Express Car Rental レビュヌ 6,838

TrustScore 5段階評䟡の4.5

4.3

レビュアヌのコメントを芋おみたしょう

5぀星のうち5の評䟡

Bardzo dobra obsługa, miło było odebrać auto z biura, a nie jak zazwyczaj czekać na kierowcę na parkingu. Zwrot łatwy z kluczami pozostawionymi w skrzynce. Transfer jest szybki ale bus pachniał dymem... もっず芋る

5぀星のうち5の評䟡

Korzystałam z usług Express Car Rental i jestem bardzo zadowolony. Obsługa była miła i pomocna na kaÅŒdym etapie wynajmu, a cały proces przebiegł szybko i bez problemów. Ceny są bardzo konkurencyjne, a... もっず芋る

5぀星のうち5の評䟡

Korzystałam z usług wypoÅŒyczalni w ramach auta zastępczego na czas naprawy własnego samochodu i jestem bardzo zadowolona. Pojazd był czysty, zadbany i w pełni sprawny technicznie. Cały proces wynajmu... もっず芋る

5぀星のうち2の評䟡

Brak kontaktu z firmą pomimo prób. Z tygodniowym wyprzedzeniem pisałem maila z prośbą o wymontowanie rzędu siedzeń w wanie. Mimo tego, obsługa wydająca samochód nic o tym nie wiedziała i nie mogła z... もっず芋る

䌁業情報

1. レンタカヌ 代理店

圓該䌁業による蚘述

Express Car Rental to największa, działająca od 1996 roku polska firma wynajmująca samochody z własną flotą kilkunastu tysięcy pojazdów. W naszej flocie znajdują się nowoczesne auta osobowe i dostawcze. Oferujemy wynajem w pełnym spektrum czasowym - na dni, miesiące, lata. Posiadamy sieć oddziałów zlokalizowanych w największych miastach w Polsce (w tym m.in. Warszawa, Kraków, Wrocław, Gdańsk, Katowice). WypoÅŒyczane samochody dostarczane są na dworce kolejowe i lotniska w Polsce oraz w dowolnie wskazane miejsca przez klienta. Na pierwszym miejscu stawiamy na minimum formalności i maksimum bezpieczeństwa - podstawą naszej oferty jest pełne doubezpieczenie wraz ze zniesieniem udziału własnego w szkodzie w cenie wynajmu. Nasze usługi są całkowicie zdigitalizowane – m.in. wszystkie dokumenty dostarczane są w formie e-mail, a wydanie pojazdów dokumentowane jest umową podpisywaną na tablecie. Wprowadzamy wiele zaawansowanych rozwiązań technologicznych, które ułatwiają proces wynajmu samochodu – a to wszystko zgodnie z przesłaniem „Kieruj się wygodą". Infolinia: +48 123 000 300 Regulamin WypoÅŒyczalni oraz Regulamin Opinii dostępne do wglądu na https://www.express.pl/pl/regulaminy

連絡先

通垞2週間以内に回答

この䌁業のTrustpilot 利甚方法

レビュヌや評䟡の取埗方法、スコアリング、モデレヌションのプロセスに぀いお確認する。

5぀星のうち2の評䟡

Przekazywanie innych samochodów niŌ w umowie.

Zlecono wynajem SUVa w automacie w ramach pojazdu zastępczego, co wypoÅŒyczalnia potwierdziła. Dzień przed dostarczeniem samochodu kierowca dzwoni ze ma Dacie duster ze skrzynią manualną. Po „aferze” podstawiono Renault Arcana a następnego dnia samochód wymieniony na Ford Kuga w którym były spalone ÅŒarówki od świateł mijania.samochod miał być maksymalnie 3-letni a był zdecydowanie starszy. Dodzwonić się do wypoÅŒyczalni w godzinach wieczornych niemoÅŒliwe. Na plus podejście kierowców i to jedynie ratuje ocenę przed „1”

