ObsÅuga reklamacyjna sklepu to kpina. Wciskanie kitu i zwalanie winy w oczywistych przypadkach na uÅŒytkownika. Dwa rowery, temat klasyczny - pÄkniÄty spaw - GWARANCJA ODRZUCONA BO ROWER ZOSTAÅ NA EKSP... ãã£ãšèŠã
Gdyby siÄ daÅo daÄ 0 to chÄtnie bym uÅŒyÅ tej opcji, zÅoÅŒona reklamcja na rower elektryczny który dotarÅ zakurzony obtarty nie gotowy do jazdy gdzie wykupiÅem takowÄ usÅugÄ rower bez powietrza w oponie... ãã£ãšèŠã
Super pomyÅ ÅŒe moÅŒna do sklepu wejÅÄ z rowerem i nawet pojeździÄ na torze dla rowerów. PoszukiwaÅam dobrego mocowania bagaÅŒnika rowerowego. parÄ serwisów odmówiÅo. W desperacji wziÄÅam rower i bagaÅŒni... ãã£ãšèŠã
KupiÅem rower do samodzielnego zÅoÅŒenia, które polegaÅo tylko na przykrÄceniu pedaÅów. Po 100km odpadÅa korba wraz z pedaÅem i wypadkowi ulegÅ syn. Reklamacji nie chcÄ uznaÄ twierdzÄ c, ÅŒe sam muszÄ sp... ãã£ãšèŠã
ã¬ãã¥ãŒäŸé Œã®èšé²ããããŸãã
ãã®äŒæ¥ã®Trustpilot å©ç𿹿³
ã¬ãã¥ãŒãè©äŸ¡ã®ååŸæ¹æ³ãã¹ã³ã¢ãªã³ã°ãã¢ãã¬ãŒã·ã§ã³ã®ããã»ã¹ã«ã€ããŠç¢ºèªããã
ãã®äŒæ¥ãé²èЧãã人ã¯ã以äžã®äŒæ¥ãé²èЧããŠããŸãã
Zdecydowanie odradzam zakup roweru
Zdecydowanie odradzam zakup roweru w tym sklepie oraz korzystanie z powiÄ
zanego serwisu.
KupiÅem nowy rower elektryczny HUSQVARNA Mountain Cross MC2 z dostawÄ
do serwisu partnerskiego w celu montaÅŒu. JuÅŒ po pierwszym podniesieniu roweru zauwaÅŒyÅem gÅÄbokÄ
rysÄ na ramie. Zaoferowano mi za to jedynie 150 zÅ rekompensaty.
Podczas pierwszej jazdy terenowej â do której ten rower zostaÅ stworzony â wypadÅa mi bateria wraz z osÅonÄ
, mimo ÅŒe zamek byÅ zamkniÄty. To powaÅŒna wada, która moÅŒe zagraÅŒaÄ bezpieczeÅstwu uÅŒytkownika.
Rower odesÅano do serwisu. OczekiwaÅem, ÅŒe elementy takie jak uszkodzona bateria i jej osÅona zostanÄ
wymienione, jednak po miesiÄ
cu, gdy rower wróciÅ, okazaÅo siÄ, ÅŒe nie wymieniono ÅŒadnej z tych czÄÅci, a na domiar zÅego â rower wróciÅ z nowymi uszkodzeniami, w tym porwanÄ
rÄ
czkÄ
i otarciami na widelcu. Zabezpieczenie paczki w srodku zostawia równieÅŒ wiele do ÅŒyczenia... wÅaÅnie bÄdziemy siÄ przekomarzaÄ emailowo.....
Mimo wszystko zaproponowano mi zaledwie 400 zŠrekompensaty i odmówiono zwrotu towaru.
Po miesiÄ
cu bez roweru i zapÅaconych 2 ratach za sprzÄt, który nie nadaje siÄ do jazdy terenowej, nie mam juÅŒ zaufania ani do sprzedawcy, ani do serwisu.
DostaÅem uszkodzony rower
W czerwcu kupiÅem rower w sklepie stacjonarnym. ByÅ to egzemplarz z ekspozycji. Po przyjezdzie do domu, okazaÅo siÄ ÅŒe ma pÄkniÄtÄ
ramÄ (z wÅókna wÄglowego).
