レビュアーのコメントを見てみましょう

5つ星のうち1の評価

Jag får upprepade kravfakturor o nu har jag fått inkasso på en vara som jag returnerade till er samma dag som jag fick den. Jag frankerade returen oxå. Jag tycker inte att ni är ett seriöst företa... もっと見る

5つ星のうち5の評価

Jag blev uppringd av en supertrevlig man som presenterade Sun Helth D vitamin och jag bestämde mig för att tacka ja. Senare kom jag ihåg att jag redan har köpt D vitamin och inser att det är tillr... もっと見る

企業情報

1. 健康食品店

当該企業による記述

Sun Health arbetar med noggrant utvalda produkter, som skall vara kompletterande till en hälsosam livsstil. I svenska livsmedel, är det sedan många år tillbaka reglerat att adderad viktiga vitaminer som tillsatts (små doser). Detta har vi valt att ta med in i våra produkter, så att ni som kund, kan känna er trygg med mängden som konsumeras samt den effekt som eftersöks.

2.3

通常48時間以内に回答

この企業のTrustpilot 利用方法

レビューや評価の取得方法、スコアリング、モデレーションのプロセスについて確認する。

Lurar min mormor

Lurar min mormor, omöjliga att komma i kontakt med och omöjliga att avsluta sitt abonnemang hos. Fortsätter att skicka ut fakturor och hota om inkasso - trots att inget riktigt inkassoföretag hört av sig. Kundtjänsten är minst sagt bristfällig och oseriös. Skamligt företag.

2026年5月19日
5つ星のうち1の評価

Jag får upprepade kravfakturor o nu har…

Jag tycker inte att ni är ett seriöst företag som fortsätter att kräva mig på betalning för en vara som jag inte har.
Detta har jag påpekat flera gånger o idag fick jag ett inkasso på 708,43 kr!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2026年5月13日

Hej Barbro,

Vi vill först klargöra att alla kunder hos oss har accepterade och korrekta avtal. Produkter som man köpt och fått hem ska behållas och ej returneras.

Vid en retur som ej godkänts i kontakt med oss innan så uppstår det merkostnader enligt våra affärsvillkor.

Hör gärna av dig till vår kundservice för vidare frågor.

Ha en fin fredag!

5つ星のうち1の評価

Helt skamlöst företag som lurar äldre…

Helt skamlöst företag som lurar äldre människor att köpa deras produkt, som egentligen är en prenumeration som inte går att ta sig ur. Trots upprepade försök att avsäga sig detta på alla sätt fortsätter de att skicka sin produkt och fakturor. VARNING för SUNHEALTH

2026年5月11日

Hej Maria,

Vi vill poängtera här att vi absolut inte lurar några att köpa våra produkter. Alla som blir kund hos oss blir det genom ett korrekt och dokumenterat förfarande. Avtal uppstår inte utan aktivt godkännande av kunden i fråga.

Avtalsvillkoren för prenumerationen är tydlig och det är enkelt att kontakta vår kundtjänst om man har några frågor/funderingar.

Vi har sedan en tid tillbaka ingen bindningstid på våra prenumerationer, och man är kund hos oss så länge man själv önskar.

5つ星のうち1の評価

Detta är ett sjuhelsikes vidrigt…

Detta är ett sjuhelsikes vidrigt företag. SunHealth har samma personal och sitter i samma byggnad som Nordic Plus+. Dessa två bolag är riktiga SCAM bolag som borde stängas ned och ägarna få näringsförbud. Klart fall för ARN och Råd & Rön Svartlistade företag. Deras räkningar ser nästintill identiska, kommer samtidigt, stämplar ser exakt lika ut på breven och stämplade på samma dag bara att det är två olika kvinnor som skriver adressen på breven. Andra vitamin företag accepterar och lyssnar på en när man förklarar att föräldrarna ligger på sjukhus. Dessa två företag har noggrant gjort det så krångligt att gå ur medlemskapet. Huvudman ska signera, representant ska signera (Nordic Plus+ kräver att 2 vittnen ska signera). Detta skall göras och skickas in inom 10 dagar efter man har efterfrågat om fullmakten annars blir den ogiltig. Deras krav är helt orimliga och reglerna säger egentligen att de kan neka en fullmakt om de känner för det, så tyder man deras regler.