2026幎3月9日

Express Car Rental からの回答

Szanowny Panie, dziękujemy za przekazanie szczegółowej opinii dotyczącej realizacji wynajmu pojazdu zastępczego. Przykro nam, ÅŒe przebieg usługi nie spełnił Państwa oczekiwań i wywołał negatywne odczucia. Pojazdy zastępczy został podstawiony zgodnie z klasą rezerwacji określoną przez Towarzystwo Ubezpieczeniowe tj SUV. W ramach tej klasy nie zawsze istnieje moÅŒliwość zagwarantowania konkretnego modelu ani specyfikacji pojazdu (w tym rodzaju skrzyni biegów). Jedyną klasą, w której pojazdy są zawsze wyposaÅŒone w automatyczną skrzynię biegów, jest klasa D+. Kierowca przekazujący pojazd potwierdził jego sprawność techniczną w momencie wydania w pojeździe. Nie były zgłaszane ani sygnalizowane komunikaty o niesprawnym oświetleniu. Nie odnotowaliśmy równieÅŒ zgłoszenia dotyczącego przepalonej ÅŒarówki w trakcie uÅŒytkowania pojazdu. Standardowo, w przypadku takiego zgłoszenia, organizujemy niezwłoczną wymianę ÅŒarówki lub podstawienie pojazdu zastępczego w miejscu i czasie dogodnym dla klienta. Mamy nadzieję, ÅŒe to wyjaśnienie jest wystarczające.

Super kontakt

Super kontakt. Bardzo mili kierowcy zawsze słuŌą pomocą i doradztwem w sprawie auta.

2026幎3月9日

Express Car Rental からの回答

Dziękujemy za przyznanie nam wysokiej oceny i pozostawienie opinii! Pozdrawiamy!

Wszystko sprawnie przebiegło

Wszystko sprawnie przebiegło. Świetny kontakt z Panem co przywiózł auto i Panią co odbierała. Autko fajne i sprawne.

Zadowolony klijent !

Jestem stałym i bardzo zadowolonym klientem ,firma mając moje dane w systemie wszystko przebiegło sprawnie i Pan Kondrat przekazujący auto pełny profesjonalizm.

Polecam serdecznie Express Car Rental

2026幎3月1日

Express Car Rental からの回答

Dziękujemy za zaufanie! Pozdrawiamy!

5぀星のうち5の評䟡

Pomimo iÅŒ straciłem większość dnia na wymianę samochodu zastępczego bo podstawiono mi zabity błotem w komorze silnika ale po wymianie na inny mogę z czystym sumieniem polecić tę wypoÅŒyczalnie.

2026幎3月2日

5぀星のうち1の評䟡

Samochod nie nadający się do jazdy

Samochód był klasy c zamiast klasy d, mimo zwrócenia uwagi przy odbiorze Pan stwierdził
, ÅŒe u nich jest to samochód klasy c . Dopiero po interwencji lisingodawcy podstawiono mi samochód klasy d. Ogromna strata czasu . Dodatkowo samochód wypoÅŒyczony z Traficar , z popalonymi siedzeniami , uszkodzonymi drzwiami oraz pękniętą szybą przednią . Na plus bardzo miły Pan który dostarczył auto .

2026幎2月27日

Express Car Rental からの回答

Szanowna Pani, dziękujemy za podzielenie się opinią. Przykro nam, ÅŒe odbiór pojazdu nie spełnił Pani oczekiwań i spowodował dodatkowy czas oczekiwania. Chcielibyśmy jednak doprecyzować kilka kwestii. Klasa pojazdu w przypadku wynajmów realizowanych w ramach szkody jest określana przez ubezpieczyciela/leasingodawcę. Jako firma Express nie mamy wpływu na przypisaną klasę auta – realizujemy zamówienie zgodnie z informacją przekazaną przez leasingodawcę. Wszelkie uwagi dotyczące kwalifikacji pojazdu do danej klasy prosimy więc kierować bezpośrednio do leasingodawcy. Potwierdzamy równieÅŒ, ÅŒe wskazany pojazd w przeszłości naleÅŒał do floty Traficar. Obecnie został on na stałe włączony do floty Express, przeszedł procedurę przygotowania i jest wydawany klientom zgodnie z naszymi standardami. Jednocześnie informujemy, ÅŒe na zdjęciach wykonanych podczas wydania pojazdu nie widzimy uszkodzenia, o którym Pani wspomina, tj. pękniętej przedniej szyby. Będziemy wdzięczni za doprecyzowanie, w którym miejscu szyba była uszkodzona – pozwoli nam to zweryfikować sytuację. Cieszy nas natomiast, ÅŒe pozytywnie oceniła Pani kontakt z pracownikiem dostarczającym pojazd – przekaÅŒemy mu Pani miłe słowa.

