レビュアヌのコメントを芋おみたしょう

5぀星のうち1の評䟡

Gdyby się dało dać 0 to chętnie bym uÅŒył tej opcji, złoÅŒona reklamcja na rower elektryczny który dotarł zakurzony obtarty nie gotowy do jazdy gdzie wykupiłem takową usługę rower bez powietrza w oponie... もっず芋る

5぀星のうち1の評䟡

Kupiłem rower do samodzielnego złoÅŒenia, które polegało tylko na przykręceniu pedałów. Po 100km odpadła korba wraz z pedałem i wypadkowi uległ syn. Reklamacji nie chcą uznać twierdząc, ÅŒe sam muszę sp... もっず芋る

5぀星のうち1の評䟡

Dwa rowery zamówione jeden niezgodny z opisem dostarczony high zamiast MID , drugi rower zerwany łańcuch , krzywy hak przeÅŒutek , obydwa rowery od razu po odbiorze do napraw po 300 zł serwisu kazdy z... もっず芋る

5぀星のうち5の評䟡

Super pomył ÅŒe moÅŒna do sklepu wejść z rowerem i nawet pojeździć na torze dla rowerów. Poszukiwałam dobrego mocowania bagaÅŒnika rowerowego. parę serwisów odmówiło. W desperacji wzięłam rower i bagaÅŒni... もっず芋る

1.9

すべおのレビュヌ

過去12か月のレビュヌ数: 56ä»¶

レビュヌを曞く

5぀星のうち1の評䟡

Nie polecam – wysokie ryzyko problemów i zamroÅŒenia środków.
Zamówienie opłacone z góry na kwotę 6900 zł. Sklep dwukrotnie nie dostarczył towaru w ustalonych terminach (24.04 oraz 05.05), mimo wcześniejszych zapewnień. Towar nigdy nie został mi doręczony.
Pomimo niewykonania umowy sklep odmawia natychmiastowego zwrotu pieniędzy, zasłaniając się „procedurami” i uzaleÅŒniając zwrot od powrotu paczki, której klient nigdy nie otrzymał. W praktyce oznacza to przetrzymywanie pieniędzy klienta bez realizacji zamówienia.
Obsługa reklamacji nie rozwiązuje problemu, odmawia połączenia z kierownictwem i powtarza te same formułki, ignorując fakty. Dodatkowo straciłem dwa dni urlopu, czekając na dostawy, które się nie odbyły.
Sprawa została zgłoszona do rzecznika konsumentów. Przy takiej skali zamówienia i takim podejściu do klienta trudno mówić o profesjonalizmie czy odpowiedzialności.

2026幎5月6日
5぀星のうち1の評䟡

Niestety więcej nie skorzystam.

Niestety więcej nie skorzystam.
Zamówiłem u was dwa rowery dla dzieciaków. Odbierałem je pod koniec stycznia. W środku zimy, pełno śniegu
 nie było warunków ÅŒeby, przejechać się przed sklepem i sprawdzić dokładnie jak są złoÅŒone.
Tak w sklepie jest tor do jazdy, ale tam cięŌko zweryfikować jak rower pracuje zwłaszcza dziecku.
Jednak kilka razy dopytywałem się czy są dobrze złoÅŒone, „gotowe” do jazdy, zwłaszcza zaleÅŒało mi na poprawnym działaniu przerzutek. Jak zrobiło się cieplej idziemy na premierową przejaÅŒdÅŒkę na nowych rowerach i co? Ano nic
 Nic kompletnie nie wyregulowane, w obu rowerach przednia przerzutka w ogóle nie zmienia biegów, ani w górę ani w dół. Tragedia. Niby nie ma wielkiej filozofii samemu to zrobić ale nie za to płacę odbierając „gotowy” rower do jazdy.
I co zrobić? Jechać do sklepu i czekać aÅŒ komuś zachce się poprawić to (a jeszcze będę musiał pewnie za to zapłacić bo przecieÅŒ rowery odbierałem kilka tygodni wcześniej), czy zrobić to pod domem w serwisie ale zapłacić?
MoÅŒe ja trafiłem na jakiegoś praktykanta który nie poradził sobie z tym, albo komuś po prostu naprawdę się nie chciało. Tak czy siak niesmak został. Dla mnie przestroga na przyszłość. Kupować u was moÅŒna
 serwisować, NIE.
MoÅŒe następnym razem jak będę zmieniał rower, jednak warto dopłacić parę złotych i kupić gdzieś indziej. Generalnie jestem wami ogromnie ROZCZAROWANY.
A z tymi zakupami teÅŒ róŌnie, jak chciałem dobierać akcesoria to sprzedawca próbował mi wcisnąć nie pasujące rzeczy, na szczęście nie dałem się namówić. A na dwa zamówienia w sklepie internetowym jedno przyszło ewidentnie ze zwrotu i do tego jeszcze niekompletne.