Na zÅoÅŒonÄ
reklamacjÄ otrzymaÅem odmowÄ z komentarzem, ÅŒe sam uszkodziÅem rower podczas transportu.
Sprzedawca nie przestrzega przepisów kodeksu cywilnego o domniemaniu istnienia wady w momencie zakupu, nawet nie próbuje udowodniÄ swojej odpowiedzi i po prostu odrzuca reklamacjÄ z tytuÅu rÄkojmi. Dodatkowo zwleka z odpowiedziÄ
do ostatniej chwili. Mamy Årodek sezony, kupiÅem rower którego nie mogÄ uÅŒywaÄ. Prawdopodobnie spór oprze siÄ o sÄ
d.
Ogólnie nie polecam zakupów droÅŒszego sprzÄtu w tym sklepie (a przynajmniej nie stacjonarnie).
DuŌy wybór towarów
DuŌy wybór towarów, szybka dostawa i dobre ceny.
Polecam ten sklep z caÅego serca!
Zwrot towaru
Proces zwrotu towaru jest po stronie konsumenta podczas, gdy w konkurencji(Zalando) jest to po stronie sklepu.
Zwrot Årodków pieniÄÅŒnych nie nastÄpuje natychmiast po otrzymaniu i uznaniu zwrotu przez sklep.
Polecam kupowaÄ jedynie artykuÅy, które wiemy ÅŒe nie bÄdziemy zwracaÄ.
Najgorszy sklep z jakim miaÅem doâŠ
Najgorszy sklep z jakim miaÅem do czynienia
6.05 zÅoÅŒona reklamacja - do dnia dzisiejszego brak reakcji pracowników
Gdy dzwoniÄ mówiÄ
ÅŒe nie ma osoby która przyjmowaÅa zgÅoszenie i mam dzwoniÄ w innym
Terminie
Ponadto czÄÅci nie przeÅlÄ
gdyŌ jest sezon
To wÅaÅnie sklep i serwis rowerowy
KÅamcy i oszuÅci
Dwa razy zwracaÅam rower (w jednymâŠ
Dwa razy zwracaÅam rower (w jednym nawierty do kierownicy byÅy bardzo krzywe a detka dziurawa) i raz stelaÅŒ do fotelika, który zostaŠźle dobrany przez obsÅugÄ. W sumie robiÅam 3 zwroty i za kaÅŒdym razem czekaÅam ponad 2 tygodnie po czym trzeba byÅo dzwoniÄ i orzypominac ÅŒeby Åaskawie zwrócili pieniÄ dze, teraz teÅŒ minÄÅy juÅŒ ponad 2 tygodnie a pieniÄdzy za zwrócony stelaÅŒ dalej nie ma. Nie polecam!
Niesprawny rower i miesiÄ c oczekiwania na rozwiÄ zanie sprawy
17 kwietnia zakupiÅam rower w sklepie internetowym Centrum Rowerowe. Niestety, juÅŒ podczas pierwszej jazdy okazaÅo siÄ, ÅŒe rower nie nadaje siÄ do uÅŒytku. ReklamacjÄ zgÅosiÅam 2 maja â od tego czasu minÄ
Å prawie miesiÄ
c, a sprawa nadal nie zostaÅa rozwiÄ
zana.
Od samego poczÄ
tku kontakt z dziaÅem reklamacji byÅ utrudniony. Zgodnie z ich zaleceniem oddaÅam rower do autoryzowanego serwisu, gdzie uzyskaÅam informacjÄ, ÅŒe problemem sÄ
opony z wadÄ
fabrycznÄ
InformacjÄ tÄ przekazaÅam dziaÅowi reklamacji, zaÅÄ
czajÄ
c wymagane filmiki i dane roweru. Niestety, komunikacja byÅa bardzo chaotyczna â róŌne osoby kontaktujÄ
ce siÄ ze mnÄ
prosiÅy kilkukrotnie o te same materiaÅy, które juÅŒ wczeÅniej przesÅaÅam. Odpowiedzi przychodziÅy z opóźnieniem, a czasem wcale.
