レビュアヌのコメントを芋おみたしょう

1. 保険代理店

FBTO に぀いお

圓該䌁業による蚘述

FBTO verzekert vrijheid!

Je wilt vrij zijn, je eigen dingen doen en zelf bepalen. Dat snapt FBTO. Elk mens is uniek. Daarom bieden we je de vrijheid om keuzes te maken die bij je leven passen. Jij kiest!

Voel je vrij

FBTO wil je vrij laten voelen! Om het leven te ontdekken en er een eigen invulling aan te geven. Daarom helpen we zelfbewuste en ondernemende Nederlanders met verzekeringen. Verzekeringen die de obstakels wegnemen om de mogelijkheden en kansen van het leven te pakken.

Benieuwd naar onze verzekeringen?

Een verzekering voor jezelf, je auto, vakanties of woning? Welke verzekering past bij jou? Bekijk al onze verzekeringen.

連絡先

通垞48時間以内に回答

この䌁業のTrustpilot 利甚方法

レビュヌや評䟡の取埗方法、スコアリング、モデレヌションのプロセスに぀いお確認する。

5぀星のうち5の評䟡

Niet eens met lage cijfer

Ik ben echt heel tevreden over FBTO. Ik heb daar mijn woonverzekering en tot nu toe alleen maar goede ervaringen gehad. Wat ik vooral fijn vind, is dat je ze gewoon via WhatsApp kunt bereiken. Even een berichtje sturen en je krijgt meestal vrij snel antwoord van iemand die vriendelijk is en echt met je meedenkt.

Het contact voelt heel toegankelijk en totaal niet ingewikkeld, wat het allemaal een stuk prettiger maakt. Voor mij echt een verzekeraar die ik zonder twijfel zou aanraden.

2026幎4月17日

Zeer fijne ervaring

Zeer fijne ervaring! Al een aantal jaren klant en al die tijd super goed geholpen. Snel antwoord via de chat. Verschillende keren schade moeten melden en alle keren zeer snel geholpen en binnen 24 uur antwoord. Personeel is ook erg vriendelijk en denkt graag mee.

2026幎4月14日

Eigen risico

Zonder communicatie is in maart 2026 het eigen risico van 2025 afgeschreven, vervolgens in april 2026 ook zonder enige vorm van communicatie het eigen risico van 2026. Dit gaat natuurlijk om relatief forse bedragen waar je op maandbasis niet direct rekening mee houd.
Klantenservice gaf aan dat er een notificatie via de mail zou zijn verstuurd, in beide gevallen niet terug te vinden op de mail. Ook niet in de spam folder.
Aangegeven dat ik voor het eigen risico in de toekomst graag per factuur wou betalen. Dit was niet mogelijk wanneer je je reguliere betalingen per automatische incasso liet lopen.

2026幎4月13日

Goedemiddag Frank,

Dat begrijp ik zeker! Dat zijn vaak forse bedragen in 1 keer. Wat nog wel mogelijk kan zijn is het terugboeken van de betaling. Daarna kan je de betaling van het eigen risico in delen doen. Mocht de afschrijving echt niet goed uitkomen dan is dat nog een oplossing.

5぀星のうち1の評䟡

Heb een bootverzekering afgesloten bij fbto

Heb een bootverzekering afgesloten bij deze club, meld een schade medio 12 december 2925 en ja driemaanden later een brief dat het niet onder eigengebrek valt, en dat de vorm eigengebrek alleen van kracht is als het schip niet ouder is dan 10 jaar. Mijn schip is uit 1993. Dus premie betalen terwijl zij weten dat het niet verzekerd is
. Walgelijk. Op naar het Kifid
U wilt meer info betreft mijn ervaring nou bij deze. Schade aan mijn aggregaat deze is niet meer te repareren, geconstateerd dat er een verkeerde impeller was gemonteerd met de toevoer slang tussen het impeller huis, de schade expert beweert dat de schade komt door te weinig olie wat niet kan want er zat voldoende olie in het blok. Dit is door de monteur die de moter heeft gedemonteerd vast gesteld maar de schade is na driemaanden afgewezen en ja het gaat m 5000 euro
 pffff
Schadenummer QS09641138-001

Kreeg een brief van een medewerker van FBTO waarin ze voorstelde een gedeelte van de onderzoekkosten te vergoeden als tegemoetkoming 🫣😡
Zie hieronder mijn reactie.

Geachte Mvr Ida,
Het gaat mij om het principe en deze betaling over het onderzoek hoef ik niet ben helemaal klaar met het proces wat FBTO hanteert en bij een mening die anders is dan andere experts de middeling qua kosten afslaat. Het ging om 2500 euro en dan deze stelling blijven hanteren is zielig te benoemen en dat fooitje mogen jullie houden, ben er gelukkig mee. Als jullie gewoon hadden geregeerd was ik klant gebleven, dus penny wise pound foulis!
En ja ik vaar veel en ken veel mensen te Vinkeveen dus het woord zacht het voort!

