŒeby nie lataÄ tylko nie po to klient pÅaci za dostarczenie paczki do domu która później musi sam odebraÄ i szukaÄ w którym punkcie paczka siÄ znajduje ..Jedyna firma w której nie podajÄ nr do kuriera
NIE KORZYSTAJCIE Z NICH
Specjalnie odszukaÅem tÄ stronÄ by podzieliÄ siÄ swoim doÅwiadczeniem. PrzesyÅka z autonomicznego rejonu Hongkongu - nie szkodzi, byli tylko poÅrednikiem. Odbiór w ciÄ gu dwóch dni. NastÄpnego dnia przesyÅka juÅŒ byÅa w Kolonii. Kolejnego dnia trafiÅa do Polski - i siÄ zaczÄÅo... Najpierw skontaktowaÅa siÄ ze mnÄ Pani z agencji celnej UPS, poprosiÅa by opisaÄ przesyÅkÄ i wypeÅniÄ upowaÅŒnienie do reprezentacji przed UrzÄdem Celno-Skarbowym (zaznaczajÄ c, ÅŒe dokument moÅŒe byÄ podpisany podpisem elektronicznym). WypeÅniÅem upowaÅŒnienie, przesyÅkÄ opisaÅem w treÅci maila i podpisaÅem upowaÅŒnienie podpisem elektronicznym. DzieÅ później otrzymaÅem od rzeczonej Pani wiadomoÅÄ, ÅŒe upowaÅŒnienie nie ma podpisu. WiÄc poczyniÅem koszty by wydrukowaÄ, i zeskanowaÄ podpisane upowaÅŒnienie, gdyÅŒ technologia obowiÄ zujÄ ca w Polsce widocznie przewyÅŒsza pracowników UPS. Kilka dni później zapytaÅem tÄ miÅÄ PaniÄ czy dokumentacja jest juÅŒ kompletna skoro nic z mojÄ przesyÅkÄ siÄ nie ruszaÅo. OtrzymaÅem opryskliwÄ wiadomoÅÄ, ÅŒe dokumenty zostaÅy zÅoÅŒone do UCS. W miÄdzyczasie sprzedawca wysyÅaÅ mi multum wiadomoÅci o tym, ÅŒe UPS potrzebuje mojej pomocy. WiÄc po kolejnych dwóch dniach zapytaÅem o to paniÄ , która obsÅugiwaÅa mojÄ odprawÄ celnÄ . DostaÅem skopiowanÄ opryskliwÄ odpowiedź o tym, ÅŒe moje dokumenty zostaÅy przedÅoÅŒone UCS. Z poczÄ tkiem nowego tygodnia zaczÄ Åem siÄ niepokoiÄ i skorzystaÅem z kanaÅu obsÅugi klienta by siÄ dowiedzieÄ co z mojÄ przesyÅkÄ . Inna pani z obsÅugi agencji celnej odpowiedziaÅa mi, ÅŒe UrzÄ d Celno Skarbowy wytypowaÅ mojÄ przesyÅkÄ do rewizji i mam oczekiwaÄ na dalsze dane. ByÅ to poniedziaÅek. W ÅrodÄ dostaÅem od agencji celnej UPS sforrwardowne wezwanie od UrzÄdu Celno-Skarbowego do przedÅoÅŒenia dodatkowych dokumentów z terminem siedmiodniowym (takich, które mógÅbym uzyskaÄ jedynie od sprzedawcy co UPS sam teÅŒ mógÅ zrobiÄ). Wezwanie datowane na piÄ tek zeszÅego tygodnia podpisane podpisem elektronicznych, co znaczy, ÅŒe UPS dostaÅ je niemalÅŒe od razu. Przypominam, ÅŒe mój sprzedawca jest w Hongkongu, wiÄc wymiana pojedynczego maila miÄdzy nami zajmuje nam caÅy dzieÅ ze wzglÄdu na róŌnice czasu. WziÄ Åem wolne w pracy, sprzedawca przesÅaÅ mi stosowny certyfikat i litrem kawy w rÄku i translatorem w drugim oknie wziÄ Åem siÄ do jego tÅumaczenia na potrzeby urzÄdu. PrzetÅumaczone dokumenty wysÅaÅem do mojej ulubionej Pani z agencji celnej UPS, gdyÅŒ urzÄ d kategorycznie odmówiÅ otwierania jakichkolwiek maili ode mnie. DostaÅem powiadomienie, ÅŒe pani przebywa na urlopie (dzieÅ wczeÅniej wysÅaÅa mi wezwanie od UCS). W powiadomieniu byÅy wymienione diwe osoby do których naleÅŒy napisaÄ w zastÄpstwie. NapisaÅem do pierwszej. WróciÅo powiadomienie, ÅŒe