Po wielu przypomnieniach otrzymaÅam informacjÄ, ÅŒe reklamacja zostaÅa uznana i opony zostanÄ
wysÅane. ZostaÅam poproszona o adres do wysyÅki â który niezwÅocznie podaÅam â jednak przez kolejne dni nie otrzymaÅam ÅŒadnego potwierdzenia ani numeru przesyÅki. Po kontakcie z infoliniÄ
okazaÅo siÄ, ÅŒe paczka nawet nie zostaÅa jeszcze nadana, mimo wczeÅniejszych zapewnieÅ, ÅŒe âzostanie wysÅana jutroâ.
Tym oto sposobem, po póÅtora miesiÄ
ca od zakupu, nadal mam rower, który nie nadaje siÄ do jazdy. Trudno mi zrozumieÄ, jak sklep moÅŒe dopuszczaÄ do wysyÅki nowy sprzÄt z tak powaÅŒnymi wadami fabrycznymi, bez wczeÅniejszego sprawdzenia jego stanu technicznego. KupujÄ
c nowy rower, oczekiwaÅam sprawnego produktu â nie miesiÄcy frustracji, reklamacji i wymiany dziesiÄ
tek wiadomoÅci
Pseudo firma !!!!!
Tragedia omijajcie te pseudo foremkÄ szerokim Åukiem szprzedajÄ bubel i nie uwzglÄdniajÄ gwarancji nie przyjmujÄ i nie odpisujÄ na listy od rzecznika praw konsumenta !!
WprowadzajÄ w bÅÄ d
Komunikat na stronie : zamów w ciÄ gu ⊠aby otrzymaÄ rower juÅŒ jutro . Kontaktuje siÄ telefonicznie PRZED zÅoÅŒeniem zamówienia czy aby na pewno przesyÅka bÄdzie jutro . OtrzymujÄ informacjÄ ÅŒe na 90% TAK . Zamawiam , pÅacÄ caÅoÅÄ za rower i w dniu nastÄpnym nie ma roweru . DzwoniÄ na infoliniÄ pan informuje ÅŒe jednak siÄ go nie udaÅo wysÅaÄ i bÄdzie u mnie jutro tylko nikt mnie nie poinformowaÅ o opóźnieniu . Mamy kolejny dzieÅ od zamówienia i co ? I nadal nie ma roweru . PiÄkny chwyt marketingowy , oby wyszÅo Wam to bokiem !
Szybka dostawa i wszystko super
ZamówiÅam rower Raymon Tourray w czwartek wieczór w opisie byÅo napisane ÅŒe dostawa w poniedziaÅek. W piÄ tek koÅo poÅudnia juÅŒ byÅ. MiaÅam obawy co do zakupu ze wzglÄdu na nie pochlebne opinie. Jednak muszÄ przyznaÄ ÅŒe rower jest super zero czegokolwiek ÅŒeby siÄ doczepiÄ. PiÄknie wyglÄ da i piÄknie jeździ
DziÅ dostaÅem rower Rock Machine
DziÅ dostaÅem rower Rock Machine, rowery tej firmy bardzo wiaregodne, miaÅem jeden przez 7 lat. Ten jest tak samo dobry jak poprzedni. DziÄkuje sprzedawce
Nie uznajÄ reklamacji
OtrzymaÅem rower z porysowanymi ramionami korby oraz uszkodzonym gwintem w jednym z nich. Niestety sprzedawca nie uznaÅ reklamacji, argumentujÄ c, ÅŒe to wynik rzekomo niewÅaÅciwego montaÅŒu pedaÅów. Tymczasem pedaÅy byÅy przykrÄcane rÄcznie, a jednego z nich nie daÅo siÄ wkrÄciÄ wÅaÅnie z powodu wady gwintu. Dodatkowo zamontowany mechanizm korbowy okazaÅ siÄ inny (taÅszy), niÅŒ wynikaÅo to z opisu, co oznacza niezgodnoÅÄ produktu ze specyfikacjÄ .