2026幎1月15日
5぀星のうち3の評䟡

Zakup roweru elektrycznego w sklepie innternetowym

Edycja 08/05/2026
Sklep zaoferował w ramach przeprosin obniÅŒenie ceny roweru oraz kupon na kolejne zakupy. To rozwiązanie zostało przeze mnie przyjęte.
Dziękuję za polubownie rozwiązanie sprawy.
-----------

Zakup drobnych akcesoriów przebiega sprawnie, jednak zdecydowanie odradzam ten sklep internetowy przy inwestycjach w zaawansowane rowery (np. e-bike). Proces obsługi posprzedaÅŒowej i odpowiedzialności za własne błędy ofertowe w mojej ocenie nie istnieje.

Zamówiłem rower elektryczny Focus Planet² 6.8 ABS. Otrzymany sprzęt posiadał inną, uboÅŒszą specyfikację niÅŒ widniała w opisie na stronie internetowej sklepu:
1. Zamontowano napęd Shimano Deore (HyperGlide) zamiast nowocześniejszego, przystosowanego do wyÅŒszych obciÄ…ÅŒeń Shimano CUES (LinkGlide).
2. Brak funkcji oświetlenia drogowego (High-Beam) oraz światła stopu, które były gwarantowane w ofercie.
3. Inny, tańszy model siodełka.
Rynkowy koszt wyrównania tych braków do stanu zgodnego z umową (zakup części oraz robocizna w autoryzowanym serwisie) wynosi około 1900 PLN.
Rozwiązanie problemu przez sklep:
Dział reklamacji przyznał się do błędu w opisie oferty. Zamiast wyrównania strat (1900 PLN), zaproponowano rekompensatę w wysokości 250 PLN. W przypadku chęci zwrotu sklep odmawia odbioru wadliwego towaru (door-to-door), przerzucając na konsumenta obowiązek poszukiwania wielkogabarytowego kartonu i pakowania cięŌkiego roweru z systemem ABS. Zgłoszenia są sztucznie rozdzielane na osobne wątki, aby zminimalizować wagę problemu.
Dalsze kroki prawne:
JeÅŒeli sklep nie naprawi tej sytuacji, sprawa zostanie oficjalnie przekazana do:
• Miejskiego Rzecznika Konsumentów (wszczęcie interwencji).
• UOKiK (zawiadomienie o systemowym wprowadzaniu konsumentów w błąd w opisach sprzętu).
• Elektronicznego Postępowania Upominawczego (e-sąd) celem egzekucji roszczeń finansowych.
Werdykt: Dobre miejsce na zakup dętki lub smaru do łańcucha. Przy zakupie sprzętu za kilkanaście tysięcy złotych ryzykuje się otrzymanie produktu o innej specyfikacji i konieczność sądowego dochodzenia swoich praw.

2026幎4月30日

Sklep i Firma Centrum Rowerowe usuwa

Sklep i Firma Centrum Rowerowe usuwa opinie które nie mają 5*. Napisałem prawdziwą, rzetelną opinie nt roweru który mi sprzedali - ÅŒe brudny, ÅŒe nie do końca poskręcany itd.
Po kilku tygodniach "mediacji" stwierdzili, ÅŒe "usuwamy w związku z jakimś regulaminem" i tyle!
Ostrzegam więc Klientów, aby nie patrzyli na Opineo.pl - tam są kupione opinie, tylko rzetelnie szukali w niezaleÅŒnych źródłach, sprawdzali w kilku miejscach i niestety, muszą sami się przekonać, jak drogi i zakłamany to sklep. Niewiarygodny!

