ObsÅuga reklamacyjna sklepu to kpina. Wciskanie kitu i zwalanie winy w oczywistych przypadkach na uÅŒytkownika. Dwa rowery, temat klasyczny - pÄkniÄty spaw - GWARANCJA ODRZUCONA BO ROWER ZOSTAÅ NA EKSP... ãã£ãšèŠã
Gdyby siÄ daÅo daÄ 0 to chÄtnie bym uÅŒyÅ tej opcji, zÅoÅŒona reklamcja na rower elektryczny który dotarÅ zakurzony obtarty nie gotowy do jazdy gdzie wykupiÅem takowÄ usÅugÄ rower bez powietrza w oponie... ãã£ãšèŠã
Super pomyÅ ÅŒe moÅŒna do sklepu wejÅÄ z rowerem i nawet pojeździÄ na torze dla rowerów. PoszukiwaÅam dobrego mocowania bagaÅŒnika rowerowego. parÄ serwisów odmówiÅo. W desperacji wziÄÅam rower i bagaÅŒni... ãã£ãšèŠã
KupiÅem rower do samodzielnego zÅoÅŒenia, które polegaÅo tylko na przykrÄceniu pedaÅów. Po 100km odpadÅa korba wraz z pedaÅem i wypadkowi ulegÅ syn. Reklamacji nie chcÄ uznaÄ twierdzÄ c, ÅŒe sam muszÄ sp... ãã£ãšèŠã
ã¬ãã¥ãŒäŸé Œã®èšé²ããããŸãã
ãã®äŒæ¥ã®Trustpilot å©ç𿹿³
ã¬ãã¥ãŒãè©äŸ¡ã®ååŸæ¹æ³ãã¹ã³ã¢ãªã³ã°ãã¢ãã¬ãŒã·ã§ã³ã®ããã»ã¹ã«ã€ããŠç¢ºèªããã
ãã®äŒæ¥ãé²èЧãã人ã¯ã以äžã®äŒæ¥ãé²èЧããŠããŸãã
Kupiona korba Garbaruk nosi ÅladyâŠ
Kupiona korba Garbaruk nosi Ålady montaÅŒu. ZÅoÅŒyÅem reklamacjÄ - centrumrowerowe zwaliÅo oczywiÅcie winÄ na mnie. Jestem ciekaw, jak miaÅem jÄ zainstalowaÄ, skoro dopiero po zÅoÅŒeniu reklamacji dotarÅy do mnie narzÄdzia do instalacji korby oraz zÄbatka (korba sprzedawana bez zÄbatki)? Ponadto nie pasuje ona do ÅŒadnego z moich rowerów - dlatego w tym samym zamówieniu kupiÅem suport - który Åladów instalacji nie nosi. Wg. centrum rowerowego to chyba magia - zaÅoÅŒyÅem korbÄ nie majÄ c pasujÄ cego suportu na ÅŒadnym rowerze, ani nie korzystajÄ c z tego który u nich kupiÅem... Dodam, ÅŒe nie przedstawili ÅŒadnego dowodu ÅŒe wysÅali nowÄ korbÄ (a zgodnie z polskim prawem to na sprzedajÄ cym ciÄ ÅŒy obowiÄ zek udowodnienia, ÅŒe wada nie wystÄpowaÅa w momencie dostawy). Ja natomiast przesÅaÅem peÅnÄ dokumentacjÄ wyÅŒej wymienionych faktów. Aby nie próbowali siÄ wykpiÄ/usunÄ Ä opinii, nr. zamówienia którego dotyczy reklamacja: 16501660
Recenzja
Åwietny sklep wysyÅka darmowa nawet dla przedmiotów za 10zÅ i dostawa nastÄpnego dnia nie rozumiem tych zÅych opini z powiem tyle ÅŒe mogÄ poleciÄ tÄ firmÄ
JakoÅ obsÅugi bok i dziaÅu reklamacjiâŠ
JakoÅ obsÅugi bok i dziaÅu reklamacji jak za czasów prl
KiedyÅ byÅ to sklep pierwszego wyboru