Odradzam zakup i nie polecam sklepu
Zakup roweru elektrycznego w sklepie Centrum Rowerowe byÅ jednym z najbardziej rozczarowujÄ
cych doÅwiadczeÅ z jakimi siÄ spotkaÅam. Rower od samego poczÄ
tku nie byÅ wolny od wad, co doprowadziÅo do czterech awarii w ciÄ
gu niespeÅna 15 miesiÄcy. Od momentu zakupu 27 maja 2023 r. do odstÄ
pienia od umowy 12 sierpnia 2024 r., rower byÅ niesprawny przez 122 dni, co oznacza, ÅŒe przez okoÅo 26% tego okresu pozostawaÅ w naprawach. Innymi sÅowy, tylko 3/4 tego czasu mogÅam teoretycznie korzystaÄ z roweru, a i to z ciÄ
gÅym ryzykiem kolejnych awarii.
Przy czwartej naprawie sklep argumentowaÅ, ÅŒe zÅoÅŒona zostaÅa reklamacja z tytuÅu gwarancji, wiÄc nie mogÄ odstÄ
piÄ od umowy. Jest to dla mnie caÅkowicie niezrozumiaÅe, zwÅaszcza ÅŒe rower nadal siÄ psuje, a liczba usterek w tak krótkim czasie jednoznacznie wskazuje na jego wadliwoÅÄ. Zamiast refleksji nad sytuacjÄ
, sklep upiera siÄ przy swoim stanowisku, ignorujÄ
c moje prawa klienta i konsumenta.
Dodatkowo, firma próbowaÅa bezpodstawnie naliczaÄ opÅaty za magazynowanie roweru, mimo ÅŒe to oni od samego poczÄ
tku nie wywiÄ
zali siÄ z obowiÄ
zku dostarczenia produktu wolnego od wad. Na szczÄÅcie Miejski Rzecznik Konsumentów m.st. Warszawy przyznaÅ mi racjÄ i wydaÅ decyzjÄ nakazujÄ
cÄ
zwrot Årodków. Jednak pomimo tej decyzji oraz faktu, ÅŒe rower znajduje siÄ w posiadaniu sklepu, do dziÅ nie otrzymaÅam naleÅŒnych mi pieniÄdzy.
Zamiast profesjonalnego podejÅcia i troski o satysfakcjÄ klienta, doÅwiadczyÅam ignorowania swoich praw konsumenckich, braku jakichkolwiek przeprosin czy rekompensaty za doÅwiadczone niedogodnoÅci. Zdecydowanie odradzam zakupy w tym sklepie kaÅŒdemu, kto ceni swoje zdrowie, czas i pieniÄ
dze.
BÅagam nie kupujcie tam nic bo to jestâŠ
BÅagam nie kupujcie tam nic bo to jest jakaÅ poraÅŒka. KupiÅam rower na raty to przyszedÅ z krzywym koÅem i niedziaÅajÄ cymi przerzutkami. Nie chciaÅam siÄ bawiÄ w ÅŒadne gÅupie reklamacje bo juÅŒ na tym etapie miaÅam doÅÄ wiÄc oddaÅam to w ramach tych 14 dni które siÄ ma na oddanie zakupu internetowego. Od miesiÄ ca siÄ z nimi mÄczÄ bo de**le nie chcÄ zgÅosiÄ do banku ÅŒe oddaÅam im rower wiÄc bank mi nie moÅŒe anulowaÄ rat ð spÅacam raty za rower którego nie mam. Teraz wymyÅlili wymówkÄ ÅŒe majÄ miesiÄ c na odstÄ pienie interwencyjne co jest NIEPRAWDÄ bo dzwoniÅam do banku i Pani byÅa zszokowana z której d*py oni wyciÄ gnÄli coÅ takiego. I byÅa zdziwiona jak sobie sklep to wyobraÅŒa ÅŒe ja bÄdÄ raty spÅacaÄ za coÅ czego nie mam. CaÅa sprawa trwa ÅÄ cznie od 15 października, zaraz bÄdÄ musiaÅa zapÅaciÄ w banku drugÄ ratÄ za rower którego nie mam. NapisaÅam kolejnego maila dzisiaj, zobaczÄ co teraz wymyÅlÄ , jak kolejnÄ wymówkÄ z czterech liter to zgÅaszam to do rzecznika praw konsumenta. Niby taki wielki sklep a z moich doÅwiadczeÅ wyglÄ da jak jakiÅ scam
Opóźniona reklamacja
Sklep przekroczyÅ termin odpowiedzi na reklamacjÄ, zasÅaniajÄ c siÄ tym, ÅŒe w wypadku wysÅania butów do Shimano, termin 14 dni nie obowiÄ zuje. No cóŌ sprawa poszÅa do Rzecznika i zobaczymy czy jednak doczytajÄ jakie konsument ma prawa.