Die schade expert van jullie is een drama en laat jullie klanten te lang wachten! Drie maanden is ronduit belachelijk.

De groeten en tot nooit meer

C Lof

2026幎3月3日

Goedemiddag Cor,

Vervelend om te lezen! Ik heb de gegevens ontvangen. Ik maak een terugbelverzoek aan voor de afdeling pleziervaartuigen. Een collega daar zal dit dan verder oppakken.

Groeten,
FBTO

Wat een onrecht

Wat een onrecht, via Eurocross keurig toestemming gekregen voor een brace maar FBTO weigert de brace te vergoeden zonder ÃŒberhaupt in te gaan om het feit dat ik schriftelijk toestemming heb kunnen aantonen. Ik kan er niet eens op reageren, het dossier wordt gesloten staat in de brief. Onwerkelijk dat dit gewoon zo maar kan. Ik kies de volgende keer een betrouwbare verzekeraar die zich wel aan gemaakte afspraken houdt.

2026幎4月10日
5぀星のうち1の評䟡

Voor mij geen ster voor FBTO

Ik wilde helemaal geen ster als beoordeling geven maar omdat dat niet kan daarom gekozen voor 1 ster. Heb een woonverzekering bij FBTO en wilde een schade melden aan een schommelbank voor de tuin en mijn telefoon die naast mijn huis in het water is gevallen. Wat een nare mensen bij de helpdesk, zetten je 3 keer een kwartier in de wacht, zeggen dat je een eigen risico hebt van 250 terwijl later blijkt dat het niet zo is. Na Moet bewijzen dat de schommelbank niet te repareren is en toen ik vroeg hoe ik dat moet bewijzen werd de verbinding verbroken. Daarna opnieuw gebeld en weer 10 minuten moeten wachten voordat ik iemand aan de telefoonb kreeg. Lang verhaal kort ze keren 50 euro uit voor mijn Samsung S24 van 2 jaar oud die in het water is gevallen en ik moet nog een bewijs achterhalen dat het wel of niet te repareren valt. Ben nu 1,5 uur met ze aan de telefoon geweest en ben er dus niks mee opgeschoten. Voor mij geen FBTO meer en ik raad deze maatschappij ook zeker niemand aan!!

2026幎4月9日

Goedemiddag Brenda,

Wat vervelend om te lezen hoe u dit contact met ons heeft ervaren. Ik begrijp dat u hier veel tijd aan kwijt bent geweest en dit niet de service is wat u van ons verwachtte.

Uw situatie vraagt om een heldere uitleg. Hiervoor kun je contact met ons opnemen: https://www.fbto.nl/verzekeringen/contact

Groeten, FBTO

FBTO

FBTO? Beter FBTNIET DOEN!!! Zo slecht ongelofelijk... maanden bezig en ellende met een verzekering die ik NIET had aangesloten. Ik zou binnen 5 werkdagen een amtwoord krijgen voor een autoverzekering dus ik heb meteen geannuleerd en na meer dan een maand nog steeds gedoe ... AUB NIET DOEN! Bespaar je tijd!!!

2026幎4月8日

Goedemorgen Andreea,

Wat een vervelende situatie! Ik vraag de gegevens op zodat ik met je mee kan kijken.

Autoverzekering bij FBTO afgesloten

Autoverzekering bij FBTO afgesloten. Zolang er niets gebeurt lijkt alles prima, maar zodra je ze nodig hebt, valt het tegen.

Klantenservice is niet telefonisch bereikbaar en alleen via WhatsApp tussen 09:00–12:00. Mijn auto werd beschadigd door een andere automobilist; ondanks dat ik alle bewijsstukken heb aangeleverd, werd er nauwelijks meegedacht en voelde het alsof ik zelf voor de kosten opdraaide.

Als je online reviews leest, zie je dat dit geen uitzondering is: slechte bereikbaarheid en weinig ondersteuning bij schade komen vaker terug.

Mijn advies: kijk verder dan alleen de prijs. Goedkoop = duurkoop.

2026幎4月8日

Goedemorgen,

Dat klinkt als een vervelende ervaring. Wel is het zo dat wij op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 16.30 uur bereikbaar zijn via WhatsApp en de livechat. Mocht je nog wel vragen hebben over de schademelding dan kan het goed zijn om de schade afdeling te contacten.

Klantenservice onbereikbaar

Kreeg continu hoge rekeningen voor medicatie, afgeschreven met nauwelijks communicatie. Een jaar verder aan regelen leek het voorbij, maar de rekeningen zijn weer terug. Ik ben nu al 2 weken via de klantenservice 'in gesprek' om een oplossing te vinden. Nogsteeds afwachtend op een allereerste reactie. Hopeloos dit..