Jag förstår inte med all denna kritik dessa två företag får, gör det lättare för folk att gå ur medlemskapet. Ni tigger om att få negativa recensioner. Jag hade gärna betalat min mors misstag för att sedan få mor spärrad och borttagen från SunHealth och likaså Nordic Plus+. Sedan ge er 5 stjärnor för utomordentlig hjälp och förståelse men men, det är bara ett dröm scenario. Jag kan inte få något fullmakt påskriven, jag bor 100 mil ifrån mor. Jag känner ingen på orten hon är intagen på. Kommunen hjälper inte till att skriva på fullmakter, även om de inte lider eller lider av svår dimens och alzheimers. Såsom tidningar, lotter och annan prenumeration där månadskostnad involverar har det inte varit några större besvär att gå ur, utan fullmakt. Bara det blir betalat det mor är skyldig, vilket jag gjort direkt. De har lyssnat på en och vid övertygelse så har de spärrat och tagit bort mor från dessa, men SunHealth och Nordic Plus+ är totalt omöjliga. Jag har väntat otaliga timmar i telefon och vaktat när de öppnar för att kontakta dem under dom få timmar de har telefon support. Kvinnorna som svarar har en lathund = A4 papper med instruktioner på och ger inte det minsta lilla vika utanför riktlinjerna. De svarar: -Tyvärr, vi kan inte hjälpa dig. Det är detta som gäller.

Gamlingar är inte lika alerta och kommer inte ihåg att man ska svara på gratisproverna inom 2 veckor för att inte bli inlurad i en automatisk prenumeration där minst 6 månaders abonnemang drar igång direkt och kostar massor av pengar. Så fult gjort av dessa två bolag och att det är ens lagligt att göra på detta sättet. Det är precis detta som dessa två bolag tjänar pengar på, att lura in oskyldiga gamlingar på en automatisk prenumeration. De skulle aldrig ha råd att ge ut gratis proverna om det inte har denna lurendrejeri regel i sina utskick. Nämner gamlingar då de oftast lider av dåligt korttidsminne och vill inte vara besvärliga av sig ilag, samt att alla 1 stjärna omdömen riktar sig in på gamlingar och inte personer som inte går in under kategorin pensionärer.

2026年4月27日

Hej Daniel,

Först och främst så kommer vi inte besvara rena rama oförskämdheter, samt sådant som har med andra företag än oss att göra.

Detta har vi skrivit till er när du gjort liknande inlägg här.

När du skriver saker som "SCAM" och lurendrejeri så är det förtal av vår verksamhet. Det är inte snyggt alls utav dig.

Det är väldigt enkelt att upprätta en fullmakt. Kunden i fråga kan enkelt ringa till vår kundtjänst och uppge den muntligt. Det behöver således inte vara en ifylld blankett som skickas in via e-post eller brev.

Vid händelse av sjukdom kan ett intyg från sjukvården behöva skickas in. Detta är inget krav men kan behövas ifall ett eventuellt avslut i förtid ska ske.

Vi har inga "gratisprover" och siktar inte in oss på någon särskild målgrupp. Alla är välkomna att köpa våra vitaminer.

Vi hoppas att verkligheten och det som faktiskt hänt är det viktiga i detta fall. I ert fall så ser vi att ni skriver i affekt för att smutskasta oss vilket känns oerhört ledsamt.

Hör gärna av dig till vår kundtjänst så ska vi bistå med svar på alla frågor du har.

Vi önskar er en fin start på veckan!

Trevlig försäljare

Trevlig försäljare, saklig framförande.