2026幎3月2日

Nierzetelne opisy produktów

Nierzetelne opisy produktów: kupiłem opony które miał waÅŒyć 640gr / szt, a po zwaÅŒeniu okazało się ÅŒe waŌą 695gr. Na stronie producenta opon ten model ma podana wagę 700gr. Nie podjął bym decyzji o zakupie gdybym znał ich realną wagę, niestety stronę producenta odwiedziłem po zakupie, gdyÅŒ błędnie zaufałem opisowi na stronie Centrumrowerowe. Produkt to opona Continental Trinotal Race Grip 29x2.4 Race Casing | Grip Compound | 3/330 TPI 60-622 Art.No.0102034

2026幎4月28日
5぀星のうち1の評䟡

Ocena dotyczy zakupu roweru za ponad

Ocena dotyczy zakupu roweru za ponad 10tyś zł. Rower został zgłoszony na gwarancję - uszkodzony bębenek, mija 30dni, rower dalej nie naprawiony, zdarza się, ÅŒe odrzucają połączenia a jak juÅŒ odbiorą to nic nie potrafią powiedzieć ile będzie trwała naprawa. Chciałem juÅŒ podczas zakupu umówić się na pierwszy przegląd tzw. gwarancyjny, kobieta w sklepie mówiła, ÅŒeby po prostu przywieźć, jednak i tak wysłałem maila na serwis ÅŒeby się umówić na konkretny dzień, ÅŒeby później nie czekać, email bez odpowiedzi. Natomiast jak juÅŒ przyjechałem, to facet pyta czy się umawiałem.... No tak dwa razy próbowałem bez skutku....

2026幎4月22日

Krotkie daty waznosci

ZłoÅŒyłam zamówienie w marcu na ÅŒel. W zamówieniu wyraźnie poprosiłam o ÅŒel z dłuÅŒszą datą waÅŒności. Å»ele chciałam zabrać na wyjazd majowy.... Połowa ÅŒeli przyszła z datą waÅŒności do kwietnia .... mało profesjonalne.

2026幎3月16日

Bardzo złe doświadczenie reklamacyjne

Bardzo złe doświadczenie reklamacyjne. Sklep przez długi czas przekazywał mi sprzeczne, wprowadzające w błąd informacje i próbował narzucić wyłącznie korzystny dla siebie sposób załatwienia sprawy.
Rower był wadliwy od początku, nie przejechał nawet kilometra, a mimo to zamiast sensownego rozwiązania dostałem propozycję naprawy bez konkretnego terminu. Finalnie usłyszałem telefonicznie, ÅŒe nie wiadomo, kiedy w ogóle pojawi się potrzebna część. To oznacza dla klienta wielomiesięczne czekanie na naprawę sprzętu, który od początku był niesprawny.
Kontakt ze sklepem był bardzo słaby: powtarzane formułki, ignorowanie argumentów i brak realnej chęci zakończenia sprawy. Z mojej perspektywy była to nie obsługa klienta, tylko przeciąganie reklamacji.
Nie polecam.

2026幎4月16日

Zdecydowanie zalecam zastanowić się

Zdecydowanie zalecam zastanowić się , czy warto zostawić tu swoje pieniądze . Rower kupiony za 6.5 tysiąca , półtorej godziny czekania na sprawdzenie w celu podbicia gwarancji (to moÅŒna przeÅŒyć). Sprawdzenie roweru trwa 5 minut z czego sprawdzający załatwia w tym czasie jeszcze coś z innym klientem na sklepie. Następnie tylko zrzuca i podnosi biegi i rower gotowy . WyjeÅŒdÅŒam rowerem który od początku źle liczy kilometry , ale tego nie zauwaÅŒyłem poniewaÅŒ nowy to duÅŒo ciekawego. Na drugi dzień rower zaczyna co 200 metrow wchodzić w tryb awaryjny , przypominam ÅŒe był sprawdzany. Oddaje go do sklepu i cisza , po kilku dniach sam musze się dopytywać co z rowerem, ktoś do pana odpisze i nic cisza. Piszę więc sam, i dopiero kolejnego dnia dostaje odpowiedź po prawie tygodniu ÅŒe reklamacja uznana , no super . PrzyjeÅŒdÅŒam po zwrot i chce wymiany roweru , nic z tego nie ma tak , mam czekać na zwrot środków . Więc czekam tydzień nic, piszę o własne pieniądze , dostaje odpowiedź ÅŒe mają dwa tygodnie na zwrot DWA TYGODNIE drugi tydzień środa nic w czwartek 13 dzień pytam gdzie pieniądze , odpowiedź prelew nie został jeszcze zlecony . Å»adnej informacji , zadnego przepraszamy , ÅŒadnej propozycji , rekompensaty, jak zostawisz pieniądze i sobie pójdziesz ,jesteś ok jak coś jest nie tak to juÅŒ nawet nikt nie ma zamiaru poinformować o niczym , dodatkowo blokują nie wiem jakim prawem na dwa tygodnie nie swoje pieniądze , Tak Więc Radzę Się Zastanowić , bo są sklepy przyjazne i takie które stawiają klienta na pierwszym miejscu .