Gdzie jest moja rama?
Gdzie jest moja rama? - ciÅnie siÄ na usta. Tak zÅej obsÅugi posprzedaÅŒowej nie doÅwiadczyÅem nigdy i to przy reklamacji roweru za 17 tysiÄcy zÅ (chodzi o pÄkniÄcie ramy karbonowej). AbstrahujÄ
c od decyzji reklamacyjnej (negatywnej), która zostaÅa wydana... w ostatnim z 14 dni przysÅugujÄ
cych na odpowiedź, to od 11 dni od niej nie otrzymaÅem z powrotem mojej ramy. Pracownicy dziaÅu reklamacyjnego nawet nie odpowiadajÄ
na moje wiadomoÅci. Po prostu skandal.
Skandaliczna byÅa równieÅŒ sama decyzja. Brak jej rzetelnoÅci, brak profesjonalizmu, w przypadku ram karbonowych oczywistoÅciÄ
jest badanie pÄkniÄÄ "gruboÅciomierzem". DostaÅem tylko ogólne wnioski, które zrzucajÄ
winÄ na niewÅaÅciwe uÅŒytkowanie. Brak ekspertyzy, czy mogÄ dalej uÅŒytkowaÄ ramÄ, czy moÅŒe mi "strzeliÄ" w kaÅŒdej chwili i doprowadziÄ do uszczerbku na zdrowiu.
Bardzo dobry serwis
Uwazam ze paczki przychodza dobrze zapakowane, rozmowa na infolinii bardzo mila i przyjemna.
OddaÅam rower do reklamacji po tym jak przy jeździe pÄkÅa rama dolna. tym jakâŠ
OddaÅam rower do reklamacji po tym jak mojemu 13 letniemu synowi pÄkÅa rama w rowerze. Po pierwsze nie powinno dojÅÄ do czegoÅ takiego... Czyli co to za rower który kosztowaÅ 3.600zl myÅlaÅam ÅŒe powinien siÄ nadawaÄ do jazdy i coÅ takiego nie powinno siÄ zdarzyÄ za takÄ
cenÄ.
Mniejsza z tym
Czekamy juÅŒ miesiÄ
c czasu a ramy do wymiany dalej nie ma zaczÄÅy siÄ wakacje a syn bez roweru. Bo rama idzie od miesiÄ
ca i dojÅÄ nie moÅŒe.
Za kaÅŒdym razem jak dzwoniÄ po jaka kolwiek informacje sÅyszÄ to samo czekamy na ramÄ.
Raczej nie polecam tego sklepu.
Przy kupnie tego roweru teÅŒ byÅy problemy zamówiliÅmy go przez internet i mieliÅmy odebraÄ w sklepie teÅŒ trwaÅo to bardzo dÅugo niÅŒ wczeÅniej mówili.
Nie jestem zadowolona wogole z tego sklepu poniewaÅŒ oszukujÄ
zwykÅych ludzi caÅy czas kaÅŒÄ
czekaÄ.
Chyba na piechotÄ bym szybciej poszÅa po ta ramÄ niÅŒ oni ja zamawiajÄ
A dziecko czeka i wakacje uciekajÄ
Bardzo dziÄkujemy za super wakacje bez wymarzonego roweru!
Szybka dostawa
Szybka dostawa, ceny ok, dobra obsÅuga klienta. Raz miaÅem problem ze zwrotem.
Everything is good
Everything is good. Ordered bike lock, it was shipped the next working day. Free shipping is nice. Everything as described
äŒæ¥ã¯ãèªåæåŸ
ä»ã®çš®é¡ã®ã¬ãã¥ãŒã«ã€ããŠã®è©³çްã¯ãã¡ãããäžèªãã ããã