2026年4月30日

Hej Monica,

Vi tackar för ditt omdöme!
Hoppas du blir lika nöjd med dina vitaminer ifrån oss.

Ha en fin måndag!

5つ星のうち1の評価

Jag vill varna andra för hur Sun Health…

Jag vill varna andra för hur Sun Health hanterar sina kunder. Min äldre släkting tackade endast ja till ett provpaket, men fick därefter upprepade leveranser och fakturor som hon inte hade beställt. Någon ångerblankett kom aldrig fram, trots att företaget påstår att den skickats via SMS.

Försök att nå kundservice ledde ingenstans – telefonköer, avbrutna samtal och inga svar. Det är svårt att förstå hur ett seriöst företag kan ha en så här bristfällig kundhantering.

Det här är inte en trygg eller transparent process, och jag rekommenderar att man är mycket försiktig.

2026年3月20日

Hej Per,

Vi delar inte bilden av det du skriver. Alla som blir kund hos oss tecknar ett avtal som signeras skriftligen. Alla villkor är tydliga, ångerblankett medföljer alltid.

Det går således inte att tacka ja till något "provpaket".

Efter att avtal slutits så erhåller man välkomstmeddelande och sedermera leverans ett par dagar efteråt. Ångerfrist är 14 dagar efter första leverans.

Ångerblankett behöver ej användas om man ringer, mailar eller skickar ett brev till oss angående avslut. Vi har inga problem att nås via telefon, då vi alltid besvarar alla som ringer in till oss.

Vi rekommenderar er att ta kontakt med oss igen och önskar du företräda annan person så behöver en fullmakt upprättas.
Denna kan skickas in skriftligen eller uppges muntligt i kontakt med vår kundservice.

Vi kan garantera att detta är helt tryggt och vi kommer vara behjälpliga om du hör av dig med frågor/funderingar till oss.

Ha en bra dag!

5つ星のうち3の評価

Jag har fått dubbelt vill skicka…

Jag har fått dubbelt vill skicka tillbaka ett paket utan att betala det.

2026年4月16日

Hej Gun-Britt,

Ta kontakt med vår kundservice så får du hjälp med ditt ärende på direkten. Har det blivit fel från vårat håll så är det inget du ska behöva betala för såklart.

Ha en fortsatt fin dag i vårsolen!

5つ星のうち1の評価

VARNING VARNING- här har vi ett perfekt…

VARNING VARNING- här har vi ett perfekt exempel för ett företag som inriktar sig på oetiska försäljningar med inriktning på stackars pensionärer. Trotts att man mailar om att man vill avsluta så fortsätter de skicka fakturor och leveranser. Det är i princip HELT OMÖJLIGT att avsluta ett abonnemang hos dom. De bedriver flera olika företag med olika namn men alla går till samma verksamhet. ALLA LIKA OSERIÖSA OCH OETISKA.

2026年4月14日

Hej COCCO C,

Vi inriktar oss inte på någon särskild målgrupp. Alla är välkomna att testa våra vitaminer.
Har du någon fråga till oss som kund kan du enkelt ringa, maila eller skicka ett brev till oss. Enkelt att beställa och enkelt att avsluta.

Har du testat våra vitaminer? Vi har just nu kanonbra erbjudande för alla som vill prova helt utan bindningstid och stor rabatt på första leverans. Jag som svarar här kan enbart bemöta ditt inlägg. Jag svarar endast för Sun Health och inga andra företag eller vad du nu skriver.

Trevlig onsdag!

5つ星のうち1の評価

Totalt noll vad gäller kontakt! Bluffar äldre och dementa personer!!

Snälle Hasse P.. Du som ska föreställa någon slags feg talesperson för detta bluff-företag.. Varför står du inte upp och låter dig kontaktas personligen efter alla klagomål ni får!?