2026幎3月29日

Niestety

Niestety, obsługa klienta pozostawia wiele do ÅŒyczenia. Podejście do klienta jest bardzo nieprofesjonalne — brak podstawowej uprzejmości, brak odpowiedzi na powitanie oraz całkowity brak zainteresowania klientem. Bardzo rozczarowujące doświadczenie.

2026幎4月9日
5぀星のうち1の評䟡

Byłam wczoraj na zakupach za nie

Byłam wczoraj na zakupach za nie małąkwotę ,dziś chciałam oddac 2 produkty napotkałam się z beznadziejna obsługą młodej kobiety przy zwrocie zero kultury i podejścia do klienta nie wspomnę o kierowniku sklepu który ignorując klienta był tak zajęty rozmową telefoniczną spacerujac po sklepie ze sama misiałam do niego podejsc ,niestety jego podejscie teÅŒ pozostawia wiele do ÅŒyczenia ogólnie sklep fajny ale obsługa i podejdcie do klienta beznadziejna!!młode kobiety pracujące tam chyba za kare

2026幎4月7日

Uszkodzony rower

Kupiłem rower Winora TY200.Cena była atrakcyjna to się skusiłem. Wybrałem wysyłkę roweru w pełni złoÅŒonego gotowego do jazdy. Rower dotarł w przewidzianym czasie zapakowany w duÅŒy karton. Karton nie był w ÅŒaden sposób uszkodzony tak ÅŒe wszystko wyglądało ok. Po wypakowaniu roweru z kartonu na drugi dzień okazało się ÅŒe rower ma mocno wygiętą i porysowaną klamkę lewego hamulca. Po dokładych oględzinach stwierdziłem jeszcze zarysowania na korbach (zdarty lakier) Napisałem do sklepu o tym fakcie i chciałem dostać jakieś wytłumaczenie. Niestety ÅŒadnej odpowiedzi nie dostałem. W mojej ocenie uszkodzenia nie mogły powstać w transporcie tylko taki rower juÅŒ wysłano. I musiało to zostać zauwaÅŒone podczas składania lub pakowania roweru zwłaszcza ÅŒe cała kierownica była owinięta papierem. To moja opinia bo sklep nic nie odpisał. Oczywiście moÅŒna było rower zwrócić ale wysyłka to dodatkowy koszt który trzeba ponosić. Ogólnie się zawiodłem i nie polecam. Wystarczyło by odpisać i zaproponować jakieś rozwiązanie. Ale po co? Lepiej olać klienta. PoraÅŒka!

2026幎3月4日

Totalna ignorancja

Totalna ignorancja! Kupiłem rower Rondo karbonowy. Podczas mocowania sztycy okazało się ÅŒe jedna ze śrub była źle osadzona w ramie i wyszła z niej! UÅŒyłem cyfrowego klucza dynamometrycznego! Ale CR nie akceptują certyfikatu bo brak podpisu osoby która wystawiła certyfikat!! Absurd.. gdybym kupił u nich klucz to pewnie by zarzuciliby mi ÅŒe źle ustawiłem. I mówią mi ÅŒe znam swoje prawa.. czują się bezkarni i pewni.. a mi pozostaje sąd :(
Ps. Sprzedają rowery Rondo z gwaranacja doÅŒywotnia dobrze wiedząc ÅŒe to ściema bo Rondo nie realizuje juÅŒ ÅŒadnych reklamacji bo są od 8-miu miesięcy w upadłości.

2026幎3月29日

Dlaczego nie warto wybierać Centrum Rowerowe

Dlaczego nie warto wybierać Centrum Rowerowego?