przebywa na urlopie. W tym miejscy nadmieniÄ, ÅŒe grzywna za nieterminowÄ odpowiedź na wezwanie UCS wynosi do 3500 zÅ. NapisaÅem do drugiej pani. OdpisaÅa pierwsza, ÅŒe dokumenty zostaÅy przesÅane do UCS. Po wysÅaniu dokumentacji paczka przyszÅa w nastÄpny poniedziaÅek z dekoracyjnym opakowaniem kompletnie uszkodzonym. Gdyby to byÅo na prezent straciÅoby wszelkÄ wartoÅÄ. Ups koszty dostarczenia i obsÅugi celnej (którÄ w wiÄkszej mierze wykonaÅem za nich) wyceniÅo na kwotÄ porównywalnÄ co kwota towaru i podatek VAT (koniec koÅców zostaÅem zwolniony z koszta cÅa). OgóÅem - kompletny brak profesjonalizmu, miaÅem wraÅŒenie wspóÅpracy z licealistami. Nie wiem czy to jest standard UPS dla caÅego Åwiata, ale biorÄ c pod uwagÄ moje doÅwiadczenia z UPS Polska - dno i trzy metry muÅu.
The company stole my luggage
The company plainly stole my luggage
I could write a lot here but the summary is I sent all my belongings through UPS. The company lost the luggage, then charged me 28$ extra cost for "handling fee" of the luggage they allegedly lost, ignored my messages with the ss from airtag and told me they will not refund anything because on 26th page of their terms and conditions they say you cannot send your personal belongings via UPS
Absolutely absurd situation
Terrible service
Terrible service. Almost impossible to speak to a human being - have been trying for weeks and every time I think we have it sorted and the parcel back we go back into the automatic system and get sent delivery updates that make no sense. DO NOT EVER USE UPS
Paczka duza 18kg zostawiona w Ups pointâŠ
Paczka duza 18kg zostawiona w Ups point w sklepie.brak historii.dwa dni niepewnosci czy zaginela.w Ups nic nie wiedzeli.i ze to normalne ze kurier nie zeskanowaÅ.ODRADZAM TÄ FIRMÄ..JUZ MYSLALEM ZE ZA PACZKE WARTÄ 2800PLN.DOSTANE ODSZKODOWANIE OK 700PLN
Po kilku kontaktach z tÄ "firmÄ " w rokuâŠ
Po kilku kontaktach z tÄ "firmÄ " w roku 2025 mogÄ z rÄkÄ na sercu powiedzieÄ, ÅŒe jest to najbardziej chamska, zakÅamana i antyludzka "firma kurierska".
Firma porzuca paczki
Firma porzuca paczki w miejscach ogólnodostÄpnych z danymi wraÅŒliwymi. Chyba nic wiÄcej nie trzeba pisaÄ.
Monitorowanie paczki âŠ
Monitorowanie paczki to jakaÅ pomyÅka chcÄ wiedzieÄ gdzie jest dokÅadnie paczka, bark przedziaÅu godzinowego dostarczenia paczki. Czas moÅŒe np zobaczyÄ jak to robi DHL moÅŒna sprawdziÄ gdzie jest paczka jest kontakt do kuriera. W UPS nie ma nic najgorsza firma taka jeszcze w gÅÄbokim PRL-u.
PrzesyÅka jedzie ze szwajcari e
PrzesyÅka jedzie ze szwajcari e
3 dni, nie 6-7 dni, nastepnie tydzieÅ trwa zmiana adresu dostawy, bo kurier po 16tej nie moÅŒe, a informacji o dostawie brak wczeÅniej i nie mogÅem z pracy sie zwolnic nagle, do tego paczka zaginÄÅa - adres odbioru pod warszawÄ
(sÄ
kamery - dostawy nie byÅo) a wedÅu ups odebraÅ juÅŒ jÄ
ktoÅ w nadarzynie... co tu dodawaÄ, wyglÄ
da, ÅŒe zwyczajnie ukradli mi zakupiony sprzÄt, sprawa wÄdruje na policjÄ.