KiedyÅ byÅ to sklep pierwszego wyboru. Przez lata kupiÅem tu trochÄ rzeczy â buty, ubrania, pompki, akcesoria. Asortyment zawsze byÅ w sam raz, a wysyÅka szybka. Tyle ÅŒe dziÅ o jakoÅci sklepu nie Åwiadczy juÅŒ tylko tempo dostawy - bo to robiÄ wszyscy - ale to, jak traktuje klienta, gdy coÅ siÄ wysypie. A tu â niestety â jest sÅabo. ZÅoÅŒyÅem reklamacjÄ spodenek rowerowych, w których po prostu nie da siÄ jeździÄ. MajÄ tak poprowadzone szwy na nogawkach, ÅŒe uciskajÄ ÅŒyÅy â typowa wada ukryta konstrukcyjna. Sklep odesÅaÅ produkt do dystrybutora, ten reklamacjÄ odrzuciÅ, a sklep po prostu powtórzyÅ tÄ decyzjÄ, bez ÅŒadnej refleksji. Zero poczucia odpowiedzialnoÅci za sprzedany towar, zero chÄci pomocy. SprawÄ moÅŒna byÅo rozwiÄ zaÄ na wiele sposobów â zaoferowaÄ czÄÅciowy rabat, wymianÄ, czy po prostu stanÄ Ä po stronie klienta. Zamiast tego dostaÅem suche zdanie: âNie mamy podstaw do kwestionowania decyzji dystrybutora.â Dla mnie to koniec wspóÅpracy. Mam mieszane uczucia, bo przez lata byÅem zadowolony, ale po tym doÅwiadczeniu wiem jedno â do tego sklepu juÅŒ nie wrócÄ
Nie polecam tej firmy
Nie polecam tej firmy, jakoÅÄ obsÅugi oraz uzyskanie naprawy roweru graniczy z cudem. Firma nie bierze ÅŒadnej odpowiedzialnoÅci za sprzedany towar. Odradzam zakupy w tym miejscu!
Ludzie tragedia tam nikt nic nie wieâŠ
Ludzie tragedia tam nikt nic nie wie ,zareklamowalem rower ,dzwoniÄ c tam nikt nic nie wie na jakim etapie jest zrobiony,jeden mowi tak inni konsultant co innego ,kÅamstwo jak sie pomylÄ powiedzÄ prawdÄ,wymieniajÄ czesci które nie pod legaja reklamacji bez wyceny,nie spotkaÅem sie nigdy z takÄ obsÅugÄ w ÅŒadnejfirmie.Nie polecam,chcesz sie sparzyÄwiec kup!
Co poszÅo nie tak
Co poszÅo nie tak? Bardzo wiele. PoczÄ wszy od wyboru sklepu do zakupienia towaru, po proces reklamacji i zwrot niepeÅnej kwoty za zakupionÄ czÄÅÄ. ObsÅuga klienta na bardzo niskim poziomie. Nie ma dowodów na to, ÅŒe uszkodziliÅmy sprzÄt (ÅŒe nie byl uszkodzony przed wysÅaniem go do nas). My nie widzieliÅmy go dokÅadnie bez opakowania (natychmiast zleciliÅmy zwrot bo zamówiliÅmy zÅÄ czÄÅÄ). ObsÅuga odpisuje na komentarz na innym portalu, ÅŒe skoro w formularzu zwrotu wybraliÅmy "źle dobrana czÄÅÄ" to jest równoznaczne z tym, ÅŒe uÅŒywaliÅmy produkt i go zarysowaliÅmy. Jak? WyjÄlismy go z paczki aby go poobijaÄ? Przykre doÅwiadczenie. WidaÄ po opiniach na róŌnych portalach, ÅŒe sklep ma to w swoim zwyczaju i zatrzymuje czÄÅÄ pieniÄ ÅŒków. CóŌ, musimy doÅoÅŒyÄ z wÅasnej kieszeni. Nie mieliÅmy siÅy i energii, aby dÅuÅŒej walczyÄ ze sklepem, gdyÅŒ odpowiedź byÅa jedna "utrzymujemy swoje stanowisko" na proÅbÄ o wiÄcej realnych dowodów. Kwota (niepeÅna) odzyskana po upomnieniu siÄ. CzyÅŒby dziaÅ byÅ zajÄty odrzucaniem zwrotów?
Zalecam omijaÄ ten sklep szerokimâŠ
Zalecam omijaÄ ten sklep szerokim Åukiem. Rowery przychodzÄ
uszkodzone lub w innej - taÅszej specyfikacji bez zaÅÄ
czonych dokumentów (instrukcja i gwarancja), w innym roczniku niŌ w opisie na stronie.
ObsÅuga telefoniczna nie oddzwania. Nie dotrzymuje ustaleÅ. Zwrot Årodków z korekty - nie dosÅany do dnia dzisiejszego.