Kupiłem rower Haibike AllTrack 6 za 9 tys. zł wraz z usługą wstępnego złoÅŒenia za 99 zł. Usługa ta powinna gwarantować pełną sprawność sprzętu („Zamów rower wstępnie złoÅŒony i wyregulowany przez naszego specjalistę, a następnie wyprostuj kierownicę, przykręć mostek i pedały”).

Zgodnie z instrukcją przykręciłem pedały i kierownicę, naładowałem baterię i odbyłem 600-metrową jazdę testową. JuÅŒ na tym krótkim odcinku okazało się, ÅŒe rower posiada powaÅŒne wady: mocno scentrowane koło oraz skrzywioną tarczę hamulcową. Sprawę zgłosiłem do serwisu, utworzono zgłoszenie reklamacyjne, a rower dostarczyłem do sklepu stacjonarnego w Krakowie. Tam dowiedziałem się, ÅŒe w grę wchodzi wyłącznie naprawa, poniewaÅŒ rower był „uÅŒywany” – mimo ÅŒe wada była fabryczna, a przebieg symboliczny. Poinformowano mnie, ÅŒe ostateczną decyzję podejmie serwis, gdyÅŒ zakup odbył się drogą wysyłkową.

Nie zgodziłem się na naprawę nowego, wadliwego towaru i kolejnego dnia zaŌądałem wymiany na nowy egzemplarz. Serwis uparcie odmawiał, twierdząc, ÅŒe roweru nie da się juÅŒ ponownie sprzedać. Padł teÅŒ argument, który uwaÅŒam za absurdalny: „Nowe zamówienie, które moglibyśmy wysłać, moÅŒe ponownie mieć scentrowane koła”. Takie postawienie sprawy jedynie potwierdziło brak zgodności oferowanego produktu z umową i zasugerowało, ÅŒe wysyłanie niesprawnego sprzętu to u Państwa norma.

Ostatecznie, w kolejnej wiadomości, poinformowano mnie o decyzji o wymianie roweru. Utworzono nowe zamówienie z usługą wstępnego złoÅŒenia. Poprosiłem, aby tym razem specjalista dokładnie sprawdził egzemplarz przed wysyłką. Niestety, gdy rower dotarł, okazało się, ÅŒe nie został nawet wstępnie złoÅŒony. Co gorsza, po otwarciu paczki i weryfikacji stanu technicznego, koło znów okazało się mocno skrzywione. Dramat.

Nastąpiło kolejne zgłoszenie reklamacyjne, kolejna rozmowa z infolinią i ponowna wizyta w sklepie w Krakowie. Zaznaczyłem, ÅŒe czekam na kontakt z serwisu w celu wypracowania rozwiązania – zapytałem o moÅŒliwość wymiany na inny model o podobnych parametrach oraz o rekompensatę za stracony czas i nerwy.

W odpowiedzi otrzymałem jedynie oschłą informację: „Sprawa została przekazana do księgowości w celu zwrotu środków”. Å»adnych propozycji, ÅŒadnego „co dalej”. Co istotne, zakup był na raty, więc oczekiwałem procedury odstąpienia od umowy kredytowej. Podczas całej tej gehenny, wielu rozmów z róŌnymi osobami (*poza jedną Panią Natalią) z infolinii serwisowej, od nikogo nie usłyszałem słowa „przepraszam”. To nie wiele kosztuję, a myślę, ÅŒe taki gest powinien zostać wykonany.

Komunikacja międzydziałowa w tym sklepie praktycznie nie istnieje. Brak jakiejkolwiek próby utrzymania klienta i wykazania inicjatywy.
Brak poczucia odpowiedzialności za dwukrotne wysłanie niesprawnego roweru mimo opłaconej usługi serwisowej.