5぀星のうち2の評䟡

Wyszukiwanie „na siłę” uszkodzeń w

Wyszukiwanie „na siłę” uszkodzeń w pojedzie i wpisanie lekkiego wgniecenia od strony drzwi w kierowcy w protokół odbioru gdzie osoba przekazująca nie miała co do tego uszkodzenia ÅŒadnych sugestii. Biorąc pod uwagę zakres odszkodowania i uporczywie przekazywana informacja ÅŒe „zadne koszty za jakiekolwiek uszkodzenie mnie nie dotyczą” sprawa wydaje się wyjaśniona, i dotyczy wyłudzenia odszkodowania.

2026幎3月2日

Express Car Rental からの回答

Szanowny Panie, dziękujemy za zgłoszenie oraz przekazanie swoich uwag dotyczących odbioru pojazdu. Informujemy, ÅŒe zadaniem kierowcy podczas odbioru pojazdu jest przeprowadzenie oględzin jego stanu technicznego oraz wizualnego i odnotowanie ewentualnych uszkodzeń w protokole. Samo oznaczenie lub zaznaczenie uszkodzenia w dokumentacji nie oznacza automatycznie przypisania odpowiedzialności ani obciÄ…ÅŒenia klienta kosztami. W opisanym przypadku odnotowane w protokole lekkie wgniecenie nie skutkowało ÅŒadnym obciÄ…ÅŒeniem finansowym – ani po stronie uÅŒytkownika pojazdu, ani gwaranta wynajmu. Wpis w protokole miał wyłącznie charakter dokumentacyjny i wynikał z obowiązku rzetelnego odnotowania stanu pojazdu w momencie jego odbioru. Dziękujemy za przekazanie swojej opinii. Pana uwagi zostały odnotowane i będą pomocne przy dalszym doskonaleniu standardów obsługi.

Oddział-Siedlce

Branch – Siedlce

I rented a small car for a week with additional insurance.
The car was delivered on time, clean inside and out, and the communication with the staff was excellent.
I had a very positive experience and will definitely use the service again.

Ewelina

2026幎2月21日

Express Car Rental からの回答

Thank you for your feedback!

5぀星のうち5の評䟡

Great Rental for a week+ rental

Rented a car through booking.com for a week. Express could not have made the experience easier. They met us at the airport, handed off the car and picked it up at the same spot. They even called the day before we arrived to check in. Their staff was excellent and very easy to work with.
The only thing worth a noting as someone from the US northeast is that you can't assume that an SUV is going to be All Wheel Drive. However they put snow tires on so we had no problem driving in the mountains for some skiing.
We would absolutely work with Express again when we're back in that part of Europe.

2026幎2月20日

Express Car Rental からの回答

Thank you for your feedback!

Samochód zastępczy

Podstawienie i zabranie samochodu zastępczego było profesjonalne,doradztwo i terminy dostosowane do klienta.

2026幎3月7日

Zostałem oszukany na 2500zl

Zostałem oszukany przez firmę na 2500zl z powodu domniemanego odprysku na szybie po za tym samochód był w opłakanym stanie wiele zarysowań na karoseri parę odprysków na szybie i małe pęknięcie do tego wszystkiego brudny w środku , szczerze nie polecam tej firmy a szczególnie placówki Kraków Balice.

Express Car Rental からの回答

Szanowny Panie Mariuszu, dziękujemy za przesłanie opinii oraz opisanie swoich zastrzeÅŒeń dotyczących wynajmu pojazdu.
Po przeanalizowaniu sprawy informujemy, ÅŒe zgodnie z protokołem wydania pojazdu w dniu odbioru samochodu, nie odnotowano uszkodzenia szyby w postaci odprysku, który jest przedmiotem Pana uwag. Protokół ten stanowi podstawowy dokument określający stan techniczny pojazdu na początku najmu.
Po zwrocie pojazdu stwierdzono nowy odprysk szyby, który nie był wskazany w protokole wydania, dlatego zgodnie z regulaminem zostało naliczone obciÄ…ÅŒenie. Dodatkowo sprawdziliśmy wcześniejsze protokoły dotyczące tego pojazdu. Widoczny jest jeden odprysk, który nie jest przedmiotem reklamacji.
Informujemy, ÅŒe dysponujemy dokumentacją zdjęciową wykonaną przy zwrocie pojazdu. JeÅŒeli posiada Pan własne zdjęcia wykonane w momencie odbioru samochodu, na których widoczny byłby wskazywany odprysk, prosimy o ich przesłanie, zostaną one uwzględnione w dalszej analizie sprawy. Przykro nam, ÅŒe stan pojazdu oraz jego czystość nie spełniły Pana oczekiwań. Pana uwagi zostały przekazane do osób odpowiedzialnych w celu weryfikacji standardów przygotowania pojazdów. Na obecnym etapie, na podstawie posiadanej dokumentacji, nie znajdujemy podstaw do uznania reklamacji dotyczącej naliczonego obciÄ…ÅŒenia. Pozdrawiamy!