Na stronie po 2 tygodniach od zgÅoszenia nadal specyfikacja nie zmieniona - pomimo tego,ÅŒe wedÅug informacji na infolinii, caÅy stan magazynowy nie jest zgodny z opisem.
WyglÄ
da to na celowe wprowadzania w bÅÄ
d klienta.
RóŌnica w czÄÅciach w opisie z tymi zamontowanymi - to ponad 750 zÅ (wedÅug cen na ich stronie. Jedyna propozycja to zwrot roweru lub korekta na 300 zÅ
Żenada
Zamowienie z centrum rowerowe
Zamówiony w Centrum Rowerowe PL silnik do roweru Kross okazaÅ siÄ niepasujÄ
cy, wiÄc musieliÅmy go odesÅaÄ (zamówienie nr 15406460). ByÅem Åwiadkiem, jak mój tata pakowaÅ zwracany silnik â byÅ w stanie w jakim otrzymaliÅmy go ze sklepu, bez ÅŒadnych uszkodzeÅ.
Ku naszemu zdziwieniu sklep po otrzymaniu przesyÅki przysÅaÅ zdjÄcia rzekomo porysowanego silnika i potrÄ
ciÅ z kwoty zwrotu ponad 170 zÅ, zwracajÄ
c tylko 406 zÅ z 579,99 zÅ.
ZdjÄcia, które otrzymaliÅmy, mogÅy przedstawiaÄ zupeÅnie inny egzemplarz, albo silnik zostaÅ uszkodzony juÅŒ po stronie sklepu czy w transporcie. NajproÅciej byÅo przerzuciÄ winÄ na klienta.
Mój tata jest starszÄ
osobÄ
i nie ma siÅy na dÅugie spory z duÅŒÄ
firmÄ
, dlatego â mimo ÅŒe czuje siÄ oszukany â zaakceptowaÅ tÄ sytuacjÄ. Gdyby chodziÅo o moje pieniÄ
dze, z pewnoÅciÄ
skorzystaÅbym z pomocy Rzecznika Praw Konsumenta.
To bardzo przykre i rozczarowujÄ
ce podejÅcie â tym bardziej, ÅŒe mówimy o duÅŒej firmie, która powinna dbaÄ o uczciwoÅÄ i transparentnoÅÄ. Takim postÄpowaniem Centrum Rowerowe straciÅo nie tylko staÅych klientów, ale i dobre imiÄ. Nie chodzi tu o samÄ
kwotÄ, ale o elementarnÄ
uczciwoÅÄ wobec kupujÄ
cych.
Ps. SprzÄt nigdy nie byÅ montowany â otworzyliÅmy tylko opakowanie, od razu zauwaÅŒyliÅmy, ÅŒe to nie ten model i odesÅaliÅmy go w stanie nienaruszonym. TakÄ
informacjÄ przekazaliÅmy w mailu, ale sklep to zignorowaÅ i przerzuciÅ winÄ na klienta. Wstyd, ÅŒe duÅŒa firma stosuje takie praktyki â a patrzÄ
c na inne opinie, nie jesteÅmy jedynymi poszkodowanymi.
PoniewaÅŒ sObsÅuga dosyÄ szorstka, na swój sposób, ale skuteczna ;)klep jest dosyÄ daleko
PoniewaÅŒ sklep jest dosyÄ daleko, tylko dwukrotnie odwiedziÅam sklep. za pierwszym razem, chcÄ
c zrobiÄ wstÄpne rozeznanie, gÅównie chodziÅo o przymiarkÄ do odpowiedniego rozmiaru roweru. Panowie z obsÅugi nie bardzo zaangaÅŒowali siÄ w pomoc, wiÄc zniechÄcona wyszÅam. Za drugim razem, juÅŒ z rowerem, przyszÅam dobraÄ odpowiednie bÅotniki. Szybko uzyskaÅam poradÄ oraz potwierdzenie moÅŒliwoÅci zamontowania na miejscu. ObsÅuga dosyÄ szorstka, na swój sposób, ale skuteczna ;)
Zakupy przez internet, bezproblemowe.
Najlepiej unikaÄ.