Jag har bett om att få komma i kontakt med dig via telefon mååånga gånger eftersom jag anser att erat företag totalt lurar min dementa mor och många fler.
Det finns mycket du ska få höra, men eftersom företaget är så oseriöst, så kommer man ingen vart, och det är det du vet, spinner på, och gömmer dig bakom som den fega person du är..

Alla som läser detta: NEJ!! Sunhealth enbart lurar och siktar in sig på äldre och forcerar dom att säga något i stil med ett accepterande på telefon! En accept dom själva inte förstår innebörden av..
Ni som ger detta företag tummen upp och bra betyg… Jag undrar vilken sten ni bor under…

Känns denna kundupplevelse bra känner du ..,”Hasse P”?.. Tönt!!!

2026年4月13日

Hej Danne,

Min arbetsuppgift är att svara på omdömen här på Trustpilot. Önskar du tala med oss så kan du ringa in till vår kundservice.

Jag tycker att hela ditt inlägg är väldigt oseriöst och otrevligt. Vi vill alla bli bemötta på ett schysst sätt som människor. Tänk på det framöver så blir livet mycket soligare!

Är det så att din mor är sjuk som du skriver så kan du enkelt inkomma med ett underlag från sjukvården till oss. Detta är inget krav men kan behövas om vi ska avsluta en prenumeration i förtid.

I annat fall behöver hon själv kontakta oss för uppsägning eller att du inkommer med fullmakt muntligen eller skriftligen till vår kundservice.

Alla som blir kund hos oss blir detta helt enligt Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Muntligt anbud framförs. Efter avslutat samtal så skickas ett skriftligt anbud med alla avtalsvillkor. Anbudet behöver accepteras skriftligen innan man blir kund. Nekar man anbudet så finns ingen betalningsskyldighet och inget avtal ingås.

Ångerfrist enligt lag 14 dagar efter första leverans. Det finns också möjlighet att ringa in och ingå avtalet muntligen via vår beställningsavdelning.

Skulle våra representanter märka av minsta tecken på sjukdom eller annat så erbjuds aldrig några varor. Detta kan såklart vara svårt att avgöra om personen i fråga vill handla och låter helt klar. Det jag kan försäkra är att ingen drabbas negativt som kund om något skulle vara avvikande. Vi tar hand om detta!

Du frågar om kundupplevelsen känns bra och kallar mig för tönt. Det är ju inte du som är kund och jag kan garantera dig att det löser sig på bästa vis för kunden.

Trevlig onsdag önskar "tönten" Hasse.P

5つ星のうち2の評価

Dåligt bemötande

Jag som god man har haft mycket kontakt med företaget för att försöka avsluta abonnemanget som min huvudman tecknat utan att förstå innebörden. Eftersom det inte finns någon förståelse för min huvudmans tillstånd, så vägrar Sunhealth att hjälpa till, så jag har varit tvungen att accepterat läget och betalar de försändelser som kvarstår. Har blivit lovad att abonnemanget sedan avslutas. Tyvärr ger jag inget bra omdöme då jag blivit väldigt dåligt bemött speciellt av en av de som arbetar på Sunhealth. Personen ber mig konkret att sluta att mejla dem, då det blir för hög arbetsbelastning för dem förklarade han sig, trots att jag mejlat om en sak som de gjort fel. De har skickat försändelserna med huvudmannens namn men min adress, så har hittat de senaste två försändelserna i trappuppgången, som tur är har de inte kommit bort. Idag har jag dock fått prata med en annan som arbetar på Sunhealth och han får högsta betyg av mig. Vänlig och serviceminded, det ska han ha cred för, Peter heter han.

2026年3月30日

Hej Mona,

Vi uppskattar er feedback. Vi vill poängtera att vi aldrig skulle ingå något avtal med en person som inte förstår vad den köpt. Detta är mycket viktigt att alla prenumerationer tecknas i samförstånd.

Vid avvikande saker såsom sjukdom kan vi behöva få in ett intyg som styrker detta. Det är inget krav men kan behövas om vi ska se över ett avslut i förtid.