10-4: Beste fbto, ik heb contact via +31 6 82756758. Dat is het nummer naar waar ik via de website ben verwezen. Hier is al eerder klantenservice contact meegeweest, en het enige menselijke contact in deze casus tot nu toe is een verzoek om bepaalde gegevens te bevestigen. Ik ga niet ineens via een ander nummer contact opzoeken. (Intussen nogsteeds geen reactie)

2026幎4月7日

Goedemorgen Sander,

Oh dat is wel gek! Ik geef je het nummer van de afdeling zorgvergoedingen. Mijn zorgcollega's van de afdeling Vergoedingen zijn bereikbaar via WhatsApp op 0682880508. Ze zijn aanwezig op werkdagen van 08.00-17.30. Stuur je een WhatsApp buiten deze tijden? Ze reageren wanneer ze weer aanwezig zijn.

Ze helpen je daar graag verder.

FBTO.
Update; Vervelend dat er nog geen reactie is gekomen. Heb je al eens een nieuwe reactie verstuurd?

Totaal geen begrip

Ik vind ze heel overdreven als je een keer je premie niet kan betalen, meteen incassobureau ingeschakeld met extra kosten. M’n eigen risico was ook moeilijk om dat te betalen in delen. Kom zogenaamd tot 4 weken. Op de site staat dat t per maand kan zelfs.Schreven ineens grote bedragen af zonder iets te melden. . Dreigen dat m’n regeling word stopgezet voor m’n eigen risico. Zou dat in 2x betalen. Een klein gedeelte deze maand en de rest volgende maand van mijn vakantiegeld.Het jaar is geen eens voorbij, mensen met niet veel inkomen hebben t eenmaal zwaarder. Totaal geen begrip. Ik ken mensen die zelfs 3 maanden achterlopen en geen gezeur hebben met incasso’s of deurwaarders. Ik loop zo nu en dan 1 maandje achter. Echt heel bizar vind ik dit.

2026幎4月6日

Goedemorgen Merel,

Dat is dan inderdaad schrikken zeg! Ik hoop dat je er inmiddels uit bent gekomen met de financiële afdeling. Mocht dit niet zo zijn dan is het goed om hun nog te contacten.

De afdeling financieel voor vragen over betalingen van je zorgverzekering is niet via deze weg bereikbaar. Mijn collega's helpen je graag verder op telefoonnummer 058 234 56 78. Bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 18.00 uur. Beluister het hele keuzemenu om bij de juiste afdeling te komen.

5぀星のうち1の評䟡

Ik heb zo lang probeert contact op

Ik heb zo lang probeert contact op nemen maar lukt ik voel zo spijt dat ik bij hen verzekerd alleen geld opnemen gaat snel maar als its nodig lukt niet 😡

2026幎4月7日

Goedemorgen,

Je kan ons dan het beste WhatsAppen of chatten dan kijken wij graag met je mee.

5぀星のうち1の評䟡

Zeer slechte service en loyaliteit is om het even

Al jaren klant bij hun. Meerdere producten afgenomen. Alles is prima als er nooit iets gebeurd en je maar betaald. Maar betaling 1 keer in al die jaren een betaling te laat betaald omdat ze schijnbaar alles via mijn fbto sturen (waar je ook maar altijd blijkbaar open moet hebben staan of op achtergrond lopen). Zetten ze je ineens op een soort van zwarte lijst en zeggen ineens alles op. Hier wel berichtgeving via post de rest is alles digitaal schijnbaar. Iemand aan de lijn krijgen ook onmogelijk. Alleen chat en whatsapp conversatie mogelijk waarbij je bij de een een chatbot krijgt en de ander iemand die denkt van niet mijn probleem. Standaard antwoord protocol en dat was het.

Niet te adviseren. Dit bedrijf en is ook niet een van de goedkoopste.

2026幎4月3日

Goedemorgen,

Dat is vervelend om te lezen! Het klopt dat wij inderdaad steeds meer via de digitale kanalen contact hebben. Wel kijken wij graag met je mee waar dit mis is gegaan.
Als je ons appt of chat kijken wij graag mee.

Slechte ervaring

Slechte ervaring. Lees de polis van de doorlopende reisverzekering goed door. Er wordt veel uitgesloten en ze betalen niets. Reisgenoot zelfde situatie, Univé betaald wel uit.

2026幎3月27日

Goedemorgen,

Dat is vervelend om te lezen! Natuurlijk kan het zo zijn dat de vergoedingen vanuit Univé en ons verschillen per situatie. Mocht je nog wel vragen hebben over de schade dan kan het goed zijn om de afdeling schade te contacten.

Mijn collega’s van de afdeling Schade zijn niet via de reviews bereikbaar. Je belt ze op 0582345678. Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur.
Appen mag ook op +31682560397. Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur. En op zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur.

Trustpilot ゚クスペリ゚ンス

䌁業は、自動招埅を介しおレビュヌを䟝頌するこずができたす。この方法で埗られたレビュヌは、本物の経隓に基づいたものであり、確認枈みのラベルが付䞎されたす。