DzieÅ dobry, chciaÅbym serdecznie nie poleciÄ robienia zakupów w sklepie centrumrowerowe.pl - za ich obsÅugÄ gwarancyjnÄ
i sposób traktowania klienta odpowiadajÄ
bardzo wyjÄ
tkowi ludzie. Sposób traktowania przez nich drugiego czÅowieka nie mieÅci mi siÄ w gÅowie jako lekarzowi, wiÄc postanowiÅem podzieliÄ siÄ z PaÅstwem tym ciekawym doÅwiadczeniem.
Long story short(bo sam straciÅem na uÅŒeranie siÄ z nimi juÅŒ kilka godzin z ÅŒycia, za co swojÄ
drogÄ
powinna byÄ dodatkowa rekompensata): Zakupiona u nich torba rowerowa na kierownicÄ firmy Roswheel miaÅa sparciaÅe gumowe paski montaÅŒowe, z których jeden juÅŒ przyszedÅ pÄkniÄty, i które dalej pÄkaÅy przy niewielkim naciÄ
gniÄciu przy próbie montaÅŒu torby na kierownicÄ. W formularzu gwarancyjnym wybraÅem jako formÄ rekompensaty zwrot Årodków, po czym odesÅaÅem do nich towar. Pani z obsÅugi klienta natomiast uparÅa siÄ, ÅŒe ona mi po upÅywie 14 dni (:)) odeÅle naprawiony produkt. Co nastÄpnie zrobiÅa, nawet nie pytajÄ
c uprzednio na jaki adres czy paczkomat ma wysÅaÄ towar, natomiast później pod wpÅywem dalszej persfazji(i postraszenia UOKiKiem, co serdecznie polecam w kontakcie ze sprzedawcami, którzy nie wiedzÄ
jak traktowaÄ klientów, zanim wyciÄ
gnie siÄ dalsze konsekwencje prawne) zmieniÅa zdanie, ÅŒe jednak zwrócÄ
pieniÄ
dze jak produkt do nich wróci .... a to czy faktycznie zwrócÄ
, to inna bajka i to siÄ jeszcze okaÅŒe. W kaÅŒdym razie straciÅem dobre kilka godzin z ÅŒycia na uÅŒeranie siÄ ze specyficznÄ
PaniÄ
MonikÄ
z "zespoÅu reklamacji i interwencji" sklepu centrumrowerowe.pl i z caÅego serca nie polecam tej firmy.
Reklmacja
ZakupiÅem (usuniÄte przez administratora) zatrzaskowe na magnes za prawie 900 zÅ. Magnes siÄ odczepiÅ i Åruba uszkodziÅa platformÄ pedaÅa. WysÅaÅem do reklamacji. CzekaÅem na odpowiedź i nic. po 15 dniach dowiedziaÅem siÄ ÅŒe reklamacja jest uznana. Nie moÅŒe byÄ inaczej bo termin reklamacji do 14 dni. CzekaÅem ok miesiÄ ca gdzie dowiedziaÅem siÄ ze producent "naprawiÅ" pedaÅa wymieniajÄ c magnes. PYTAM JAKI MAGNES jak magnes odesÅaÅem wraz butem a uszkodzona platforma nie naprawiona. Opiekun szkody przez miesiÄ c dzwonienia by wyjaÅniÄ tak prostÄ sprawÄ nie chce ze mnÄ rozmawiaÄ. Nie ma odwoÅania do wyÅŒej postawionej osoby w tym Centrum. Na moje miele odpowiadajÄ ze producent uznaÅ naprawÄ i chcÄ mi odesÅaÄ (usuniÄte przez administratora) nie naprawione bo platforma jest dalej uszkodzona a oni dalej mówiÄ o zamontowanym nowym magnesie .. NapisaÅem pismo podyktowane przez rzecznika Praw konsumenckich i czekam na rozwiÄ zanie. Sprawa siÄ ciÄ gnie od 23 lipca 2025 czyli dwa miesiÄ ce ... Zgodnie z prawem naleÅŒy mi siÄ zwrot gotówki lub nowy produkt Mimo licznych pism i telefonów nikt nie oddzwoniÅ gdy dzwonie na telefon CR to operator za kaÅŒdym razem mówi ze opiekun szkody rozmawia przez telefon i oddzwoni - NIE DZWONI. Czy tak siÄ traktuje klienta ?
