Et godt valg til fÞrste fÊrd på egen hånd.
Jeg rejste med Adventure Heart for mange år siden, men jeg tror stadig, mine oplevelser afspejler firmaet meget godt den dag i dag (30-9-14). Til at starte med, burde jeg sikkert også nÊvne, at jeg arbejdede i Deltager NetvÊrket for Adventure Heart de efterfÞlgende år efter min hjemkomst. Så I må vurdere, om I vil stole på mig med min tilsmudsede baggrund på indersiden af firmaet! Jeg skal prÞve at vÊre sandfÊrdig :)
Jeg tog til Ecuador & Galapagos i fÞrste omgang, og senere til Borneo efter et stop i Danmark. Begge ture var fantastiske, men det er meget svÊrt at sammenligne dem, fordi der er så stor forskel på turene - både på papiret, men selvfÞlgelig også på oplevelserne, jeg fik undervejs. Forskellene er endnu stÞrre, hvis man sammenligner turene til f.eks. Venezuela eller Afrika. Derfor vil jeg prÞve at vurdere firmaet Adventure Heart, i stedet for de enkelte ture, da der er enorm forskel på dem, og de er underlagt alle mulige slags tilfÊlde - fra den specifikke gruppe, til vejret, sågar årstiden, til skader & uheld, eller om man mÞder en sÞd pige undervejs: Ting, der sker med- eller mod Adventure Hearts bedste intentioner.
GrundlÊggende synes jeg, at deres vision er virkelig god, og krumtappen i hele foretagendet - Kirsten Lillelund - vil den danske ungdom det bedste! Jeg synes, det er vÊrd at lÊse hendes historie, hvis man er interesseret i at rejse med Adventure Heart, og kunne tÊnke sig at kende mere til deres hensigt med rejserne (hjemmesiden kan vÊre lidt at et virvar, men her er linket: adventureheart.com/om-os/historie-passion/). Jeg skal ikke kunne udelukke, at der siden er blevet ansat en sekretÊr i salgsafdelingen, der udelukkende er interesseret i at lave dollars, men så lÊnge Kirsten er med, så håber jeg, at hun formår at holde kursen rettet mod de mål og idealer, som hun altid har haft - og som mine ture bar prÊg af. Sprogundervisning, naturoplevelser, kulturmÞder, og ikke mindst fysiske- og mentale udfordringer er drivkraften på langt de fleste ture. Nogle vÊgter kulturen hÞjere, og andre vÊgter adventure-delen hÞjere, osv, men det kan man selv vÊlge blandt de enkelte programmer.
Jeg lÞb ind i et enkelt administrativt problem på den ene af mine to ture, og man skal ikke bladre meget på trustpilot for at se, at det ikke er et enkelt tilfÊlde. Det er en skam, at det lader til at vÊre noget, der sker fra tid til anden.
På min anden tur brÊkkede jeg to tÊer i en strandfodboldkamp, så der var også lidt problemer, men det kan jeg nÊppe klandre Adventure Heart for. Det er en eller anden ihÊrdig Ecuadorianer, der bÊrer skylden for den! Men vi fik styr på det lokalt med hjÊlp fra guiden.
Desuden har jeg altid ment, at de strÊkker aldersgruppen lige rigeligt, når de hÊvder at turene er fra 18-30 år. Langt de fleste deltagere er af sted på sabbatår efter gymnasiet, og aldersgruppen er derfor mere snÊver: nok nÊrmere 18-22 efter min mening.
Gruppen, man rejser med, er til gengÊld fantastisk, og selv om den er forskellig fra tur til tur, så formår den altid at vÊre det bedste ved rejsen! Jeg tror, at grunden til at alle grupperne lader til at svinge så godt sammen, er, at den type mennesker, der vÊlger at rejse sådan her, er nogle sjove, spÊndende nogle. Så i 9/10 tilfÊlde er gruppen det bedste ved turen. Og det betyder meget, når man skal hÊnge ud i 1-2-3-4-5-6 måneder, eller hvor lÊnge man nu skal af sted.
Desuden er det en vÊldig god måde at lÊre at rejse på. Både fordi man som oftest bliver introduceret for en masse forskellige aspekter af landet, man besÞger, og man dermed finder ud af, om man er mere kulturel, vovemodig, social eller naturinteresseret, end man regnede med, da man tog af sted hjemmefra. Men man bliver også prÊsenteret for Den Vide Verden på en let-spiselig manér, hvor man ikke skal tage stilling til at finde hostels eller arrangere transport, og man har altid sikkerheden og fÊllesskabet af hinanden i gruppen, vejledt af en lokal guide. På den måde undgår man at lave de vÊrste, dumme turistfejl på sin fÞrste fÊrd, og så kan man altid skrue stÞttehjulene af senere i livet og tage af sted på helt egen hånd, når man har lÊrt de basale ting. Så sparer man penge ved at skÊre mellemmanden fra, man kan skrÊddersy sin tur bedre, end noget som helst rejseselskab kan, og man får glÊden af at komme helskinnet gennem en tur, som man selv har planlagt. Men det er lÊrerigt at rejse med en gruppe nye venner, og opleve en masse forskellige aspekter af det at rejse, og (i de fleste tilfÊlde) gÞre det på sikker manér. I hvert fald fÞrste gang...
Jeg anbefaler det til alle, der skal af sted for fÞrste gang - måske også anden :)
Alt i alt:
Fedt med gruppen. Gruppen lÊnge leve! Fedt med alsidighed på turene. Det er udfordringer, man ikke selv ville planlÊgge! Fedt med Kirsten og de programmer hun planlÊgger. Gennem hendes ture vil hun gÞre jer til fantasiske, rolige, forstående, kultiverede, gÊstfri mennesker fulde af pep og rige på oplevelser for livet!
Mine rejser ville jeg begge vurdere som 5/5, så min oplevelse gennem Adventure Heart er uovertruffen, men min oplevelse med Adventure Heart som selskab falder til en 4/5 pga den kontorfejl, jeg desvÊrre lÞb ind i.
2014幎9æ30æ¥
èªçºçãªã¬ãã¥ãŒ