2026幎3月16日

Rower Corratec MTC Expert

Rower zakupiony w poniedziałek przed 12, według strony dostawa w następny dzień, rower dotarł w czwartek po południu. Sposób zapakowania to jakiś dramat, rower wrzucony luzem do ogromnego kartonu. Karton ze zszywkami które nie były wszyte w dwie wrstwy kartonu. za to delikatnie sklejony taśmą klejącą (z logo firmy oraz informacją aby skontrolować zawartość przy kurierze). Rower latał luzem w kartonie, kurier sam stwierdził, ÅŒe z pięciu dostarczonych paczek ta była najgorzej zapakowana. Rower dostarczony z krzywą przerzutka i poobijany, wygięte błotniki. Kierownica tak ustawiona ÅŒe występuje ryzyko uszkodzenia przewodu hamulcowego. Natychmiastowy kontakt ze sklepem jeszcze przy kurierze, zostałem przekierowany od razu do działu reklamacji, pracownik z tego działu powiedział, ÅŒe nawet jak nie odbiorę trzeba czekać aÅŒ rower wróci do nich i wtedy raczej wyślą nowy, ale na to trzeba poczekać, więc rower odebrałem poniewaÅŒ miał być na prezent. Zapewniony byłem ÅŒe jak go odbiorę sprawa będzie szybko załatwiona oraz iÅŒ tak będzie najszybciej. Pracownik powiedział ÅŒe wyśle mi link gdzie będę mógł wysłać zdjęcia i szybko to rozpatrzą. wysłano mi link, ÅŒe reklamacja została utworzona (w reklamacji zamiast wymiany roweru lub propozycji rabatu pojawiło się niezgodnie z ustaleniami Ōądanie naprawynaprawa). Wysłałem zdjęcia w odpowiedzi i zadzwoniłem ponownie z pytanie czy zdjęcia dotarły, ta sama osoba teraz twierdzi ÅŒe sprawa trafi do kolejnego działu i ktoś się skontaktuje, zazwyczaj po około 24h ale nie wiadomo kiedy i zaproponują jakiś voucher. Kpina jakaś. Poprosiłem aby go jednakodebrali i dostałem informację ÅŒe zazwyczaj kurier jest kolejnego dnia. Na razie czekam kiedy odbiorą rower i jak załatwią sprawę. Rower analogowy damka za niemalÅŒe 3000, całkowity brak szacunku dla sprzętu i klienta. W paczce brak dowodu zakupu, instrukcji, gwarancji itp. Faktura i potwierdzenie odbioru przyszły na maila kilka minut przed 23. Nie jest to pierwszy rower zakupiony online ale w tym sklepie raczej ostatni.

2026幎3月19日

Sklep jak sklep

Sklep jak sklep. Ale dostawa to poraÅŒka . Dostawa w 3 dni to jakaś bajka. Rower kupiony w środę 4.03 2026 jest Poniedziałek 9.03 a rower nie dotarł i najprawdopodobnie będzie jutro 10 03. Zmiana dostawcy by się przydała.

2026幎3月9日
5぀星のうち5の評䟡

Życzliwa pomoc

Zamawiam z tej strony głównie suplementy. Zawsze bardzo szybka przesyłka. Ostatnio pomyliłam zamówienie i uzyskałam bardzo szybką, ÅŒyczliwą pomoc.
Bardzo polecam
Anna Morawiak

2026幎1月20日

Kupiona korba Garbaruk nosi ślady

Kupiona korba Garbaruk nosi ślady montaÅŒu. ZłoÅŒyłem reklamację - centrumrowerowe zwaliło oczywiście winę na mnie. Jestem ciekaw, jak miałem ją zainstalować, skoro dopiero po złoÅŒeniu reklamacji dotarły do mnie narzędzia do instalacji korby oraz zębatka (korba sprzedawana bez zębatki)? Ponadto nie pasuje ona do ÅŒadnego z moich rowerów - dlatego w tym samym zamówieniu kupiłem suport - który śladów instalacji nie nosi. Wg. centrum rowerowego to chyba magia - załoÅŒyłem korbę nie mając pasującego suportu na ÅŒadnym rowerze, ani nie korzystając z tego który u nich kupiłem... Dodam, ÅŒe nie przedstawili ÅŒadnego dowodu ÅŒe wysłali nową korbę (a zgodnie z polskim prawem to na sprzedającym ciÄ…ÅŒy obowiązek udowodnienia, ÅŒe wada nie występowała w momencie dostawy). Ja natomiast przesłałem pełną dokumentację wyÅŒej wymienionych faktów. Aby nie próbowali się wykpić/usunąć opinii, nr. zamówienia którego dotyczy reklamacja: 16501660

2025幎12月15日

レビュヌの察象になっおいる䌁業の方ぞ