Odradzam zakupy, te opinie to prawda
Rower KROSS LEVEL 1.0 odebrany od kuriera w dniu 22 lipca. Do 2 lipca zrobione na nim moÅŒe z 20 km, nagle w dniu 2 sierpnia caÅkowity brak powietrza w przednim kole po napompowaniu powietrze uchodzi z boku opony a dokÅadnie z "wÅoska" dosÅownie z "wÅoska". Reklamacja zgÅoszona 11 sierpnia - dziÅ minÄ Å miesiÄ c a w tej sprawie nic siÄ nie wydarzyÅo. Kompletnie nic, Centrum "kup i spadaj" rowerowe ma w gÅÄbokim powaÅŒaniu Ciebie jako klienta, jakiekolwiek prawo reklamacyjne, ma w nosie to ÅŒe wydajesz X tysiÄcy na rower ale najgorsze, ÅŒe okres letni upÅywa a kupiÅeÅ nowy rower, który nie nadaje siÄ do uÅŒytku. Jedyne co dostajesz to zdawkowe odpowiedzi póÅsÅówkami i zapewnienia bez pokrycia typu: "zrobimy", "zaÅatwimy", "przekaÅŒemy". Po olewaniu mojej pierwszej reklamacji wkurzyÅem siÄ i doprowadziÅem koÅo do porzÄ dku na wÅasny koszt we wÅasnym zakresie ok 21 sierpnia. Tego samego dnia wybraÅem siÄ na przejaÅŒdÅŒkÄ w ogóle sprawdziÄ ten rower. Niestety rower okazaÅ siÄ odpadem produkcyjnym. Przeskoki/trzaski, ÅaÅcuch podskakuje na zÄbatce bo zaÅamany, kaseta ma luzy, Åruba siodeÅka nie trzyma przez co luzuje, ÅaÅcuch idzie po skosie wyglÄ da jakby przednia zÄbatka byÅa krzywo osadzona. Nawet nagraÅem im film, ÅŒeby to byÅo lepiej widoczne. Kolejna reklamacja zgÅoszona 21 sierpnia - jedyne co siÄ wydarzyÅo w tej sprawie to sklep zaÅatwiÅ mi wizytÄ w serwisie (z którym wspóÅpracujÄ ), i ten serwis stwierdziÅ, ÅŒe problem jest z hakiem przerzutki przez co nie moÅŒna jej wyregulowaÄ dobrze. Hak wymieniono, wyregulowano przerzutki (wszystko trwaÅo 3 minuty) oddano mi rower w takim stanie jak przed wizytÄ . OczywiÅcie serwis w którym byÅem to kolejni partacze, na których straciÅem tylko czas. WedÅug nich (przez brak argumentów i brak wiedzy w zakresie mechaniki rowerowej) problem jest w tym ÅŒe nie potrafiÄ jeździÄ na rowerze bo maÅÄ zÄbatkÄ powinienem wrzuciÄ kiedy jestem rozpÄdzony na maxa tylko jak tu siÄ rozpÄdziÄ jak sÄ przeskoki i rozpÄdziÄ siÄ nie moÅŒna - a fakt jest taki ÅŒe im wiÄksza prÄdkoÅÄ tym bardziej nasilone przeskoki. Na inne wady nie spojrzeli które pokazaÅem - a na pytania albo opowiadali milczeniem albo nawijali makaron na uszy. We wÅasnym zakresie wybraÅem siÄ z rowerem do zupeÅnie innego serwisu gdzie Pan przejechaÅ siÄ rowerem i spojrzaÅ na to wszystko oczywiÅcie wszystko zostaÅo zaprzeczone i wyÅmiane co opowiadaÅ poprzedni serwis i wskazano mi inne "problemy" tego roweru. DziÅ 11 wrzeÅnia, od miesiÄ ca rower nie nadaje siÄ do niczego, centrum "kup i spadaj" rowerowe milczy, pieniÄ dze w bÅoto. Sprzedali bubel i nie oni siÄ mÄczÄ , Serwisant który skÅadaÅ rower z centrum "kup i spadaj" rowerowe, (zakup byÅ z usÅugÄ montaÅŒu roweru) pewnie teÅŒ to olaÅ jak widziaÅ, ÅŒe jest coÅ nie tak z rowerem ale wiadomo, "nie on bÄdzie jeździÅ"
Zdecydowanie odradzam zakupy
Zdecydowanie odradzam zakupy w tym sklepie! Zakup roweru ok ale proces reklamacji trwaÅ ok 2 miesiecy. Reklamowana byÅa tylko sztyca roweru ale sklep kazaÅ mi zostawiÄ caÅy rower po czym nikt nie informowaÅ o tym jak wyglada sprawa reklamacji a wszystko przeciÄ gaÅo sie tak jak tylko mogÅo. Ponad tydzien trwaÅo wysyÅanie zdjecia reklamowanej czesci do producenta (a to i tak pewnie tylko dla tego, ÅŒe ciÄ gle dzwoniÅem i dopytywaÅem jaki jest status). Kiedy po jakimÅ czasie reklamacja zostaÅa uznana nowa czesc z Hiszpanii jechaÅa do Polski ponad miesiaÄ i pomimo informacji ÅŒe zostanie wysÅana do sklepu bezpoÅrednio to trafiÅa najpierw do centrum dystrybucyjnego i dopiero potem zostaÅa odesÅana do sklepu. Jak juz trafiÅa do skepu to nikt nie raczyÅ mnie o tym poinformowaÄ i sam po kolejnym telefonie pojechaÅem do sklepu ÅŒeby dowiedzieÄ siÄ co sie dzieje (o dziwo czesc byÅa juz na miejscu od kilku dni) .2 miesiace najelepszego sezonu na rower stracone, zdecydowanie odradzam bo takiego baÅaganu i braku zainteresowania klientem po zakupie (na poziomie reklamacji) jeszcze nie widziaÅem. Dno i wodorosty
Nie polecam, totalny brak profesjonalizmu.