ZapÅaciÅem za przesyÅkÄ express. Nie warto
ZapÅaciÅem za przesyÅkÄ express ponad 60 zÅ. Bo zaleÅŒaÅo mi na czasie. Nie zerocilem uwagi ÅŒe w sklepie nie zmieniÅem adresu po przeprowadzce wiÄc zadzwoniÅem na infoliniÄ bo w apce caÅy czas wyskakiwaÅ bÅÄ d przy próbie zmiany adresu okazaÅo siÄ ÅŒe NIE MOGE TEGO ZROBIC, DOPIERO PO PIERWSZEJ PROBIE DORECZENIA! Zamiast dostaÄ paczkÄ w dwa dni... MuszÄ czekaÄ do poniedziaÅku bo firma nie ogarnia opcji zmiany adresu. Najgorsza firma kurierska. Korzystam pierwszy i ostatni raz.
Nie polecam wspóÅpracy. Z jedynie z tÄ firmÄ mam najwiÄkszy problem. ZamówiÅam przesyÅkÄ, której kurier nie potrafi po prostu mi dostarczyÄ. DzwoniÄ na infoliniÄ juÅŒ trzeci dzieÅ, by jakkolwiek dorÄczyÄ mi przesyÅkÄ, lecz nawet to nie pomaga. Kurier nie dzwoni na dzwonek, mimo ÅŒe jestem caÅy dzieÅ w domu i mogÄ odebraÄ przesyÅkÄ, tylko chyba bez próby dorÄczenia zaznacza, ÅŒe nie byÅo nikogo, kto mógÅby odebraÄ paczkÄ. Infolinia niezbyt pomaga. TwierdzÄ , ÅŒe zgÅaszajÄ sprawÄ i informujÄ kuriera, by dzwoniÅ telefonicznie, jednakÅŒe jest to juÅŒ trzeci dzieÅ i nawet ÅŒadnego telefonu od kuriera nie miaÅam. Jedynie skÄ d wiem, ÅŒe byÅa nieudana próba dorÄczenia, to jak odÅwieÅŒam co godzinÄ ich stronÄ z monitorowaniem przesyÅki i jedynie co to siÄ denerwuje. Brak jakichkolwiek powiadomieÅ o dorÄczeniu. Nie polecam tej firmy. DuÅŒe komplikacje jeÅli chodzi o dorÄczenie paczek. Jak moÅŒna wcale nie dzwoniÄ na dzwonek, tylko odznaczaÄ, ÅŒe brak moÅŒliwoÅci dorÄczenia paczki.
Bardzo nieprzyjemny wrÄcz chamskiâŠ
Bardzo nieprzyjemny wrÄcz chamski kurier zadzwoniÅ z informacjÄ , ÅŒe juÅŒ jest. Ja byÅem w pracy bez szans na dotarcie bo odlegÅoÅÄ wynosi 20 km. Jak spytaÅem dla czego nie dzwoniÅ póŠgodziny wczeÅniej to zaczÄ Å atakowaÄ ÅŒe niby z czego wynika taki system. Jak powiedziaÅem, ÅŒe w innych firmach tak jest to stwierdziÅ ÅŒe go nie interesuje co siÄ dziej gdzie indziej. Nie podano mi równieÅŒ wczeÅniej numeru do kuriera. ObÅÄd i niepotrzebne psucie nerwów podczas rozmowy.
nie polecam UPS
MiaÅem zaplanowanÄ
dostawÄ do domu do godziny 11:00. W dniu dostawy firma jednostronnie zmieniÅa przedziaÅ czasowy na caÅy dzieÅ, co zmusiÅo mnie do zmiany moich planów.
Ostatecznie przesyÅka nie zostaÅa dostarczona pod wskazany adres, lecz do punktu odbioru w sÄ
siednim mieÅcie â bez wczeÅniejszego kontaktu i bez jakiegokolwiek powiadomienia.
NierzetelnoÅÄ tego przewoÅŒnika jestâŠ
NierzetelnoÅÄ tego przewoÅŒnika jest wielka . Umie tylko przesuwaÄ terminy dostaw . KtóryÅ raz z kolei nie dostarczyÅ przesyÅki na czas . PoniosÅem duÅŒe straty .
äŒæ¥ã¯ãèªåæåŸ
ä»ã®çš®é¡ã®ã¬ãã¥ãŒã«ã€ããŠã®è©³çްã¯ãã¡ãããäžèªãã ããã