Det står tydligt i våra villkor att man inte ska skapa nya ärenden innan man fått svar ifrån oss. Det skapar nämligen merarbete och försenar svaren till våra kunder, vilket inte är bra för någon. Detta är förmedlat i all välmening från oss.

Vi är glada att allt har löst sig till det bästa och ska hälsa våran medarbetare Peter på kundservice era fina ord. Han får 5 stjärnor av oss!

Angående leveransproblemen så ska vi kontrollera detta noggrant så det fungerar efter önskemål framöver. Skulle något gå fel under en transport eller liknande så ordnar vi det. Kunden ska inte på något sätt drabbas negativt av sådana saker.

Till sist så önskar vi en glad påsk!

Klara besked

2026年3月30日

Hej Bengt Andreas,

Stort tack för ditt positiva omdöme!
Vi har alltid klara besked och vitaminer som gör gott för hälsan hos oss på Sun Health.

Vi önskar en glad påsk!

Lurar äldre

Lurar äldre. Skickar ut fakturor och inkassokrav på varor som aldrig beställts. Begär pengar för abonnemang som aldrig ingåtts och är sedan så gott som omöjliga att komma i kontakt med. Mina äldre grannar blir helt förfärade när de får inkassokrav som de inte känner igen, från ett företag de aldrig hört talas om och inte kan betala, och förgäves försöker komma i kontakt med företaget för att lösa ärendet. Skamligt.

2026年3月22日

Hej Erik,

Det du skriver är inte korrekt på något vis. Alla som har fått en produkt och faktura från oss har ingått ett avtal helt enligt lag.

Det är inte svårt att komma i kontakt med oss.

Kontaktuppgifterna står tydligt på varje förpackning samt faktura. Kontaktuppgifterna finns även på avtalet som kunden har.

Vi ser allvarligt på falska anklagelser som du far med och vill påpeka att man inte kan skriva så som du gör utan belägg.

Vänliga hälsningar

5つ星のうち1の評価

Har i dag fått inkasso från er

Har i dag fått inkasso från er. Har betalat till 2139238-6 sunhelth RKAB 477 kr ocr 214671 12mars samt 25 februari 417 kr meddelande 2034471 transreferens 001441. Inkassot är på ytterligare 181 kr. Nu räcker det.
Vil inre ha fler produkter från er.
Med vänliga hälsningar

2026年3月14日

Hej Gun,

Önskar du avsluta din prenumeration gör du detta via vår kundservice. Du kan ringa, skicka e-post eller brev.

Härifrån kan vi inte svara på kundspecifika frågor som rör en prenumeration eller faktura.

Önskar en bra start på veckan!

5つ星のうち1の評価

Det här företaget sätter i system att lura äldre

Det här företaget sätter i system att ringa upp och lura äldre personer. Min mamma 80+ blev uppringd och lurad att hon vunnit D-vitamin i en tävling och försäkrad att det inte skulle kosta. Sjävklart kom det sen faktura. Jag kontaktade företaget och blev utlovad mailsvar då jag vidarebefordrat vad hon skrivit (att hon inte ville ha något med dem att göra). Varken hon eller jag fick svar. Nu har en ny person ringt henne och försökt sälja saker. Denna förnekade att de har tävlingar vilket ju visar att det var ett sätt att luras. Akta er för det här företaget och varna äldre släktingar!

2026年2月16日

Hej kund,

Vi ser allvarligt på ditt meddelande och påstående att vi "lurar äldre personer". Vi har inga tävlingar som man kan vinna våra produkter i.

Alla avtal är tydliga och skriftliga avtal/bekräftelser fås alltid efter avslutat samtal med muntligt anbud. Kontakta vår kundtjänst för vidare hjälp om något fortsatt är oklart.

Slräp

Skräpar ner

2026年3月6日

Hej Lars Einar,

Vi förstår inte riktigt vad du vill få fram med ditt omdöme. Vi tar tacksamt emot konstruktiv feedback om vårt företag.