Ten sklep to jakieÅ totalne nieporozumienie. Nie polecam .
Kompletna ignorancja i brak kompetencji.
PoprosiÅam personel o konfiguracjÄ roweru Husqvarna Pathern 1 przez pracownika i z tym zamówieniem miaÅam pójÅÄ do kasy by go zamówiÄ . Tak uczyniÅam. Niestety na jakimÅ etapie przez brak profesjonalizmu i niekompetencjÄ osób tam pracujÄ
cych okazaÅo siÄ, ÅŒe jednak dotarÅ inny i no cóŌ . Nikogo nie interesuje ÅŒe w sobotÄ mam zaplanowany wyjazd i potrzebuje ten rower . MogÄ zamówiÄ kolejny z terminem oczekiwania minimum 6 dni.
Dwa miesiÄ
ce temu kupiÅam tam rower Woom dla córki . OczywiÅcie zÅoÅŒony zostaÅ i sprawdzony przez serwis a otrzymaliÅmy rower z wadliwÄ
oponÄ
. DziÅ jak przyjechaliÅmy to serwis stwierdziÅ ÅŒe to byÅa wada i moÅŒna zÅoÅŒyÄ reklamacjÄ . Ja siÄ pytam jak moÅŒna wypuÅciÄ nowy rower z widocznÄ
wadÄ
. To jakaÅ kpina .
RadzÄ omijaÄ .
Omijajcie szerokim Åukiem
DzieÅ dobry. JeÅli nie chcecie zrobiÄ sobie krzywdy (szkoda zdrowia fizycznego i psychicznego) omijajcie ten sklep i serwis szerokim Åukiem. Jak przyjrzeÄ siÄ mojej historii i równieÅŒ innym juÅŒ opisanym w opiniach Google istnieje mnóstwo materiaÅów, które warto upubliczniÄ w mediach spoÅecznoÅciowych (TikTok czy FB) oraz stworzyÄ do tego celu dedykowanÄ
stronÄ, która przynajmniej niektórych potencjalnych kupujÄ
cych bÄdzie ostrzegaÄ co ich czeka po zakupie roweru w tym Sklepie.