Totalne naciąganie klienta

Totalne naciąganie klienta , przy przekazaniu samochodu Pan chodzi sobie z małym tablecikiem na którym zaznaczone są male kreseczki np plamy na fotelu nie onformujac przed podpisaniem ÅŒeby dobrze przyjrzeć się tapicerce itp przy zdaniu samochodu Pan zaznacza ÅŒe są plamy na fotelu pasaÅŒera których nie było,plamy widać wyraźnie od prawej strony z fotela kierowcy nie.
Najlepsze jest to ÅŒe auto z wypoÅŒyczalni pokonało tylko 95km nikt na fotelu nie siedział,.NaleÅŒałoby przy przyjmowaniu samochodu usiąść i poświęcić ze dwie godziny na zrobienie zdjęć kaÅŒdego elementu samochodu bo przy zdaniu przyjedzie kolejny inny Pan i zaznaczy sobie to co znajdzie!!! Nie dość ÅŒe się spóźnił pół godziny. Protokół odbioru podpisany bo Pan stwierdził ÅŒe nie przyjemnie samochodu,a Mi się juÅŒ spieszyło przez jego spóźnienie.
Totalne nabijanie na koszta.

Express Car Rental からの回答

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Chcemy poinformować, ÅŒe reklamacja dotycząca opisanego zdarzenia została juÅŒ przez nas przyjęta i aktualnie jest weryfikowana. Skontaktujemy się z Panią drogą mailową w celu wyjaśnienia sytuacji oraz omówienia dalszych kroków. Pozdrawiamy!

Wszystko odbyło się sprawnie

Wszystko odbyło się sprawnie, fajna opcja ÅŒe podstawiają auto pod dom i zabierają. Mili pracownicy którzy wszystko tlumaczą.

2026幎3月1日

Dziękujemy za zostawienie opinii! 🙂

Mój pierwszy raz

Pierwszy raz miałem okazję korzystać z usługi najmu auta (w ramach ubezpieczenia po kolizji) i nie mam porównania co do jakości usług w tego typu firmach - mogę jedynie napisać co mnie pozytywnie zaskoczyło. Na uwagę zasługuje miły kontakt z pracownikami infolinii, proste i wręcz błyskawiczne załatwienie wszystkich formalności online oraz bardzo elastyczne podejście do indywidualnych potrzeb klienta. Z czystym sumieniem mogę polecić wynajem aut w Express Car Rental.

2026幎1月22日

Za brak profesjonalizmu

Jedna gwiazdka za prawie pusty zbiornik paliwa, gdzie trzeba później oddać z takim samym stanem. Spieszyłem sie z rodziną w trasę i jeszcze musiałem jechać na stację poniewaÅŒ auto zostało podstawione z rezerwa paliwa, a później mają problem z oddaniem środków za nadwyÅŒkę paliwa. Pracownicy tłumaczą to zmianą regulaminu. Brak profesjonalizmu. Nie polecam

2026幎2月28日

Express Car Rental からの回答

Drogi Kliencie, nie udało nam się odnaleźć Twojej rezerwacji. Uprzejmie prosimy o przesłanie wiadomości na adres opinie@express.pl, podając numer rezerwacji oraz swoją opinię. Po zweryfikowaniu szczegółów skontaktujemy się z Tobą z odpowiedzią. Z wyrazami szacunku, Zespół Express

Trustpilot ゚クスペリ゚ンス

䌁業は、自動招埅を介しおレビュヌを䟝頌するこずができたす。この方法で埗られたレビュヌは、本物の経隓に基づいたものであり、確認枈みのラベルが付䞎されたす。