Detta inlägg känns aningen oseriöst eller på fel sida.

5つ星のうち1の評価

Jag tycker det är uselt att man…

Jag tycker det är uselt att man utnyttjar/lurar gamla personer. Jag har en bekants mor som blev rentav lurade av eder. Det går och att få tag på eder är i stort sett omöjligt. Om ni vill svara på denna recension så svar med ett numer som går att nå eder på. Annars visar ni bara att denna recension är helt rättvisande. Då ni bara flyr undan med ett undvikande svar.

För den som är vaksam så ser man att ni fått en del 5 or i betyg. Men när man läser vissa av dessa så ser man att dessa är upplagda av personer som förmodligen inte existerar. Med andra ord rena lögner!

2026年2月2日

Hej JL,

Tänk på vad du skriver i ditt omdöme. Det är allvarliga anklagelser du far med. Alla kunder hos oss har tecknat avtal på eget bevåg helt enligt gällande lagstiftning.

Kontaktvägar:
Telefon: 018-701 08 88 (Helgfri mån-tors) kl. 13:30-15:30)
Postadress: Box 2172, 750 02 Uppsala.
E-post: kundservice@sunhealth.se

Hoppas du får en bra helg!

VILSELEDANDE FÖRSÄLJNING

SunHealth säljer in sina produkter på ett absolut vilseledande sätt. Det är Bedrägligt!!! I det första insäljande samtalet får man som kund veta att SH bjuder på ett provpaket, i mitt fall D-vitamin, motsvarande två månaders förbruk. Därefter abonnemang som kan sägas upp när som helst. För att få provpaket ombeds man bekräfta att man accepterar avtalet. Detta skickas med i bilaga i Sms, där man förväntas svara OK för att acceptera. Efter ett långt och som jag upplevde tydligt samtal med säljare, läste jag ej det bifogade avtalet. Bedömde att allt klart o tydligt. STORT MISSTAG! Beskrivning i avtal stämmer ej överens med det upplägg som säljare lagt fram. Det går Inte att säga upp abonnemanget när som helst. Har därför tvingats betala ett helt års abonnemang trots att jag skickat tillbaka produktpaket som skickats till mig efter provpaketet. SH åberopar att de har faktiska kostnader iom att avtal ingåtts med kund. Vilken rappakalja!! Vitaminerna är inte specialtillverkade och anpassade för mig. Det är en stapelvara och borde inte vara problem att lösa ut abonnemang för en kund som inte längre önskar varan. Gå Inte på Sun Health marknadsföring och försäljningstrix!!

2025年11月4日

Hej Doris,

Det skriftliga anbudet som sänds ut efter att du erhållit muntlig information ska vara identiska. Alla avtalsvillkor är tydliga och enkla att läsa samt förstå.

Vid bindande avtal så stämmer det du skriver att man inte kan säga upp när som helst. Vi erbjuder olika sätt att avsluta enligt konsumentköplagen. Avbeställa kommande leveranser i avtalet eller fullfölja ursprungsavtalet.

Du har själv frivilligt godkänt och aktivt gjort denna beställning. Vi tvingar ingen att bli kund hos oss utan det är helt upp till var och en att välja själv.

Eget ansvar finns för vad man köper. Detta kan åberopas på många saker i dagens samhälle och tillhör livet som vuxen ansvarstagande människa.

Vi vet att alla våra kunder ingått avtal i samförstånd och på korrekt vis. Vi hör dock att du är missnöjd av någon anledning vilket är tråkigt såklart. Vi önskar nöjda kunder i alla led.

Önskar dig en så bra tisdag som möjligt!

Bra samtal

Bra samtal

2026年3月2日

Hej Roland,

Vi tackar för ditt positiva omdöme.
Hoppas du blir lika nöjd med dina vitaminer också.

Ha en underbar tisdag!

Trustpilot エクスペリエンス