Pod koniec listopada zeszÅego roku kupiÅem rower MTB Ghost Riot w Centrumrowerowym w Warszawie. Koszt â ponad 8 000PLN. Po zakupie rower trafiÅ na przeglÄ
d startowy do serwisu w tymÅŒe sklepie. Po powrocie do domu syn postanowiÅ siÄ nim nieco przejechaÄ. Na szczÄÅcie zrobiÅ to na gÅadkiej, niewymagajÄ
cej powierzchni, bo po 200 metrach ⊠odpadÅ pedaÅ. OkazaÅo siÄ, ÅŒe serwis nie przykrÄciÅ korby pedaÅa. Rower trafiÅ do z powrotem do serwisu i zostaÅ naprawiony. W lutym rower trafiÅ na gwarancyjny przeglÄ
d okresowy do tego samego serwisu. Wykonano wszelkie regulacje i zadeklarowano jego sprawnoÅÄ. Na poczÄ
tku sierpnia rower ulegÅ awarii. OdkrÄciÅa siÄ Åruba wahacza. Ze wzglÄdu na to, ÅŒe tego typu awaria jest niebezpieczna zarówno dla roweru, jak i uÅŒytkownika sprzÄt trafiÅ samochodem ponownie do serwisu centrumrowerowe.pl Spisano protokóŠreklamacyjny, rower zostaÅ w serwisie. JuÅŒ po 3 dniach otrzymaÅem mailowo odmowÄ uznania reklamacji. Jednym z powodów odmowy byÅaâŠ. czystoÅÄ roweru. PrzypomnÄ, ÅŒe mówimy o rowerze MTB, który raczej nie sÅuÅŒy do jazdy asfaltem do koÅcioÅa. Drugim powodem byÅo bliÅŒej wtedy niesprecyzowane âbez odpowiednich regulacjiâ âkonserwacjiâ. Tyle. Jeszcze tego samego dnia napisaÅem odwoÅanie od tej decyzji. DziaÅ reklamacji przekazaÅ ponownie sprawÄ do serwisu i zadeklarowaÅ 14-dni na odpowiedź. Po upÅywie 14-dni bez odpowiedzi odezwaÅem siÄ do nich ponownie. Odpowiedź przyszÅa. Tym razem usÅyszaÅem, ÅŒe powodem odrzucenia reklamacji sÄ
niedokrÄcone szprychy oraz luz tylnego koÅa i amortyzatora. Poprzednio proponowali wysÅanie roweru do ekspertyzy, tym razem zaproponowali wysÅanie do ekspertyzy amortyzatora (do punktu gwarancyjnego FOX-a). ZaproponowaÅem zatem naprawienie roweru, na razie bez naprawy amortyzatora. Na to odpowiedzi juÅŒ nie dostaÅem. CaÅa konwersacja prowadzona z dziaÅem reklamacji byÅa tragikomiczna, opublikujÄ jÄ
na stronie w caÅoÅci. Osoba prowadzÄ
ca reklamacjÄ, nie znaÅa dotychczas prowadzonej korespondencji, nie miaÅa wiedzy ani technicznej, ani pojÄcia o polskim prawodawstwie. W temacie szacunku do klienta, trudno w tych wielu stronach prowadzonej komunikacji doszukaÄ siÄ choÄby Åladu troski o klienta, czy najmniejszych objawów empatii. Zero. Poczucie jest takieâ kupiÅeÅ, zapÅaciÅeÅ, do niczego wiÄcej kliencie nie jesteÅ nam potrzebnyâ. Masakra. To nieprawdopodobne, ÅŒe w dzisiejszych czasach w taki sposób moÅŒna traktowaÄ klienta. To nieuczciwe i nieprofesjonalne. Chcesz troski o swoje zadowolenia, bezpieczeÅstwa i szacunku, to tego NA PEWNO nie dostaniesz w centrumrowerowe.pl Ciekaw jestem, czy ktokolwiek z ZarzÄ
du Dadelo wie, jak klientów traktujÄ
pracownicy Firmy. Nie wierzÄ w to. Niestety póki co, nie udaÅo mi siÄ zdobyÄ kontaktu do nikogo wyÅŒej. Na koniec dodam, ÅŒe instrukcja i gwarancja w jÄzyku niemieckimâŠ
Wywalone na stan roweru po sprzedaÅŒy
Centrumrowerowe.pl wspóÅpracuje z opineo, tam same pozytywy,, przypadek?
Ceneo: ocena 1.5
Trustpilot: ocena 2,2
Rower "gotowy do jazdy" wydany przez wspóÅpracujÄ
cy z CR serwis, usÅuga pÅatna: 1) straciÅ hamulce po dwóch dniach (pÅyn hamulcowy wyciekÅ) - naprawione w ramach reklamacji w serwisie wspóÅpracujÄ
cym z CR 2) kierownica zluzowaÅa siÄ i obróciÅa w trakcie jazdy - podczas próby hamowania "nieciekawe" uczucie, ÅŒe nie ma manetki hamulca
Omijajcie szerokim Åukiem centrumrowerowe, wspierajcie uczciwe sklepy!
Sklep pseudo-internetowy
Sklep internetowy, który totalnie nie respektuje prawa w kwestii zgÅoszenia chÄci zwrotu i wymiany towaru w przypadku gdy nie pasuje. ZakupiliÅmy bagaÅŒnik rowerowy znanej dobrej marki , który jest jednak maÅo uniwersalny w kwestii montaÅŒu na kuli haka holowniczego-inaczej niÅŒ wyÅŒsze modele tej marki lub produkty konkurencyjne. Po kilku usilnych próbach montaÅŒu w inny sposób (nie ma szans z uwagi na technikÄ zaczepu) i zgÅoszeniu tego faktu, ÅŒe bagaÅŒnik bez rowerów obwisa w dóÅ, a po zaÅadunku jeszcze bardziej i bliÅŒej jezdni na prostej nawierzchni bez pasaÅŒerów z tyÅu samochodu, a caÅa reszta powoduje nasilenie tej sytuacji i oczywiste zagroÅŒenie na drodze dla innych uczestników ruchu, rowerów jak i samego bagaÅŒnika z hakiem pojazdu, o podjeździe pod wzniesienie nie wspominajÄ c, chcieliÅmy wymieniÄ na wyÅŒszy model za dopÅatÄ -bardziej uniwersalny w montaÅŒu (sprawdzone po znajomoÅci).DokrÄcajÄ c zaczep, tak by stabilnie bagaÅŒnik trzymaÅ siÄ haka powoduje siÄ automatyczne obniÅŒenie konstrukcji ku doÅowi (brak poziomu). Sprzedawca zbywa nas przez kolejne 3 tygodnie sezonu letniego wymyÅlnymi teoriami o krzywym haku i powoÅuje siÄ na nieistniejÄ cego przedstawiciela producenta bez podania danych kontaktowych i funkcji danej osoby oszukujÄ c wymyÅlnymi teoriami i ekspertyzami rysowanymi w paintcie na fotografiach, ani razu nie podejmujÄ c próby transakcji wymiany na wyÅŒszy model, od czego zaczÄliÅmy zgÅoszenie. Finalnie odrzuca reklamacjÄ dotyczÄ cÄ wady technologicznej i braku wskazania w ofercie wymagania dotyczÄ cego wierzchoÅka kuli i kÄ ta prostego haka( nie ma takiej normy w UE i haki sÄ pochylone ku doÅowi - dla przyczepy) i powoÅuje siÄ na przekroczenie terminu 14 dni po przeciÄ ganiu sprawy. Dla wyjaÅnienia - bagaÅŒnik jest dobry i pasuje na niektóre haki dajÄ c siÄ zamontowaÄ poziomo, co od poczÄ tku korespondencji zaznaczaliÅmy, jednak bez merytorycznej technicznie analizy naszej sytuacji. Odradzam ten pseudo-internetowy sklep z niby atrakcyjnymi cenowo ofertami na rynku, gdyÅŒ kompletnie nie respektuje on prawa dotyczÄ cego sprzedaÅŒy przez internet i absolutnie nie dba o obsÅugÄ posprzedaÅŒowÄ , a raczej stosuje technikÄ handlu âtrafiony-zatopionyâ.
OXFELD CR-7
ð² ZakupiÅem rower OXFELD CR-7 niecaÅy miesiÄ
c temu i niestety juÅŒ po przejechaniu okoÅo 75â80 km zaczÄÅy siÄ problemy techniczne.
ð§ Kierownica ma luz w miejscu regulowanego mostka, mimo dokrÄcania Årub â problem nadal wystÄpuje. Dodatkowo, na niektórych przeÅoÅŒeniach ÅaÅcuch ociera o przedniÄ
przerzutkÄ, co powoduje haÅas i dyskomfort podczas jazdy.
ð ïž SkontaktowaÅem siÄ z obsÅugÄ
, ale otrzymaÅem informacjÄ, ÅŒe mam samodzielnie szukaÄ serwisu i pokryÄ ewentualne koszty. Nie otrzymaÅem realnej pomocy.
ð§ NapisaÅem reklamacjÄ na adres gwarancyjny i czekam na dalszÄ
odpowiedź.
ð Jestem bardzo rozczarowany jakoÅciÄ
produktu oraz podejÅciem do klienta. JeÅli sytuacja siÄ poprawi, zaktualizujÄ swojÄ
opiniÄ i ocenÄ. Na ten moment â nie polecam i radzÄ zachowaÄ ostroÅŒnoÅÄ przy zakupie.
äŒæ¥ã¯ãèªåæåŸ
ä»ã®çš®é¡ã®ã¬ãã¥ãŒã«ã€ããŠã®è©³çްã¯ãã¡ãããäžèªãã ããã